Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Luci με την ίδια λογική εγω μπορώ να βγώ στον δρόμο και να βρίζω εσένα την μάνα σου, τους νεκρούς συγγενής σου κτλ. Να βγάζω βρώμα για εσένα σε εργοδότες και φίλους και γενικότερα ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλουδάκι σου.

Μπορείς.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Luci με την ίδια λογική εγω μπορώ να βγώ στον δρόμο και να βρίζω εσένα την μάνα σου, τους νεκρούς συγγενής σου κτλ. Να βγάζω βρώμα για εσένα σε εργοδότες και φίλους και γενικότερα ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλουδάκι σου. Ελευθερία της άποψης....

Όπως άμα έκανα εγω τα παραπάνω λογικό θα μου φαινόταν να μου έκανες μήνυση και να με πήγαινες στα δικαστήρια επειδή θα σε είχα προσβάλει ΈΤΣΙ και άμα ένα ΤΟΥΡΚΙΚΟ έθνος έρθει και αρνηθεί οτι έκανε τόσες γενοκτονίες να υποστεί κυρώσεις γιατι προσβάλει εμένα και τους προγόνους μου. Άμα η γιαγιά σου ήταν απο την Σμύρνη και Τούρκοι της είχαν βιάσει τις αδελφές και την μάνα και μετά τους είχαν κρεμάσει έξω απο το σπίτι τους, εσένα θα σε προσέβαλε ή όχι μία άρνηση αυτών των γεγονότον απο το έθνος που τα προξένησε;;;; Και δεν τα έκανε η Οθομανική αυτοκρατορία αυτά αλλα ο Κεμάλ ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας.

Έχουμε πιάσει την καραμέλα της ελευθερίας και την πιπιλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω. Όπως είπε και ένας πρίν, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις αρκεί να μην περιορίζεις την δικιά μου ελευθερία.

Συνωστισμος ηταν στη Σμυρνη.Ετσι δεν γραφανε τα δικα μας βιβλια?

Δημοσ.

Λούλου,βάλτε πόρτα (όπως σε κάποια fora που ξέρω),κατεβάστε τα ads και αδειοδοτήστε τους campers μέσω εισήγησης άλλων.

Μέχρι τότε μπαίνει όποιος θέλει,δεν είναι ιδιωτικός χώρος το forum,ξεκόλα λέμε.

Δημοσ.

Luci με την ίδια λογική εγω μπορώ να βγώ στον δρόμο και να βρίζω εσένα την μάνα σου, τους νεκρούς συγγενής σου κτλ. Να βγάζω βρώμα για εσένα σε εργοδότες και φίλους και γενικότερα ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλουδάκι σου. Ελευθερία της άποψης....

Όπως άμα έκανα εγω τα παραπάνω λογικό θα μου φαινόταν να μου έκανες μήνυση και να με πήγαινες στα δικαστήρια επειδή θα σε είχα προσβάλει ΈΤΣΙ και άμα ένα ΤΟΥΡΚΙΚΟ έθνος έρθει και αρνηθεί οτι έκανε τόσες γενοκτονίες να υποστεί κυρώσεις γιατι προσβάλει εμένα και τους προγόνους μου. Άμα η γιαγιά σου ήταν απο την Σμύρνη και Τούρκοι της είχαν βιάσει τις αδελφές και την μάνα και μετά τους είχαν κρεμάσει έξω απο το σπίτι τους, εσένα θα σε προσέβαλε ή όχι μία άρνηση αυτών των γεγονότον απο το έθνος που τα προξένησε;;;; Και δεν τα έκανε η Οθομανική αυτοκρατορία αυτά αλλα ο Κεμάλ ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας.

Έχουμε πιάσει την καραμέλα της ελευθερίας και την πιπιλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω. Όπως είπε και ένας πρίν, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις αρκεί να μην περιορίζεις την δικιά μου ελευθερία.

αυτος που γεννηθηκε το 1980 και δεν ηταν μπροστα στη σφαγη της σμυρνης εχει καθε δικαιωμα να αμφισβητει το γεγονος.

εκτος κι αν πρεπει να βαζουμε και φυλακη οσους περαστικους δεν ειδαν μια ληστεια η μια δολοφονια.

Δημοσ.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά πώς σχετίζεται το "βρίζω μανάδες και σπίτια" με το "διατυπώνω μια άποψη για ένα ιστορικό γεγονός"; Κι εγώ προσβάλλομαι αν κάποιος λέει ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη ή ότι η εξέλιξη των ειδών είναι απλά μια αναπόδεικτη θεωρία, γιατί υποσκάπτει τα λογικά θεμέλια της ανθρώπινης σκέψης. Ποιά είναι η λύση; Να ποινικοποιήσω την ημιμάθεια για επιστημονικά θέματα; Άλλο η εξύβριση, άλλο οι διακηρύξεις μίσους και άλλο η άποψη, όσο ηλιθια κι αν είναι.

Εγώ λοιπόν που έχω παππούδες και γιαγιάδες που τους έδιωξε ο Κεμάλ από τα σπίτια τους, μπορώ να συζητώ γι' αυτό και να θεωρώ ότι δεν ήταν γενοκτονία η εκδίωξη και σφαγή των Ελλήνων. Ήταν πχ πόλεμος με μεγάλο αριθμό ατάκτων που έκαναν εγκλήματα πολέμου (δεν είναι το ίδιο, η γενοκτονία είναι νομικός όρος σαφώς καθοριζόμενος από το διεθνές δίκαιο). Άλλος μπορεί να τη θεωρεί γενοκτονία. Άλλος πάλι να λέει "καλά τους έκαναν τους υπάνθρωπους, όπου βρίσκεις Έλληνα πρέπει να τον σφάζεις". Η δική μου άποψη είναι ότι ο τελευταίος καλλιεργεί το μίσος και υποκινεί πράξεις βίας. Καλώς να διωχθεί γι' αυτό. Από τους άλλους δύο (γενοκτονία/εγκλήματα πολέμου) γιατί κάποιος να πρέπει να βρεθεί κατηγορούμενος;

Δημοσ.

Καταρχήν, άλλο να εκφράζεις δημοσίως την άποψή σου, πολιτισμένα και με βάσιμα επιχειρήματα και άλλο να εκφράζεσαι με ύβρεις. Συνεπώς, η άρνηση της γενοκτονίας (ή του ολοκαυτώματος) δεν χωράει στην ίδια συζήτηση με το να βγαίνει κάποιος έξω να βρίζει μάνες και σπίτια. Υπάρχει και η κοινή λογική.

Μερικοί κάνετε υποθέσεις ξεκινώντας με λάθος βάση. Νομίζετε ότι όλοι είναι τόσο ηλίθιοι που θα πάρουν στα σοβαρά ο,τι και να πει ο καθένας δημοσίως. Υπάρχει μεν η ελευθερία του λόγου, υπάρχει όμως η κρίση, η γνώση και, επαναλαμβάνω, η κοινή λογική. Αν βγει κάποιος και βρίζει ή αφορίζει, δεν προσβάλλει κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό του. Η καλύτερη ποινή για αυτούς, είναι η απαξίωση που θα εισπράξουν.

Νομίζω το όλο θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το πως εκφράζεται κάποιος και όχι με το τι εκφράζει.

Δημοσ.

Μπασταρλετ, «προβληματισμός» είναι. Όχι ένσταση.

Δεν είναι προβληματισμός, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, ο Lucifer δηλώνει δυσαρέσκεια για την τακτική αυτή.

Διάβασε τις τελευταίες 4 γραμμές του πρώτου ποστ.

Έχει <<πλάκα>> πάντως, πως υπερασπιζόμαστε την ελευθερία έκφρασης για τους άλλους, αλλά μέσα στο <<σπίτι>> μας,

έχουμε αδιαπραγμάτευτα ταμπού.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι θέμα ταμπού, αλλά προσωπικών επιλογών, βάσει της ιδιοτροπίας και αρεσκείας του εκάστοτε ατόμου, που έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόσει στον ιδιωτικό του χώρο. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητός αυτός ο διαχωρισμός; Αισθάνομαι άβολα να μιλάνε για αθλητικά και πολιτικά στο σπίτι μου και το απαγορεύω. Έξω από το σπίτι μου είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι τις απόψεις όλων, ή να μην συμμετέχω ή και να φεύγω αν με ενοχλούν τόσο πολύ.

Δημοσ.

Λούλου,βάλτε πόρτα (όπως σε κάποια fora που ξέρω),κατεβάστε τα ads και αδειοδοτήστε τους campers μέσω εισήγησης άλλων.

Μέχρι τότε μπαίνει όποιος θέλει,δεν είναι ιδιωτικός χώρος το forum,ξεκόλα λέμε.

Υπάρχει πόρτα, εσύ ειδικά πρέπει να την έχεις φάει ίσα με 10 φορές στη μούρη.

^_^

Δημοσ.

Υπάρχει πόρτα, εσύ ειδικά πρέπει να την έχεις φάει ίσα με 10 φορές στη μούρη.

^_^

Δεν με ξέρεις,σωστά;

Δεν έχω φάει ban δέκα φορές,χαζούλι εσύ,είναι πάνω από 200 και λίγα λέω.

Πόρτα εννοώ όταν μπαίνεις να θέλει δαχτυλοσκόπιση και να σε προτείνουν ανθρώποι που παίζουν το κεφάλι τους για πάρτη σου και που τους ξέρουν προσωπικά οι κουμανταδόροι,άμα δε φύγεις ή σε φύγουνε αφ' ενός να πάρεις μαζί σου και τους νονούς σου και αφεδύο να έχεις τα τείχη της Ιεριχούς απέναντί σου.

Νταξ,κι ο Ιησούς του Ναυή τάμπωξε με υπέρηχους,αλλά άμα ξέρεις από καλό υπέρηχο,τρολάρισμα στο inso θα κάνεις;

τελοσπάντων,έμαθες και κάτι σήμερα....

Δημοσ.

Απ' οτι εχω καταλαβει ακρη δεν βγαινει γιατι υπαρχουνε παραλληλα θεματα.

α) Ελευθερια λογου: δεχομαστε ως πολιτες τον οποιοδηποτε κρατικο παρεμβατισμο;

β) Γενοκτονια των αρμενιων: έγινε ή οχι

γ) κανονες μια κοινωνιας: που ειναι τα ορια

Γι αυτο σορυ που επιστρεφω σε προηγουμενο ανοιγμα αλλα επειδη βλεπω ατομα με ξεκαθαρα απολυτη αποψη υπερ της ελευθεριας εκφρασης οπως ο FilliposMD και ο Lucifer και ξαναθετω το διλημμα:

Εχει ποινικοποιηθει ο ναζισμος. Δεν μπορω να βγαλω κομμα με σβαστικες και χιτλερ (ενω μπορω να βγαλω κομμα με σημα τον μεγαλεξαντρο, τον αηβασιλη, εναν εξωγηινο). Αντιστοιχες και οι εκδηλωσεις υπερ αυτων.

Εγω ευκολα σαν τριτος λεω "ρε Γερμανοι, ξεκολλατε με τις απαγορευσεις! Στην τελικη εαν θελει καποιος ας δοκιμασει να δοξασει το γ' Ραιχ, ειτε θα τον αποδοκιμασει ο κοσμος, ειτε θα τον αγνοησει και το μονο σιγουρο θα εχει κερδισει Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ"

Εσεις τι διαλεγετε;

α) ελευθερια εκφρασης ή

β) προστασια της κοινωνιας (με οποια ερμηνεια εχει γινει αυτο ειτε υπερευαισθητη ειτε οχι ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ)

Εγω εχω ηδη εκφραστει, συνοψιζεται στο μικροαστικο "δεν θελω περιορισμους, δεν θελω απαγορευσεις. Αλλα δεν γαμιεται αν γινει και καμια εξαιρεση υπο ορους*, αλλα αμα ξεφυγει το πραγμα εδω ειμαστε το ξανασυζηταμε"

Εσεις;

*

Υπο ορους εξαιρεση παραδειγμα ειναι στην περιπτωση της Γαλλιας που κοιταει το συμφερον της χωρας της και κανει διπλωματικα παιχνιδια εξωτερικης πολιτικης στα οποια πιστευω δεν ειμαι πιο ψαγμενος απο τους ιδιους για να κρινω

Οπως επισης δεδομενος ορος ειναι οτι οταν καποιοι συζητανε και αμφισβητουνε την γενοκτονια το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα σκανε οι μπατσοι να συλλαμβανουνε μια παρεα ή μια διαλεξη. ετσι;

Δημοσ.

Απ' οτι εχω καταλαβει ακρη δεν βγαινει γιατι υπαρχουνε παραλληλα θεματα.

α) Ελευθερια λογου: δεχομαστε ως πολιτες τον οποιοδηποτε κρατικο παρεμβατισμο;

β) Γενοκτονια των αρμενιων: έγινε ή οχι

γ) κανονες μια κοινωνιας: που ειναι τα ορια

Γι αυτο σορυ που επιστρεφω σε προηγουμενο ανοιγμα αλλα επειδη βλεπω ατομα με ξεκαθαρα απολυτη αποψη υπερ της ελευθεριας εκφρασης οπως ο FilliposMD και ο Lucifer και ξαναθετω το διλημμα:

Εχει ποινικοποιηθει ο ναζισμος. Δεν μπορω να βγαλω κομμα με σβαστικες και χιτλερ (ενω μπορω να βγαλω κομμα με σημα τον μεγαλεξαντρο, τον αηβασιλη, εναν εξωγηινο). Αντιστοιχες και οι εκδηλωσεις υπερ αυτων.

Εγω ευκολα σαν τριτος λεω "ρε Γερμανοι, ξεκολλατε με τις απαγορευσεις! Στην τελικη εαν θελει καποιος ας δοκιμασει να δοξασει το γ' Ραιχ, ειτε θα τον αποδοκιμασει ο κοσμος, ειτε θα τον αγνοησει και το μονο σιγουρο θα εχει κερδισει Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ"

Εσεις τι διαλεγετε;

α) ελευθερια εκφρασης ή

β) προστασια της κοινωνιας (με οποια ερμηνεια εχει γινει αυτο ειτε υπερευαισθητη ειτε οχι ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ)

Εγω εχω ηδη εκφραστει, συνοψιζεται στο μικροαστικο "δεν θελω περιορισμους, δεν θελω απαγορευσεις. Αλλα δεν γαμιεται αν γινει και καμια εξαιρεση υπο ορους*, αλλα αμα ξεφυγει το πραγμα εδω ειμαστε το ξανασυζηταμε"

Εσεις;

*

Υπο ορους εξαιρεση παραδειγμα ειναι στην περιπτωση της Γαλλιας που κοιταει το συμφερον της χωρας της και κανει διπλωματικα παιχνιδια εξωτερικης πολιτικης στα οποια πιστευω δεν ειμαι πιο ψαγμενος απο τους ιδιους για να κρινω

Οπως επισης δεδομενος ορος ειναι οτι οταν καποιοι συζητανε και αμφισβητουνε την γενοκτονια το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα σκανε οι μπατσοι να συλλαμβανουνε μια παρεα ή μια διαλεξη. ετσι;

Προτεινόμενο ανάγνωσμα:Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο,Φίλιπ Ντικ.

Δημοσ.

Προτεινόμενο ανάγνωσμα:Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο,Φίλιπ Ντικ.

Δεν το εχω διαβασει! To συμπερασμα του βιβλιου, πως συνδεεται;

Βοηθα λιγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...