Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ψάχνω για σπίτι στο εξωτερικό. Βρήκα σε ένα site ένα υποτιθέμενο μεσιτικό γραφείο που λέει ότι κάνει ενοικιάσεις μικρής διάρκειας. Εκεί παρουσίαζε ένα σπίτι με x φράγκα την ημέρα, τιμή καλή σχετικά για Ελβετία. Για την ακρίβεια 20% χαμηλότερη από ξενοδοχείο περίπου.

Ετσι πήρα τηλέφωνο, ρώτησα και μου είπε ότι θα μπορούσε να μου το νοικιάσει με x φράγκα τη μέρα για ένα μήνα πάντα με μια επιπλέον μικρή εγγύηση (y) που θα μου επιστραφεί όταν της παραδώσω τα κλειδιά φεύγοντας. Ζήτησα μάλιστα να το νοικιάσω για παραπάνω διάστημα (3 μήνες συνολικά) αλλά μου είπε ότι αυτό δε γίνεται επιστρέφει ο ιδιοκτήτης. Θα μου έστελνε το συμβόλαιο υπογεγραμμένο από μέρους της καθώς και ένα τιμολόγιο, και θα έπρεπε να κάνω κατάθεση σε ένα λογαριασμό και να της επιστρέψω το συμβόλαιο υπογεγραμμένο. Αν αυτό δε γινόταν εώς 5/2, θα αναγκαζόταν να ακυρώσει την κράτηση. Να πω επίσης ότι μου πρότεινε και επίσκεψη στο σπίτι για να το δω(αν και βέβαια εγώ στο μήνυμα που είχα στείλει έλεγα ότι φτάνω σε ένα δεκαπενθήμερο).

Εγώ επειδή είμαι λίγο καχύποπτος (εδώ γελάμε...), άφησα να περάσουν λίγες ώρες, έφτιαξα ένα λογαριασμό e-mail στο yahoo και παίζοντας το γερμανός της έλεγα ότι ενδιαφέρομαι για το σπίτι για παρεμφερείς ημερομηνίες (ένα 15ήμερο μόνο). Την επόμενη μέρα μου απάντησε ότι έχει μια κράτηση, και ότι θα επικοινωνήσει πάλι μαζί μου αν η κράτηση αυτή δεν επιβεβαιωθεί. Έβαλα και μια φίλη μου να τηλεφωνήσει για το σπίτι από αγγλικό νούμερο δυστυχώς όμως το αμέλησε. Τέλος σκέφτηκα ότι αν ήταν απατεώνας, θα τον ένοιαζε να πάρει τα χρήματα και θα μου το νοίκιαζε για όσο διάστημα του ζητούσα και όχι μετά βίας για ένα μήνα.

3/2 εγώ καταθέτω τα χρήματα με e-banking αφού πρώτα βεβαιωθηκα ότι ο λογαριασμός που μου δίνει (IBAN, BIC) βρίσκεται όντως στην Ελβετία. Το όνομα παραλήπτη που δήλωσα είναι το όνομα που φαίνεται και στο συμβόλαιο. Στέλνω πίσω το συμβόλαιο και μια φωτοτυπία του διαβατηρίου (συνηθισμένο όταν νοικιάζει κανείς έξω) και μου απαντά ότι όλα είναι εντάξει. Στο μεταξύ απαντά και στο γερμανικό e-mail που είχα φτιάξει λέγοντας ότι λυπάται αλλά το σπίτι δεν είναι διαθέσιμο.

Από τότε επικοινώνησα και άλλη μια φορά μαζί της , αυτή τη βδομάδα, για να της πω ότι πότε φτάνω και να τη ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη διεύθυνση του σπιτιού για την αλληλογραφία μου - αν και η ενοικίαση ήταν τόσο σύντομη. Μου απάντησε ότι είναι οκ με την άφιξη μου και ότι θα με περιμένει, ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσω τη διευθυνση του σπιτιού αλλά μπορώ να χρησιμοποιήσω αν θέλω τη διεύθυνση του μεσιτικού της γραφείου που είναι λίγο έξω από την πόλη.

Ολα καλά μέχρι χθες όπου βγαίνει ένας τύπος στο site των αγγελιών και λέει ότι υπάρχουν αγγελίες-απάτες ζητώντας χρήματα μέσω Western Union. Του στέλνω ένα mail ρωτώντας τον για το "μεσιτικό" μου και μου απαντά ότι είναι απατεώνες που συνήθως χρησιμοποιούν Western Union και σπανια τράπεζες με βάση τη Γαλλία ή Αγγλία (όχι Ελβετία) πλαστογραφώντας διαβατήρια!!

Επίσης η αγγελία εμφανίζεται και πάλι χθες στο site, για το ίδιο πάντα διαμέρισμα.

Έβαλα ένα φίλο μου να πάρει με ολλανδικό νούμερο και μια άλλη κοπέλα να πάρει με Αγγλικό νούμερο. Και οι δύο πήραν την απάντηση ότι το σπίτι είναι δυστυχώς νοικιασμένο. Στον ένα πρότεινε κάποιο άλλο σπίτι το οποίο όμως ήταν πιο ακριβό και βρίσκεται αλλού.

Εγώ πάνω στον πανικό μου, πήρα τη διεύθυνση ηλεκτρ. εγκλήματος στην Ελλάδα, κυρίως για να προφυλαχθώ στην περίπτωση που πλαστογραφήσει το διαβατήριο μου. Μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι αφού προς το παρόν δε στοιχειοθετείται αδίκημα (μέχρι την ημερομηνία όπου ξεκινά η ενοικίαση) αλλά και ότι το "μεσιτικό" έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, με την έννοια ότι αρνήθηκε να το νοικιάσει σε άλλους. Κοιτάξαμε την ip στο header του e-mail και φαίνεται να είναι όντως Ελβετική, του παρόχου που δίνει το e-mail. Επιπλέον πήρα τηλ. την τοπική αστυνομία στο εξωτερικό όπου με παρέπεμψαν σε μια άλλη τηλ γραμμή που δουλεύει όμως καθημερινές.

Επίσης έστειλα μήνυμα στο κουτί "abuse" που έχει το site δίνοντας πληροφορίες για το τι έχει γίνει και ρωτόντας τους αν είχαν παράπονα για το χρήστη αυτό (εγγεγραμένος από το 2009). Γενικά το site πάντα προτείνει να μη γίνεται κατάθεση χρημάτων και να κοιτά κανείς και το πότε έχει γραφτεί κάποιος χρήστης και τι άλλες αγγελίες έχει δημοσιεύσει. Στην προκειμένη περίπτωση ο χρήστης έχει αγγελίες που σαν μεσιτικό ζητά σπίτια για ενοικίαση ενώ φαίνεται να έχει ένα website υπό κατασκευή. Τα τηλέφωνα που δίνει τα είχα βρει σε κάποιο άλλο site να αντιστοιχούν σε αυτό το άτομο που υπόσχεται ότι είναι.

Το βράδυ πήρα τηλ το μεσιτικό στο κινητό, όπου αφού δεν το σήκωσαν σε μια πρώτη κλήση και η δεύτερη με εβγαζε σε τηλεφωνητή, μου απάντησαν από το σταθερό τους λέγοντας ότι όλα είναι εντάξει και ότι η αγγελία μπήκε για τον Ιούνιο. Μου είπε επίσης ότι είχε μιλήσει με τον ιδιοκτήτη (μου είχε πει παλιότερα ότι θα το προσπαθούσε) και ότι μπορεί να μου το νοικιάσει τελικά για 10 μέρες ακόμα. Δε μου είπε τίποτα για χρήματα.

Τι λέτε, θα ξεμπλέξω τελικά με την πατάτα που έκανα; Λέτε να πλαστογραφήσουν τα χαρτιά μου; Υπάρχει άλλος τρόπος προστασίας;

Δημοσ.
Ολα καλά μέχρι χθες όπου βγαίνει ένας τύπος στο site των αγγελιών και λέει ότι υπάρχουν αγγελίες-απάτες ζητώντας χρήματα μέσω Western Union. Του στέλνω ένα mail ρωτώντας τον για το "μεσιτικό" μου και μου απαντά ότι είναι απατεώνες που συνήθως χρησιμοποιούν Western Union και σπανια τράπεζες με βάση τη Γαλλία ή Αγγλία (όχι Ελβετία) πλαστογραφώντας διαβατήρια!!

αφου πάνε όλα καλά μέχρι τώρα, μπορεί ο τύπος απλά να έλεγε μπούρδες...

Δημοσ.

προς το παρόν εμένα μου φαίνονται όλα οκ.

αν ήταν απάτη τότε δεν θα είχε πρόβλημα να στο "νοικιάσει" για 10 χρόνια και ούτε θα έλεγε στους άλλους "ενδιαφερόμενους" ότι έχει νοικιαστεί"

so far so good

εκτός πια αν έστησε ένα φοβερό κόλπο για να μην τον καταλάβεις. αλλά και πάλι πόσα είναι αυτά τα λεφτά που έστειλες 85000 ευρώ;!!!

Δημοσ.

Κατάλαβα ότι αυτοί πλαστογραφούν χαρτιά για να εισπράττουν χρήματα με άλλη ταυτότητα ώστε να μην τους βρίσκουν. Καμία σχέση δηλαδή με τα δικά σου χαρτιά.

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον είναι απατεώνας.

Φαίνεται να έχει ένα site με paypal και λέει βγάλτε χρήματα από το σπίτι. Αρκετά χρήματα μάλιστα (25Ε/mail)

http://geld-argent-money.e-monsite.com/

Απο την άλλη τα στοιχεία είναι αυτά που μου έχει δώσει.

Σε παλαιότερες αγγελίες (του 2008) σε άλλα sites έχει δώσει το e-mail απ' όπου μου στέλνει και το τηλ της αγγελίας.

---------- Forwarded message ----------

From: Annonces.com <[email protected]>

Date: 2012/2/11

Subject: [Annonces.com] Numero de telephone

To: [email protected]

Bonjour,

Le numero de telephone de cette personne est :

022 362 18 36

Cliquez ici pour consulter la petite annonce

En cas d'erreur, http://www.annonces.com/ ne peut pas fournir de plus amples renseignements que ceux donnees par le proprietaire de l'annonce

Cordialement,

L'equipe d'Annonces.com

Κανείς καμιά ιδέα;

Δημοσ.

http://www.clickatlife.gr/story/taksidi/eksoxiko-sto-parisi-ti-xabai-kai-to-tokio-me-49-euro-kai-omos-nai!?id=1993908

http://www.secondcasa.com/index.html?LANG=EL

http://www.apartmentsapart.com/ -tested-

παιζουν κατι τετοια σπιτια αλλα το σιτε που εδειξες δεν μου φαινετε και τοσο της προκοπης.γραφει εκει μεσα τηλ.και διευθυνση?

Δημοσ.

Oπως και οι αλλοι εγω δε βλεπω καποιο προβλημα μεχρι στιγμης. Μαλλον δεν εισαι καχυποπτος οπως ειπες πριν, αλλα υπερβολικα καχυποπτος.

Απτα τελευταια links δεν καταλαβα και πολλα (δεν ξερω πως τα συνδυαζεις και οδηγεισαι στο συμπερασμα οτι ειναι απατη), το γεγονος ομως οτι χρησιμοποιει και paypal συνεχιζει να δειχνει οτι μαλλον ολα ειναι ενταξει.

Δημοσ.

H αγγελία είναι σε δύο τρία sites αγγελιών και είναι η εξής:

http://www.anibis.ch/fr/Genève--418/A%20la%20place%20de%20lhotel%202%20pièces%20à%20genève%20quartier%20gare--1746942.aspx?fts=tempolocation&sf=ftw&so=d&ualf=True&scid=0

κάτω - κάτω στο afficher la suite - βγάζει και τα τηλ επικοινωνίας

Δημοσ.

παρανοια

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Μπορεί να με βρίσκεις πολύ καχύποπτο. Πάντως αν ήταν να έχεις δώσει κάποια χρήματα και να πηγαίνες σε μια άγνωστη χώρα, χωρίς να ξέρεις τι θα βρεις εκεί και αν θα το βρείς, είναι όντως παράνοια.

Μόλις πήρε και άλλος ένας φίλος με αγγλικό νούμερο. Το κινητό δεν το σηκώνει. Στο σταθερό απάντησε ότι έχει δοθεί.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Μπορεί να με βρίσκεις πολύ καχύποπτο. Πάντως αν ήταν να έχεις δώσει κάποια χρήματα και να πηγαίνες σε μια άγνωστη χώρα, χωρίς να ξέρεις τι θα βρεις εκεί και αν θα το βρείς, είναι όντως παράνοια.

Μόλις πήρε και άλλος ένας φίλος με αγγλικό νούμερο. Το κινητό δεν το σηκώνει. Στο σταθερό απάντησε ότι έχει δοθεί.

οχι καχυποπτο αλλα στα ορια της παρανοιας σιγουρα

επισης στην ευρωπη το πενθήμερο ειναι καθολικο

Δημοσ.

Μπορεί. Απλά έχω διαβάσει ένα σωρό παράπονα για αγγελίες εδώ μέσα και έχω γίνει πολύ επιφυλακτικός.

Επίσης, λίγες μέρες νωρίτερα με είχε προσεγγίσει ένας άλλος τύπος από το ίδιο site αγγελιών και μου είχε ζητήσει χρήματα μέσω Western-Union για ένα σπίτι που με ενδιέφερε.

Τέλος, ο τύπος που έχει βάλει αυτή την ανακοίνωση για απάτες μου είπε ότι και το "μεσιτικό" μου είναι και εκείνο σ'αυτη την κατηγορία όπως είπα παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...