manosfp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μόνιμος κάτοικος σε νησί κάτω των 3.100 κατοίκων εδώ και 3 χρόνια. Σε κάθε φορολογική δήλωση αυτά τα χρόνια έπαιρνα πίσω ένα σεβαστό ποσό ως επιστροφή.Φέτος αυτό το ποσό μου το έκοψαν, δηλαδή μου έκαναν από τη Δ.Ο.Υ. τροποποιητική δήλωση στην οποία δεν είναι τσεκαρισμένο το κουτάκι υπ'αριθμ. 14, "Κατοικείτε μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω απο 3100 κατοίκους;" Απευθυνόμενος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μου είπαν ότι για να το δικαιούμαι πρέπει να είμαι και εγγεγραμμένος στο δήμο του νησιού.Όταν τους είπα ότι τα προηγούμενα χρόνια μια χαρά μου αναγνώριζαν την παραμεθόριο προσκομίζοντας απλά μια βεβαίωση από την υπηρεσία μου,απάντησαν ότι αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή εγγεγραμμένος στο δήμο δεν το δικαιούσαι και με συμβούλευσαν φιλικά να μην το συνεχίσω γιατί θα μου πάρουν πίσω και τα προηγούμενα! Παρακαλώ τις απόψεις σας...
alex89 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Έχουν γίνει οι έλεγχοι αυστηρότεροι και μάλλον έκαναν τα στραβά μάτια. Κάνε εγγραφή για να πάρει την επόμενη επιστροφή. Πάντως ακούγεται λογικό αυτό που σου είπανε. Δεν πρέπει να είσαι εγγεγραμένος για να αποδείξεις πως είσαι μόνιμος κάτοικος;
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Όπως είπε και ο alex89 θα έκαναν τα στραβά μάτια. Άσε που εφόσον τους είπες οτι και τα προηγούμενα χρόνια σου επέστρεφαν το ποσό και δεν ήσουν εγγεγραμμένος/ή ΔΥ κανονικά μετά από τακτικό έλεγχο μπορούν να εντοπίσουν την παράβαση και να σου ζητήσουν πίσω τα χρήματα. Γενικώς πρέπει να προσέχεις πολύ τι λές στις ΔΟΥ όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, γιατί μερικές φορές αυτοκαρφώνεσαι από μόνος σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εγγραφείς στον δήμο που μένεις και να τελειώσει το θέμα.
DrLo Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Πραγματικά πιστεύεις ότι ελεγχαν τόσα χρόνια τη δήλωσή σου (η επιστροφή σου ήταν πάνω από 1500?) Κάνε αυτό που σου λένε
manosfp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2012 ναι,ήταν πάνω από 1500 όλες τις φορές! τι να πω, το ήξερα ότι ζούμε σε μπανανία, τόόόόσο ξέφραγο αμπέλι όμως δε μας περίμενα!
PETROS13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Στις Δ.Ο.Υ δεν έλεγχαν τα πάντα. Τώρα πια ελέγχουν τα πάντα. Από απλές δηλώσεις μέχρι πληροφοριακά στοιχεία.
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Είναι φορολογικής φύσης, και είναι οι κωδικοί 007-008 του Ε1. Κωδικοί 007-008. Σημειώστε "X" πάνω στη λέξη "ΝΑΙ" και στα δύο τετραγωνίδια εάν ο ίδιος και η σύζυγός σας κατοικείτε μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συνυποβάλετε βεβαίωση του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας ότι είστε γραμμένοι στα οικεία δημοτολόγια και ότι κατοικείτε μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου ή της Κοινότητας η οποία βρίσκεται σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους διαμένει λόγω εργασίας σε άλλον τόπο, δικαιούται την απαλλαγή μόνο ο άλλος σύζυγος εφόσον ο ίδιος και η οικογένειά του- τέκνα κτλ., κατοικούν μόνιμα στο νησί, οπότε σημειώνετε "X" στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο. Όταν τους είπες ότι τα προηγούμενα χρόνια σε άφηναν, έπρεπε να σε βάλουν να κάνεις τροποποιητικές και για τα προηγούμενα χρόνια και να πληρώσεις τη διαφορά. Καλύτερα δηλαδή αν δεν ξέρεις να μασάς παρά να μιλάς! 1
marios_geo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή μαθαίνουμε απο εσένα, ότι η χώρα είναι μπανανία επειδή τόσα χρόνια σε άφηναν να παίρνεις λεφτα πίσω με λάθος τροπο. Μάλιστα. Γιατι αγαπητέ δεν γραφικές τόσα χρόνια σε δημοτολόγιο; Ποιος σε φταίει; 1
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή μαθαίνουμε απο εσένα, ότι η χώρα είναι μπανανία επειδή τόσα χρόνια σε άφηναν να παίρνεις λεφτα πίσω με λάθος τροπο. Μακάρι αυτή να ήταν η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Γιατί είναι φοροδιαφυγή αυτό που έκανες manosfp, μη σε προσβάλλει η λέξη...
george263 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 τι άλλο θα μάθω ακόμα θεέ μου.... από πόσες τρύπες τα παίρνετε ρε @#@#@)? (όχι εσύ συγκεκριμένα) , αλλά,...
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ψιλοάσχετο, Εχω απορία πως έχει προκύψει το 3100 ? Γιατί 3100 και όχι 3000 ή 4000 ?
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 απάντησαν ότι αν δεν είσαι δημόσιος υπάλληλος ή εγγεγραμμένος στο δήμο δεν το δικαιούσαι To bold από που προκύπτει; Δε γράφει πουθενά η οδηγία κάτι τέτοιο. Ξανά quote: Κωδικοί 007-008. Σημειώστε "X" πάνω στη λέξη "ΝΑΙ" και στα δύο τετραγωνίδια εάν ο ίδιος και η σύζυγός σας κατοικείτε μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συνυποβάλετε βεβαίωση του Δημάρχου ή του Προέδρου της Κοινότητας ότι είστε γραμμένοι στα οικεία δημοτολόγια και ότι κατοικείτε μόνιμα στην περιφέρεια του Δήμου ή της Κοινότητας η οποία βρίσκεται σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Στην περίπτωση που ο ένας από τους συζύγους διαμένει λόγω εργασίας σε άλλον τόπο, δικαιούται την απαλλαγή μόνο ο άλλος σύζυγος εφόσον ο ίδιος και η οικογένειά του- τέκνα κτλ., κατοικούν μόνιμα στο νησί, οπότε σημειώνετε "X" στο αντίστοιχο τετραγωνίδιο. Φαντάσου και οι εφοριακοί τι κωδικό 007 έχουν τικάρει στις δηλώσεις τους Ψιλοάσχετο, Εχω απορία πως έχει προκύψει το 3100 ? Γιατί 3100 και όχι 3000 ή 4000 ? το αφορολόγητο γιατί είναι 5.000 και όχι 6.000? Το ποσοστό 67% αναπηρία γιατί δεν είναι 69% κ.ο.κ.
DrLo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 το αφορολόγητο γιατί είναι 5.000 και όχι 6.000? Το ποσοστό 67% αναπηρία γιατί δεν είναι 69% κ.ο.κ. Εννωω γιατί 3100 και όχι κάτι στρογγυλό. Το 5.000 και το 6.000 είναι στρογυλλά νούμερα. το 67% είναι η στρογγύλευση του 2/3. --- Μου θύμισε μια θεϊκή ατάκα καθηγητή μου στο ΕΜΠ που έκανε μάθημα και λέει "... εδώ μέσα πρέπει να είμαστε 27 άτομα περίπου"
Physics_Rulez Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Εννωω γιατί 3100 και όχι κάτι στρογγυλό. Το 5.000 και το 6.000 είναι στρογυλλά νούμερα. το 67% είναι η στρογγύλευση του 2/3. Η λογική αυτή θα σε τρελάνει αν ασχοληθείς με τα φορολογικά. * Για να προσπαθήσω να στο εξηγήσω όμως: Είπαν: Πόσο φόρο θέλουμε να γλυτώσουν; Τόσο. Πόσοι κατοικούν στο κάθε νησί βάσει απογραφής; Τόσοι. Τι εισοδήματα δηλώνουν τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο; τόσα. Άρα βάζουμε το όριο στα 3100 και όχι στα 2900. Διότι στα 2900 θα είχαν περισσότεροι πολίτες το συγκεκριμένο όφελος. Κάπως έτσι.
manosfp Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να κάνει χρήση του ευεργετήματος έστω κι αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος. Ο ιδιωτικός είναι φοροφυγάς.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα