Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις κατεθεσεις και τα ομολογα τι γινεται σε περιπτωση χρεωκοπιας?? υπαρχει καποιος τροπος να τις "προστατευσουμε?"

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν ξερω αν σχετιζεται , αλλα ολα τα ΑΤΜ ειναι ειτε κλεισμενα με ρολλα ειτε εκτως ρευματος. Στην Εθνικης Αμυνης κ γυρω δν υπαρχει τιποτα. Λογικα μεχρι να ψηφιστει το σημερινο.

Δημοσ.

Με τις κατεθεσεις και τα ομολογα τι γινεται σε περιπτωση χρεωκοπιας?? υπαρχει καποιος τροπος να τις "προστατευσουμε?"

Μπορείς να βάλεις τα χρήματα σου σε μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελλάδα. Ή στο εξωτερικό που είναι ακόμα πιο ασφαλή.

Ή μπορείς να ζητήσεις από την τράπεζα να επενδύσεις τα χρήματα σου σε ασφαλή ομόλογα όπως της ΕΙΒ.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις τα χρήματα σου σε μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην ελλάδα. Ή στο εξωτερικό που είναι ακόμα πιο ασφαλή.

Ή μπορείς να ζητήσεις από την τράπεζα να επενδύσεις τα χρήματα σου σε ασφαλή ομόλογα όπως της ΕΙΒ.

για να τα βαλεις σε τραπεζικα του εξωτερικου δν πρεπει να εισαι και πολιτης της εκαστοτε χωρας???το θεμα ειναι και να τις μεταφερεις τις κατεθεσεις σε τραπεζα(ξενη) που δραστηριοποιειται στην ελλαδα αν υπαρξει πτωχευση(που προσωπικα δεν το πιστευω) θα ειναι εξασφαλισμενα η θα γυρισουν σε δραχμη?

comment deleted

Δημοσ.

για να τα βαλεις σε τραπεζικα του εξωτερικου δν πρεπει να εισαι και πολιτης της εκαστοτε χωρας???το θεμα ειναι και να τις μεταφερεις τις κατεθεσεις σε τραπεζα(ξενη) που δραστηριοποιειται στην ελλαδα αν υπαρξει πτωχευση(που προσωπικα δεν το πιστευω) θα ειναι εξασφαλισμενα η θα γυρισουν σε δραχμη?

comment deleted

Δεν χρειάζεται να είσαι πολίτης της εκάστοτε χώρας για να ανοίξεις λογαριασμό στο εξωτερικό, σε χώρες με χαλαρό πλαίσιο ειδικά. Γενικά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε ελληνικές τράπεζες όπως Alpha/Εθνική, μικρότερος για λογαριασμούς στην ελλάδα σε ξένες τράπεζες και ακόμα μικρότερος για λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες εκτός ελλάδας. ΕΙδικά όταν δεν υπάρχει θυγατρική στην ελλάδα και ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα στην ελλάδα σε υποκατάστημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον ένδικα μέσα στην ξένη χώρα αν δεν σου δώσουν τα χρήματα σου - η εκτίμηση μου δηλ είναι ότι ο κίνδυνος είναι πολύ περιορισμένος αφού καμία ξένη τράπεζα δεν θέλει να χάσει τη φήμη της για τα σχετικά μικρά ποσά που αποτελούν καταθέσεις στην ελλάδα. Εξάλλου υπάρχει και η εγγύηση της ξένης χώρας μέχρι κάποιο ποσό.

Επισης η επιλογή για ασφαλή ομόλογα όπως της ΕΙΒ είναι απλή, εύκολη και γίνεται απο οποιαδήποτε τράπεζα στην ελλάδα.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είσαι πολίτης της εκάστοτε χώρας για να ανοίξεις λογαριασμό στο εξωτερικό, σε χώρες με χαλαρό πλαίσιο ειδικά. Γενικά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε ελληνικές τράπεζες όπως Alpha/Εθνική, μικρότερος για λογαριασμούς στην ελλάδα σε ξένες τράπεζες και ακόμα μικρότερος για λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες εκτός ελλάδας. ΕΙδικά όταν δεν υπάρχει θυγατρική στην ελλάδα και ανοίγεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα στην ελλάδα σε υποκατάστημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον ένδικα μέσα στην ξένη χώρα αν δεν σου δώσουν τα χρήματα σου - η εκτίμηση μου δηλ είναι ότι ο κίνδυνος είναι πολύ περιορισμένος αφού καμία ξένη τράπεζα δεν θέλει να χάσει τη φήμη της για τα σχετικά μικρά ποσά που αποτελούν καταθέσεις στην ελλάδα. Εξάλλου υπάρχει και η εγγύηση της ξένης χώρας μέχρι κάποιο ποσό.

Επισης η επιλογή για ασφαλή ομόλογα όπως της ΕΙΒ είναι απλή, εύκολη και γίνεται απο οποιαδήποτε τράπεζα στην ελλάδα.

ενδιαφερον.ευχαριστω για τις πληροφοριες!!ξενες τραπεζες στην ελλαδα που εχουν υποκαστηματα ποιες ειναι?

Δημοσ.

Εχεις καταθεσεις φιλε?Για να κοπτεσαι πρεπει να ειναι σεβαστο ποσο ε?

καταθεσεις των δικων μου ειναι! εγω ειμαι μικρος ακομα(20) απλα προσπαθω να βρω εναν τροπο να τις διαφυλλαξω!το εαν ειναι 1.000.000 η' 20.000 πιστευω λιγη σημασια εχει

Δημοσ.

ενδιαφερον.ευχαριστω για τις πληροφοριες!!ξενες τραπεζες στην ελλαδα που εχουν υποκαστηματα ποιες ειναι?

HSBC, Ελληνική τράπεζα (έχει έδρα στην κύπρο), citibank και άλλες.

Η τράπεζα Κύπρου έχει θυγατρική στην ελλάδα.

Δημοσ.

HSBC, Ελληνική τράπεζα (έχει έδρα στην κύπρο), citibank και άλλες.

Η τράπεζα Κύπρου έχει θυγατρική στην ελλάδα.

Η ελληνική HSBC έχω την αμυδρά εντύπωση πως δεν "ασφαλίζει" τα χρήματα και πως δεν σχετίζεται με την αγγλική.

Δημοσ.

το θέμα έχει συζητηθεί και παλαιότερα.

και όποτε δυσκολεύουν τα πράγματα ανοίγει και νέο θέμα.

αν έχεις τα λεφά σου σε ελληνική τράπεζα, την πάτησες.

επίσης δε σώζεσαι αν τα έχεις στη citybank ή σε άλλη ξένη τράπεζα στην ελλάδα.

και για να το πω απλά:

οποιαδήποτε τράπεζα δραστηριοποιείται στην ελλάδα, ελέγχεται και δίνει λογαιασμό στην ελλάδα.

ε λοιπόν όλες αυτές είναι στην ίδια μοίρα. ας έχει και την έδρα της σε άλλο γαλαξία.

στη τράπεζα κύπρου δεν είναι ασφαλή τα λεφτά σου. η τράπεζα κύπρου όμως στην κύπρο είναι άλλη ιστορία.

οποτε η μόνη λύση είναι καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού.

μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα στην κύπρο.

νομίζω, χωρις να είμαι σίγουρος ότι η τράπεζα κύπρου στην ελλάδα σου παρέχει τη δυνατότητα μέσω των υποκαταστημάων στην ελλάδα να ανοίξεις λογαριασμό στην κύπρο.

στην κύπρο πάντως υπάρχουν και άλλες τράπεζες και δεν χρειάεται να είσαι μόνιμος κάτοικος

px PrivatBank

επίσης καλή λύση είναι και τράπεζες τις Βουλγαρίας. πολλοί έλληνες έχουν ανοίξει εκεί λογαριασμούς. είναι σχετικά εύκολο. δίπλα είναι.

νομίζω η alpha έχει θυγατρική στη βουλγαρία και μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό από εδώ. δεν είμαι σίγουρος όμως.

διαχειρίζεσαι το λογαριασμό σου μέσω ebanking.

στα θετικά βάλε και τα πολύ καλά επιτόκια καταθέσων

μπορείς να τα κλείσεις σε μια προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκια που μπορούν να φτάσουν και το 8% (ανάλογα με την περίοδο βέβαια)

την ελβετία δε την αναφέρω καθόλου γιατί εκεί μιλάμε για μεγάλα ποσά.

σε αυτή την περίπτωση δε θα έψαχνες στο insomnia.

απλά θες τράπεζα στο εξωτερικό και όχι ξένη τράπεζα στην ελλάδα

και κάτι άλλο: αυτή η άποψη ότι όποιος θέλει να τα βγάλει στο εξωτερικό ή όποιος καίγεται για τις καταθέσεις του σημαίνει ότι έχει πολλά λεφτά είναι τελείως άκυρη.μη πω ηλίθια.

δηλαδή κάποιος που έχει 10,000€ και τα χάσει δεν έγινε και τίποτα, ενώ κάποιος με 1,000,000€ έχει καταστραφεί;

ίσα ίσα αυτός με τα λιγότερα είναι σε χειρότερη μοίρα.

διότι πχ με μια υποτίμηση τα 10,000€ μπορεί να γίνουν 100€ ενώ το 1,000,000€ μπορεί να γίνει 10,000€.

με 10,000€ είσαι οκ. με 100€ δε νομίζω να την παλέψεις.

η και όλα να χαθούν και οι 2 στην ίδια κατάσταση θα βρεθούνε.

οπότε τι λέμε;

Δημοσ.

Παιδιά επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα έχω να κάνω 3 επιπλέον παρατηρήσεις πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν:

1. Η τράπεζα Κύπρου εγγυάται τις καταθέσεις ανά άτομο έως 100.000 ευρώ και αντίστοιχο άλλων νομισμάτων μέσω του ταμείου εγγυήσεων Κύπρου.

2. Η Citibank εγγυάται καταθέσεις ανά άτομο έως 85.000 pounds (λίρες Αγγλίας) και αντίστοιχα άλλων νομισμάτων μέσω του FSCS (σύστημα εγγύησης καταθέσεων Ηνωμένου Βασιλείου).

Άρα και αυτές οι δύο τράπεζες εγγυώνται τις καταθέσεις όπως και οι υπόλοιπες.

3. Όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών (ελληνικών και ξένων) ελέγχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τους κανόνες, τη δεοντολογία και το σύστημά της. Άρα έχουν ίδιο καθεστώς λειτουργίας. Άρα ως "απόλυτα ασφαλή και ανεξάρτητα από ελληνική χρεοκοπία" μπορούμε να ονομάσουμε τα ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμούς στο εξωτερικό σε ξένες τράπεζες και μόνο.

Προσωπικά, για να είμαι και εντός του θέματος, θεωρώ τον χρυσό ως την απόλυτη μέθοδο ασφάλισης των χρημάτων από χρεοκοπία. Μάλιστα όσοι αγόρασαν το 2003 χρυσό αυτή τη στιγμή έχουν απίστευτο κέρδος περίπου 600%, δηλαδή όποιος έβαλε μια μεσαία αποταμίευση 50.000 ευρώ στο χρυσό και δεν ρευστοποίησε μέχρι σήμερα, αυτή τη στιγμή έχει 300.000 ευρώ ή αλλιώς κέρδος 250.000 ευρώ μέσα σε 9 χρόνια. Τώρα βέβαια είναι υψηλά και κανείς δεν ξέρει ποιά θα είναι πορεία.

Δημοσ.

άλλο πληθωρισμό είχε πριν 9 χρονια κι άλλον τώρα....

επειδή όλοι οι καιροί είναι δύσκολοι φοβάμαι πως ο χρυσός θα υποτιμηθεί μιας και όλοι θα σπεύσουν να αγοράσουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...