Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

ένας κολλητός πέρασε στην παραπάνω προκήρυξη και προβληματίζεται πολύ αν θα πάει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει αν οι θέσεις που θα βγουν θα είναι και Θεσσαλονίκη και Αθήνα (και πόσες σε κάθε πόλη), και μάλλον θα βγουν αφού πάει στη εκπαίδευση. Ξέρετε μέχρι πότε μπορεί να υπαναχωρήσει, και να μπορεί να το κάνει πχ στη διάρκεια της εκπαίδευσης;

Επίσης δεν ξέρει τί θα γίνει με τη μισθοδοσία των ένστολων, και αν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά στην Αθήνα (εγώ δεν έχω ζήσει ποτέ εκει για να του πω). Τώρα θα μου πείτε, ποιός ξέρει τί του ξημερώνει, αλλά στα σώματα ασφαλείας δεν παραιτείσαι έτσι απλά επειδή ξαφνικά δεν σου αρέσει, έχει ελάχιστο χρόνο παραμονής τουλάχιστον 5 χρόνια. Από την άλλη, η δουλειά είναι πάνω στο αντικείμενό του και του αρέσει, και όπως μαθαίνω έχει αρκετά καλές συνθήκες, χωρίς να έχεις διάφορα από τα τρεξίματα των αστυνομικών.

Οπότε προβληματίζεται αν είναι καλό να μπει σε αυτή τη φάση αυτή τη στιγμή, με βάση το γεγονός ότι η χώρα είναι ψιλοδιαλυμένη. Σε άλλη θέση στο δημόσιο που μπορείς να την κάνεις όποτε θέλεις δεν θα το συζητούσαμε καν. Από τυπικά προσόντα πάντως δεν υπολείπεται.

Για πείτε καμιά γνώμη, ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για πείτε καμιά γνώμη, ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Τί έχει να χάσει ?

- Πρέπει να παραιτηθεί από κάποια άλλη δουλειά?

- Έχει κάποιο πρόβλημα στο να παραιτηθεί αργότερα?

Δημοσ.

Εφόσον αυτό του αρέσει σαν αντικείμενο, δεν είναι κλασσικός αστυφύλακας και στη χειρότερη θα ειναι Αθήνα ή Θεσ/κη ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ και να πάει ΕΧΤΕΣ. Οι δουλειές σπανιζοσπανίζουν και οσες υπάρχουν δεν δίνουν ασφάλιση, κλπ. Τα λεφτά ειναι λίγα (αφού δεν θα έχει νυχτερινά) αλλά με λίγο στρίμωγμα θα τα καταφέρνει. Όσοι σκέφτονται τέτοιες δουλειές υπάγονται στην παροιμία με τον γάιδαρο και τα δόντια.

Από την άλλη, αν ο κολλητός σου, εχει έτοιμη δουλεια απο αλλού (π.χ. μαγαζί) και αρκετή ακίνητη περιουσία στην πόλη του, τότε να μην ξενιτευτεί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να ετοιμάσει βαλίτσες.

Δημοσ.

@Timon

Το προσωπικό αυτό από ότι κατάλαβα έχει καθήκοντα πολιτικού προσωπικού (πληροφορική, οικονομικά, ιατρική, βιλογία, μηχανικόί, δικηγόροι, κλπ) αλλά είναι ένστολοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Βαθμούς, εξέλιξη κλπ δεν ρώτησα.

Όχι δεν έχει κατάστημα ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ αγχωτικό το γεγονός ότι υποχρεωτικά δεσμέυεται για μίνιμουμ 5-5,5 χρόνια, και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγεις (εκτός αν σκάσεις ένα απίστευτο πρόστιμο που αναλογεί σε μισθούς που υπολείπονται, or sth). Δεν κατάλαβα ακριβώς πόσα είναι. Ισχύει πράγματι αυτό ρε παιδιά; Τον ρώτησα αν ισχύει και στην περίπτωση που βαρέσουμε κανόνι και δεν ξέρει (δεν νομίζω όμως ότι αλλάζει κάτι). Επίσης μου είπε ότι δεν είναι απίθανο να μειωθεί τελικά και ο μισθός των σωμάτων ασφαλείας αν και για την ώρα δεν παίζει κάτι τέτοιο, αλλά οποιος θεωρεί δεδομένο το μισθό του σήμερα είναι η αφελής ή βλάκας (προσωπική άποψη). Και όπως είπα δεν του λείπουν προσόντα, και δεν αποκλείει το εξωτερικό.

Δημοσ.

Όχι δεν έχει κατάστημα ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ αγχωτικό το γεγονός ότι υποχρεωτικά δεσμέυεται για μίνιμουμ 5-5,5 χρόνια, και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φύγεις (εκτός αν σκάσεις ένα απίστευτο πρόστιμο που αναλογεί σε μισθούς που υπολείπονται, or sth).

Το παλιό κόλπο με τις εκλογές δε πιάνει πια ?

Δημοσ.

Και εγώ για 5 χρόνια ξέρω. Επίσης ξέρω ότι μπορεί να παραιτηθεί κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης πριν ορκιστεί. Επίσης μπορεί να ρωτήσει πόσα παίρνουν καθαρά οι αξιωματικοί.

Δημοσ.

Το παλιό κόλπο με τις εκλογές δε πιάνει πια ?

Ποιό κόλπο είναι αυτό; :huh:

Επίσης ξέρω ότι μπορεί να παραιτηθεί κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης πριν ορκιστεί. Επίσης μπορεί να ρωτήσει πόσα παίρνουν καθαρά οι αξιωματικοί.

Αυτό με την περίοδο εκπαίδευσης είναι πολύ θολό, τον ρώτησα κι εγώ επειδή θυμάμαι κάτι τέτοια που μου λέγανε οι ΕΠΟΠ όταν ήμουν φαντάρος. Όσο για το πόσα παίρνουν, δεν είναι τόσο το πόσα παίρνουν τώρα (που είναι κάπως λίγα για Αθήνα εδώ που τα λέμε αλλά ΟΚ εξαρτάται και από το lifestyle) αλλά το πόσα είναι πιθανό να παίρνουν σύντομα.

Δημοσ.

Αυτό με την περίοδο εκπαίδευσης είναι πολύ θολό, τον ρώτησα κι εγώ επειδή θυμάμαι κάτι τέτοια που μου λέγανε οι ΕΠΟΠ όταν ήμουν φαντάρος.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τους Ειδικούς Φρουρούς.

Δημοσ.

gang ευχαριστώ θα το μεταφέρω

Σκέφτεται πριν ακόμα πάει, τρόπο για να παραιτηθεί... Μήπως να μην πήγαινε καθόλου αφου δεν του αρέσει;

Μα δεν είναι ότι δεν του αρέσει, ίσα ίσα. Αλλά δεν θα το κάνει και για την ψυχή της μάνας του. Κι εμένα μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά δεν θα την κάνω αν δεν μπορώ να επιβιώσω με αυτά που δίνει. Και άντε, εγώ μπορώ να φύγω όποτε θέλω αν κάτι πάει στραβά, αλλά τί γίνεται αν δεσμεύεσαι από το νόμο, ακόμη κι αν ο νόμος γράφτηκε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες μισθού, οικονομίας, ποιότητας ζωής στην Αθήνα και γενικά κλπ; (παίζει κι αυτό)

Ας πούμε ότι εσύ είσαι μηχανικός, και σου λέει μια κατασκευαστική ΟΚ θα σε πάρω με μισθό που μετά βίας θα την παλεύεις, και το συμβόλαιό σου θα σου απαγορεύει να παραιτηθείς no matter what για 5 χρόνια, χωρίς να υπάρχει φυσικά εγύηση ότι θα συνεχίσεις να παίρνεις τα ίδια - μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Δεν θα το σκεφτείς πολλές φορές, παρόλο που είναι το αντικείμενό σου και θεωρητικά γουστάρεις; Αυτό που διαφέρει βέβαια στο παράδειγμα είναι η περίθαλψη, εκεί πάσο. Νομίζω τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Ακόμη.

Δημοσ.

Ποιό κόλπο είναι αυτό; :huh:

Παλιότερα ένας τρόπος που χρησιμοποιούσαν οι στρατιωτικοί για να φεύγουν από το Στρατό ήταν να βάζουν υποψηφιοι σε εκλογές. Υπήρχαν πολλά μικρά "κόμματα" που υπήρχαν κυρίως για αυτή τη δουλειά.

Δε ξέρω περισσότερες λεπτομέριες (αν ισχύει ακόμα και αν είναι το ίδιο για αστυνομικούς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...