Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν και δε με αφορά άμεσα το θέμα του ταμείου ανεργίας..

μου είπε ένας φίλος που παίρνει ταμείο ανεργίας ότι λόγω των μειώσεων του κατώτατου μισθού θα μειωθεί και το ποσό του ταμείου ανεργίας (κατα 100€ περίπου) και μάλιστα από την επόμενη δόση.

ήταν και σίγουρος κιόλας

ισχύει αυτό ή είναι ράδιο αρβύλα;

Δημοσ.

απο ποτε θα γινει αυτο ειπαμε...?

ο φίλος μου πληρώθηκε νομίζω στις 4/2 και πήρε κανονικά 461,...€

και μου είπε από την επόμενη δόση 4/3 θα ισχύει το μειωμένο, περίπου στα 360€.

100€ μείον. χοντρικά.

με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό και αυτό.

δε συμφωνούν στο τελικό ποσό αλλά λίγη σημασία έχει

οπότε... έχετε γεια βρυσούλες

Δημοσ.

το καλοκαίρι πάντως είχε γίνει μια αύξηση κατά ~7€.

Είπα κι εγώ, γιατί πήρα λιγότερα ελάχιστους μήνες πίσω? 454,20 ήταν έως και Ιούνιο που πήρα το τελευταίο.

Για τη μείωση, μας έχουν κάνει να λέμε και για τα απαράδεκτα "πάλι καλά", περίμενα ν'ακούσω ότι θα το σχολάσουν εντελώς (το οποίο δεν το αποκλείω ακόμη για τη συνέχεια...).

Δημοσ.

ο φίλος μου πληρώθηκε νομίζω στις 4/2 και πήρε κανονικά 461,...€

και μου είπε από την επόμενη δόση 4/3 θα ισχύει το μειωμένο, περίπου στα 360€.

100€ μείον. χοντρικά.

με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό και αυτό.

δε συμφωνούν στο τελικό ποσό αλλά λίγη σημασία έχει

οπότε... έχετε γεια βρυσούλες

Απο το ταμειο ανεργιας περιμενεις εσυ να ζήσεις?

Δημοσ.

από το ταμειο ανεργιας περιμενεις εσυ να ζήσεις? να σε βοηθήσει ως ένα βαθμό να επιβιώσεις, τη στιγμή που φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου κι ενω οι υποχρεώσεις τρέχουν, διατηρώντας *κάποια* αξιοπρέπεια, μέχρι να/αν βρεις κάτι, για ν'αρχίσεις να ξαναζεις.

Θέλει πολύ φαντασία να το σκεφτεί κανείς και να μη ρωτάει αλαζονικές μλκς, ειδικά στις μέρες μας, το ξέρω.

Δημοσ.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η πλήρης κατάργηση του επιδόματος. Ίσως και η δημόσια εκτέλεση των ανέργων. Μπορούμε να το παρουσιάσουμε και ως κάποιας μορφής διαγωνισμό όπου θα επιβιώνει ένας, όπως στην ταινία The Running Man. (Εκεί αφορούσε κατάδικους, άσχετο).

Αναρωτιέμαι πραγματικά όταν κάποιοι λένε για νέα μέτρα τον Ιούνιο ( :shifty: ) τι να εννοούν. Δηλαδή τι άλλο μπορεί να σκεφτούν;

Ίσως ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 25% σε όλα τα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων και των τροφίμων.

Να πάνε την βενζίνη στα 3 ευρώ (για να σωθεί η πατρίδα εννοείται) κλπ κλπ.

Οι Κινέζοι έχουν μια ωραία έκφραση: Σου εύχομαι να μην ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές!

Κάποτε δεν το πολυκαταλάβαινα, αλλά τώρα αντιλαμβάνομαι τι εννοούν. :cry:

Δημοσ.

Το συστημα του ταμειου ανεργειας πρεπει να αλλαξει.

Καποιοι το ειχαν κανει επαγγελμα, μισο χρονο ταμειο και μαυρη εργασια, και μισο χρονο εργασια.

Δημοσ.

Το επίδομα ανεργίας όπως μια σειρά πράγματα στην Ελλάδα έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα. Όταν ένα σωρό υπάλληλοι τόσα χρόνια τώρα κανόνιζαν να "απολύονται" αντί να παραιτούνται για να εχουν το ταμείο + το ότι επαναπάυονταν στο ταμείο για όσο διάστημα μπορούσαν δουλεύοντας ταυτόχρονα μαύρα τότε ίσως ναι θα μπορούσα να σκεφτώ λόγους για την κατάργησή του.

Δημοσ.

Σωστά αλλά η ουσία είναι να μπορέσει το κράτος να εντοπίσει τους εργαζόμενους που τα παίρνουν μαύρα και τότε να τους κόψει το επίδομα. Αν και εξαιρετικά δύσκολο. Διαφορετικά θα την πληρώσουν όλοι για κάποιους άλλους.

Δημοσ.

Πως μπορεί ένα Κράτος, ακόμα και καλά οργανωμένο (εδώ η Ελλάδα δεν παίζει) να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη διαφθορά και τόσο κακή νοοτροπία που έχει διαχυθεί σε τόσο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας; Πρέπει να περάσουν χρόνια για ν' αλλάξει αυτή η τάση προς την απατεωνιά (κάποιοι μέχρι πρότινος το έλεγαν καπατσοσύνη) που πολλοί νεο-Έλληνες έχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...