Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λέω για αρχή να βγάλεις την ψύχτρα και να καθαρίσεις καλά καλά την πάστα και να βάλεις λίγη ποσότητα αυτή τη φορά.

Απλωσέ την όσο μπορείς (αν θες ανέβασε και μία φώτο) και κούμπωσε την ψύχτρα πάνω. Λογικά η πίεση της ψύχτρας θα την απλώσει

Καλή πάστα εδώ

http://www.msystems....1&product=12596

Εδώ η φωτογραφία... Μόλις έβγαλα την ψύκτρα σήμερα ... Ξανα έβαλα από την μούφα πάστα και ξανά ίδιες θερμοκρασίες... Είναι ξεραμένη ή μου φαίνεται? Αυτή τη στιγμή σε idle έχω 45 ~ βαθμούς.

post-227586-0-56532300-1329850300_thumb.jpg

Δημοσ.

Απ τη φωτογραφία φαίνεται πάρα πολλή πάστα (αν υπολογίσουμε ότι άλλη τόση είναι και στο cooler) και καθόλου απλωμένη. Δεν νομίζω να έχει ξεραθεί, εσύ βάζεις με γαμώτο!

Δημοσ.

Απ τη φωτογραφία φαίνεται πάρα πολλή πάστα (αν υπολογίσουμε ότι άλλη τόση είναι και στο cooler) και καθόλου απλωμένη. Δεν νομίζω να έχει ξεραθεί, εσύ βάζεις με γαμώτο!

Να βάλω μια κουκίδα στη μέση και να κουμπώσω την ψύκτρα? Θα είναι αρκετή?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά δεν πήρα την Arctic Cooling MX-4 που πρότεινες διότι μου ζητούσαν αρκετά έξοδα αποστολής λόγω απομακρυσμένης περιοχής. Πήρα αυτή από το Plaisio http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=AC-000-AC και έβαλα ελάχιστη και πράγματι "στρώθηκε" κανονικά και πολύ εύκολα. Δεν βλέπω τα 55άρα με το παραμικρό αλλά τώρα σε idle έχω 44 βαθμούς που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

1) Μήπως φταίει που έκανα αρκετή ώρα να βάλω την ψύκτρα επάνω στον επεξεργαστή εφόσον του είχα βάλει πάστα και ξεράθηκε?

2) Μήπως φταίει το cooler που το άλλαξα με αυτό που έχει πίσω (το μαύρο) το Supercase?

Παρατηρώ ότι αν έχω 39 βαθμούς και ανέβει σε full load πάει στους 50 για παράδειγμα και κολλάει στους 45 πάλι με idle .

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία που έκανες ώρα να βάλεις την ψύκτρα, δεν ξεραίνεται τόσο εύκολα η πάστα.

Στο δωμάτιο έχεις ας πούμε 22 βαθμούς. Με το που πάρει εμπρός το PC, η θερμοκρασία της CPU ανεβαίνει στα 35-40 στο idle και μετά, αν ζοριστεί, ανεβαίνει και άλλο. Ε, μετά θα χρειαστεί να μείνει αρκετή ώρα στο idle για να ξαναπέσει στους 40.

Εμένα μου μοιάζουν όλα μια χαρά, δεν βλέπω προβληματικές θερμοκρασίες. Για 2 χρόνια ο Q9550 μου δούλευε στους 75-80 βαθμούς και δεν έπαθα τίποτα.

Δημοσ.

Μην κοιτάς μόνο την idle Θερμοκρασία. Τρέξε κάποιο διαγνωστικό stress test για να δεις πόση είναι η μέγιστη θερμοκρασία.

Αν δυσκολεύεσαι να απλώσεις την πάστα υπάρχει και μια πιο απλή μέθοδος.

Βάζεις περίπου όσο ένα κόκκο ρυζιού στο κέντρο του επεξεργαστή, τοποθετείς την ψύκτρα επάνω και αφήνεις την βαρύτητα να κάνει την δουλειά της!

Δημοσ.

Δεν έχει σημασία που έκανες ώρα να βάλεις την ψύκτρα, δεν ξεραίνεται τόσο εύκολα η πάστα.

Στο δωμάτιο έχεις ας πούμε 22 βαθμούς. Με το που πάρει εμπρός το PC, η θερμοκρασία της CPU ανεβαίνει στα 35-40 στο idle και μετά, αν ζοριστεί, ανεβαίνει και άλλο. Ε, μετά θα χρειαστεί να μείνει αρκετή ώρα στο idle για να ξαναπέσει στους 40.

Εμένα μου μοιάζουν όλα μια χαρά, δεν βλέπω προβληματικές θερμοκρασίες. Για 2 χρόνια ο Q9550 μου δούλευε στους 75-80 βαθμούς και δεν έπαθα τίποτα.

Ναι αλλά 40+ βαθμοί για 1.28 ρεύμα που έχω δώσει στον επεξεργαστή δεν είναι πολλοί? Στην παλιά μητρική που είχα (είχε αλλάξει φίλος την πάστα ) σε Full load ποτε δεν ξεπερνούσα τους 54 βαθμούς και τώρα αν τρέξω το NFS Shift σκαλώνει αρκετά πολύ ψηλά (57 εώς 64, δοκιμασμένο πριν 10 λεπτά). Αν έχει τέτοιες θερμοκρασίες τώρα που δεν κάνει ζέστη. φαντάζεσε τι θα γίνει το καλοκαίρι? :unsure:

Μην κοιτάς μόνο την idle Θερμοκρασία. Τρέξε κάποιο διαγνωστικό stress test για να δεις πόση είναι η μέγιστη θερμοκρασία.

Αν δυσκολεύεσαι να απλώσεις την πάστα υπάρχει και μια πιο απλή μέθοδος.

Βάζεις περίπου όσο ένα κόκκο ρυζιού στο κέντρο του επεξεργαστή, τοποθετείς την ψύκτρα επάνω και αφήνεις την βαρύτητα να κάνει την δουλειά της!

Μέσα σε 1 λεπτό πάει στους 58-59 βαθμούς με το occt, μόλις το τσέκαρα. Αύριο θα καθαρίσω ξανά cpu & cooler και θα βάλω πάλι πάστα χωρίς να την απλώσω . Πιστεύω να υπάρξει βελτίωση :)

Δημοσ.

Εννοείται πως αν παραέβαλες πάστα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ένα λεπτό στρώμα θέλει μόνο.

Πάντως στις θερμοκρασίες που αναφέρεις δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο θέμα με τον επεξεργαστή, μιας χαρά λειτουργεί και στους 57

Διάβασα μόνο την πρώτη σελίδα μηνυμάτων πριν γράψω, κάντε πως δεν το διαβάσατε όλο αυτό.

Δημοσ.
post-227586-0-35030300-1331081417_thumb.jpgΜήπως φταίει που άλλαξα cooler στην ψύκτρα της υπογραφής μου και έβαλα με λίγο mod και έβαλα ένα ίδιο 1000rpm για λιγότερο θόρυβο και όχι μόνο?(που λέει ο λόγος mod - βλ. εικόνες) :Ppost-227586-0-28967100-1331081408_thumb.jpg
Δημοσ.

Ερώτηση

Τον πίσω ανεμιστήρα αντι να τον έχεις "εξαγωγής", λέω εγώ τώρα, μπας και τον έχεις εισαγωγής;;;; :rolleyes:

Δημοσ.

Έβαλα την παστούλα (με το ζόρι να στρωθεί επάνω) και μετά από 2 μέρες δεν βλέπω φυσιολογικές θερμοκρασίες από 29-53βαθμούς βλέπω 40-57. Το θέμα είναι ότι έβαλα ΑΡΚΕΤΗ γιατί γιατί δεν στρωνόταν εύκολα. Λέτε να φταίει αυτό?

Δεν χρειάζεται να την απλώσεις. Βάζεις μία πολύ μικρή ποσότητα στο κέντρο και όταν κουμπώσεις την ψήκτρα θα απλωθεί όπως πρέπει. Με τις θερμοκρασίες και με τον καιρό θα απλωθεί ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Ερώτηση

Τον πίσω ανεμιστήρα αντι να τον έχεις "εξαγωγής", λέω εγώ τώρα, μπας και τον έχεις εισαγωγής;;;; :rolleyes:

Ναι :confused: Mαλ@κία έκανα δηλαδή και γι' αυτό η θερμοκρασία είναι μεγάλη?

Δεν χρειάζεται να την απλώσεις. Βάζεις μία πολύ μικρή ποσότητα στο κέντρο και όταν κουμπώσεις την ψήκτρα θα απλωθεί όπως πρέπει. Με τις θερμοκρασίες και με τον καιρό θα απλωθεί ακόμα καλύτερα.

Αυτό θα κάνω αύριο και μετά θα το αφήσω στην ησυχία του :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...