panagos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μια κρίση, μια αποτυχία και γενικώς μια κατάσταση που μας επηρεάζει αρνητικά μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα μόνο αν μπορέσουμε να μάθουμε από τα λάθη μου μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Αυτό προϋποθέτει καταρχήν παραδοχή των λαθών μας και αποδοχή των ατομικών μας ευθυνών, ευσυνειδησία, και θέληση για πρόοδο. Πιστεύω δηλαδή πως οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στον καθένα, θα πρέπει να κατηγορεί μόνο τον εαυτό του που επέτρεψε να του συμβεί(εννοώντας αυτούς που μπορούν εκ των πραγμάτων να το κάνουν αυτό και όχι μικρά παιδιά πχ). Μόνο έτσι προοδεύει ο άνθρωπος. Διαφορετικά, είτε είναι άπραγος και αφήνει τη ζωή του στην τύχη της (πέφτει θύμα των συγκυριών δηλαδή αντί να αποφασίζει συνειδητά), είτε το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κατηγορεί τους άλλους.
caution Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως επειδή δεν μου φτάνει το παραπάνω ειρωνικό μου post, εγώ θα γράψω και κάτι επί προσωπικού για τον topic starter: OK, πλουραλισμός και "τα πάντα σηκώνουν συζήτηση", αλλά αν είχες κάποιο feedback από τον κόσμο εκεί έξω, αν έκανες καμία βόλτα από την Ελευσίνα και το Πέραμα, αν μπορούσες να αντιληφθείς την δυστυχία που έχει απλωθεί σε όλη την χώρα, πιστεύω ότι θα το σκεφτόσουνα διπλά να ανοίξεις ένα θέμα με τέτοιο τίτλο. Για μένα είναι χοντράδα να γράφεις κάτι τέτοιο... Είναι σαν να ανοίγεις θέμα με τίτλο "Η συνεισφορά των Εβραίων στην τεχνολογία των φούρνων". Ακομψο, ακόμα και αν το κάνεις από καθαρή αφέλεια... Παρεξηγήσου.
pamelouketo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 pamelouketo επειδη θυμαμαι και προηγουμενα σου σχολια, παμε παρακατω.. Μπορείς να με βάλεις στη λίστα και να αγνοείς αυτόματα τα posts μου. παμελουκετο , σορυ αλλα δν καταλαβα το τι θες να πεις Λέω ότι επειδή περνάνε συνέχεια πάρα πολλοί με κόκκινο,αυτοί που νομίζετε ότι τους έγειραν τα βάσανα και δεν γκαζώνουν με τη μία όταν ανάβει γι αυτούς πράσινο,το έχουν δει και παλιά το έργο...
Ntinaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως επειδή δεν μου φτάνει το παραπάνω ειρωνικό μου post, εγώ θα γράψω και κάτι επί προσωπικού για τον topic starter: OK, πλουραλισμός και "τα πάντα σηκώνουν συζήτηση", αλλά αν είχες κάποιο feedback από τον κόσμο εκεί έξω, αν έκανες καμία βόλτα από την Ελευσίνα και το Πέραμα, αν μπορούσες να αντιληφθείς την δυστυχία που έχει απλωθεί σε όλη την χώρα, πιστεύω ότι θα το σκεφτόσουνα διπλά να ανοίξεις ένα θέμα με τέτοιο τίτλο. Για μένα είναι χοντράδα να γράφεις κάτι τέτοιο... Είναι σαν να ανοίγεις θέμα με τίτλο "Η συνεισφορά των Εβραίων στην τεχνολογία των φούρνων". Ακομψο, ακόμα και αν το κάνεις από καθαρή αφέλεια... Παρεξηγήσου. δηλαδη δεν θεωρεις οτι υπαρχει κανενα θετικο?
saya Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Εγω, παλι νομιζω οτι ενα θετικο της κρισης ειναι οτι εχουμε αρχισει να συνηδητοποιουμε τα λκαθη μας. Και αυτο ειναι θετικο γιατι ο Ελληνας γενικα δεν ειναι καθολου συνειδητοποιημενος πολιτης. Ισως επομενως οτι αντιλαμβανομαστε τα λαθη και τις υποχρεωσεις μας ειναι ενα θετικο της κρισης.
xouskarle Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Πρόσφατα συνάντησα έναν παλιό φίλο, αυτός που λέτε προσπαθούσε να χάσει κιλά για κάμποσα χρόνια, δεν ήταν παχύσαρκος, από μικρός ασχολείτο με γυμναστήρια. Έχει χάσει 15 κιλά μέσα σε 1 χρόνο λόγο οικονομικών προβλημάτων. Α ναι, τα θετικά της κρίσης... αν τα βρείτε δώστε τα κι από δω μια.
Ntinaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Πρόσφατα συνάντησα έναν παλιό φίλο, αυτός που λέτε προσπαθούσε να χάσει κιλά για κάμποσα χρόνια, δεν ήταν παχύσαρκος, από μικρός ασχολείτο με γυμναστήρια. Έχει χάσει 15 κιλά μέσα σε 1 χρόνο λόγο οικονομικών προβλημάτων. Α ναι, τα θετικά της κρίσης... αν τα βρείτε δώστε τα κι από δω μια. λιγοτερη κινηση στους δρομους λιγοτερος υπερκαταναλωτισμος ελπιζω και λιγοτεροι ηλιθιοι
V for Vagelis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Εγω, παλι νομιζω οτι ενα θετικο της κρισης ειναι οτι εχουμε αρχισει να συνηδητοποιουμε τα λκαθη μας. Και αυτο ειναι θετικο γιατι ο Ελληνας γενικα δεν ειναι καθολου συνειδητοποιημενος πολιτης. Ισως επομενως οτι αντιλαμβανομαστε τα λαθη και τις υποχρεωσεις μας ειναι ενα θετικο της κρισης. Μπα, πώς δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες! Μια χαρά συνειδητοποιούμε τα λάθη των άλλων...
zazik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως επειδή δεν μου φτάνει το παραπάνω ειρωνικό μου post, εγώ θα γράψω και κάτι επί προσωπικού για τον topic starter: OK, πλουραλισμός και "τα πάντα σηκώνουν συζήτηση", αλλά αν είχες κάποιο feedback από τον κόσμο εκεί έξω, αν έκανες καμία βόλτα από την Ελευσίνα και το Πέραμα, αν μπορούσες να αντιληφθείς την δυστυχία που έχει απλωθεί σε όλη την χώρα, πιστεύω ότι θα το σκεφτόσουνα διπλά να ανοίξεις ένα θέμα με τέτοιο τίτλο. Για μένα είναι χοντράδα να γράφεις κάτι τέτοιο... Είναι σαν να ανοίγεις θέμα με τίτλο "Η συνεισφορά των Εβραίων στην τεχνολογία των φούρνων". Ακομψο, ακόμα και αν το κάνεις από καθαρή αφέλεια... Παρεξηγήσου. ΠΑρεξηγιεμα και απαντω Λες να μην το ξέρω ότι ήμαστε όλοι σε τραγική κατάσταση? Σε γυαλα μένω?
caution Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 ^ Φαντάζομαι θα το ξέρεις και δεν σου προσάπτω κακή πρόθεση. Απλά είμαι μυγιάγγιχτος όταν θεωρώ ότι η συζήτηση "Τα θετικά της κρίσης" είναι άκομψη και χυδαία, όταν ανάμεσα μας υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να παρέχουν π.χ. ένα βηματοδότη στην μητέρα τους ή 3βάθμια παιδιά στα παιδιά τους; Δεν θέλω να μετακυλήσω την κουβέντα σε συναισθηματισμούς, απλά ίσως να εμφανίζω κάποια υπερευαισθησία όταν βλέπω να μπαίνουμε σε τέτοια clissεδιάρικα και άκαιρα ερωτήματα. Καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιων να βλέπουν θετικές πλευρές στο κάθε τι - απλά η ορθολογική φωνούλα μες το κεφάλι μου ουρλιάζει που και που. Και οι πόλεμοι έχουν τα θετικά τους. Και ο καρκίνος επίσης. Σε τέτοια βάση κινείται δηλαδή το thread; Μακάρι να τα βλέπω εγώ λάθος - και τα "θετικά" που τόσο εύστοχα υπογραμμίζετε να είναι πράγματι άξια λόγου...
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Προσωπικά μιλώντας, μου φαίνεται ότι η κρίση είναι πιο πολύ σε αυτούς που ζούσαν μέσα στη φούσκα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζούσαν μέσα εκεί. Άνθρωποι που προσπαθούσαν και ότι είχαν το είχαν αξιοκρατικά και αξιοπρεπώς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν βλέπω να έχουν πληγεί σε τόσο δραματικό σημείο όσο παρουσιάζεται. Αυτό που βλέπω είναι ότι γινόμαστε σαν την Αμερική. Τουλάχιστον από ό,τι μπορώ να ξέρω, χωρίς ποτέ να έχω πάει. Και εννοώ τους αστέγους, την ψαλίδα κτλ. Το μόνο κακό που βλέπω είναι ότι αυτή η αλλαγή έρχεται τόσο απότομα που επηρεάζονται και όσοι δεν είχαν λόγο να επηρεαστούν. Συν την ατιμωρησία των πολιτικών. Κατά τα άλλα, βλέπω μόνο θετικά. Επιτέλους ο κόσμος αγοράζει αυτά που έχει ανάγκη μόνο. Επιτέλους ο κόσμος κρίνει τους πολιτικούς για το έργο που παράγουν. Επιτέλους θα υπάρξει αξιολόγηση. Επιτέλους θα ανοίξουν κάποιοι κλάδοι. Επιτέλους θα ο καταναλωτής θα αξιολογεί το τι αγοράζει και θα κάνει επιλογές. Επιτέλους κλείνουν τα τόσα άχρηστα μαγαζιά που απορούσα πως λειτουργούν.
xreokopia Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Τα θετικα της κρισης ειναι οτι καποιοι πλουσιοπαροχα αμοιβομενοι δημοσιοι και αλλοι υπαλληλοι βλεπουν μεγαλη μειωση στο μισθο τους. Εκει που δυστυχως δε βλεπουμε μειωση ειναι στις αποδοχες των πολιτικων και στην αλογιστη σπαταλη του δημοσιου χρηματος.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Εχω και εγω ενα. Φαντασου οτι εχεις χασεις τα ποδια σου. Το θετικο ειναι οτι δεν χρειαζεται να δενεις τα κορδονια σου καθε λιγο και λιγακι. Η να αγοραζεις παντελονια και παπουτσια. Η να εχεις φαγουρα και κραμπες. Χα. Τελικα υπαρχουν πολλα θετικα αν χασεις τα ποδια σου. Εχουμε καταστραφει σαν χωρα και καποιοι χαιρεστε που γιναμε πιο σκεπτομενοι καταναλωτες. Ε βεβαια, οταν δεν εχεις λεφτα, σκεφτεσαι τι να (μην) αγορασεις. Θετικοτατο.
V for Vagelis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Το (προφανές) θετικό της οικονομικής κρίσης είναι η συνειδητοποίηση (από μέρος των πολιτών, ίσως και αρκετά μικρό), ότι κάτι δε πάει καλά με το οικονομικό σύστημα. Τουλάχιστον πλέον που έχει "σκάσει η φούσκα" δε ζούμε στη ψευδαίσθηση της οικονομικής ανάπτυξης και του ψεύτικου πλούτου των προηγούμενων δεκαετιών.
alex_000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 To θετικό είναι οτι οι αλήτες κοπρόσκυλα ΔΥ και συνδικαλιστές θα απολυθούνε η θα πεινάσουνε. Δεν έχει συμβεί ακόμα αλλά soon.. είναι αναπόφευκτο. Ίσως πλακώσουν και κανα 2 πολιτικούς στο ξύλο αλλά καντάφι έτσι ώστε οι υπόλοιποι να ψαρώσουν και να την κάνουν με ελλαφρά η να μην τολμάνε να κλέψουν. Soon και αυτο. Ολα τα άλλα αρνητικά, δεν υπάρχει κατι θετικό, δεν θα βάλει μυαλό κανένας. Τα 2 εκ ελλήνων που αξίζουν θα συνεχίσουν να ζουν στην αφάνεια ενώ οι υπολοιποι θα συνεχίσουν τις κλασικές απεργίες , κλεισιμο δρόμων , τσαμπουκάδες, λαμογιες, πελατοκρατία, αναξιοκρατία, παρανομία κτλ. Όταν δεν τους παίρνει άλλο να συνεχίσουν την αλητεία οι αλλήτες θα είναι οι πρώτοι που θα γίνουν "καθαροί" και "πατριώτες" οταν σφίξει το ζονάρι. Αυτός που έκλεβε περισσότερο που είχε κουμπάρο τον δημαρχο θα είναι ο πρωτος που θα καταγγέλει τον δίπλα για φοροδιαφυγή όταν η φοροδιαφυγη θα τιμωρείται με φυλάκιση. Τετοια άθλια υποκείμενα είμαστε. Κατα τα άλλα είμαι ηρεμος. Το έχω πάρει απόφαση. Δεν θα γίνουμε Αγγλία - Γερμανία. Δεν μας κόβει. Δεν το έχουμε ρε παιδί μου πώς το λένε. Σαν να είσαι 1.60 και να θες να γίνεις μπασκετμπολίστας. Αστο. Είναι κάτι που πρεπει να το δεχτουμε, είμαστε άχρηστοι συγκριτικά με τις σοβαρές χώρες. Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα. Θα μπορουσαμε να είμαστε Βραζιλία , Μεξικο, Αιγυπτος. Είμαστε στην μεση. Όσοι νιώθουν οτι είναι στην κορυφή αεροπλανάκι και δρόμο για σοβαρές χώρες. Απλα και ξεκαθαρα, σεμνά και ταπεινα
Προτεινόμενες αναρτήσεις