StandArd Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Χαίρεται! Έχω μπλέξει σε μια εταιρεία που είναι θέμα ημερών να βγει απόφαση για πτώχευση. Υπάρχει εργατικό θέμα και εμπορικό. Εργατικό: 4,5 μισθοί, αποζημίωση. Η λύση στο εργατικό είναι επιθεώρηση εργασίας και δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Δυστυχώς τίποτα δε τους αγγίζει (ούτε καν η ποινική δίωξη). Εμπορικό: μερίδιο μετοχών, μερίσματα που δε καταβάλλονταν από δόλο. Η λύση μάλλον είναι αγωγή. Ο νόμιμος εκπρόσωπος έχει αρκετά χρήματα στο εξωτερικό. Στη χώρα μας δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ο απατεώνας, μάλιστα, έχει διαδώσει στην αγορά ότι δεν έχει να φάει. Που σημαίνει πως ακόμα κι αν κερδίσω την αγωγή δε θα πάρω λεφτά. Ούτε εγώ, ούτε κανένας από τους εκατοντάδες που έχουν σφραγιστεί οι επιταγές τους και έχουν επίσης στραφεί νομικά εναντίον της εταιρείας. Επειδή δε μπορώ να το αφήσω έτσι και να παραιτηθώ από τους κόπους μου, θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να βάλω χέρι στις καταθέσεις του εξωτερικού. Το ΣΔΟΕ, πάντως, απ'ότι άκουσα απο συναδέλφους που πήγαν, δε κουνιέται.
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 standard δες την τελευταία εκπομπή απο τη "κουτί της πανδώρας" όπου μιλά ο γαβαλάς. Θα καταλάβεις το κόλπο με τις φτωχές εταιρείες, πλούσια αφεντικά. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι (νόμιμο).
ten-ten Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Σε περίπτωση πτώχευσης , πρώτα αποζημιώνεται το ανθρώπινο δυναμικό , και μετά ότι "περισσεύει" πάει σε τράπεζες για δάνεια, το κράτος , μέτοχοι κτλ κτλ . Τώρα στην Ελλάδα είμαστε..... Περιμένω πάντως να ακούσω την γνώμη κάποιου δικηγόρου που θα τα γνωρίζει καλύτερα .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Αν δεν υπάρχει ενεργητικό, από πού θα αποζημιωθεί το ανθρώπινο δυναμικό, οι τράπεζες, το κράτος κλπ; Από πουθενά, δυστυχώς για τους εργαζόμενους...
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως αυτό το άρθρο 99 ειναι φοβερό εργαλειο. Γεμίζεις φέσια την αγορά και μετά υπάγεσαι στο αρθρο 99 για να προστατευτείς απο τους πιστωτές σου. standard αν θες να βοηθήσεις άλλους πες (άμμεσα ή έμμεσα) ποια εταιρεία πάει για κανονι.
StandArd Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Πάντως αυτό το άρθρο 99 ειναι φοβερό εργαλειο. Γεμίζεις φέσια την αγορά και μετά υπάγεσαι στο αρθρο 99 για να προστατευτείς απο τους πιστωτές σου. standard αν θες να βοηθήσεις άλλους πες (άμμεσα ή έμμεσα) ποια εταιρεία πάει για κανονι. Δε θα υπαχθεί στο άρθρο 99 - σε αυτό υποτίθεται πρέπει να έχεις σχέδιο για αλλαγή πορείας της επιχείρησης. Θα κάνουν πτώχευση. Στις καταθέσεις του εξωτερικού γίνεται να βάλω χέρι; Ή μήπως η μόνη λύση είναι να πληρώσω κάποιον να τους πλακώσει; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2012 από StandArd
Giorgos09 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Πως ξερεις οτι εχει καtαθεσεις στο εξωτερικο και στο ονομα του? Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2012 από Giorgos09
cyber_katsarida Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 ρε γαμώτο εξοργίζομαι γιατί είναι συνηθισμένο φαινόμενο. αφεντικά να ζούνε μέσα στη χλιδή και οι επιχειρήσεις να πάνε για φούντο με απλήρωτους εργαζομένους. και το χειρότερο κανείς δε μπορεί να κάνει τίποτα. δυστυχώς αν έχεις λεφτά δε σε αγγίζει κανείς. φίλος μου σε αντίστοιχη περίπτωση (στο χώρο της πληροφορικής) έχασε κάποια λεφτά αλλά κατάφερε να μειώσει τη χασούρα του. απλά πριν γίνει το μπαμ άρχισε τα "δανείζεται" σκληρούς δίσκους, κάρτες γραφικών, μνήμες.... κρίμα που δεν πρόλαβε να πάρει και έναν φορητό. δυστυχώς έτσι θέλει. ο κλέψας του κλέψαντος
StandArd Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Πως ξερεις οτι εχει καtαθεσεις στο εξωτερικο και στο ονομα του? Ο γιος του, ένα βλαμμένο με όλη τη σημασία της λέξεως, το είχε διαδώσει πριν μερικά χρόνια. Κάτι εκατομμύρια ευρώ. Δε μου απάντησε κανένας αν αξίζει να ασχοληθώ ή όχι.
george263 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Η πείρα έχει δείξει ότι τα λαμόγια δεν πιάνονται εύκολα. Για να φτάσει να έχει τόσα λεφτά έξω μόνο λαλάκα δεν το λες. Αρα έχει σίγουρα καλύψει τον κώλο του. Νομικα δεν γνωρίζω για να σου πω . Πρακτικά και πεζοδρομιακά θα σου το εξής: αν εσένα η τσέπη σου αντέχει να πληρώσει δύο τύπους για να τον δείρουνε η δική του τσέπη φτάνει (από τα δικά σου λόγια) για να παραχώσει εσένα και την οικογένεια σου πέντε μέτρα κάτω από την γή. το αντέχεις? το αναφέρω μόνο και μόνο επειδή είπες ότι θα πληρώσεις για να τους δείρεις. και για τον κάθε τρόμπα μαιντανό που θα πεταχτεί σαν φούτσα : είμαι κατά της βίας.
Giorgos09 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Κι εγω εχω την εντυπωση οτι δε θα καταφερεις κατι. Παρε παραδειγμα το Alter. Ο εργοδοτης τους εχει λεφτα αλλα απ' οτι φαινεται δεν ειναι υποχρεωμενος να τους πληρωσει.
StandArd Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Η πείρα έχει δείξει ότι τα λαμόγια δεν πιάνονται εύκολα. Για να φτάσει να έχει τόσα λεφτά έξω μόνο λαλάκα δεν το λες. Αρα έχει σίγουρα καλύψει τον κώλο του. Νομικα δεν γνωρίζω για να σου πω . Πρακτικά και πεζοδρομιακά θα σου το εξής: αν εσένα η τσέπη σου αντέχει να πληρώσει δύο τύπους για να τον δείρουνε η δική του τσέπη φτάνει (από τα δικά σου λόγια) για να παραχώσει εσένα και την οικογένεια σου πέντε μέτρα κάτω από την γή. το αντέχεις? το αναφέρω μόνο και μόνο επειδή είπες ότι θα πληρώσεις για να τους δείρεις. και για τον κάθε τρόμπα μαιντανό που θα πεταχτεί σαν φούτσα : είμαι κατά της βίας. Δε θα το έκανα αυτό ποτέ φίλε μου. Κι εγώ είμαι κατά της βίας. Αντίδραση χρειάζεται όμως γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας. Δικαστικώς και στα όρια του νόμου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Θρασύδειλοι, ευθυνόφοβοι, πουστ****
Dimitris362 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 εγω να ρωτησω κατι αλλο. γινετε να πας σε δικη που κατηγόρησε για θεμα το οποιο εισαι 100% σιγουρος οτι θα αθωωθείς χωρις δικηγορο? σε αυτη τη περιπτωση σου οριζει καποιον το κρατος η κατι τετιο? και αν σου οριζει πρεπει να το κανονισεις απο πριν?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 εγω να ρωτησω κατι αλλο. γινετε να πας σε δικη που κατηγόρησε για θεμα το οποιο εισαι 100% σιγουρος οτι θα αθωωθείς χωρις δικηγορο? σε αυτη τη περιπτωση σου οριζει καποιον το κρατος η κατι τετιο? και αν σου οριζει πρεπει να το κανονισεις απο πριν? Μπορείς να παραστείς σε ΠΟΙΝΙΚΟ δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, το κράτος δεν σου ορίζει δικηγόρο. Μόνη εξαίρεση το κακούργημα. Το κράτος εκεί σου ορίζει δικηγόρο. Σε αστική και σε διοικητική δίκη δεν επιτρέπεται να παραστείς μόνος σου και το κράτος δεν σου ορίζει δικηγόρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα