Προς το περιεχόμενο

WD raptor or ssd (sata II)?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω τη αποψη σας για το τι αξιζει πεισσοτερο απο θεμα αποδοσης /τιμης.

Σκεφτομαι να παρω ενα δισκο sata II για το λειτουργικο.

Με τους ssd na εχουν τον πρωτο λογο ..,οπως αυτος. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-OCZ-Vertex-Plus-Series-60GB-SSD-2-5inches-Sata-3Gb-s-OCZSSD2-1VTXPL60G.htm

αλλα απο θεμα χωριτικοτητας πρεπει να τα σκασεισ για να εχεισ ..

και σκεφτομαι τωρα μηπως θα δω παραπλησιες επιδοσεις με WD Raptor (150gb), στον οποιο θα μπορω να αποθηκευω και κατι παραπανω απο προγραματα... οπως αυτον

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-Velociraptor-150-Gb-10K-Rpm-SWD1500HLFS.htm

Ακουω γνωμες..!

AMD PHENOM II X4 955

GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H

WESTERN DIGITAL 1TB WD1002FBYS RE3 SATA2

seagate 1.5 Tb sata2 7200

Δημοσ.

..τί γνώμες; Οι SSD δε συγκρίνονται. Ούτε με "10άρηδες" δίσκους, όπως οι Rap. Συν το ότι τί να σου κάνουν τα "κάτι παραπάνω εκτός από προγράμματα" 90GB...; Τί να τα κάνεις; Ελάχιστα είναι, και θα σκάσεις πολύ περισσότερα για να τα πάρεις...

Γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.

..τί γνώμες; Οι SSD δε συγκρίνονται. Ούτε με "10άρηδες" δίσκους, όπως οι Rap. Συν το ότι τί να σου κάνουν τα "κάτι παραπάνω εκτός από προγράμματα" 90GB...; Τί να τα κάνεις; Ελάχιστα είναι, και θα σκάσεις πολύ περισσότερα για να τα πάρεις...

Γνώμη μου πάντα.

δηλαδη μεγαλη διαφορα?τoτε ssd

Δημοσ.

Μεγάλη-μικρή, δεν έχει πολύ νόημα, όταν έχεις καλό σύστημα....Την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά, εγώ στα λεφτά την βλέπω στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν δεν υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ να είναι 150GB ο δίσκος του λειτουργικού, ο μικρός SSD καλός είναι για "γρηγοράδα", βγαίνει πολύ φτηνότερα, και ό,τι χρειάζεται αποθήκευση, το ρίχνεις σε άλλους δίσκους...

Και πάλι εδώ που τα λέμε, σε δίσκο-αποθήκη θα τα έριχνα εγώ τα λεφτά, και όχι σε δίσκο-"σφαίρα"...

Αλλά περίμενε κι άλλες γνώμες.

Δημοσ.

Aπο την εμπειρία μου.

Αρχικά, αν βάλεις SSD δε ξαναγυρνάς σε μηχανικό δίσκο.

Κατα δεύτερο, επειδή είχα και ράπτορα 150gb και τον SSD 120GB που χω τώρα.

Μη τυχόν και κάνεις το λάθος που κανουν αρκετοί και αγοράζουν SSD 60GB. Αν δεν έχεις χρήματα,μην ασχολήσαι με ημίμετρα. Κανε υπομονή και πάρε κάποιον μεγαλύτερο αργότερα.

Με ssd 60-80gb θα είσαι όλο στη σκέψη να βάλω εκείνο,να σβήσω το άλλο μη γεμίσει ο χώρος και πάει λέγοντας.

Θεωρω προσωπικά πως και ο 120ρης που έχω είναι "όριο".

Σκέψου πως τα Ultimate 64bit με κάνα office, κάνα Photoshop που έχουν οι περισσότεροι είναι αμέσως 20+gb.

Και 2 παιχνίδια να έχεις απο 10gb, τελείωσε το πανυγύρι.

Δημοσ.

Εχω raptor 600ρη στο συστημα μου. Η εντυπωση που μου εχει αφησει ειναι οτι δεν εχει και μεγαλη διαφορα απο τους αλλους μηχανικους στην πραξη. Και κανει και περισσοτερη φασαρια.

Δε λεω οτι θα επαιρνα SSD στη θεση του αν γυρνουσε ο χρονος πισω (αν και απο το raptor καλυτερη αγορα θα ηταν, μαλλον σε κανενα καλο μηχανικο 1.5TB θα κατεληγα) αλλα αν ειναι για διλλημα μεταξυ των 2, η γνωμη μου ειναι ξεχνα το raptor

Δημοσ.

Το συστημα μου

Εχω 3 Raptorες απο αυτους που λινκαρεις σε διαταξη Raid 0 τους 2 με το λειτουργικο και για Games τον 3ο.

Εμπειριες μεχρι τωρα Super!Ουτε φασαρια που λενε πολλοι σπιρταδα στο συστημα σου σου δινουν,αλλα......για λειτουργικο μιας και δεν παιζουν λεφτα για RAID παρε SSD.

(ψαξε τα θεματα που εχω ανεβασει να δεις επιδοσεις γιατι δεν εχω το Link ευκαιρο)

Χωρητικοτητα

Καλα τα 60 GB δεν φτανουν για τιποτα και αν ειναι να εισαι με το αγχος σβησε αυτο βγαλε το αλλο βαλε εναν μηχανικο 2 TB και ασε τις ταχυτητες,(Και μην ξεχνας οτι τα Windows θελουν και αρκετο ελευθερο χωρο για να μην σερνονται..Αν ειναι να παρεις τον 60αρη με την λογικη θα ειναι γεματος μεχρι 50GB αστο)

120GB ειναι το ελαχιστο ψυχολογικο οριο για εμενα για σκληρο με λειτουργικο.Οι διαφορες SSD με SSD ειναι κατι αλλο που πρεπει να σε απασχολει.

Αποδοση/τιμη;

Αν τρεχεις προγραμματα επαγγελματικα ή κανεις Rendering ολη την ωρα και θελεις την ταχυτητα για πρακτικους λογους σκαστα για SSD

Αν η χρηση του ειναι παιχνιδακια Browsing και λιγο Word τοτε δωσε βαρος στην χωρητικοτητα και ασε τους αλλους να σκανε 50αδες ευρω για 10 λιγοτερα δευτερολεπτα στο Boot και στο φορτωμα των Games.

Δημοσ.

...καλό θα ήταν να μας έλεγε και τί ακριβώς κάνει βέβαια με το μηχάνημα και αν τυχόν χρησιμοποιεί απαιτητικά προγράμματα (σχεδιαστικά κατά βάση), και αν μέχρι στιγμής έχει "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" (και ποιά ακριβώς) που θέλει να λύσει με την αγορά "γρηγορότερου" δίσκου αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί πάντα να τα εγκαθιστά σε άλλο δίσκο πέραν του 60άρη SSD που προτίθεται να πάρει. Τη στγμή μάλιστα που έχει Φένομ 2 μηχάνημα, δε νομίζω να έχει ζήτημα να τα τρέχει όντας εγκατεστημένα σε μηχανικό δίσκο...

Συνεχίζει πάντως κι εμένα η άποψή μου να είναι "καλύτερα να τα δώσει (ή φυλάξει) για δίσκο-αποθήκη". Ή για παστέλια.

• Super Moderators
Δημοσ.

ούτε για πλάκα πάντως αυτόν, πολύ ακριβός, με 98 euro παίρνεις 60gb Vertex 3

Δημοσ.

SSD Crusial σου προτείνω εγώ. Έχω τον 60αρι και πάει σφαίρα. Όσο για τον χώρο που λένε, εχω τα windows μαζί με προγράμματα μεγαλούτσικα γύρω στα 26 giga k games dirt3 metro 2033 και batman και έχω και 7 giga ελεύθερα. Όσο για το παραπάνω που λένε πως θέλουν χώρο τα windows για να μην σέρνονται, αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στους ssd. και στο 99% να είναι τρέχουν άψογα. Βέβαια αν έχεις τα χρήματα καλό θα ταν να έχεις το πλεονέκτημα των 120gb.

Δημοσ.

Το 15-20% ελεύθερο χώρο στους ssd το λένε για μακροζωία του σκληρού όχι για να τρέχουν καλύτερα τα windows.

Και γω πάντως για τον 128άρι των M4 πάω καρφωτός. :-D

Δημοσ.

Το 15-20% ελεύθερο χώρο στους ssd το λένε για μακροζωία του σκληρού όχι για να τρέχουν καλύτερα τα windows.

Και γω πάντως για τον 128άρι των M4 πάω καρφωτός. :-D

Αυτό ναι ισχύει, απλά η αναφορά ήταν στο "Και μην ξεχνας οτι τα Windows θελουν και αρκετό ελευθερο χωρο για να μην σερνονται..". Αυτό δεν ισχύει στους SSD. Όσο για τον κορυφαίο Μ4, πήγαινε με κλειστά μάτια...

Δημοσ.

Επειδη πιανεστε απο τις λεπτομερειες και το post μου εχει προκαλεσει αισθηση (ισως ειναι λαθος διατυπωσης δικης μου αλλα παμε αλλη μια με τον σωστο τροπο)

Οταν ο δισκος ειναι πολυ γεματος το Trim δεν ειναι τοσο αποτελεσματικο και χανει σε επιδοσεις(Δεν θα μπω σε λεπτομερειες για τον τροπο λειτουργιας των NAND και δεν αναφερω την γηρανση)

Και μην ξεχνατε οτι ειτε ενα αρχειο Word επεξεργαστεις ειτε μπεις στο Internet τα Temp αποθηκευονται αβερτα,αρχεια αδρανοποιησης,swap files,logs,αν τον βαλεις σε Read Only λειτουργια ολα αυτα παιζουν τον ρολο τους μειωνοντας τις επιδοσεις του SSD(βαλε και στην ακρη το κρυφο Partition ακομα και αυτο εχει τα ορια του και παιζει με τον Free Space που εχεις).

Τεσταρε το γεμησε τον στο 99% και πες μου αν βλεπεις διαφορα εγω το εχω κανει και ειδα και στον SSD που τεσταρα και στους Velociraptorες μου.

Τωρα αν θελετε να ζειτε στην ψευδαισθηση οτι το SSD δεν μασαει δεν χαλαει δεν χανει σε επιδοσεις ποτε επειδη εχετε συμβιβαστει με τα λιγα GB παω πασο.

Δημοσ.

Με τον ssd γεματο 95% κανει ιδιο Boot οπως μετα το φορματ ... Επισης ο 60 για ενα μεσο χρηστη που ξερει βασικη διαχειρηση αρχειων ειναι Υπερ αρκετος .WIN +προγραμματα +2-3 παιχνιδακια ανετα . Απο εκει και περα αν θες παραπανω ...Πας στον 120 αλλα 200 ευρω για δισκο ...παρα ειναι πολλα...Οπως το βλεπει κανεις. Παντως αξιζει πλεον ο ssd .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...