Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, πλάκα κάνουμε? Θα κάτσω να σχολιάσω άρθρο της Wiki που ξεκινάει με τίτλο:

In economics...

Ποια economics ρε,

Το "ρε" πάει σε μένα ?

θα τους ρωτήσω για το αν θα πιω νερό? Αν γουστάρω βγάζω μια βαρέλα στο μπαλκόνι μου, αποθηκεύω νερό της βροχής και χέστηκα αν κάποιοι το θεωρούν παράνομο.

Επειδή προφανώς δεν διάβασες αυτό που σου έδειξα δε σου λέει ότι απαγορεύει να κάνεις τίποτα. Μπορούμε όλοι να λέμε ασχετοσύνες εδώ μέσα και να μη βγάζουμε νόημα

Στην χειρότερη θα μαζέψω και καμιά κατοσταριά κλανιές σε μπουκάλι και θα τους τσούξω και φωτιά με βόμβα μεθανίου.

Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα μου φαίνεται.

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωρε Lary

Ποιος σου μίλησε για παν-εργοδότη κράτος ; Ας απολυθούν αύριο 1,000,000 ΔΥ και ας μείνουν 200.000 ως δάσκαλοι και ως ιατροί.Όσους πραγματικά χρειαζόμαστε τέλος πάντων.

Αυτή την γαμημένη ανάπτυξη περιμένω να ακούσω.Ή μάλλον τον τρόπο που θα έρθει η ανάπτυξη.Καλό είναι να σιχτιρίζουμε αλλά εγω δεν βλέπω να κουνιέται φύλλο με το Μνημόνιο 1.Καθυστερήσαμε στην εφαρμογή του; Οι Πορτογάλοι/Ιρλανδοί μια χαρά εγκαίρως εφαρμόζουν τις εντολές αλλά το πράγμα δεν τραβάει.

Καληνύχτες

Δημοσ.

Το "ρε" πάει σε μένα ?

Όχι φυσικά, το ρε πάει στον συντάκτη του άρθρου στη wiki :)

Επειδή προφανώς δεν διάβασες αυτό που σου έδειξα δε σου λέει ότι απαγορεύει να κάνεις τίποτα. Μπορούμε όλοι να λέμε ασχετοσύνες εδώ μέσα και να μη βγάζουμε νόημα

Επειδή προφανώς το διάβασα έγραψα ότι έγραψα και μια χαρά βγάζει νόημα αυτό που έγραψα.

Εσύ ο ίδιος έγραψες ότι according to economics το νερό δεν θεωρείται δημόσιο αγαθό.

Δημοσ.

Θα στο πιο οσο πιο απλα γινεται.

Κατ'αρχας δεν θα τους διωξει ολους μαζι και θα δωσει 30.000.000.000 γιατι ειναι αδυνατον.

Σιγα σιγα και μεσω των προγραμματων της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΣΠΑ κλπ),απο τον ΟΑΕΔ και λοιπους φορεις

θα δινονται τα χρηματα για να ξεκινησουν.

Προσεχε τωρα.Βαλε ποσα χρηματα γλιτωνει το Δημοσιο απο μισθους απο ασφαλιστικες εισφορες απο δαπανες

και καταχρησεις που γνωριζουμε ή μη, απο ταμειο ανεργιας τα χρηματα που γλιτωνει ο ΟΑΕΔ απο τους ανεργους

και κατι αλλα ψιλα που δεν εχουν και τοσο πολυ σημασια να αναφερω.

Μεσα σε εναν χρονο απο την στιγμη που οι επιχειρησεις αυτες θα δουλευουν το Δημοσιο θα τα εχει βγαλει και

θα τα εχει παρει πισω αυτα τα χρηματα απο Φ.Π.Α. , ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και αλλα πολλα που δεν αξιζει να αναφερω γιατι αυτα τα τρια ειναι τα σημαντικοτερα.

Αν δεν καταλαβες κατι πες μου.

Άντε πες οτι το ψιλοέσωσες γιατί στην αρχή εννοούνταν οτι θα ρίξεις 30 δις ντούκου. Που και τμηματικά είναι υπερτεράστιο ποσό.

ΕΣΠΑ και λοιπά προγράμματα για απορρόφηση πρώην δημοσίων υπαλλήλων που τους έχουν τρομερή αδυναμία οι Ευρωπαίοι-τροικανοί δεν πρόκειται να εγκριθούν μέχρι να παγώσει η κόλαση. Πόσο μάλλον 30 δις (συνολικά-τμηματικά δεν παίζει ρόλο)

Δημοσ.

Επειδή προφανώς το διάβασα έγραψα ότι έγραψα και μια χαρά βγάζει νόημα αυτό που έγραψα.

Αν το έχω διαβάσει λάθος μπορείς να μου υποδείξεις τη γραμμή ή κάνεις quote αυτό που λές

- Αν εννοείς το "... exclude others ..." απλά δεν έχει καταλάβει το νόημα της πρότασης και δεν είναι εδώ μέρος να αναλύουμε πολυ-πολύ οικονομικά.

Εσύ ο ίδιος έγραψες ότι according to economics το νερό δεν θεωρείται δημόσιο αγαθό.

Ναι δεν θεωρείται "public good" είναι "merit good" δηλαδή ένα προϊόν στο οποίο πρέπει να έχουν όσοι το χρειάζονται άσχετα αν μπορούν να το πληρώσουν.

Δε διαφωνούμε, απλά δε χρησιμοποιείς το σωστό όρο.

Ο όρος "δημόσιο αγαθό" χρησιμοποιείται λανθασμένα από τους περισσότερους αντί του σωστού "merit good" (ξαναλέω ότι δεν ξέρω τη ακριβή ελληνική μετάφραση, το έχω δει με 2-3 διαφορετικές).

Μην αρπάζεσαι με το παραμικρό, πρόσεχε τι γράφει/λέει ο άλλος (όχι μόνο στο insomnia , γενικά).

Δημοσ.

Ωρε Lary

Ποιος σου μίλησε για παν-εργοδότη κράτος ; Ας απολυθούν αύριο 1,000,000 ΔΥ και ας μείνουν 200.000 ως δάσκαλοι και ως ιατροί.Όσους πραγματικά χρειαζόμαστε τέλος πάντων.

Εσυ μιλησες για 500.000. Εγω δεν σου λεω νουμερα, δεν μπορω ομως οτι ειναι σωστο ο αλλος να καθετε κυριολεκτικα, και να πληρωνεται και να μου πουλαει και μαγκια που τον ενοχλω. Αμα αυτοι οι αχρηστοι ειναι 50 ατομα, να φυγουν αυτοι και να μεινουν ολοι οι υπολοιποι. Αλλα απο την καθημερινη μου συναναστροφη με το δημοσιο βλεπω οτι ειναι πολυ παραπανω.

Οσο για την αναπτυξη, μαντης κανεις δεν ειναι να σου πει ποσο θα αργησει. Αλλα σιγουρα δεν θα ερθει σε 1-2 χρονια απο οταν καταλαβαμε επιτελους ποσο μεγαλο μπουρδελο ειναι αυτη η χωρα. Πρωτα θα διορθωθουμε και μετα ισως εχουμε και αναπτυξη.

Δημοσ.

Άντε πες οτι το ψιλοέσωσες γιατί στην αρχή εννοούνταν οτι θα ρίξεις 30 δις ντούκου. Που και τμηματικά είναι υπερτεράστιο ποσό.

ΕΣΠΑ και λοιπά προγράμματα για απορρόφηση πρώην δημοσίων υπαλλήλων που τους έχουν τρομερή αδυναμία οι Ευρωπαίοι-τροικανοί δεν πρόκειται να εγκριθούν μέχρι να παγώσει η κόλαση. Πόσο μάλλον 30 δις (συνολικά-τμηματικά δεν παίζει ρόλο)

Δεν καταλαβες τιποτα απ'οσα ειπα αφου μου δινεις αυτην την απαντηση.

Δεν πειραζει να'σαι καλα.

Καληνυχτα σε ολους.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες τιποτα απ'οσα ειπα αφου μου δινεις αυτην την απαντηση.

Δεν πειραζει να'σαι καλα.

Καληνυχτα σε ολους.

Κρίμα και περίμενα με αγωνία να με διαφωτίσεις. Καληνύχτα.

Δημοσ.

Μα δε σου μιλαω για το δικαιωμα της επιλογης στη μια η στην αλλη κοινωνια, αλλα για την αναγκη επιστροφης. Ενας ανεργος σε νοικιασμενο σπιτι με γυναικα και παιδι, και με σπιτι στο χωριο του, ποσο καιρο του δινεις να αντεξει; Κι ας μη γουσταρει με τιποτε να γυρισει.

άρα μιλάς για μπαξέ, ή τελοσπάντων απλά για βιοπορισμό από την παραγωγή του χωρίς να εμπλέκεται στο εμπόριο. Να 'ναι αυτάρκης δηλαδή. Όχι για την σημερινή έννοια του αγρότη, του επαγγελματία.

Δηλαδή μιλάς για επιστροφή 200 χρόνια πίσω.

Δημοσ.

άρα μιλάς για μπαξέ, ή τελοσπάντων απλά για βιοπορισμό από την παραγωγή του χωρίς να εμπλέκεται στο εμπόριο. Να 'ναι αυτάρκης δηλαδή. Όχι για την σημερινή έννοια του αγρότη, του επαγγελματία.

Δηλαδή μιλάς για επιστροφή 200 χρόνια πίσω.

Δε μιλαω ουτε για 1 ουτε για 200 ουτε για 1000 χρονια πισω. Μιλαω για αυτον που αυριο θα μεινει ανεργος με ενοικιο, εξοδα, οικογενεια κλπ, και με τις αποταμιευσεις του δε βγαινει για πανω απο 1-2 μηνες. Τι του προτεινεις εσυ να κανει; Να μην παει στο χωριο του που εχει σπιτι δικο του, χωρις νοικι, αλλα να κατσει να κατεβαινει στα συσιτια του δημου, για να μη γυρισει 200 χρονια πισω;

Δημοσ.

ποιο πιστεύεις είναι το ποσοστό αυτών των ανθρώπων που έχουν «σπίτι στο χωριό με κήπο»;

πχ το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό μου (εν τω μεταξύ δεν έχει κήπο, άρα εδώ τι κάνουμε; ) ανήκει στα 4 εγγόνια της τα οποία όλα έχουν και συζύγους με παιδιά.

Ποιός θα πρωτοπάει εκεί;

άμα μπορεί να το κάνει κάποιος ας το κάνει, γιατί όχι; μιλάμε για μικρό ποσοστό πάντως και σε καμία περίπτωση για λύση στο πραγματικό πρόβλημα.

Δημοσ.

ποιο πιστεύεις είναι το ποσοστό αυτών των ανθρώπων που έχουν «σπίτι στο χωριό με κήπο»;

πχ το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό μου (εν τω μεταξύ δεν έχει κήπο, άρα εδώ τι κάνουμε; ) ανήκει στα 4 εγγόνια της τα οποία όλα έχουν και παιδιά.

Ποιός θα πρωτοπάει εκεί;

άμα μπορεί να το κάνει κάποιος ας το κάνει, γιατί όχι; μιλάμε για μικρό ποσοστό πάντως και σε καμία περίπτωση για λύση στο πραγματικό πρόβλημα.

Για αυτους μιλαω, τωρα για το ποσοστο εχω διαφορετικη γνωμη, αλλα δεν ειναι και σημειο να διαφωνησουμε. Το θεμα ειναι οτι αν ξεκινησει η πρωτη φουρνια, ενας χωρος 500 κατοικων μπορει να γινει αμεσα 1500, που σημαινει αλλες αναγκες πλεον, μεγαλυτερες, και αλλες ευκαιριες για δουλειες (φουρνοι, ψιλικατζιδικα, μαναβικα, ξυλουργεια, αγροτικα εφοδια, υκιλα οικοδομης, βενζιναδικα, κλπ), δεκαδες μικροδουλειες μπορουν να αναπτυχθουν που μεχρι τωρα υπαρχουν μια ανα 10 χωρια, διοτι δεν υπαρχει κοσμος. Ολα αλυσιδα ειναι.

Δημοσ.

HERTHAN,

εδώ που ταλέμε και εσύ δε τα λες καλά. ΦΠΑ, εισφορές κλπ πληρώνουν και οι κρατικές εταιρείες.

Και τι σχεση εχει αυτο που λες εσυ με αυτα που ειπα εγω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...