Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δυο πορτατίφ εκατέρωθεν του κρεββατιού όπου το καθένα έχει από ένα διακόπτη on/off. Θέλω να περάσω με κάποιο τρόπο καλώδιο και ένα διακόπτη ώστε να ανάβουν και τα δύο από αυτόν το διακόπτη αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσω κ την αυτονομία που έχουν το καθένα τους με το δικό του διακόπτη! Έχω κάνει ένα σχέδιο αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν θα δουλέψει αλλά κ ούτε εάν θα βρώ κεντρικό διακόπτη ανάλογο!

Πείτε μου όμως κ εσείς γνώμες!

post-74587-0-26946700-1328367279_thumb.jpg

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αμέσως μετά τον διακόπτη του ενός πορτατίφ θα λιώσεις λίγο το πλαστικό και εκεί θα κολλήσεις τα δυο καλώδια από το άλλο πορτατίφ που θα έχεις κόψει αμέσως μετά του δικού του διακόπτη.

Ένα θέμα πρέπει να υπάρχει στην πολικότητα των καλωδίων οπότε να το προσέξεις.

Δημοσ.

Λεπον.

Ξεκινας με μια τηλεχειρζομενη πριζα

http://www.texnologia.gr/index.asp?mod=eshop_itemcats&id=21452465

Πανω σε αυτη κουμπωνεις ενα ταφ σουκο σε δυο απλες

http://www.ipshop.gr/product-id-33019.html

Et voila, ετοιμο το συστημα.

Θεμα πολικοτητας δεν υπαρχει, ειναι εναλλασομενο το ρευμα.

Δημοσ.

με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να σβήσεις την καθεμία λάμπα ή και τις δύο μαζί, αλλά για ανάψεις την μία ή και τις δύο θα πρέπει να ανάψεις και τον κεντρικό και τον διακόπτη της καθεμιάς.

Αν θες να τις ανάβεις μαζί ή μία μία, αλλά για να τις κλείσεις να πρέπει να κλείσεις και τον κεντρικό και της καθεμιάς, είναι άλλη διάταξη.

Και τα δυο μαζί, να ανάβει/σβήνει και τις δύο ή μια-μιά εντελώς ανεξάρτητα, δεν ξέρω αν γίνεται.

Δημοσ.

με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να σβήσεις την καθεμία λάμπα ή και τις δύο μαζί, αλλά για ανάψεις την μία ή και τις δύο θα πρέπει να ανάψεις και τον κεντρικό και τον διακόπτη της καθεμιάς.

Αν θες να τις ανάβεις μαζί ή μία μία, αλλά για να τις κλείσεις να πρέπει να κλείσεις και τον κεντρικό και της καθεμιάς, είναι άλλη διάταξη.

Και τα δυο μαζί, να ανάβει/σβήνει και τις δύο ή μια-μιά εντελώς ανεξάρτητα, δεν ξέρω αν γίνεται.

ωχ σωστός δεν το είχα σκεφτεί!

Λεπον.

Ξεκινας με μια τηλεχειρζομενη πριζα

http://www.texnologia.gr/index.asp?mod=eshop_itemcats&id=21452465

Πανω σε αυτη κουμπωνεις ενα ταφ σουκο σε δυο απλες

http://www.ipshop.gr/product-id-33019.html

Et voila, ετοιμο το συστημα.

Θεμα πολικοτητας δεν υπαρχει, ειναι εναλλασομενο το ρευμα.

Ώπα τι σύστημα είναι αυτό με την τηλεχειριζόμενη, πες μου περισσότερα!

Σε τι θα με εξυπηρετήσει η τηλεχειριζόμενη, απλώς να την ανάβω από απόσταση;

Δημοσ.

απλά την ανάβεις από απόσταση. Επίσης δεν κόβεις/ενώνεις καλώδια. Μπορείς στην θέση της να βάλεις έναν κοινό διακόπτη, και μετά τον διακόπτη το καλώδιο να διακλαδίζεται στα 2 πορτατίφ.

Δημοσ.

απλά την ανάβεις από απόσταση. Επίσης δεν κόβεις/ενώνεις καλώδια. Μπορείς στην θέση της να βάλεις έναν κοινό διακόπτη, και μετά τον διακόπτη το καλώδιο να διακλαδίζεται στα 2 πορτατίφ.

Εντάξει smart λύση και gadjetάκι απλά είναι too much νομίζω γιατί πρόκειται για πορτατίς στη κρεββατοκάμαρα, είναι overkill νομίζω να έχεις τηλεκοντρόλ στο κεββάτι για τα πορτατίφ του!

Για δείτε όμως τις άλλες 2 λύσεις που σκέφτηκα, δεν ξέρω εάν θα δουλεύουν σωστά σαν κύκλωμα!

Στην εικόνα 2 έχω 2 διακόπτες, όταν όλοι είναι on θα ανάβουν και τα δύο πορτατίφ, ενώ όταν ο δεξιός είναι off θα ανάβει μόνο το ένα φωτιστικό, βέβαια στην περίπτωση αυτή ποτέ δεν θα ανάβει μόνο του το δεξί πορτατίφ.

post-74587-0-39826000-1328375467_thumb.jpg

Δημοσ.

κατάλαβα αλλά στην τελική ψάχνω για κάτι σαν αλερετούρ. Δηλαδή ο μάστερ διακόπτης να μπορεί να χειρίζεται τα δύο πορτατίφ ανεξάρτητα από τι ρύθμιση έχουν αυτά, αλλά και τα δύο επιμέρους πορτατίφ να δουλεύουν και ανεξάρτητα μόνα τους άσχετα με τον μάστερ! Ζητάω πολλά ε;

Δημοσ.

Ζητάς κάτι που δε μπορεί να υλοποιηθεί με τίποτα.

Θέλεις τα δύο φωτιστικά να δρουν ανεξάρτητα. Οκ. Θέλεις να υπάρχει master διακόπτης, που να μπορεί να ανοίγει ή να κλείνει και τα δύο. Οκ. Αλλά ταυτόχρονα, θέλεις τα δύο φωτιστικά να δρουν και ανεξάρτητα από τον master διακόπτη! Ε, αυτό δε γίνεται.

Σκέψου απλά.

Έχεις ανοιχτό το ένα φωτιστικό, κλειστό το άλλο. Αλλάζεις θέση στον master διακόπτη (είπαμε, δεν υπάρχει "ON/OFF" αφού δουλεύουν ανεξάρτητα). Τι θα γίνει; Θα ανάψει το σβηστό και θα... σβήσει το ανοιχτό; Θα σβήσουν και τα δύο; Θα ανάψουν και τα δύο; Θα αλλάξει η κατάσταση του ενός, αλλά όχι του άλλου; Πως θα αποφασιστεί τι είναι το σωστό να γίνει;

:mrgreen:

Δημοσ.

Λοιπόν νομίζω το βρήκα...

εάν όλοι οι διακόπτες είναι αλέρετούρ γίνεται να συμβαίνουν όλα ανάλογα με τα συνεχόμενα πατήματα που θα κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...