Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδες. προσφατα προμηθευτηκα τον Corsair Force series 3 120GB (SATA III). εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα και δεν εχω ακομα σταθεροτητα με αυτο το θεμα.

Μερος απο το συστημα μου:

Gigabyte GA-X58A-UD3R

I7 950

2X DVD-R SONY

Και 2 σκληρους ο ενας ειναι ο SSD Corsair και ο αλλος HDD WESTERN DIGITAL WD15EARS 1.5TB CAVIAR GREEN (SATA II)(και στους 2 σκληρους Windows 7 Ultimate 64bit)

(Ολες οι ενεργεις ειτε μονος του ο SSD ειτε με τον HDD)

(Δεν εχω δοκιμασει MARVELL(PORT8,9) και RAID mode γιατι θα χασει το TRIM ο σκληρος απο'σο εχω διαβασει)

Ενεργειες:

Δοκιμασα ολα τα PORT απο PORT1-7 (PORT1-5 SATA II) (PORT6,7 SATA III)

Εκανα Load Default

Εκανα πολλες φορες Reset εξω ρευμα εξω μπαταρια

Αλλαξα mode απο AHCI σε IDE και το αντιθετο μεσα απο Windows πρωτα και μετα σε BIOS οπως προβλεπεται

Προσπαθησα και Update για Firmware αλλα δεν μου τον εδινε σαν επιλογη(ισως επειδη εχει οτι χρειαζεται)?

Στις παραπανω ενεργειες τις περισσοτερες φορες δεν αναγνωριζε τον SSD η και να τον αναγνωριζε στο επωμενο Boot τον εχανε ενω τον HDD σχεδον παντα

Τελος δοκιμασα να υπερχρονισω τον επεξεργαστη εχοντας τα PORT6,7 σε AHCI mode τον SSD συνδεμενο στο PORT6(SATA III) και τον HDD στο PORT1(SATA II) και τα DVD-R σε PORT2,3 και καταλαθος αναγνωρισε τον SSD, αφου κλεισω ομως το PC και τον ανοιξω λιγο αργοτερα η και την επομενη μερα παλι δεν τον αναγνωριζει...αφου αλλαξω τα Mhz στo BCLK ειτε αυτα ειναι παραπανω ειτε ειναι λιγοτερα (Overclock η underclock) Π.Χ. απο 170Mhz σε 180Mhz η σε 160 Mhz τοτε τον αναγνωριζει παλι...το κακο ειναι οτι πρεπει να το κανω παντα αυτο αλλιως Boot μονο με τον HDD.

Συγνωμη αν σας κουρασα. Μια λυση σας παρακαλω.

Ευχαριστω προκαταβοληκα.

Με εκτιμηση Νικος

Επεξ/σία από nikoselpida

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...