Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχω 4 δίσκους(3 εσωτερικούς, 1 εξωτερικό), και αρκετά διαμερίσματα. Αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ ως λειτουργικό Linux, οπότε γράφω τη διάταξη τους σχετικά με το πως εμφανίζονται στο gparted.

Λοιπόν, ο 1ος δίσκος έχει ένα διαμέρισμα ntfs με δεδομένα, και είναι αυτός που μου δημιουργεί στην ουσία το πρόβλημα.

Ο 2ος δίσκος έχει συνολικά 5 διαμερίσματα από τα οποία τα 2 είναι πρωτεύοντα και τα υπόλοιπα λογικά. Το 1ο διαμέρισμα είναι ntfs και έχει τα windows 7, το 2ο ειναι επίσης ntfs και περιέχει δεδομένα μόνο, και το 3ο(το λογικό) έχει 3 Linux διαμερίσματα σε ext4 και κάποιο ελεύθερο χώρο.

Ο 3ος δίσκος έχει 3 διαμερίσματα(2 πρωτεύοντα και 1 εκτεταμένο), από τα οποία το 1ο είναι swap για τα linux, το 2ο(το εκτεταμένο) περιέχει 1 λογικό διαμέρισμα επισης σε ext4, το οποίο είναι το /home διαμέρισμα για τα linux, και το 3ο είναι ntfs και περιέχει μόνο δεδομένα.

Το βασικό πρόβλημα που έχω είναι ότι τα ntfs διαμερίσματα, και ειδικά αυτό του 1ου δίσκου πολύ συχνά χαλάνε, και χρειάζεται επιδιόρθωση από windows, πράγμα που για το παραπάνω διαμέρισμα τελευταία οδηγεί συχνά σε απώλεια δεδομένων.

Χρειάζομαι λοιπόν αρχικά μια λύση ένός συστήματος αρχείων για τα διαμερίσματα που περιέχουν μόνο δεδομένα, το οποίο να μπορεί να φαίνεται και να συνεργάζεται καλά και με windows και με linux.

Και ακολούθως έναν τρόπο να διαμορφωθεί το παραπάνω διαμέρισμα(που είναι αυτή τη στιγμή και το πιο προβληματικό) σε αυτό το σύστημα αρχείων χωρίς να καταστραφεί η εγκατάσταση των windows, μιας και τα τελευταία, όταν εγκαθίστανται επιμένουν να γράφουν τα boot αρχεία τους σε αυτό το διαμέρισμα και όχι στο ίδιο το οποίο εγκαθίστανται.

Περιμένω λοιπόν προτάσεις/λύσεις. Επισημαίνω μόνο το γεγονός ότι δεν έχω πολύ ελεύθερο χώρο στα περισσότερα διαμερίσματα και έτσι δεν είναι πολύ εύκολη η μεταφορά δεδομένων. Από την άλλη όμως είναι ανοιχτή η περίπτωση διαμόρφωσης του διαμερίσματος των windows και εκ νέου εγκατάστασής τους(πράγμα που προσωρινά δίνει αρκετό ελεύθερο χώρο, γύρω στα 200GB)

Επεξ/σία από dancer_69

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...