^Deadly_Sin^ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ακριβώς όπως εσύ έχεις δικαίωμα να απεργήσεις και να κάνεις πορεία διεκδικώντας ότι πιστεύεις πως δικαιούσαι, έτσι κι εγώ έχω δικαίωμα να μπορώ να πάω στη δουλειά μου ελεύθερα, είτε επειδή την έχω ανάγκη και δε με παίρνει να ρισκάρω το να τη χάσω (πράγμα για το οποίο δε θα σου δώσω κανένα λογαριασμό...), είτε διότι απλά, τα δικά σου αιτήματα για τα οποία απεργείς, είναι διαφορετικά από τα δικά μου και προσωπικά δε θέλω να απεργήσω (γι' αυτό κι αν δε θα σου δώσω λογαριασμό...) Το 'πιασες, φανατισμένε οπαδούλη της μονόπλευρης δημοκρατίας και του "ότι μας βολεύει" ; Πανω που σκεφτομουν οτι οκ απαντας με λογικα επιχειρηματα ειδα αυτο το τελευταιο. Αν ειναι να μιλησουμε με τοσο υψηλο επιπεδο τοτε οκ, θα πω κι εγω οτι εισαι ο κλασσικος σταρχιδιστης του στυλ "αφου ειμαι εγω καλα..." και αν αυριο μεθαυριο (χτυπα ξυλο) χασεις τη δουλεια σου ή σε αφησουν απληρωτο στη δουλεια κτλ θα αλλάξεις κατευθειαν πλευρο μιας και θα σε "βολευουν" οσα αφοριζεις τωρα. Τουλαχιστον αντιλαμβανομαι οτι ειναι λαθος να τα λεω αυτα για εναν ανθρωπο που ουτε καν γνωριζω, εσυ?
deesnider Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Εντάξει, μειοψηφία είσαι. Για αράξτε μερικοί. Κρίνοντας από την ώρα που αναφέρει το post σου, συμπεραίνω ότι απαντάς σε 'μένα (αν όχι, διόρθωσέ με). Σε κάθε περίπτωση όμως: 1) Το "όπως εσύ...έτσι κι εγώ" προφανώς και δεν "δείχνουν" προσωπικά ή αποκλειστικά, τον ^Deadly_Sin^ κι εμένα. 2) Ποιος σου είπε ότι η πλειοψηφία δικαιούται να καταπατά το δικαίωμα στην εργασία της μειοψηφίας; Ποιος σου είπε ότι η μειοψηφία ...υποχρεούται να συμμετέχει στις ίδιες διεκδικήσεις - και με τον ίδιο τρόπο - με την πλειοψηφία; 3) Ώπα ρε τεράστιε, που θα ...αράξουμε κιόλας! Πανω που σκεφτομουν οτι οκ απαντας με λογικα επιχειρηματα ειδα αυτο το τελευταιο. Αν ειναι να μιλησουμε με τοσο υψηλο επιπεδο τοτε οκ, θα πω κι εγω οτι εισαι ο κλασσικος σταρχιδιστης του στυλ "αφου ειμαι εγω καλα..." και αν αυριο μεθαυριο (χτυπα ξυλο) χασεις τη δουλεια σου ή σε αφησουν απληρωτο στη δουλεια κτλ θα αλλάξεις κατευθειαν πλευρο μιας και θα σε "βολευουν" οσα αφοριζεις τωρα. Τουλαχιστον αντιλαμβανομαι οτι ειναι λαθος να τα λεω αυτα για εναν ανθρωπο που ουτε καν γνωριζω, εσυ? 1) Είσαι ελεύθερος να πεις και να συμπεράνεις ό,τι θέλεις για 'μένα. Εσύ και ο καθένας. Ούτε σε εμποδίζω, ούτε θα ήθελα να σου το απαγορεύσω, ούτε με ενοχλούν τα συμπεράσματα του οποιουδήποτε για το άτομό μου. 2) Έχασα όντως τη δουλειά μου, μαζί με άλλους δύο τότε συναδέλφους - στον ιδιωτικό τομέα - πριν από πολλά χρόνια, επειδή δε δέχθηκα να μην πληρωθώ κάποια δεδουλευμένα (δεν παραιτήθηκα, με "παραίτησαν"...). Όσοι έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, συνέχισαν να δουλεύουν. Ό,τι κι αν σκέφτηκα για 'κείνους, το κράτησα μόνο σαν σκέψη. Δε διανοήθηκα καν όμως, να εμποδίσω κανέναν τους να πάει στη δουλειά, ούτε εκτόξευσα κανενός είδους χαρακτηρισμούς εναντίον τους (όπως π.χ. το "απεργοσπάστες" που υιοθετείς εσύ...). Αυτά περί "αλλαγής πλευρού" και "με βολεύουν αυτά που τώρα αφορίζω". 3) Όσο για το "αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος να τα λέω αυτά για έναν άνθρωπο που ούτε καν γνωρίζω"... ...κανένας - σχεδόν - μέσα σ' ένα forum, δε γνωρίζει προσωπικά τους υπόλοιπους. Τα σχόλια που κάνει ο καθένας, αφορούν τα όσα γράφονται. Αυτό που έγραψες εσύ και αποτέλεσε την αφορμή για το δικό μου σχολιασμό, κρίνω ότι ταιριάζει σε άνθρωπο τον οποίο χαρακτηρίζουν αυτά που είπα. Αν θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός σε αδικεί, δε μπορώ να κάνω κάτι. Εν ολίγοις, το γεγονός ότι δε σε γνωρίζω, ελάχιστη σημασία έχει... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2012 από deesnider
capten- Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο κάθε πικραμένος μπορεί πάλι να κατεβει στους δρόμους και να αρχίζει να διαδηλώνει το κοντό και το μακρού του.Έτσι θα κλείσουν δρόμοι και αυτοί που θέλουν να πάνε να δουλέψουν θα ταλαιπωρηθούν.Σε αυτήν την χωρα δυστυχώς η δημοκρατία κατάντησε η δικτατορία του κάθε μαλακα προς όλους τους υπολοιπους. Ας υποθέσουμε για κάποιο λόγο φάει ban το μέλος του Insomnia "μαμιας".Μπορώ να κάνω μια αίτηση στην αστυνομία για να κάνω διαδήλωση υπέρ του "μαμιας" και κατά τις δικτατορίας του Insomnia.Παράλληλα μπορώ να μαζέψω 5 άτομα από το forum και να κατεβουμε στο κέντρο και να κλείσουμε τους dtomous.Θα καλέσουμε και κάνα μέλος της Αριστεράς,θα μας δείξουν οι εφημερίδες τους με τίτλους ο λαός αντιστέκεται στο κεφαλαιο. Gια τους υπολοιπους μαλακες που ταλαιπωρήθηκαν από μένα και ένα τσούρμο αργόσχολους ....πάπαλα.Η δημοκρατία.Μονο στην Ελλάδα αυτά!
Costas Bodas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ο κάθε πικραμένος μπορεί πάλι να κατεβει στους δρόμους και να αρχίζει να διαδηλώνει το κοντό και το μακρού του.Έτσι θα κλείσουν δρόμοι και αυτοί που θέλουν να πάνε να δουλέψουν θα ταλαιπωρηθούν.Σε αυτήν την χωρα δυστυχώς η δημοκρατία κατάντησε η δικτατορία του κάθε μαλακα προς όλους τους υπολοιπους. Ας υποθέσουμε για κάποιο λόγο φάει ban το μέλος του Insomnia "μαμιας".Μπορώ να κάνω μια αίτηση στην αστυνομία για να κάνω διαδήλωση υπέρ του "μαμιας" και κατά τις δικτατορίας του Insomnia.Παράλληλα μπορώ να μαζέψω 5 άτομα από το forum και να κατεβουμε στο κέντρο και να κλείσουμε τους dtomous.Θα καλέσουμε και κάνα μέλος της Αριστεράς,θα μας δείξουν οι εφημερίδες τους με τίτλους ο λαός αντιστέκεται στο κεφαλαιο. Gια τους υπολοιπους μαλακες που ταλαιπωρήθηκαν από μένα και ένα τσούρμο αργόσχολους ....πάπαλα.Η δημοκρατία.Μονο στην Ελλάδα αυτά! Λοιπόν , επειδή γράφεις αρκετά απλοϊκά και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο για όσους το διαβάζουν, θα σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτήν τη χώρα δυστυχώς, η δημοκρατία κατάντησε δικτατορία του κάθε 'μαλακα' που την ανέχεται και την υιοθετεί. Τώρα για το οτι συγκρίνεις το forum του insomnia με ένα δημοκρατικό υποτίθεται πολίτευμα, με γειά σου με χαρά σου. Ότι και να σου πώ λίγο θα είναι. Φοβάμαι μη σε ματιάξω κιόλας. Σίγουρα το forum αυτό έχει περισσότερες δημοκρατικές αρχές απ'όσες μπορεις να φαντάζεσαι ότι εισπράττεις εκεί έξω. Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα σου (ας μιλήσω με τους ίδιους όρους) που τρώνε εργασιακό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό ban κάθε μέρα. Αν ταλαιπωρείσαι εσύ απο μία απεργία ή διαδήλωση, φαντάσου πόσο ταλαιπωρούνται όλοι όσοι δεν έχουν δουλειά και προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τους ένα πιάτο φαϊ το μεσημέρι. Η να φάνε οι ίδιοι. Ή να στο πώ καλύτερα, να ζήσουν με τις προϋποθέσεις και τους όρους πάνω στους οποίους χτίζουν τόσα χρόνια αυτοί και οι οικογένειές τους. Αν σε ταλαιπωρεί τόσο πολύ αυτός ο κόσμος, να είσαι σίγουρος ότι δεν ευθύνεται αυτός για την ταλαιπωρία σου. Αυτοί που ψηφίζεις ευθύνονται και πιό συγκεκριμένα, αυτοί που δεν ψήφισε κανείς και ανεβήκανε στις καρέκλες που τους έδωσε το σύστημα. Όχι ο λαός, το σύστημα. Αυτό δεν είναι σίγουρα δημοκρατία και όσες αυταπάτες έχεις θα γκρεμιστούν πολύ γρήγορα. Δέν ξέρω εάν εργάζεσαι, αλλά καλό θα ήταν να σκέφτεσαι πριν γράψεις εκτρώματα για τους ανθρώπους που είναι εκεί έξω και ίσως παλεύουν για τα δικά σου δικαιώματα και των παιδιών σου.. Ή αν βαριέσαι τη σκέψη, κάνε κάτι πιό απλό! Άνοιξε τα μάτια σου και προσπάθησε να κοιτάξεις τον κόσμο αυτό, όπως του αξίζει, και όχι σαν ένα χουντικό παπαγαλάκι. Μου παρουσιάζεις τις διαδηλώσεις λες και είναι καφενείο που μαζεύει 'αργόσχολους'. Λές και κάθε φορά που γίνεται συλλαλητήριο, βγαίνουν όλοι και λενε '' ααααα, τι ωραία, θα πάμε σε πορεία σήμερα, θα κλείσουμε τους δρόμους, θα πετάξουμε καμιά πέτρα.. - αραλίκι'' . Από ανάγκη βγαίνουν εκεί έξω ρε και απο ανάγκη θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εσύ που δεν είσαι αργόσχολος, συνέχισε να κάνεις τις βόλτες σου στους πέντε αυτούς κλειστούς δρόμους - κανένας δεν θα σε πειράξει, μή φοβάσαι - και αν χρειαστεί να φύγεις απο εκεί, υπάρχουν και οι συγκοινωνίες οι οποίες - άκου να δείς ρε παιδί μου - ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!! Τώρα αν θες να βγείς για ψώνια τη μέρα που έχει συλλαλητήριο, ε τι να σου πω. Κάνε και μία μέρα κουράγιο. Αν θες να πας στην δουλίτσα σου, το ίδιο. Ταλαιπωρήσου λίγο , μπας και αγχωθείς! Δώσε στην πλειοψηφία (η αν το θές καλύτερα, σε μία τεράστια μερίδα κόσμου) το δικαίωμα να διαδηλώσει τη μέρα εκείνη! Η δεν το σκέφτηκες ποτέ αυτό καλέ μου δημοκράτη?
akpe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή το όλο point είναι "ε αφού ταλαιπωρούνται αυτοί, ας ταλαιπωρηθείς και εσύ;".
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Οι οποιοι θα επρεπε να ειναι κι αυτοι στις πορειες. γιατι θα πρεπει;
akpe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί όποιος δεν πάει στις πορείες προφανώς είναι σταρχιδιστής και κοιτάει μόνο την καλοπέρασή του. Κάτι ανάλογο του όποιος πάει στις πορείες είναι αργόσχολος. Μόνο εγώ βλέπω οτι έχουμε καταντήσει να βλέπουμε μονίμως τα δυο άκρα;
VitamineQ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 οι διαδηλώσεις θυμάμαι απο παλιά χρειαζόντουσαν άδεια απο την αστυνομία. Τουλάχιστον όποτε κλείναμε τη Βουλιαγμένης στις καταλήψεις, παίρναμε άδεια απο την αστυνομία 3-4 μέρες πριν, δε βγαίναμε να τη κλείσουμε έτσι απροειδοποίητα. εμένα όλο αυτό μου δείχνει οτι προσπαθούν να σταματήσουν τις συγκεντρώσεις. Δηλαδή άντε πες οτι η πορεία καταλαμβάνει μόνο μια λωρίδα. Αυτή η πορεία δε καταλήγει κάπου; Δηλαδή θα σταματήσουν 100 άτομα έξω απο τη βουλή και θα υπάρχει μια ουρά απο πίσω μέχρι τη Δάφνη; Και τέλος πως είναι δυνατών να πάρει την ευθύνη για την τάξη και περιφρούρηση ένα σωματείο απολυμένων εργατών (παράδειγμα), που κάνει διαδηλώσεις για να βρει το δίκιο του; Θα πληρώνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι τους μπάτσους ; ή θα γίνεται η διαδήλωση με ευθύνη των εργαζομένων για τη περιφρούρηση της πορείας με την ελπίδα οτι δε θα γίνουν ζημιές; Γιατί στη δεύτερη περίπτωση άνετα πιάνουν οι προβοκάτορες δουλειά, κάνουν ζημιές, και μετά ζητάνε αποζημίωση απο τους εργαζόμενους, και μετά σιγά μη κάνει ο εργαζόμενος πορείες και να πληρώνει απο τη τσέπη του … απλά οι άνθρωποι είδαν οτι ένα τσαφ αρκεί για να μαζευτούν χιλιάδες άνθρωποι στο σύνταγμα, οπότε σου λέει ας το ποινικοποιησουμε και αυτό
Ζωή 303 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Θα ήθελα απλά να θυμίσω ότι καλό είναι να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μία πιο κριτική ματιά. Όσοι εδώ μέσα πιστεύουν ότι η αστυνομία ή το υπουργείο προστασίας του πολίτη έχει σκοπό να μας "προστατεύσει" χρησιμοποιώντας αυτά τα μέτρα πλανώνται πλάνην οικτράν. Το θέμα είναι να δούμε τι συμβολίζει μια τέτοια πράξη η οποία ως σκοπό και μόνον έχει να περιορίσει τις αντιδράσεις του λαού στα αποτρόπαια εγκλήματα των οικονομικών δολοφόνων και των πολιτικών μας που χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω κανέναν κοιτάνε μόνο την κω..άρα τους! Ποιός άνθρωπος θα μπει στην διαδικασία να πάρει άδεια? Πιστεύετε ότι θα είμαστε ευτυχισμένοι για το ότι θα μπορούμε να πηγαίνουμε στην δουλίτσα μας και ότι θα γυρνάμε ήσυχα και ωραία στο κρεβατάκι μας μετά..Και τις μας νοιάζει μωρέ που μας ξεσκίζουν κάθε μέρα??Εμείς θέλουμε μόνο να μην ταλαιπωρούμαστε! Να ψηφίζονται τα μέτρα αλλά εμείς να μην ταλαιπωρηθούμε. Πρέπει πάνω από όλα να θυμηθούμε ότι είμαστε όντα κοινωνικά και πολιτικά όπως έλεγε και ο καημένος ο Αριστοτέλης. Πέρα από εμάς και την όμορφη ιδιοκτησία μας υπάρχει ένα κοινωνικό σύνολο που υποφέρει και καλό θα ήταν να επικεντρωθούμε εκεί και όχι σε bourgeois και ρηχούς τρόπους σκέψεις. Και εμείς δουλεύουμε και ναι έχουμε πρόβλημα όταν κλείνει το κέντρο και θυμώνουμε αλλά όταν βλέπεις τον συνταξιούχο να συμμετέχει και να φωνάζει για την ζωή που του στερήσανε θα έπρεπε απλά να αναρωτηθούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν σ'αυτή την διαδικασία που αφορά όλους μας. Επίσης σταματήστε αυτό το επιχείρημα και την σύγκριση με την τόσο τέλεια Ευρώπη! Είναι πολύ ωραία η χώρα μας σαν τόπος για να την υποτιμάτε έτσι.
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 και εγω να υπενθυμισω οτι εκτος απο τις πορειες,υπαρχουν και οι εκλογες που αποτελουν μια,ας το πουμε,πιο πολιτισμενη και πιο αποδοτικη διαδικασια για να αλλαξεις τα κακως κειμενα του τοπου σου.
akpe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει όλοι σώνει και καλά να πηγαίνουμε στις πορείες αλλά και να ανεχόμαστε χωρίς πολλά πολλά την ταλαιπωρία που προκύπτει από αυτές. Επίσης εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί το οτι προτιμώ να πάω στη δουλεία μου από το να κατέβω στην πορεία αυτομάτως με καθιστά βολεμένο/σταρχιδιστή, δούλο των 500 ευρώ (!) και χίλια δυο ακόμα που έχω ακούσει/διαβάσει. Anyone?
Ζωή 303 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 και εγω να υπενθυμισω οτι εκτος απο τις πορειες,υπαρχουν και οι εκλογες που αποτελουν μια,ας το πουμε,πιο πολιτισμενη και πιο αποδοτικη διαδικασια για να αλλαξεις τα κακως κειμενα του τοπου σου. Ναι, όντως θα γίνουν αν γίνουν εκλογές μετά από δύο μνημόνια και μία "παράνομη" κυβέρνηση..Τι ευτυχία!! Ευχαριστώ που έχω το δικαίωμα να μιλάω μόνο όταν το αποφασίζουν άλλοι!
akpe Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 τα κακως κειμενα του τοπου σου. Ένα από τα κακώς κείμενα του τόπου μας πάντως είναι και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Πρόσωπα, ρουσφέτια και υποσχέσεις. Η αγία τριάδα της κάλπης.
KilliK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, όντως θα γίνουν αν γίνουν εκλογές μετά από δύο μνημόνια και μία "παράνομη" κυβέρνηση..Τι ευτυχία!! Ευχαριστώ που έχω το δικαίωμα να μιλάω μόνο όταν το αποφασίζουν άλλοι! δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα