Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.Εχω ενα προγραμμα για φαρμακειο.Εχω 3 pc 2 με windows7 και 1 με xp. Ειναι lan με καρφωτες ip. Το προγραμμα εχει τη δυνατοτηα να δουλευει σαν client και σαν server.Εχω αδεια μονο για server.Σημερα θα αγορασω και τις 2 αδειες για client..Το προγραμμα στον server τρεχει μια χαρα..Ομως στους αλλους 2 υπολογιστες πρεπει να το απεγκαταστησω και να το περασω ξανα σαν client..Εκει υπαρχει το προβλημα μιας και μετα δε παιζει με τπτ μιας και παρουσιαζει σφαλματα που προερχονται απο την sql..Το προγραμμα εγκαταστει μαζι με τα απαραιτητα αρχεια και τον sql server 2005...Επισης μ ειπε ενας τεχνικος οτι αν κανω κοινοχροιστο τον φακελο του προγραμματος στον server οι αλλοι 2 θα το βλεπουν κανονικκα και θα λαμβανουν και θα γραφουν δεδομενα ετσι απλα.Ισχυει?Πως μπορω να το φτιαξω αυτο χωρις να το πλακωσω στο φορματ..Δυσκολο πραγμα η sql

Δημοσ.

Όχι βέβαια.

Μάλλον θέλει να βάλει το SQL Server Native CLient για να παίξει.

Τι μήνυμα σου βγάζει ακριβώς?

Δημοσ.

Όχι βέβαια.

Μάλλον θέλει να βάλει το SQL Server Native CLient για να παίξει.

Τι μήνυμα σου βγάζει ακριβώς?

Θα το ποσταρω το μεσημερι το error γιατι ειμαι σπιτι..

Δημοσ.

Πια έκδοση του sql server 2005 εγκαθηστά;

Από τα λεγόμενα σου και λειτουργικά συστήματα που αναφέρεις υποθέτω οτι περνάει τον SQL server express, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να

1) εγκαταστήσεις το Microsoft SQL Server Management Studio Express

2) μετά την εγκατάσταση του στο μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί ο sql server θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το tcp/ip πρωτόκολο επικοινωνίας γιατί η προεπιλεγμένη εγκατάσταση το έχει απενεργοποιήμενο

3) Tο authentication να αλαχθεί σε sql server & windows από windows που είναι η προεπιλεγμένη εγκατάσταση γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο server λειτουργικό σύστημα για την διαχείριση σύνδεσης στο δίκτυο δεν θα μπορεί η εφαρμογή να πάρει πρόσβαση στον sql server.

Σε γενικές γραμμές αυτά για περισσότερες πληροφορίες ρώτα την εταιρία κατασκευής για να σε ενημερώση εάν χρειάζεται κάτι άλλο να ρυθμιστεί στο server κάποιος συγγεκριμένος χρήστης ίσως ή κάτι άλλο.

Στην θέση σου θα τους έπερνα τηλέφωνο να με βοηθήσουν στην εγκατάσταση όχι τόσο των client εφαρμογών αλλά του server για να μην πω να περάσει κάποιος τεχνικός τους να την κάνει.

Δημοσ.

Πια έκδοση του sql server 2005 εγκαθηστά;

Από τα λεγόμενα σου και λειτουργικά συστήματα που αναφέρεις υποθέτω οτι περνάει τον SQL server express, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να

1) εγκαταστήσεις το Microsoft SQL Server Management Studio Express

2) μετά την εγκατάσταση του στο μηχάνημα που έχει εγκατασταθεί ο sql server θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το tcp/ip πρωτόκολο επικοινωνίας γιατί η προεπιλεγμένη εγκατάσταση το έχει απενεργοποιήμενο

3) Tο authentication να αλαχθεί σε sql server & windows από windows που είναι η προεπιλεγμένη εγκατάσταση γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο server λειτουργικό σύστημα για την διαχείριση σύνδεσης στο δίκτυο δεν θα μπορεί η εφαρμογή να πάρει πρόσβαση στον sql server.

Σε γενικές γραμμές αυτά για περισσότερες πληροφορίες ρώτα την εταιρία κατασκευής για να σε ενημερώση εάν χρειάζεται κάτι άλλο να ρυθμιστεί στο server κάποιος συγγεκριμένος χρήστης ίσως ή κάτι άλλο.

Στην θέση σου θα τους έπερνα τηλέφωνο να με βοηθήσουν στην εγκατάσταση όχι τόσο των client εφαρμογών αλλά του server για να μην πω να περάσει κάποιος τεχνικός τους να την κάνει.

καταλαβα..ο λογος που δε φερνω τον τεχνικο-συνεργατη που εχουν στον νομο ειναι οτι μ ζηταει πολλλλλλλαααα λεφτα και με κοροηδευει μπροστα στα ματια μου...Του τυπου οτι το pc δε κανει για server (2πυρινο με 4gb ram) και οτι πρεπει να βαλω windows server και οχι τα 7...Λες και θα συμβαλω στην google...Στους client τωρα χρειαζεται να περασω καμια εκδοση sql server...Το προγραμμα ειναι το farmakonet

Δημοσ.

Ε εντάξει μην τα παραλέμε δεν είπε τίποτα λάθος. Προς την σωστή κατεύθυνση είναι .

Να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση πόσα λεφτά ζητάει?

Δημοσ.

Ε εντάξει μην τα παραλέμε δεν είπε τίποτα λάθος. Προς την σωστή κατεύθυνση είναι .

Να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση πόσα λεφτά ζητάει?

δε μπορει να εχω τετοιον υπολογιστη και ν μου λεει οτι πρεπει να παρουμε αλλον γιατι δε κανει...Ουτε οτι τα windows οτι δε κανουν...Ενταξει ειπαμε να κανουμε κατι αλλα οχι κ τετοια εποχη τετοια εξοδα...Μιλαμε πανω απο 1,000 κατω απο 2,000..ουτε αυτος ηξερε ακριβως ποσα του ελοιπαν..λοιπον πηρα το laptop του σπιτιου περναω την sql που μ ειπε ο φιλος για αρχη και μετα το προγραμμα σαν server και γραφω εντυπωσεις...

Δημοσ.

καταλαβα..ο λογος που δε φερνω τον τεχνικο-συνεργατη που εχουν στον νομο ειναι οτι μ ζηταει πολλλλλλλαααα λεφτα και με κοροηδευει μπροστα στα ματια μου...Του τυπου οτι το pc δε κανει για server (2πυρινο με 4gb ram) και οτι πρεπει να βαλω windows server και οχι τα 7...Λες και θα συμβαλω στην google...Στους client τωρα χρειαζεται να περασω καμια εκδοση sql server...Το προγραμμα ειναι το farmakonet

Οχι η εγκατάσταση του sql server έχει την έννοια ότι όλα τα δεδομένα της εφαρμογής θα αποθηκεύονται σε ένα σημείο με πρόσβαση από πολλαπλά τερματικά(υπολογιστές) για να μπορούν όλοι να βλέπουν τα ίδια δεδομένα και να μην υπάρχουν πολλαπλά αντίτυπα με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Επίσης δεν γνωρίζω την χρήση της εφαρμογής και πόσα τερματικά χρειάζεσαι αλλά καλό είναι το μηχάνημα που τρέχει τον sql server να μην είναι και τερματικό λειτουργία της εφαρμογής για 2 βασικούς λόγους.

1) Ο sql server όσο περισσότερο χρησιμοποιήται τόσο περισσότερους πόρους του υπολογιστή καταλαμβάνει (μνήμη, δίσκο κλπ)

2) ασφάλεια. Εδώ χωράει μεγάλλη ανάλυση η οποία δεν μπορεί να γίνει σε ένα forum ενδυκτικά να πω ότι πρόσβαση στο Internet, διαμοιρασμός αρχείων από τον server, φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα είναι τα βασικά που πρέπει να περιοριστούν για να μπορέσουμε να χτήσουμε την ασφάλεια των δεδομένων σου. Οπωσδήποτε να χτήσεις μια διεργασία για backup αν όχι καθημερηνά μετά το κλείσημο του καταστήματος ή πριν την έναρξη του τότε εβδομαδιαία το λιγότερο.

Ο Τεχνικός ένα δίκιο το έχει. Φυσικά χωρίς να ξέρω δεδομένα χρήσης της εφαρμογής ή της απαιτήσεις της δεν μπορώ να πω περισσότερα, μίλησες για 2 τερματικά, προσωπικά δεν προβλέπω κάποιο πρόβλημα στην χρήση της εφαρμογής με τον υπολογιστή που αναφέρεις αλλά θα πρέπει να δω την εφαρμογή την βάση της και την καθημερινή χρήση της για να δόσω συμβουλή.

Δημοσ.

Οχι η εγκατάσταση του sql server έχει την έννοια ότι όλα τα δεδομένα της εφαρμογής θα αποθηκεύονται σε ένα σημείο με πρόσβαση από πολλαπλά τερματικά(υπολογιστές) για να μπορούν όλοι να βλέπουν τα ίδια δεδομένα και να μην υπάρχουν πολλαπλά αντίτυπα με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Επίσης δεν γνωρίζω την χρήση της εφαρμογής και πόσα τερματικά χρειάζεσαι αλλά καλό είναι το μηχάνημα που τρέχει τον sql server να μην είναι και τερματικό λειτουργία της εφαρμογής για 2 βασικούς λόγους.

1) Ο sql server όσο περισσότερο χρησιμοποιήται τόσο περισσότερους πόρους του υπολογιστή καταλαμβάνει (μνήμη, δίσκο κλπ)

2) ασφάλεια. Εδώ χωράει μεγάλλη ανάλυση η οποία δεν μπορεί να γίνει σε ένα forum ενδυκτικά να πω ότι πρόσβαση στο Internet, διαμοιρασμός αρχείων από τον server, φυσική πρόσβαση στο μηχάνημα είναι τα βασικά που πρέπει να περιοριστούν για να μπορέσουμε να χτήσουμε την ασφάλεια των δεδομένων σου. Οπωσδήποτε να χτήσεις μια διεργασία για backup αν όχι καθημερηνά μετά το κλείσημο του καταστήματος ή πριν την έναρξη του τότε εβδομαδιαία το λιγότερο.

Ο Τεχνικός ένα δίκιο το έχει. Φυσικά χωρίς να ξέρω δεδομένα χρήσης της εφαρμογής ή της απαιτήσεις της δεν μπορώ να πω περισσότερα, μίλησες για 2 τερματικά, προσωπικά δεν προβλέπω κάποιο πρόβλημα στην χρήση της εφαρμογής με τον υπολογιστή που αναφέρεις αλλά θα πρέπει να δω την εφαρμογή την βάση της και την καθημερινή χρήση της για να δόσω συμβουλή.

μετα την εγκατασταση του προγραμματος οταν παω να το ανοιξω βγαζει αυτο το μηνυμα

66597678.jpg

Δημοσ.

μετα την εγκατασταση του προγραμματος οταν παω να το ανοιξω βγαζει αυτο το μηνυμα

66597678.jpg

το μύνημα προέρχεται από την εφαρμογή ή τον manager;

έκανες επανεκκίνηση του υπολογιστή μετά την εγκατάσταση;

έχεις εγκαταστήσει τον server στο ίδιο μηχάνημα;

από τον "πίνακα ελέγχου\εργαλεία διαχείρισης\services" βλέπεις εγκατεστημένο service που το ονομα του ξεκινάει με mssql ή sql;

Από μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα στον internet το μόνο farmakonet που βρείσκω είναι το

http://www.csa.ondsl.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=37&lang=el

αλλά δεν μπορώ να δω καμιά πληροφορία εγκατάστασης ή να βρω την εφαρμογή server η οποία χρησιμοποιεί sql server εκτός και αν αναφέρεσαι στην εφαρμογή μέσο Internet που στην προκειμένη περίπτωση δεν θα βοηθήσει καθόλου.

Λυπάμαι αλλά δεν έχω αρκετές πληροφωρίες για να σε βοηθήσω.

Δημοσ.

υπαρχουν εγκατεστημενε υπηρεσιες αν και εχω σβησει το προγραμμα και τον sql server,,τρεχουν οι εξης

SQL Server (MSSQLSERVER)

SQL Server Active Directory Helper

SQL Server Browser

SQL Server VSS Writer

πως τα διαγραφουν εντελως?

μεσω cmd δινουμε εντολη cs delete service_name

θα σπασει το κεφαλι μ με το ακυρο προγραμμα :mrgreen:

Δημοσ.

υπαρχουν εγκατεστημενε υπηρεσιες αν και εχω σβησει το προγραμμα και τον sql server,,τρεχουν οι εξης

SQL Server (MSSQLSERVER)

SQL Server Active Directory Helper

SQL Server Browser

SQL Server VSS Writer

πως τα διαγραφουν εντελως?

μεσω cmd δινουμε εντολη cs delete service_name

θα σπασει το κεφαλι μ με το ακυρο προγραμμα :mrgreen:

Αυτά χρειάζονται για την σωστή λειτουργία της εφαρμογής. To Status της υπηρεσίας "SQL Server (MSSQLSERVER)" πρέπει να λέει started και μετά ανοίγεις την εφαρμογή για να συνδεθεί με τον sql server.

Σε περίπτωση που δεν δουλεύει τότε εγκαθηστάς την εφαρμογή που σου έδειξα και την ανοίγεις να δεις ότι αυτή συνδεέται με τον server και ψάχνεις τα πρωτόκολα επικοινωνίας να ενεργοποιήσεις το tcp/ip.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...