kuzko21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 καλα ολα αυτα αλλα εχω καποιες ερωτησεις. 1)δλδ οταν γεννιομαστε βλεπουμε θολα; γιατι μεσα στην κοιλια της μανας μας τι ''οπτικοι νομοι'' ισχυουν; 2)τι ειναι οι ''οπτικοι νομοι''? 3)επισης εαν οντως σε πανε σε ενα πλανητη που δεν ισχυουν αυτα που ανεφερες νομιζω πως απλα δεν θα καταλαβαινεις τι βλεπεις οχι θα βλεπεις θολα... το αρθρο που μου παρεθεσες αφορα στην ερμηνεια των οσων βλεπουμε απο τον εγκεφαλο , μακαλιστικα τους συνοιρμους που κανει οταν βλεπει κατι...οχι το ποσο καθαρα βλεπει.
Kill_bill2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 1) Ναι όταν γεννιόμαστε βλέπουμε θολά και δεν μπορούμε να κάνουμε focus και να προσδιορίσουμε την απόσταση των αντικειμένων. Γιατί τα αρχεία visual memory δεν έχουν γραφτεί ακόμα. Οταν είσαι μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου είσαι μέσα σε νερό αν γνωρίζεις τουλάχιστον αυτό. 2)Μην κολάς σε μία λέξη δεν είμαι διδάκτωρ της ανθρώπινης φυσιολογίας 3) Και τα 2. Και δεν θα καταλαβαίνεις τι βλέπεις και θολά.
Lucifer Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή όταν κοιτάω από το αεροπλάνο, βλέπω σύννεφα επειδή αυτό μου λέει ο εγκέφαλός μου να δω. Κανονικά έχει πόλεις, αλλά δε τις έχω ξαναδεί, οπότε.
Bspus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 δηλαδη αν σου κλεισουν τα ματια , σε πανε σε ενα μερος που δεν εχεις δει ποτε στη ζωη σου , σου τα ανοιξουν και σου βαλουν ενα μηλο μπροστα σου εσυ θα βλεπεις μονο το μηλο και δε θα εχεις περιφεριακη οραση δλδ; Δεν ειπε κανεις οτι δεν εχεις περιφερειακη οραση. Απλα η περιφερειακη οραση δεν ειναι "υψηλης αναλυσης". Οπουδηποτε πας να εστιασεις ομως θα βλεπεις σε υψηλη αναλυση οποτε δεν μπορεις να το καταλαβεις και η ψευδαισθηση δουλευει. Επισης εχουμε την ταση, ασυνειδητα να κανουμε ενα γρηγορο scan της περιοχης και να αναγνωριζουμε τα "κρισιμα" σημεια που χρειαζονται περισσοτερη προσοχη. Τουλαχιστον αυτο εχουν δειξει πειραματα που παρατηρουσαν την κινηση των ματιων (με μηχανηματα βεβαια) σε ανθρωπους οταν κοιτουσαν πινακες η φωτογραφιες κλπ
Kill_bill2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δηλαδή όταν κοιτάω από το αεροπλάνο, βλέπω σύννεφα επειδή αυτό μου λέει ο εγκέφαλός μου να δω. Κανονικά έχει πόλεις, αλλά δε τις έχω ξαναδεί, οπότε. Aν ποτέ βρεθείς απο Λονδίνο μεριά πήγαινε στο μουσείο επιστημών. Έχει ένα μέρος αφιερωμένο στο θέμα αυτό με πειράματα live για να καταλάβεις μόνος σου οτι ο εγκέφαλος σου σε αφήνει να βλέπεις ή να νομίζεις οτι βλέπεις αυτά που θεωρεί αυτός λογικά Δεν μου κάνει εντύπωση κιόλας βλέποντας τον τρόπο που λειτουργούν όλοι στα υπόλοιπα θέματα εκτός όρασης.
rabesatratana Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 δηλαδη αν σου κλεισουν τα ματια , σε πανε σε ενα μερος που δεν εχεις δει ποτε στη ζωη σου , σου τα ανοιξουν και σου βαλουν ενα μηλο μπροστα σου εσυ θα βλεπεις μονο το μηλο και δε θα εχεις περιφεριακη οραση δλδ; Οχι δεν θα εχεις περιφερειακη οραση αλλά δεν θα ξερεις τι ειναι το καθε αντικειμενο που βλεπεις με την περιφερειακη οραση σου εαν δεν το εχεις ξαναδει(κατι παρομοιο). Εαν εχεις δει κατι παορμοιο, πχ το νουμερο 2 πχ, ο εγκεφαλος θα προσπαθει να καλυψει την θολουρα της περιφερειακης ορασης κανοντας το αντικειμενο να ξεχωριζει περισσοτερο απο τα υπολοιπα αγνωστα. Δεν χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερο για να το δοκιμασεις. Πχ: Δες αυτη την κινουμενη εικονα(animated GIF) και συγκεντρωσου στην Φεραρι σε ενα σημειο αυτης, πχ στο αλογακι. Αυτη ειναι η εστιασμενη οραση σου. Μεινει εκει και μην κοιτας αλλου πουθενα! Σε λιγο θα εμφανιστουν γυρω διάφορες αλλες εικονες που θα μπορεις να τις δεις με την περιφερειακη οραση σου μόνο ΕΦΟΣΟΝ μεινεις εστιασμενος στην Φεραρι(την αρχικη εικονα). Πες μου λοιπον τι βλεπεις με την περιφερειακη οραση σου στην διπλανη μολις εικονα απο την Φεραρι, δεξια ή και αριστερα. Τι βλεπεις ακριβως λεπτομερειες δηλαδη. Μην αλλαξεις ομως πεδιο εστιασης. Η εστιαση σου πρεπει να μεινει στην Φεραρι! Δες επισης με την περιφερειακη σου οραση, ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ εστιασμενος στην εικονα με την Φεραρι, και πες μου τι δειχνει η πανω δεξια εικονα και τι δειχνουν οι εικονες στην δεξια πλευρα της εικονας και τι δειχνει η πρωτη εικονα πανω αριστερα. Αν καταφερεις και μου πεις εστω και ενα απο αυτα πολυ απλα δεν εισαι ανθρωπος.... Βεβαια με την χρηση της περιφερειακης ορασης ο εγκεφαλος σε καποιες εικονες συμπληρωνει τα κενα και χωρις την χρηση της εστιασμενης ορασης(να εχεις κοιταξει προηγουμενως δηλαδη εστω και μια στιγμη με εστιαση σε αυτο το σημειο) πολυ απλα δημιουργωντας ενα προφιλ αυτου που βλεπει με την περιφερειακη οραση συμφωνα με αυτα που εχουμε δει, δηλαδη καποιες μορφες θα φανουν γνωστες αλλά τις λεπτομερειες αυτων ΔΕΝ ειναι δυνατον να τις δουμε με την περιφερειακη οραση. Αν λοιπον μετα κοιταξεις πχ την δεξια εικονα απο την Φεραρι και δεις τι ειναι, τοτε αμα μεινεις εστιασμενος ξανα στην Φεραρι θα νιωθεις οτι βλεπεις πολυ μεγαλυτερο οπτικο πεδιο καθαρα. http://i215.photobucket.com/albums/cc34/Crocodile13/GIVPO1.gif Παμε παρακατω: Μια απο τα ιδια μεινε εστιασμενος ΜΟΝΟ στην φωτογραφια με την Φεραρι σε ενα σημειο αυτης, προσπαθησε να διαβασεις τους 4 αριθμους δεξια, αριστερα, πανω και κατω απο αυτην με την περιφερειακη σου οραση. Δεν θα μπορεσεις φυσικα. http://i215.photobucket.com/albums/cc34/Crocodile13/GIVPO2.gif Παμε στο επομενο: Γυρνα το κεφαλι σου δεξια και κοιτα με την περιφερειακη σου οραση του αριστερου ματιου την παρακατω εικονα. Θα δεις ενα σχημα που πηγαινει απο αριστερα στα δεξια με περιεργη κινηση. Αν το κοιταξεις με εστιαση σε αυτο θα δεις απλως οτι ειναι 3 κυλινδροι που πηγαινουν πανω κατω. Το ιδιο και εδω. Αν κοιταξεις με εστιαση τους χρωματιστους κυκλους γυρω απο την εικονα δεν θα σου φανει τιποτα παραξενο. Αν ομως εστιασεις στον κεντρικο σταυρο ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ α δεις σιγα σιγα τα χρωματα τα εξωτερικα που τα βλεπεις με την περιφερειακη σου οραση, να εξαφανιζονται και σε μια στιγμη θα υπαρχει μόνο ο κεντρικος σταυρος! Μια απο τα ιδια και με το παρακατω. Με την περιφερειακη οραση δεν μπορεις να καταλαβεις την λεπτομερεια ενος σχηματος/εικονας. http://i215.photobucket.com/albums/cc34/Crocodile13/GIVPO3.gif Aν ποτέ βρεθείς απο Λονδίνο μεριά πήγαινε στο μουσείο επιστημών. Έχει ένα μέρος αφιερωμένο στο θέμα αυτό με πειράματα live για να καταλάβεις μόνος σου οτι ο εγκέφαλος σου σε αφήνει να βλέπεις ή να νομίζεις οτι βλέπεις αυτά που θεωρεί αυτός λογικά Ναι να παρει, υπαρχει μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εικονα που δειχνει με φοβερο τροπο ακριβως αυτο, αλλά δεν θυμαμαι που την εχω αποθηκευσει. Ειχα μεινει αφωνος. Επειδη δεν ειχα συνηθισει να βλεπω απο αυτη την οπτικη γωνια ο εγκεφαλος μου συνεχιζε να με παραπλανει θα λεγαμε. καλα ολα αυτα αλλα εχω καποιες ερωτησεις. 1)δλδ οταν γεννιομαστε βλεπουμε θολα; Φυσικα. Για αυτο βαζουμε στο στομα μας οτι βρουμε αφου η αφη ειναι η κυρια αισθηση μας.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Εννοεις πως όταν έχεις εστιάσει σε ένα σημέιο ο εγκέφαλος προσπαθει να καταλάβει τι υπαρχει στην περιφεριακη ζωνη πρωτα μέσω της μνήμης και μετα μέσω της λογικης... Γιαυτο και σε γνωστά μέρη Πχ το δωματιο μας αν εστιασουμε σε ένα σημειο μπορουμε κατα καποιο τροπο να καταλαβουμε τι υπαρχει γυρω μας γιατι εχουμε δει απο πριν τι υπαρχει ή μπορούμε να φανταστουμε τι υπαρχει
rabesatratana Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Εννοεις πως όταν έχεις εστιάσει σε ένα σημέιο ο εγκέφαλος προσπαθει να καταλάβει τι υπαρχει στην περιφεριακη ζωνη πρωτα μέσω της μνήμης και μετα μέσω της λογικης... Μεσω μνημης και λογικης. Μεσω πραγματων που εχουμε ξαναδει δηλαδη. Πραγματα που δεν εχουμε δει δεν μπορουμε να τα σκεφτουμε. Πχ ειναι γνωστο οτι τα προσωπα που βλεπουμε στα ονειρα μας ειναι προσωπα που εχουμε δει στην προσωπικη μας ζωη. Γιαυτο και σε γνωστά μέρη Πχ το δωματιο μας αν εστιασουμε σε ένα σημειο μπορουμε κατα καποιο τροπο να καταλαβουμε τι υπαρχει γυρω μας γιατι εχουμε δει απο πριν τι υπαρχει ή μπορούμε να φανταστουμε τι υπαρχει Yep.....
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μιας και μπήκαμε στο κλίμα . Ξέρουμε ποσα TB μνήμη έχει ο εγκεφαλός μας?... ή πόσα MB/S κανει ένα ερέθισμα να φτασει στον εγκέφαλο? ή Με πόσα GHZ δουλέυει ο εγκεφαλος, ειναι διπυρινος ή τετραπύρινος?? :Ρ πλακίτσες κανω...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 human eye=25 fps=bs http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate http://www.tweakguides.com/Graphics_5.html
Downloadpercent Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 εγώ που έχω μάτια-σαΐνι πρέπει να έχω ∞ Megapixel Ούτε ο CN δεν μπορεί να δει με τέτοια ευκρίνεια... που πα ρε καημένε Τσακ Νόρις.... human eye=25 fps=bs Μπα, αυτά σου μάθανε στο δημοτικό??? γιατί μου κλαίτε τότε και λέτε "Αυτό το παιχνίδι δεν είναι καλό, δεν πιάνει τα 35+ fps, πιάνει μόνο 25... LAG!!!!" Να φανταστώ ότι είστε ακόμα με τα μονοπύρηνα στον εγκέφαλο ή ότι είστε με 128ΜΒ RAM? (φτάσαμε 8 ρε, κάντε κάνα updating στα μυαλά σας) Μιας και μπήκαμε στο κλίμα .Ξέρουμε ποσα TB μνήμη έχει ο εγκεφαλός μας?... ή πόσα MB/S κανει ένα ερέθισμα να φτασει στον εγκέφαλο? ή Με πόσα GHZ δουλέυει ο εγκεφαλος, ειναι διπυρινος ή τετραπύρινος?? :Ρ πλακίτσες κανω... Σε έρευνα στο MIT (είναι πολύ της μόδας το ΚΟΛΕΓΙΟ αυτό), το οποίο κολέγιο αυτό κάθε μέρα και από μια ανακάλυψη κάνει, ανακάλυψαν ότι... Computer CPU: i5 RAM: DDR 3 - 8GB στα 1333mhz HD: 750 GB Graphic Card: ATI-DDR5-1GB CLEAR memory Blue-ray reader/writer USB 3.0 είναι ο αντίστοιχος Άνθρωπος FPS: 20 Eyes : 100MPixel Μνήμη: 10 ΜΒ Επεξεργασία ανα sec: 7 bits per second Brain: slow with little from medium Boyfriend/Girlfriend Status: NO Κοινωνικότητα: 0 η στο πηλίκο Είμαι λίγο κακός ε?
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 :confused: Αυτό λέω άμα διάβαζες τα link ότι είναι μύθος τα 25 fps...
Ntinaras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 δε ξερω για τους υπολοιπους,αλλα εγω μπορω να καταλαβω τη διαφορα απο 60 σε 75 Hz Η fps και μια ζωη οι φιλοι μου με κοροιδευανε επειδη τους ελεγα να ανεβασουν τα hz στις crt οθονες τους,και απορουσανε πως σκατα καταλαβαινα τη διαφορα με το που εμπαινα σπιτι τους.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 E ναι άντε παίξε fps shooter με 25 fps...οι ταινίες είναι 24-5 fps λόγο χρήματος, εδώ η disney με 16 frames cartoon και ήταν πανάκριβο σαν παραγωγή...προσωπικά από 50-60 και πάνω σταματάω να βλέπω κάποια διαφορα. Anyways enough off-topic.
rabesatratana Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 δε ξερω για τους υπολοιπους,αλλα εγω μπορω να καταλαβω τη διαφορα απο 60 σε 75 Hz Η fps και μια ζωη οι φιλοι μου με κοροιδευανε επειδη τους ελεγα να ανεβασουν τα hz στις crt οθονες τους,και απορουσανε πως σκατα καταλαβαινα τη διαφορα με το που εμπαινα σπιτι τους. Απο 60 Hz σε 75 Hz και εγω μπορω να καταλαβω την διαφορά. Απο 70 σε 75 οχι αλλά 60 σε 75 φαινεται καθαρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα