KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 βασικα καλημερα γιατι ειναι 4 το πρωι ...ειχα xubuntu στο μηχανακι μου σε 500αρη σκληρο...χωρισα τον σκληρο..εβγαλα 50gb..και σε αυτα τα 50 εβαλα τα xp (μονο για λογους gaming τιποτ΄αλλο)...bootαρω κανονικα το δισκακι μου σαν κυριος..κανω την εγκατασταση στο διαμερισμα..το κανω format σε ntfs...και με βγαζει στην επιφανεια..παω στον υπολογιστη μου..αλλα για καποιον λογο..αντι να λεει σκληρος δισκος c..λεει g!! τι λετε να παιχτηκε? τα xp ειναι αυθεντικοτατα και με κλειδακι απο εναν φιλο μου
makfil Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Στον c έχουν εγκατασταθεί τα xubuntu και το νέο partition που δημιούργησες πήρε το πρώτο ελεύθερο γράμμα, το g, όπως λες. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα γράμματα (d, e, f) ήταν κατειλημμένα είτε για άλλα partitions είτε για εξωτερικούς και sticks, την ώρα που έκανες την εγκατάσταση. Στα xp και win7 γνωρίζω ότι το γράμμα του partition μπορεί να αλλάξει αλλά δεν γνωρίζω εάν αυτό γίνεται στο linux.
tolis_01 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Το linux δεν έχει c, d, e κλπ κατ'αρχάς (προς τον makfil αυτό). Απλά επειδή ο installer των xp, επειδή είναι λίγο άθλιος σε αυτό τον τομέα, όταν υπάρχει ήδη partition στον δίσκο το ονομάζει c και σου εγκαθιστά τα windows σε κάποιο d. Το letter drive πάντως δεν αλλάζει μέσα από το disk management των xp όταν στο συγκεκριμένο partition είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 ναι αυτο προσεξα..το linux δεν εχει γραμμα...οντως πηγα να το αλλαξω αλλα @@...δεν πειραζει υγεια... θελω να πω οτι δεν εχει δημιουργηθει κανενα προβλημα ετσι? μονο το γραμμα αλλαξε..
tolis_01 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Αν και το πρώτο partition (αυτό με το linux) ήταν ntfs, θα είχες το πρόβλημα του ότι το boot.ini θα πήγαινε και θα καθόταν εκεί (οπότε αν είχες πχ downloads και σου την έδινε και του έκανες ένα φορματ στο συγκεκριμένο partition δεν θα ξεκινούσαν μετά τα xp). Αλλά τώρα είσαι ok
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 ευχαριστω ρε τολαρα νασαι καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα