LRoi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 τι ακριβως ιδιωτικοποιήθηκε απο την energa? αγορασε μετοχες της ΔΕΗ? αν δεν κανω λαθος,παραγει δικο της ρευμα το οποιο νοικιαζει μεσω του ηλεκτρικου δικτυου της ΔΕΗ. ετσι δεν ειναι; Δεν νομίζω ότι παράγει δικό της ρεύμα καν. Νοικιάζει το δίκτυο της ΔΕΗ και πουλάει ρεύμα... Ιδιωτική επένδυση, όχι μλκίες... εφοσων κατι τετοιο,οπως λες,ειναι αδυνατον,τοτε ας το καψουν σημερα το μπ..λο για να τελειωνουμε.να μην αφησουν τιποτα ορθιο. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να καούν όσοι συντέλεσαν στο να γίνει bord de l'eau και όχι η χώρα ή τα κτίρια.
KilliK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν νομίζω ότι παράγει δικό της ρεύμα καν. Νοικιάζει το δίκτυο της ΔΕΗ και πουλάει ρεύμα... Ιδιωτική επένδυση, όχι μλκίες... ομως αλλο ιδιωτικη επενδυση,αλλο ιδιωτικοποιηση.
HERTHAN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Να δωθούν έτσι 30 δις? Ποιος φωστήρας το πρωτοείπε αυτό? Εγω το λεω. Γιατι που το βρισκεις παραξενο?
g_alkis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Εγω το λεω. Γιατι που το βρισκεις παραξενο? Ξέρεις πόσα παρακαλάμε να μας δανείσουν τώρα?
HERTHAN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ξέρεις πόσα παρακαλάμε να μας δανείσουν τώρα? Επειδη δεν ξερεις απο οικονομικα αστο καλυτερα.
Dropsreef Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για ποιο λογο διαχωριζεις τους ανεργους σε "προνομιουχους"(Δ.Υ) και "μη προνομιουχους" (λοιποι ανεργοι)? Αμα το κρατος απολυσει εναν μη παραγωγικοή μη ταγμενο στο καθηκον δημοσιο υπαλληλο τοτε θα γλυτωσω 25.000Ε απο φορους ή απο περικοπη συνταξεων. Το τι θα κανει δεν θα το το πω εγω, ας κανει οτι κανουν ολοι οι ανεργει, ας δουλεψει (εστω για πρωτη φορα στην ζωη του). Για τα λουκετα που λες δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα, ανεκαθεν θεωρουσα οτι εχουμε πολλες καφετεριες-ρουχαδικα-φαγαδικα-φαρμακεια και γενικα μαγαζια. Δεν μου ειναι απαραιτητα για να επιβιωσω (οπως πχ η λαικη) ουτε μπορει να αποτελεσει την βαση μιας συγχρονης οικονομιας. Και αμα ειναι να σκαμε φορους προκειμενου να πληρωνονται οι οποιοι αχρηστοι Δ.Υ προκειμενου να μην κλεισουν οι καφετεριες των 4Ε και τα νυχαδικα , τοτε καλυτερα να τα καψουν ολα σημερα και να τελειωνουμε. Δεν κάνω διαχωρισμό σε προνομιούχους άνεργους και σε μη προνομιούχους. Ο αριθμός θα φτάσει στο 1.500.000 και τέλος. Απλώς αναφέρω πως αν η απόλυση γίνει αύριο οι 500.000 από αυτούς ενδεχομένως να μπορούσαν να καταναλώσουν μέρος από τον μισθό τους μέχρι προχθές ενώ από αύριο οχι. Οι καφετέριες,τα ρουχάδικα κτλ κτλ κτλ που αναφέρεις απασχολούν προσωπικό.Προσωπικό το οποίο ενδεχομένως να χαρακτηρίζεται ως ανειδίκευτο.(Αλίμονο αν σε μία χώρα όλα πρέπει να είναι επιστήμονες).Όλοι αυτοί λοιπόν τί ακριβώς θα κάνουν? Και καταλήγω στο εξής.Ναι μπορεί να απαλλαχτείς από τα περιττά 25,000€ ως φόρο αλλά ως ιδιωτικός υπάλληλός προσφέρεις κάποιες υπηρεσίες.Σε ποιους θα απευθύνονται οι υπηρεσίες αυτές όταν μαζί με το 1.500.000 κλείσουμε και τα φαρμακεία και τις καφετέριες και τα ρουχάδικα κτλ που αναφέρεις? Η αυξανόμενη ανεργία δημιουργεί πρόβλημα και στην δική σου τσέπη.Πως θα απορροφηθούν άνεργοι σε μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση ?
LRoi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 ομως αλλο ιδιωτικη επενδυση,αλλο ιδιωτικοποιηση. Ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει σε δημόσια αγαθά, όπως είναι το νερό και το ρεύμα. Για τα υπόλοιπα ας κάνουν ότι γουστάρουν. ΟΠΑΠ δεν παίζω, ΟΤΕ είναι ήδη ιδιωτικός, είδα όμως και τον ΟΣΕ που ιδιωτικοποιήθηκε που πάει από το κακό στο χειρότερο και σκέφτονται να αρχίσουν να ξηλώνουν και να πουλάνε γραμμές για να ξεχρεώσουν οι "ιδιώτες επενδυτές"
g_alkis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη δεν ξερεις απο οικονομικα αστο καλυτερα. Για ενημέρωσέ με
Nevyn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ποτε ιδιωτικοποιηθηκε ο ΟΣΕ και δεν το καταλαβα;
KilliK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ποτε ιδιωτικοποιηθηκε ο ΟΣΕ και δεν το καταλαβα; ελα ντε και εγω την ιδια απορια εχω.
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει σε δημόσια αγαθά, όπως είναι το νερό και το ρεύμα. Για να γίνω λίγο σπαστικός ... Το ρεύμα και το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημόσια αγαθά. έχω διαβάσει διάφορες μεταφράσεις του όρου "merit good" το οποίο είναι αυτό που εννοείς. Δε σχολιάζω αν μπορούν/πρέπει ιδιωτικοποιηθούν.
HERTHAN Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για ενημέρωσέ με Θα στο πιο οσο πιο απλα γινεται. Κατ'αρχας δεν θα τους διωξει ολους μαζι και θα δωσει 30.000.000.000 γιατι ειναι αδυνατον. Σιγα σιγα και μεσω των προγραμματων της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΣΠΑ κλπ),απο τον ΟΑΕΔ και λοιπους φορεις θα δινονται τα χρηματα για να ξεκινησουν. Προσεχε τωρα.Βαλε ποσα χρηματα γλιτωνει το Δημοσιο απο μισθους απο ασφαλιστικες εισφορες απο δαπανες και καταχρησεις που γνωριζουμε ή μη, απο ταμειο ανεργιας τα χρηματα που γλιτωνει ο ΟΑΕΔ απο τους ανεργους και κατι αλλα ψιλα που δεν εχουν και τοσο πολυ σημασια να αναφερω. Μεσα σε εναν χρονο απο την στιγμη που οι επιχειρησεις αυτες θα δουλευουν το Δημοσιο θα τα εχει βγαλει και θα τα εχει παρει πισω αυτα τα χρηματα απο Φ.Π.Α. , ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και αλλα πολλα που δεν αξιζει να αναφερω γιατι αυτα τα τρια ειναι τα σημαντικοτερα. Αν δεν καταλαβες κατι πες μου.
lary7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δεν κάνω διαχωρισμό σε προνομιούχους άνεργους και σε μη προνομιούχους. Ο αριθμός θα φτάσει στο 1.500.000 και τέλος. Απλώς αναφέρω πως αν η απόλυση γίνει αύριο οι 500.000 από αυτούς ενδεχομένως να μπορούσαν να καταναλώσουν μέρος από τον μισθό τους μέχρι προχθές ενώ από αύριο οχι. Αμα ειναι να κοψει το κρατος σε εμενα και τον καθε ανεργο 800 χατζιλικι, σε καφεδες και ρουχα θα τα τρωω αρα θα ειναι μια κινηση καλη προς την οικονομια? Μονο που δεν δουλευει ετσι ενα κρατος. Οι καφετέριες,τα ρουχάδικα κτλ κτλ κτλ που αναφέρεις απασχολούν προσωπικό.Προσωπικό το οποίο ενδεχομένως να χαρακτηρίζεται ως ανειδίκευτο.(Αλίμονο αν σε μία χώρα όλα πρέπει να είναι επιστήμονες).Όλοι αυτοί λοιπόν τί ακριβώς θα κάνουν? Αν αναπτυχθει η οικονομια θα αποροφηθουν σε αλλους κλαδους παραγωγικους και με εξωστρεφη χαρακτηρα. Αν δεν αναπτυχθουμε τοτε ειμαστε ο ορισμος του failed state, οποτε οποιος δεν αντεχει αεροπλανο και εξω. Απο εκει και περα, απο οσο ξερω εχουμε καπιταλιστικη οικονομια, το κρατος δεν υποχρεουται να ειναι παν-εργοδοτης. Και καταλήγω στο εξής.Ναι μπορεί να απαλλαχτείς από τα περιττά 25,000€ ως φόρο αλλά ως ιδιωτικός υπάλληλός προσφέρεις κάποιες υπηρεσίες.Σε ποιους θα απευθύνονται οι υπηρεσίες αυτές όταν μαζί με το 1.500.000 κλείσουμε και τα φαρμακεία και τις καφετέριες και τα ρουχάδικα κτλ που αναφέρεις? ΤΙς οποιες τις τιμολογουσα πανακριβα γιατι ηξερα οτι ο πελατης εχει χρημα στην τσεπη, συγκεκριμενα κρατικο χρημα και δανεικο χρημα. Και αυτο δεν αφορα μονο τους Δ.Υ αλλα και πολλους αλλους που ζουσαν με χρατικο χρημα χωρις να το δικαιουνται. Η αυξανόμενη ανεργία δημιουργεί πρόβλημα και στην δική σου τσέπη.Πως θα απορροφηθούν άνεργοι σε μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση ? Η οικονομια αυτη δεν θα ξεφυγει ποτε απο την υφεση αν δεν αντιμετωπιστει η μεγαλη μαυρη τρυπα, δηλαδη το κρατος και οι στρατοι τους. Τα 25.000Ε που περνει ενας Δ.Υ πρεπει να μεταφραζονται σε εργο αξιας 25.000. Στην Ελλαδα πολλοι Δ.Υ παιρνουν 25κ αλλα παραγουν εργο αξιας 5.000, ας πανε σπιτι τους και αυτα τα 25.000 να πανε σε καποιον που μπορει να παραγει το αναλογο. Και αυτος θα καταναλωνει. ΠΑραδειγματα απειρα εχω αλλα δεν ειναι το μερος καταλληλο.
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Το παράδειγμα της Energa είναι σαφές δείγμα απόπειρας ιδιωτικοποίησης. Έχω ακούσει όλα τα κουφά/άσχετα πια Η Energa προέκυψε από την αγορά του μεριδιού της Verbund (της μεγαλύτερης αυστριακής ενεργειακής που παράγει πολύ μεγάλο ποσοστό από ανανεώσιμες) στη θυγατρική της στην Ελλάδα από τον Έλληνα συναίτερό της όταν η Verbund τα μάζεψε και έφυγε. Πρόκειται δηλαδή για μια ξένη επένδυση που έχασε η Ελλάδα. Δε ξέρω τη έκανε η Energa, η Verbund εισήγαγε ρευμα (πιθανόν και να αγόραζε και από την ελληνική αγρά). Όσον αφορά το αν "νοίκιαζε" ή αγόραζε ρευμα από τη ΔΕΗ απλά λάβε υπόψη σου ότι στην Ελλάδα δεν παράγει μόνο η ΔΕΗ ρευμα. Θα στο πιο οσο πιο απλα γινεται. Κατ'αρχας δεν θα τους διωξει ολους μαζι και θα δωσει 30.000.000.000 γιατι ειναι αδυνατον. Σιγα σιγα και μεσω των προγραμματων της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΣΠΑ κλπ),απο τον ΟΑΕΔ και λοιπους φορεις θα δινονται τα χρηματα για να ξεκινησουν. Προσεχε τωρα.Βαλε ποσα χρηματα γλιτωνει το Δημοσιο απο μισθους απο ασφαλιστικες εισφορες απο δαπανες και καταχρησεις που γνωριζουμε ή μη, απο ταμειο ανεργιας τα χρηματα που γλιτωνει ο ΟΑΕΔ απο τους ανεργους και κατι αλλα ψιλα που δεν εχουν και τοσο πολυ σημασια να αναφερω. Μεσα σε εναν χρονο απο την στιγμη που οι επιχειρησεις αυτες θα δουλευουν το Δημοσιο θα τα εχει βγαλει και θα τα εχει παρει πισω αυτα τα χρηματα απο Φ.Π.Α. , ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και αλλα πολλα που δεν αξιζει να αναφερω γιατι αυτα τα τρια ειναι τα σημαντικοτερα. Αν δεν καταλαβες κατι πες μου. HERTHAN, εδώ που ταλέμε και εσύ δε τα λες καλά. ΦΠΑ, εισφορές κλπ πληρώνουν και οι κρατικές εταιρείες.
LRoi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Για να γίνω λίγο σπαστικός ... Το ρεύμα και το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δημόσια αγαθά. έχω διαβάσει διάφορες μεταφράσεις του όρου "merit good" το οποίο είναι αυτό που εννοείς. Δε σχολιάζω αν μπορούν/πρέπει ιδιωτικοποιηθούν. Καλά, πλάκα κάνουμε? Θα κάτσω να σχολιάσω άρθρο της Wiki που ξεκινάει με τίτλο: In economics... Ποια economics ρε, θα τους ρωτήσω για το αν θα πιω νερό? Αν γουστάρω βγάζω μια βαρέλα στο μπαλκόνι μου, αποθηκεύω νερό της βροχής και χέστηκα αν κάποιοι το θεωρούν παράνομο. Στην χειρότερη θα μαζέψω και καμιά κατοσταριά κλανιές σε μπουκάλι και θα τους τσούξω και φωτιά με βόμβα μεθανίου. Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα μου φαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα