tolis_01 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μια μικρή ερωτησούλα: πήγα κι έβγαλα μια prepaid σήμερα στην Eurobank (μιας που στην Κύπρου μου ζητάγανε 100 δικαιολογητικά, ενώ στην eurobank έχω ήδη λογαριασμο ταμιευτηρίου, οπότε μόνο ταυτότητα), μου την έδωσαν (σφραγισμένη, δεν την άνοιξαν να περάσουν κάποιον ονομαστικό λογαριασμό όπως στην χρεωστική) την άνοιξα σπίτι αλλά δεν βλέπου πουθενά pin. Δεν υπάρχει; Μου είπαν πως γέμισμα γίνεται μόνο από το ταμείο, όχι από atm (!!!), αλλά έστω ότι το δέχομαι αυτό, αν θέλω να ελέγξω το υπόλοιπο πχ σε κάποιο atm, πως; Δεν έχω κάποιο pin.
nemesiskp Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Γιατι δεν παιρνεις τηλεφωνο να ρωτησεις την τραπεζα; Αποστολή από το U8800pro με τη χρήση Insomnia App
παπι Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 ή αν δεν θες τηλ, ρωτα μεσου chat https://ebanking.eurobank.gr/ebanking/login.faces (εκει που λεει βοηθεια)
tolis_01 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Το ξέχασα ότι είχα γράψει εδώ, λοιπόν, η κάρτα δεν έχει pin, μπορείς να κάνεις αίτηση για pin, αλλά και πάλι δεν μπορείς να κάνεις κατάθεση από atm (μόνο ανάληψη). Το γράφει και πάνω στο χαρτί της, αλλά αυτά παθαίνεις άμα τα διαβάζεις όλα στα πεταχτά
.::NikoS::. Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Κατάθεση στην prepaid από ΑΤΜ δε γίνεται. Γίνεται όμως να καταθέσεις σε έναν λογαριασμό με την χρεωστική σου κάρτα τα λεφτά και μέσω ebanking να τα μεταφέρεις στην prepaid. Εγώ όταν έβγαλα prepaid μου έφτιαξαν και έναν τρεχούμενο λογαριασμό με μία χρεωστική κάρτα, και μέσα στο ebanking μου έχει και τον τρεχούμενο λογαριασμό που μπορώ να γεμίζω μέσω ΑΤΜ, και την prepaid κάρτα ώστε να βλέπω το υπόλοιπο μου και να μπορώ να την φορτώσω μέσω του τρεχούμενου λογαριασμού. 1
tolis_01 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Τραγελαφικά πράγματα στη Eurobank, έβγαλα σήμερα κωδικό για ebanking, ψάχνω να βρω την prepaid μου, πουθενά η prepaid. Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση, λέει η κάρτα δεν είναι στο όνομα μου! Πήγα από το κατάστημα, την είχαν δηλώσει σε άλλον άσχετο πελάτη τους! Τον ειδοποίησαν και θα πάει να την ακυρώσει, μάλλον αύριο. Είχα βάλει 10 ευρώ μέσα, μου είπαν ότι έχει υπόλοιπο 6,5 ευρώ που θα μου επιστραφεί (λογικό, 2 ευρώ η προμήθεια, 1,5 ευρώ το paypal, που απ'ότι κατάλαβα δεν μου το επέστρεψε επειδή δεν έβαλα ποτέ το transaction code για να κάνω confirm την κάρτα μου). Θα απαιτήσω φυσικά 10 ευρώ επιστροφή, όχι 6,5 (αν και απ'ότι κατάλαβα διατίθονται να μου τα δώσουν). Αλλά πολύ ταλαιπωρία για μια απλή prepaid (λάθη γίνονται, το καταλαβαίνω, άνθρωποι είμαστε, αλλά θα μπορούσαν να μου τα επιστρέψουν επιτόπου αφού ήταν δικό τους λάθος, όχι να περιμένω εγώ να το διορθώσουν), πολλά μειον για την Eurobank.
balander10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ ευχαριστημένος είμαι από τι δικιά μου της Eurobank την εχω τώρα μια τετραετία περίπου με μια ανανέωση στο μεσοδιάστημα και όλα καλά και ωραία. Εγώ έχω την προπληρωμένη που είναι σαν τηλεκάρτα πχ βάζω 50 ευρώ και αυτά είναι και να την χάσω μου την κλέψουν κλπ δεν μπορούν να μου κάνουν ζημιά μεγαλύτερη αυτών των 50 ευρώ Για αγορές από ιντερνετ κανά στοίχημα κλπ πιστεύω πως είναι ιδανική.
tolis_01 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2012 Τραγελαφικά πράγματα στη Eurobank, έβγαλα σήμερα κωδικό για ebanking, ψάχνω να βρω την prepaid μου, πουθενά η prepaid. Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση, λέει η κάρτα δεν είναι στο όνομα μου! Πήγα από το κατάστημα, την είχαν δηλώσει σε άλλον άσχετο πελάτη τους! Τον ειδοποίησαν και θα πάει να την ακυρώσει, μάλλον αύριο. Είχα βάλει 10 ευρώ μέσα, μου είπαν ότι έχει υπόλοιπο 6,5 ευρώ που θα μου επιστραφεί (λογικό, 2 ευρώ η προμήθεια, 1,5 ευρώ το paypal, που απ'ότι κατάλαβα δεν μου το επέστρεψε επειδή δεν έβαλα ποτέ το transaction code για να κάνω confirm την κάρτα μου). Θα απαιτήσω φυσικά 10 ευρώ επιστροφή, όχι 6,5 (αν και απ'ότι κατάλαβα διατίθονται να μου τα δώσουν). Αλλά πολύ ταλαιπωρία για μια απλή prepaid (λάθη γίνονται, το καταλαβαίνω, άνθρωποι είμαστε, αλλά θα μπορούσαν να μου τα επιστρέψουν επιτόπου αφού ήταν δικό τους λάθος, όχι να περιμένω εγώ να το διορθώσουν), πολλά μειον για την Eurobank. Τελικά μου επέστρεψαν 7,5 ευρώ, τα 2.5 λέει δεν εμφανίζοταν που πήγαν και δεν ξέρανε από τι είναι (λογικά Paypal) και "δεν είναι ευθύνη της τράπεζας, η τράπεζα διόρθωσε το λάθος της". Πήρα τα λεφτά και έφτιαξα αλλού prepaid, όπως επίσης μετέφερα τον λογαριασμό ταμιευτηρίου που είχα εκεί σε άλλη τράπεζα (δεν έχει σημασία πια, σχεδόν στην τύχη διάλεξα). Όχι ότι θα κάτσει να σκάσει η Eurobank για τις πενταροδεκάρες μου, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η αντιμετώπιση τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα