psy_simon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Χρίζω άμεσης βοήθειας!! Εχθές αναρτήθηκε στη οικοδομή μας το "φυλλάδιο" που ο σπιτονοικοκύρης ονομάζει κοινόχρηστα, αλλά μάλλον για ληστεία χωρίς επιπτώσεις είναι!! Λοιπόν.. Είμαι φοιτητής και ενοικιάζω σε μια οικοδομή που έχει οκτώ διαμερίσματα. Μου είπε πως για το χρονικό διάστημα 28/11 με 28/01 έχω να πληρώσω 123,3€ για πετρέλαιο.. Το θέμα είναι πως εγώ όλη την διάρκεια της μέρας δεν ανάβω το καλοριφέρ, παρά μόνο το βράδυ, και από τις 15/12 μέχρι τις 9/01 ήμουν απών λόγο διακοπών. Ζήτησα εξηγήσεις και μου είπε πως έχω κάψει 143 ώρες!! "Είστε τρελοί;" Του είπα πως δεν το καίω σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως 25 βαθμούς αλλά στους 17 και η απάντηση που μου έδωσε ήταν πως είναι το ίδιο σχεδόν.. Αντί π.χ. να πληρώσω 70€ να πληρώσω 78€... Επιπλέον του ρώτησα πως βγαίνουν αυτά τα ποσά και μου απάντησε μέσω ειδικών τύπων που εξαρτώνται από κάποια σταθερά που είναι διαφορετική από όροφο σε όροφο (αλλά και από την τιμή του πετρελαίου που κατανοώ αυτή την παράμετρο).. Επιπροσθέτως μου είπε πως αν δεν έχει κανένας αναμμένο τον καυστήρα παρά μόνο εγώ, μου είπε πως πληρώνω τα αντίστοιχα χρήματα με 4,6L/h, γιατί τόσα μου είπε πως καταναλώνει ο καυστήρας ενώ αν τον έχουμε αναμένω περισσότεροι πηγαίνει αναλογικά.. Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάτι ύποπτο με τους ωρομετρητές; Γιατί εγώ δεν έχω ανάψει 1000% το καλοριφέρ μέσα σε 36 ημέρες 143 ώρες.. Ξέρετε που μπορεί να υπάρχει πονηριά στον υπολογισμό των χρημάτων; Να σημειώσω πως: α) το σπίτι μου είναι 37 τετραγωνικά και έχω ένα κανονικό σώμα συν ένα σώμα τουαλέτας. β) ο σπιτονοικοκύρης μου τυχαίνει τα είναι ο διαχειριστής, άρα και το άτομο που βγάζει τα κοινόχρηστα. γ) Στο επάγγελμα είναι εργολάβος!! Τυχαίο;;; Όσο για το νερό και για την ΔΕΗ ούτε λόγος!!
Pantelwolf Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Εναμισης μηνας, 120€ πετρελαιο μια χαρά μου φαίνεται εμένα.
psy_simon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Εναμισης μηνας, 120€ πετρελαιο μια χαρά μου φαίνεται εμένα. Αν είχα αναμένω τον καυστήρα 143 ώρες τότε ναι! Αλλά δεν το έχω ανάψει τόσο!
Pantelwolf Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 τρεισήμισι ωρες τη μέρα τις 40 μέρες που έμεινες στο σπίτι φτάνουν. Εσύ έγραψες οτι το άναβες το βράδυ.
yiannis72 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν είχες τσεκάρει τις ενδείξεις του ωρομετρητή,μάλλον είναι αδύνατο να αποδείξεις ότι δεν το έχεις ανάψει τόσες ώρες.
scullyist Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 143/36=3,9 ώρες την ημέρα. Σίγουρα δεν καις κανα 4ωρο την ημέρα? Ρωτάω γιατί το "το καίω μόνο το βράδυ" δε μου λέει και πολλά. Κι εγώ στις 10 το βράδυ το άναβα αλλά το έσβηνα στις 3-5 το πρωί. edit: τώρα το είδα, στην ουσία ότι λέει ο Pantelwolf λέω.
FilipposMD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Αν είχα αναμένω τον καυστήρα 143 ώρες τότε ναι! Αλλά δεν το έχω ανάψει τόσο! Εμένα πάντως, σε σπίτι 70 τετραγωνικών, μου βγαίνει κοντά στα 3 ευρώ η ώρα. Το δικό σου <1 ευρώ την ώρα μου φαίνεται λίγο. Επίσης, μην κολλάς στο 143. Σύγκρινε τα λεφτά που σου ζητάει σε σύγκριση με τα άλλα διαμερίσματα. Αν σε όλους είναι αντίστοιχα τα λεφτά ή τους κλέβει όλους ή δεν κλέβει κανέναν.
psy_simon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 τρεισήμισι ωρες τη μέρα τις 40 μέρες που έμεινες στο σπίτι φτάνουν. Εσύ έγραψες οτι το άναβες το βράδυ. Και έτσι να είναι, γίνεται να είναι σχεδόν ίδια τιμή είτε το έχω στους 15 βαθμούς είτε στους 25; 143/36=3,9 ώρες την ημέρα. Σίγουρα δεν καις κανα 4ωρο την ημέρα? Ρωτάω γιατί το "το καίω μόνο το βράδυ" δε μου λέει και πολλά. Κι εγώ στις 10 το βράδυ το άναβα αλλά το έσβηνα στις 3-5 το πρωί. edit: τώρα το είδα, στην ουσία ότι λέει ο Pantelwolf λέω. Και από τις 10 μέχρι τις 1 να το έχω, δεν καίει συνεχόμενα ο καυστήρας! Στους 17 βαθμούς το έχω συνεχώς! Πριν κοιμηθώ πάντα το κλείνω! Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να καίει όλο το βράδυ! Εμένα πάντως, σε σπίτι 70 τετραγωνικών, μου βγαίνει κοντά στα 3 ευρώ η ώρα. Το δικό σου <1 ευρώ την ώρα μου φαίνεται λίγο. Επίσης, μην κολλάς στο 143. Σύγκρινε τα λεφτά που σου ζητάει σε σύγκριση με τα άλλα διαμερίσματα. Αν σε όλους είναι αντίστοιχα τα λεφτά ή τους κλέβει όλους ή δεν κλέβει κανέναν. Όλοι έχουμε την εντύπωση ότι μας κλέβει! Όχι μόνο εγώ.. Κάτι συμβαίνει με τις ώρες! Όλοι εκεί έχουμε πρόβλημα!
xri_ni Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Για μια γκαρσονιερα με μονο 2 σωματα ειναι πολλα.Δεν εχει καθε διαμερισμα το μετρητη του?Εμενα στο χαρτι που μου ερχεται λεει ποσες ωρες εχω καψει και ποσο παει η ωρα.Μαλλον καλυτερα θα ηταν να πανε σε εταιρια(οχι οτι κ αυτοι δε κλεβουν βεβαια) και οχι να τα βγαζει ο ιδιος.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Σε αυτό που σου λέει για τον καυστήρα έχει δίκιο: Σε μία ώρα τι 1 διαμέρισμα καίει τι 10, θα κάψει το ίδιο πετρέλαιο. Άρα όσο λιγότεροι ανάβουν, τόσο περισσότερο ανεβαίνει το €/ώρα σου. Μάλιστα αν ανάβουν όλοι το νερό είναι συνέχεια ζεστό ενώ είναι λιγότερες οι απώλειες θερμότητας απο τα διαμερίσματα. Αν εσύ λοιπόν άναβες το βράδυ κανα 3ωρο και δεν άναβε κανείς άλλος τότε τις πλήρωνες πολύ ακριβά αυτές τις ώρες. Είναι σαν να καις κινητήρα απο Ferrari για να κινηθεί ένα Smartaki. Τώρα το ότι έχεις "μόνο 2 σώματα, 1 μικρό και 1 κανονικό" - Smartaki δηλαδή, είναι χειρότερο απο ότι νομίζεις. Αν είχες 2 ή 3 μεγάλα θα εκαιγες τα ίδια χρήματα/ώρα (με βάση το σύστημα της ώρομέτρησης) ενώ το σπίτι θα ζεσταινόταν γρηγορότερα καταγράφοντας πολύ λιγότερες ώρες. Οι ώρες σου αν μένεις Αθήνα κέντρο είναι αρκετές. Αν μένεις όμως βόρεια Ελλάδα και έχει κάθε μέρα 0 βαθμούς είναι μια χαρά. Παίζουν όμως 1002 ρόλο. Μπορεί να είναι πολύ μικρά τα σώματα, μπορεί να είσαι ρετιρέ και να έχεις τις τρελές απώλειες και να αργεί πολύ να ανέβει το νερό οπότε παρ'όλο που το έχεις στο 17 να μην τη πιάνει τη θερμοκρασία και να είναι πολλές ώρες αναμμένο. Οπότε μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι αν το έχεις απο τις 10-1 δεν καίει συνεχόμενα... Και έτσι να είναι, γίνεται να είναι σχεδόν ίδια τιμή είτε το έχω στους 15 βαθμούς είτε στους 25; Ναι είναι ίδια τιμή ακριβώς αν όλες οι άλλες συνθήκες μένουν ίδιες (δηλαδή είσαι ο μόνος που ανάβεις τις συγκεκριμένες ώρες). Η διαφορά είναι ότι θα είναι περισσότερη ωρα αναμμένος ο θερμοστάτης για να πιάσει 25 βαθμούς. Να κοιτάξεις μήπως δεν έχεις κάνει εξαερισμό στα σώματα, η αν τους έχεις "χαμηλώσει τη θερμοκρασία" και δεν ζεσταίνονται όσο γρήγορα πρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα