Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω πως γινεται να μαθει καποιος γρηγορα την αγγλικη γλωσσα. Φανταζομαι θα παιζει ρολο βεβαια και κατα ποσο ''τα παιρνει'' αυτος που τα μαθαινει (πιο γρηγορα μπορει να τα μαθει καποιος αλλος απο μενα κλπ.), απλα μιλαμε για τον τροπο που μπορει να γινει. Μονο με ταχυρυθμα μαθηματα? Με ιδιαιτερα? Σε καποιο φροντιστηριο? Θελω να μαθω αγγλικα ωστε να μπορω να εκφραζομαι ευκολα και γρηγορα, να μπορω να μιλαω οσο γινεται καλυτερα και να μπορω ισως και να διαβαζω ξενογλωσσα βιβλια.

[/quote

Εγώ ως καθηγήτρια αγγλικών θα σε απέτρεπα από το να μάθεις μια ξένη γλώσσα τόσο γρήγορα γιατί η γλώσσα έχει μηχανισμούς και αυτοματισμούς που αποκτάς με τον καιρό. Φυσικά παίζει ρόλο το αν έχεις τάση και θέληση αλλά συνήθως οι άνθρωποι που κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα αποκτούν επιφανειακές και πολύ βαικές γνώσεις. Σίγουρα βοηθάει η πολλή και συχνή επαφή με την γλώσσα αλλά περισσότερο στην κατανόηση παρά στην αφομοίωση της. Ξεκίνα από την αρχή αν δεν ξέρεις τίποτα. Αν είσαι ενήλικας προχωράς πιο γρήγορα στην εκμάθηση καθώς το μυαλό σου είναι πιο εξασκημένο από αυτό ενός παιδιού. Ολα τα λεξικογραμματικά φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους και καλό θα ήταν,κατά την γνώμη μου πάντα, να υπάρχει μια σειρά των πραγμάτων έτσι ώστε να "αποθηκευτούν" στην μακροχρόνια μνήμη σου και να έχεις χρόνο να τα "χωνέψεις" χωρίς να τα ξεχάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ελπίζω να βοήθησα!!

Δημοσ.

@Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα

Σωστα λες. Κανω αυτα πρωτα, (ηδη ξεκινησα να διαβαζω κατι κομικς που βρηκα) θα δω αμα ειναι παλι το game of thrones με αγγλικους υποτιτλους, μιας και ειναι κοντα και η δευτερη σεζον να το φρεσκαρω λιγο και βλεπουμε...

Εγώ ως καθηγήτρια αγγλικών θα σε απέτρεπα από το να μάθεις μια ξένη γλώσσα τόσο γρήγορα γιατί η γλώσσα έχει μηχανισμούς και αυτοματισμούς που αποκτάς με τον καιρό. Φυσικά παίζει ρόλο το αν έχεις τάση και θέληση αλλά συνήθως οι άνθρωποι που κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα αποκτούν επιφανειακές και πολύ βαικές γνώσεις. Σίγουρα βοηθάει η πολλή και συχνή επαφή με την γλώσσα αλλά περισσότερο στην κατανόηση παρά στην αφομοίωση της. Ξεκίνα από την αρχή αν δεν ξέρεις τίποτα. Αν είσαι ενήλικας προχωράς πιο γρήγορα στην εκμάθηση καθώς το μυαλό σου είναι πιο εξασκημένο από αυτό ενός παιδιού. Ολα τα λεξικογραμματικά φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους και καλό θα ήταν,κατά την γνώμη μου πάντα, να υπάρχει μια σειρά των πραγμάτων έτσι ώστε να "αποθηκευτούν" στην μακροχρόνια μνήμη σου και να έχεις χρόνο να τα "χωνέψεις" χωρίς να τα ξεχάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ελπίζω να βοήθησα!!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Θα ηταν λοιπον καλυτερο να διαβασω κομικς - δω ταινιες/σειρες με αγγλικους υποτιτλους και παραλληλα να πιασω τα βιβλια αγγλικων που εχω στην ακρη και σιγα σιγα να προχωραω?

Δημοσ.

Εκανα παλια (στα 14-15 τωρα ειμαι 27 σχεδον) και τα εχω ξεχασει (αυτα τα λιγα που ηξερα, τοτε δεν τα ηθελα :)). Το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που ξερω πιστευω ειναι εμπειρικο...

Δημοσ.

Εκανα παλια (στα 14-15 τωρα ειμαι 27 σχεδον) και τα εχω ξεχασει (αυτα τα λιγα που ηξερα, τοτε δεν τα ηθελα :)). Το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που ξερω πιστευω ειναι εμπειρικο...

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα βρες κάποιον καθηγητή. Προχωράς πιο ομαλά και αποτελεσματικά έτσι. Αν απ'την άλλη δεν μπορείς ξεκίνα με τα βιβλία που έχεις έτσι ώστε να μάθεις γραμματική, λεξιλόγιο και σύνταξη και παράλληλα ότι το επιπρόσθετο κάνεις είναι θετικό. Βασικά κάνε κάτι που σου αρέσει πολύ. Αν σου αρέσει η ξένη μουσική ξεκίνα από εκεί. Επίσης εφημερίδες βοηθάνε πάρα πολύ γιατί μπορείς να βρεις ποικίλο λεξιλόγιο (από αθλητικά μέχρι διάφορα άρθρα είτε πολιτικά είτε κοινωνικά)και γνωρίζεις και την κουλτούρα που είναι σημαντικό. Τα comics είναι καλή ιδέα και οι ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους αρκεί μετά από ένα διάστημα και όταν θα νιώθεις άνετα να ξεκινήσεις να βλέπεις ταινίες ή σειρές χωρίς καθόλου υπότιτλους για να συνηθίσεις και τις διάφορες προφορές που υπάρχουν. Όλα αυτά μαζί με συστηματικό διάβασμα και καθημερινή επαφή με την γλώσσα (σαν να γράφω ιατρική συνταγή νιώθω!)Αν τα χρειάζεσαι για προσωπική σου ευχαρίστηση μπορεί να γίνει και κάπως πιο χαλαρά αλλά αν τα χρειάζεσαι για δουλειά είναι σημαντικό να στα εξηγεί κάποιος καθηγητής..Αν ζούσα Ελλάδα θα σου πρότεινα ιδιαίτερα αλλά δυστυχώς είμαι λίγο μακριά!

Πολύ καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ για την απαντηση και τη βοηθεια σου. Δεν με ενδιαφερουν τα ιδιαιτερα μαθηματα αμεσα αλλα αν δω τα δυσκολα ισως να κινηθω προς κατι τετοιο. Απο εκει και περα, οχι δεν ειναι για δουλεια (αν και παντου και παντα θα χρειαζονται, ακομα και στη σχολη μου που σπουδαζω λογιστικη, εχει μαθημα αγγλικων με λογιστικους ορους, που δεν παυει να με δυσκολευει) ειναι για προωπικη οπως ειπες ευχαριστηση.

Και παλι ευχαριστω πολυ για το χρονο σου!

Δημοσ.

δες αμερικανικες σειρες με υποτιτλους, ωστε και να ακους και να καταλαβαινεις τι λενε σαν λεξη. και φυσικα εχε διπλα και εναν μεταφραστη για αμεση μεταφραση των αγνωστων λεξεων.

αυτο βοηθαει πολυ, γιατι η γλωσσα των σειρων ειναι η καθημερινη εκφραση των ξενων, θα σε βοηθησει παρα πολυ. και σιγα σιγα αφου εισαι καλος δοκιμασε να δεις κανενα επισοδειο διχως υποτιτλους.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και εγώ είχα το ίδιο θέμα. Μπήκα στη σχολή και δεν ήξερα γρι αγγλικά.

19 χρονών να ψάχνω τμήμα ενηλίκων Α1 και να μη βρίσκω...

Βρίσκω τελικά ένα τμήμα το οποίο όμως ΣΕΡΝΟΤΑΝ...

Ειλικρινά εγώ να θέλω να τρέξω και αυτοί να κολλάνε απίστευτα.

Άσε τα προβλήματα με τις εξεταστικές που τότε εγώ δεν ήθελα καν να πάω για μάθημα.

Τελικά κατέλληξα σε ιδιαίτερα και βρήκα την υγειά μου. Έκανα το lower σε 2 χρόνια (πολλά ή λίγα δεν ξέρω αλλά είχα την ησυχία μου σε κάθε εξεταστική σταματούσα τα αγγλικά για 1 μήνα) και εντελώς δικούς μου ρυθμούς δυνάμεις και αδυναμίες.

Τώρα κάνω το Advance αλλά από ότι βλέπω ναι μεν δεν έχω αφήσει καθόλου κενά και πάμε πολύ καλά αλλά έχω ψοφήσει. Το να τρέχεις 2+ χρόνια αγγλικά αγγλικά αγγλικά εμένα με κούρασε και τώρα στο advance που είμαι στο 30% της ύλης έχω κλατάρει άσχημα  και πολλές φορές παώ για μάθημα χωρίς να έχω κάνει τίποτα και της λέω να κάνουμε απλά κανένα κείμενο και λίγο speaking...

Είναι πάντως και να το χεις. Εγώ πιστεύω ότι πάντα διάβαζα ΠΟΛΥ περισσότερο για να πιάσω καλό επίπεδο γιατί δε το χα με τα αγγλικά. Απλά διάβαζα πολύ και με όρεξη στην αρχή και σταδιακά κουράστηκα...

Πάντως απίστευτη η αίσθηση όταν ήμουν 4ο έτος και είχα εργασία για την σχολή που ήθελε πολύ ξένη βιβλιογραφία και με άνεση πλέον έψαχνα αγγλικά περιοδικά και άρθρα/δημοσιεύσεις πανεπιστημίων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...