alexitsios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Κοιτούσα τις προάλλες μπας και βρω κανένα forum πάνω στο ελληνικό marketing και γενικά στις πωλήσεις και δεν βρήκα τίποτα το ουσιαστικό. Απορώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο θέμα; ή απλά δεν υπάρχουν καθόλου πωλήσεις για να τον ενδιαφέρει κάποιον
aledjo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 θεμα που ανοιγεις και συ..... στην Ελλαδα marketing σημαινει "εχω εναν υπαλληλο που δουλευει για να μου φερνει πιο πολλα λεφτα" πχ του δινω 500 ευρω για να κανει το μαγαζι μου να βγαζει 5.000 ευρω.
alexitsios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Κάτσε ρε συ. Αν πάρεις έναν υπάλληλο που θα σου φέρει 5000 ευρώ, τότε γιατί αυτός ο υπάλληλος να μη δουλέψει για πάρτυ του, αφού θα βγάζει αυτός τα λεφτά; Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τον αφήνεις να φύγει κάποιον. Πχ έχεις έναν υπάλληλο που σου κάνει τηλεφωνικές πωλήσεις και σου αποδίδει, τότε του δίνεις ποσοστά, αλλά τα βγάζεις επειδή σου φέρνει πελάτες.
aledjo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Κάτσε ρε συ. Αν πάρεις έναν υπάλληλο που θα σου φέρει 5000 ευρώ, τότε γιατί αυτός ο υπάλληλος να μη δουλέψει για πάρτυ του, αφού θα βγάζει αυτός τα λεφτά; ΕΛΑ ΝΤΕ! αυτο να το πεις στο 90% των αφεντικων στην Ελλαδα. ξερεις ποσες φορες εχω ακουσε "δε μου φερνεις πελατες αρα και λεφτα, γι'αυτο σε απολυω" λες και αν ειχα το τροπο να μαζεψω πελατες θα πηγενα σε αυτον και δε θα ανοιγα δικο μου μαγαζι... (ενω η δουλεια μου δεν ηταν να μαζευω πελατες)
Arctic Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 θεμα που ανοιγεις και συ..... στην Ελλαδα marketing σημαινει "εχω εναν υπαλληλο που δουλευει για να μου φερνει πιο πολλα λεφτα" πχ του δινω 500 ευρω για να κανει το μαγαζι μου να βγαζει 5.000 ευρω. Edit: άκυρο
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 ΕΛΑ ΝΤΕ! αυτο να το πεις στο 90% των αφεντικων στην Ελλαδα. ξερεις ποσες φορες εχω ακουσε "δε μου φερνεις πελατες αρα και λεφτα, γι'αυτο σε απολυω" λες και αν ειχα το τροπο να μαζεψω πελατες θα πηγενα σε αυτον και δε θα ανοιγα δικο μου μαγαζι... (ενω η δουλεια μου δεν ηταν να μαζευω πελατες) λολ Σε τι δουλειά στο είπαν αυτό; Η δουλειά του πωλητή είναι να μαζεύει πελάτες. Για αυτό συνήθως δουλεύουν με ποσοστά. Γενικά στο marketing το point είναι να κάνεις μια εκτίμηση για το κέρδος/πωλήσεις που θα σου αποφέρουν κάποιες διαδικασίες. Όχι να φέρνεις απευθείας πελάτες.
alexitsios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 και εγώ πραγματικά απορώ... Σε είχαν προσλάβει ως πωλητή; Γιατί ως πωλητή το καταλαβαίνω ότι πρέπει να φέρεις πελάτες, αλλά σε άσχετο κλάδο πως να γίνει αυτό; Άσχετο, αλλά ποια μέθοδος πιστεύετε ότι αποδίδει περισσότερο στην Ελλάδα; Τηλεόραση; τηλεφωνικές πωλήσεις ή κάτι άλλο;
viper2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 sales δεν ειναι marketing sales ειναι κομματι [μικρο] του marketing...
aledjo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 οχι ειναι λαθος να νομιζουμε οτι η δουλεια του πωλητη ειναι να φερνει πελατες! Η δουλεια του πωλητη ειναι να εξυπηρετει τους ΠΕΛΑΤΕΣ του μαγαζιου-επιχειρησης που ηδη υπαρχουν ή μπαινουν να δοκιμασουν. πχ. μπαινει ενας υποψηφιος πελατης σε ενα καταστημα γερμανος για κοιταξει καποιο κινητο. ο πωλητης πρεπει να τον πεισει και να αγορασει καποιο κινητο. Η δουλεια του manager, pr, διαφημιστης, marketιστας (ή οπως αλλιως θελεται πεστε τον) ειναι να κυνηγαει - τραβαει τους πελατες προς το μαγαζι και με τη σειρα του ο πωλητης να συνεχιζει τη δουλεια. πχ. κανει διαφημιση-marketing ο marketιστας στη WIND διαφημιζοντας στη τηλεοραση ή βαζει τη ιδεα να μοιραζονται φυλλαδια στο δρομο ή δινοντας δωρεαν καρτες σιμ ή οτιδηποτε αλλο makreting κινηση, ΩΣΤΕ να τραβηξει πελατες στο μαγαζι της WIND και με τη σειρα του ο πωλητης να κανει τα υπολοιπα. πχ2. τηλεφωνικα να ψαχνει για καινουργιους πελατες (πχ fortnet) και να τους πεισει να πανε στο μαγαζι τους. ειναι 2 εντελως διαφορετικα πραγματα αλλα στην Ελλαδα εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας και νομιζουν οτι ειναι 1 ατομο και για τα δυο. εδω ο πωλητης κανει και χρεη καθαριστριας.... στο marketing θα κολησουμε? και εγώ πραγματικά απορώ... Σε είχαν προσλάβει ως πωλητή; Γιατί ως πωλητή το καταλαβαίνω ότι πρέπει να φέρεις πελάτες, αλλά σε άσχετο κλάδο πως να γίνει αυτό; 1) τεχνικος η/υ. βρες μου τωρα με ποια λογικη επρεπε εγω να βρω-φερνω πελατες στο μαγαζι αφου σαν υπαλληλος η δουλεια μου ειναι να βγαζω περα την δουλεια που υπαρχει, σωστα? αν μπορουσα να βρω πελατες, γιατι να μη τους κραταγα για τη παρτυ μου? 2) DJ. το ιδιο με το απο πανω. 3) ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ (οχι εγω) αλλα εχω ακουσε να τους ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ οτι οι σερβιτοροι δε φερνουν πελατες ή φιλους τους στο μαγαζι!
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Η δουλεια του πωλητη ειναι να εξυπηρετει τους ΠΕΛΑΤΕΣ του μαγαζιου-επιχειρησης που ηδη υπαρχουν ή μπαινουν να δοκιμασουν. πχ. μπαινει ενας υποψηφιος πελατης σε ενα καταστημα γερμανος για κοιταξει καποιο κινητο. ο πωλητης πρεπει να τον πεισει και να αγορασει καποιο κινητο. Εννοούσα πωλητή-έμπορο χοντρικής. Όχι πωλητή λιανικής. Προφανώς οι πωλητές λιανικής δεν δουλεύουν με ποσοστά.
DrLo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ρε Aledjo, άσε κανα θέμα χωρίς να μας πεις τον καημό σου. Αφού δεν είσαι του χώρου και από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι κάνει καόιος που ασχολείται με το marketing μιας εταιρείας ασε να απαντήσουν άλλοι. Δε λέω εγώ ότι ξέρω γι' αυτό δε θα δώσω απάντηση, αλλά ξέρω ότι marketing ΔΕΝ είναι αυτό που περιγράφεις. Φιλικά ... DrLo
alexitsios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 οκ πισω στο αρχικό μας θέμα, δηλαδή των πωλήσεων - marketing. Εσείς τι κάνετε για να προωθήσετε αποτελεσματικά τα προϊόντα σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις; Εγώ τους πελάτες μου τους παίρνω αποκλειστικά μέσα από τις ιστοσελίδες μου (ασχολούμαι με κατασκευή ιστοσελίδων, προώθηση κλπ). Μπορώ να πω πως είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλεις χρήματα. Το κακό είναι ότι συνήθως δεν παίρνεις πελάτες για εύκολα projects και ότι συνήθως έχουν υψηλές απαιτήσεις. Μπορεί δλδ από ένα project να πάρεις 2 - 4k, αλλά έχει μεγάλες απαιτήσεις και θα σου πάρει περισσότερο καιρό για να το ολοκληρώσεις. Από εκεί και πέρα, μία εταιρία με την οποία συνεργαζόμαστε, έχει ως μοναδικό μέσο προσέγγισης το τηλέφωνο. Το κακό είναι ότι δύσκολα κλείνουν πελάτες με πάνω από 300 - 400 ευρώ. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για το facebook. Οι περισσότεροι πελάτες που με προσεγγίζουν το budget τους είναι εκεί γύρω. Εσείς πως προωθείτε τις υπηρεσίες σας αποτελεσματικά; Πιστεύετε ότι αξίζει η τηλεφωνική προσέγγιση; Υ.Γ. Θεωρώ το ραδιόφωνο, την τηλεόραση κλπ ως τα πιο άχρηστα μέσα για την προώθηση προϊόντων στην εποχή μας.
zazik Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Αχ τι τραβάμε οι μαρκετίστες.... www.markεtingweeek.gr για αρχη
slygeo87 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 λολ Σε τι δουλειά στο είπαν αυτό; Η δουλειά του πωλητή είναι να μαζεύει πελάτες. Για αυτό συνήθως δουλεύουν με ποσοστά. Γενικά στο marketing το point είναι να κάνεις μια εκτίμηση για το κέρδος/πωλήσεις που θα σου αποφέρουν κάποιες διαδικασίες. Όχι να φέρνεις απευθείας πελάτες. Είναι και ο στόχος του εξαμήνου (?) ο οποίος είναι μη ρεαλιστικός σε σχέση με τα κέρδη.
alexitsios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 @zazik Διαβάζω ενίοτε το marketing week και τις περισσότερες φορές έχει νέα, παρά τρόπους για την προώθηση ενός προϊόντος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα