qsis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Νόμιζα ότι αναφερόταν σε μεταπτυχιακά. Σε κατατακτήριες ήξερα ότι γενικά είναι ζόρικο το πράγμα, αλλά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί τι παίζει σε τμήματα με μικρή ζήτηση
vk13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 με βαθμό πτυχιου 6 λυπάμε που στο λέω αλλά δε πας πουθενα. τσάμπα τα ταχυδρομικά που θα πληρώσεις για να στειλεις τα χαρτιά σου. δες τι βαθμους είχαν οι επιτυχόντες προηγούμενων ετών (ακόμα και σε ξεχασμένα τμήματα,αν υπάρχουν τέτοια) και θα καταλάβεις. Δεν ισχύει αυτό που λες... Κατατακτήριες είπαμε είναι άλλη ιστορία, αλλά εξαρτάται... Σε σχολές υγείας (φαρμακευτική, νοσηλευτική) έχω γνωστούς που μπήκαν ειδικά επαρχία. Δεν είναι και εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Θέλει διάβασμα, όρεξη και προετοιμασία όπως στις πανελλαδικές και μετράει ο βαθμός που θα γράψεις στις εξετάσεις.Ο βαθμός πτυχίου νομίζω δεν παίζει ρόλο για εκεί... Σε μεταπτυχιακά πάει άνετα. Το 6 δεν το λες χάλια, μέτριος βαθμό το λες. Το 5,5 πχ είναι κακός βαθμός. Πάνω από 6,5 είναι ένας καλός βαθμός για μεταπτυχιακά. Εξαρτάται όμως από τη σχολή και τη ζήτηση και φυσικά όπως όλα τα πράγματα παίζουν και οι γνωριμίες το ρόλο τους....
DrLo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2013 Θέλει διάβασμα, όρεξη και προετοιμασία όπως στις πανελλαδικές και μετράει ο βαθμός που θα γράψεις στις εξετάσεις.Ο βαθμός πτυχίου νομίζω δεν παίζει ρόλο για εκεί... Δεν είναι όλες οι κατατακτήριες με εξετάσεις. Σε αρκετά τμήματα παίζει ρόλο ΜΟΝΟ ο βαθμός του 1ου πτυχίου σου.
rounsmith Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας με κατατακτήριες μπαίνεις σε οποιαδηποτε σχολή αν κάνεις ιδιαίτερα και αυτά πάνε κάπου στα 700 ευρώ. Αν είσαι από ΤΕΙ και πας να μπεις για μεταπτυχιακό απλά ξέχνα το. Σε γνωστό μου τον κόψανε σε ένα μάθημα με 4 , πήγε να δει τον βαθμό του μετά από αρκετή φασαρία αφού έφτασε το θέμα του μέχρι τον πρύτανη και είδε το γραπτό του το οποίο μόλις το πήρε στα χέρια του είχε ένα ωραιότατο 16 πάνω...
mylo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν ισχύει αυτό που λες...Κατατακτήριες είπαμε είναι άλλη ιστορία, αλλά εξαρτάται... Σε σχολές υγείας (φαρμακευτική, νοσηλευτική) έχω γνωστούς που μπήκαν ειδικά επαρχία. Δεν είναι και εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Θέλει διάβασμα, όρεξη και προετοιμασία όπως στις πανελλαδικές και μετράει ο βαθμός που θα γράψεις στις εξετάσεις.Ο βαθμός πτυχίου νομίζω δεν παίζει ρόλο για εκεί...Σε μεταπτυχιακά πάει άνετα. Το 6 δεν το λες χάλια, μέτριος βαθμό το λες. Το 5,5 πχ είναι κακός βαθμός. Πάνω από 6,5 είναι ένας καλός βαθμός για μεταπτυχιακά. Εξαρτάται όμως από τη σχολή και τη ζήτηση και φυσικά όπως όλα τα πράγματα παίζουν και οι γνωριμίες το ρόλο τους.... σαφώς και ισχύει και το έχω ψάξει πολύ καλά. έχουν περάσει βέβαια κάποια χρόνια... έχουμε και λέμε λοιπόν, οι κατατακτήριες γίνονται με 2 τρόπους έιτε με γραπτές εξετάσεις έιτε με το βαθμό του πτυχίου μόνο. εξαρτάτε από το τμήμα. μπες στο σιτε του τμηματος που σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς σχετικα. αν θες να δώσεις εξετάσεις θέλει καλό διαβασμα. με βαθμό πτυχίου θέλει μεγάλο βαθμο 8,5+ και πάλι σίγουρος δεν εισαι. υπαρχουν άτομα απο σχολές αστυφυλάκων και παιδαγωγικά τμήματα που παίρνουν 9 και 10 για πλάκα, οπότε εσυ με το 6 δε πας πουθενά. το έγραψα και πριν δες βαθμους προηγουμενων ετών. πχ δες εδω http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5388&tmima=4&categorymenu=7 επίσης υπάρχουν αρκετά μεταπτυχιακά ποιυ ζητούν βαθμο πτυχιου 7+ ως απαραιτητη προυποθεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα