sheik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Γνωριζει καποιος ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ, τι συμβαινει με την λευκη ψηφο? Εχω ακουσει και διαβασει διαφορα, αλλα ακρη ακομη δεν εβγαλα: http://www.newstime....rticle&id=16544 http://el.wikipedia....%86%CE%BF%CF%82 http://lakwnes.blogspot.com/ Εκλογες ερχονται, βρισκω χρησιμο το να μαθω επιτελους τι ακριβως σημαινει η λευκη ψηφος και τι αποτελεσματα θα ειχε σε περιπτωση που αποτελεσει πλειοψηφια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Γνωριζει καποιος ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ, τι συμβαινει με την λευκη ψηφο? Εχω ακουσει και διαβασει διαφορα, αλλα ακρη ακομη δεν εβγαλα: http://www.newstime....rticle&id=16544 http://el.wikipedia....%86%CE%BF%CF%82 http://lakwnes.blogspot.com/ Εκλογες ερχονται, βρισκω χρησιμο το να μαθω επιτελους τι ακριβως σημαινει η λευκη ψηφος και τι αποτελεσματα θα ειχε σε περιπτωση που αποτελεσει πλειοψηφια. Μου έχει σταλεί κι εμένα το chain mail για τα αποτελέσματα που δήθεν θα έχει τυχόν πλειοψηφία της λευκής ψήφου στις εκλογές. Θα αναγκαστεί, λέει, ο ΠτΔ να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Μόλις συνήλθα από τα ακατάσχετα γέλια, θέλησα να πιστέψω οτι δεν υπάρχει έστω και ενας σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Μετά διάβασα το τρίτο link σου και αντιλήφθηκα οτι η σοβαρότητα του όλου κειμένου συνοψίζεται στην αυτοαναιρούμενη προμετωπίδα: "κλείνουμε τα αυτιά μας στη μπουρδολογία, πιστεύουμε μόνο στο θεό". Έτσι εξηγούνται πολλά...
Porg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μου έχει σταλεί κι εμένα το chain mail για τα αποτελέσματα που δήθεν θα έχει τυχόν πλειοψηφία της λευκής ψήφου στις εκλογές. Θα αναγκαστεί, λέει, ο ΠτΔ να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Μόλις συνήλθα από τα ακατάσχετα γέλια, θέλησα να πιστέψω οτι δεν υπάρχει έστω και ενας σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Εδώ υπάρχουν χιλιάδες που πιστεύουν στα βραχιολάκια απο θαυματουργή σιλικόνη, αυτό δεν θα πίστευαν;
sheik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Να ξεκαθαρισω οτι τα link ειναι απλα αποτελεσματα του google στα οποια κλικαρα ετσι, μη παρεξηγηθω Παρ'ολα αυτα, ακομη, σαφη απαντηση δεν εχω
panosno1com Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Η λευκη ψηφος απ οσο μας ειχαν πει στο γυμνασιο (και καποιοι καθηγητες στο λυκειο σε μαθημα πχ δικαιο) παει υπερ του κυβερνώντος κομματος συμφωνα με το εκλογικο συστημα που εχουν. Ως Πάνος να σου πω κατι τωρα,το χα σκεφτει κ εγω αυτο με τη λευκη ψηφο , αλλα λεω αν ριχνω λευκο ειναι σα να λεω: Ααα οκ καντε ο,τι θελετε εγω ειμαι ουδετερος ή α εγω δεν ξερω δεν εχω αποψη κλπ . Οποτε απ το να ριξει καποιος λευκο,κατ εμε ας ριξει ενα ταπεινο ξεμπαρκο κομμα , καλυτερα να δειξεις ετσι την διαμαρτυρια σου. Βεβαια να μου πεις οι εκλογες αλλαζουν κατι; μαλλον οχι θα σου πω απλα εδω μιλαμε για τη λευκη ψήφο .. !
demessakis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Απόσπασμα της Εφημερίδος Της Κυβερνήσεως (υπόψιν, πως μέχρι και σήμερα ισχύει ο ίδιος εκλογικός νόμος): Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτηση σχετική με τα λευκά ψηφοδέλτια:
firewalker Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Το είχε εξηγήσει και κάποιος βουλευτής στην Βουλή.
μαφαλντα Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα. Ξεκαθαρα διατυπώνεται στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος. Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα». Ο εκλογικός νόμος μαγειρεύτηκε με τέτοιο τρόπο για να αυξήσουν τα ποσοστά τους τα κόμματα που θα μπουν στην βουλή.Περισσότερο το πρώτο κόμμα λιγότερο το δεύτερο και ούτω καθεξής! Αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ! Για τις καρέκλες τους και τα προνόμιά τους εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά.Μόνο γι αυτό όμως δυστυχώς.Αν είχαν τέτοιο ζήλο και για την χώρα δεν θα φτάναμε εδώ.Τα συμφέροντα όμως της χώρας ήταν μάλλον ενάντια στα δικά τους. Εύλογο είναι το ανάθεμα και μιας και δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ας ανατρέξουμε στην αρχαιότητα.
sheik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδη πολυ απλα ακομα και 10 ατομα να ψηφισουν και ολοι αλλοι λευκο, παλι κυβερνηση θα βγει. Ωραιος εκλογικος νομος βρε, φουλ στη δημοκρατια.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί, δημοκρατία σημαίνει "άμα δε μας αρέσει κανένας, τότε..." τι, κατά τη γνώμη σου; Βασικά το λευκό δε σημαίνει "δε μου αρέσει κανένας". Σημαίνει απλά "αδιαφορώ, κάντε ότι θέλετε".
kage Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) οταν σας γ*** τοτε ψαχνετε τι παιζει. τοσα χρονια μονοκουκι ---- http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=16544 http://lakwnes.blogspot.com/2011/09/blog-post.html Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2012 από kage
demessakis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ! Για τις καρέκλες τους και τα προνόμιά τους εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά.Μόνο γι αυτό όμως δυστυχώς.Αν είχαν τέτοιο ζήλο και για την χώρα δεν θα φτάναμε εδώ.Τα συμφέροντα όμως της χώρας ήταν μάλλον ενάντια στα δικά τους. Εύλογο είναι το ανάθεμα και μιας και δεν προβλέπεται από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ας ανατρέξουμε στην αρχαιότητα. Αν ίσχυε αυτό που λες, τότε θα υπήρχαν και κενές θέσεις στην Βουλή, αναλόγως τις έδρες που θα είχαν τα λευκά βάσει των ψήφων του στις εκλογές. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν προτιμότερο κάτι τέτοιο.
μαφαλντα Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Αν ίσχυε αυτό που λες, τότε θα υπήρχαν και κενές θέσεις στην Βουλή, αναλόγως τις έδρες που θα είχαν τα λευκά βάσει των ψήφων του στις εκλογές. Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν προτιμότερο κάτι τέτοιο. Λιγότεροι βουλευτές δεν είναι κακό.Επίσης ο φόβος της λευκής ψήφου πάλι δεν είναι κακό.Το γεγονός ότι την κατάργησαν στην ουσία λέει πολλά. Βρήκα αυτό.Επειδή το έψαξα όπως σε μας έτσι είναι στην Ιταλία και στην Γαλλία.Στην Γερμανία και την Αγγλία δεν παρέχεται καν η δυνατότητα λευκής ψήφου.Για τις άλλες χώρες δεν ξέρω. Ο νόμος 3434/2006, άρθρο 1 και το Προεδρικό Διάταγμα 96/ 2007, στο άρθρο 98, παρ.8, ορίζει σαφώς: «…κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα». Αυτόματα, όμως, αυτό συνεπάγεται ότι τα λευκά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη στον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, που είναι και η λέξη κλειδί για την κατανομή των εδρών. Σύμφωνα με το άρθρο 100 του παραπάνω διατάγματος, ορίζεται ότι: «4. Για την κατανομή των εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια ως εκλογικό μέτρο λαμβάνεται το ακέραιο μέρος του πηλίκου που προκύπτει από τη διαίρεση του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν μέρος στις εκλογές […] δια του αριθμού των εδρών της. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός σε κάθε εκλογική περιφέρεια διαιρείται το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων, που έλαβε στην περιφέρεια ο εν λόγω σχηματισμός, δια του εκλογικού μέτρου. Οι έδρες του στην εκλογική περιφέρεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της παραπάνω διαίρεσης». Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού ένα παράδειγμα: Ο Νομός Καβάλας καταλαμβάνει 4 έδρες στη Βουλή. Ας υποθέσουμε ότι ψήφισαν 100 και το πρώτο κόμμα πήρε 40 ψήφους. Τα 80 ψηφοδέλτια είναι έγκυρα και τα 20 λευκά. Άκυρα δεν υπάρχουν καθόλου. Στην πρώτη περίπτωση, θα εκλάβουμε τα λευκά ως έγκυρα και θα υπολογίσουμε το εκλογικό μέτρο, που θα είναι 100 έγκυρα (80 + 20) : 4 (έδρες) = 25. Εν συνεχεία, θα διαιρέσουμε τις 40 ψήφους : 25 (εκλογικό μέτρο) = 1 έδρα (1 βουλευτή) βγάζει το πρώτο κόμμα στο Νομό Καβάλας σε πρώτη φάση. Αν στο ίδιο παράδειγμα, τα λευκά ψηφοδέλτια τα εκλάβουμε ως άκυρα, όπως ορίζει ο νόμος άλλωστε, το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό: 80 έγκυρα: 4 (έδρες) = 20 (εκλογικό μέτρο). 40 (ψήφοι) : 20 = 2 έδρες (βουλευτές) θα βγάλει το πρώτο κόμμα στο συγκεκριμένο νομό!
sheik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί, δημοκρατία σημαίνει "άμα δε μας αρέσει κανένας, τότε..." τι, κατά τη γνώμη σου; Βασικά το λευκό δε σημαίνει "δε μου αρέσει κανένας". Σημαίνει απλά "αδιαφορώ, κάντε ότι θέλετε". Ετσι οπως το αντιλαμβανομαι εγω το "αδιαφορω" εκφραζεται με την αποχη. Εφοσον το Συνταγμα με υποχρεωνει να ασκησω το εκλογικο μου δικαιωμα(κατα τα αλλα), θελω να παω και να διαμαρτυρηθω. Δεν αδιαφορω καθολου, απλα πιστευω πως καμια προταση δεν με εκφραζει/συμφερει σαν πολιτη.Πως το εκφραζω αυτο? Και εφοσον τα λευκα=ακυρα, τοτε ποια η χρησιμοτητα τους εξαρχης? Αλλα αντε και βρισκουμε λυση σε αυτο και εχω αδικο που διαμαρτυρομαι για την μηδενικη αξια των λευκων, το βρισκεις σωστο σε μια δημοκρατια με δηθεν λαικη κυριαρχια, να ψηφισουν 100, οι 99 λευκο, ο 1 εγκυρο και τελικα αυτος να εκλεξει κυβερνηση? Οι υπολοιποι 99 τι διαολο, δεν μετραει η ψηφος τους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα