aris1986 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Χαχα!Το ξεσκίσατε το θέμα. Η φάση ειναι πως ρώτησα γιατί εχω φίλο και απο μια συζήτηση κατέληξε (o φίλος)οτι το ανθρώπινο μάτι βλέπει μόνο 2mp και γω φυσικά δεν πίστεψα κατι τέτοιο. Όλες οι τηλεοράσεις και οι ψηφιακές θα σταμάταγαν στα 2 mp!
Ntinaras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 αφου το ματι ειναι αναλογικο,αρα δεν εχει mp
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Ο εγκέφαλος είναι πολλές τεχνολογίες μακρυά, άμα διαβάσετε ούτε mp, ούτε fps είναι μετρήσεις που αντιστοιχούν στον εγκέφαλο. Πάντως άμα λειτουργούσε σαν σκληρός τα video από μάτι θα τα σπάγαν έτσι?!?
flik Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Επι τη ευκαιρία θέλω να μου πείτε και τι γίνεται με τη τρισδιάστατη απεικόνιση. Στερεοσκοπία δηλαδή. Ξέρω οτι ο κυριότερος τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το "βάθος" είναι λόγω της λίγο διαφορετικής εικόνας που φτάνει στο ένα μάτι και στο άλλο. Και είχα ρωτήσει και παλιότερα πως γίνεται αν βλέπεις μόνο με το ένα μάτι πάλι να βλέπεις το ίδιο, και τότε πήρα την απάντηση οτι απλά έχει μάθει ο εγκέφαλος να βλέπει έτσι. Κάτι που είναι λογικό και όντως συμβαδίζει με τη γενικότερα συμπεριφορά του εγκεφάλου. Αλλά αργότερα έτυχε και διάβασα ένα άρθρο περί 3d τηλεοράσεων και έγραφε λοιπόν ο συντάκτης (τον οποίο ήξερα-είχα καθηγητή) οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Δεν τους θυμάμαι ακριβώς όλους, αλλά ένας ήταν οτι έχουν την αντίληψη της 3ης διάστασης συγκρίνοντας ο εγκέφαλος το μέγεθος των αντικειμένων. Πιο μικρό αναλογεί σε πιο μακρινή απ΄σοταση. Επίσης όταν κουνάμε ελάχιστα το κεφάλι βλέπουμε τις μεταβολές στο μέγεθος ή στην εστίαση. Πάντως δεν ήταν μόνο απο τη διαφορά της εικόνας των 2 ματιών. Επίσης μου φαίνεται εντυπωσιακό πως μπορεί και εστιάζει το μάτι αμέσως όπου και να κοιτάξεις.
sheik Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πωπω με φτιαξατε, τι γαματο που ειναι το ματι !
pournaras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Πωπω με φτιαξατε, τι γαματο που ειναι το ματι ! Τωρα το καταλαβες εσυ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα