Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήξερα πως ο φασίστας μπορεί να σε κάνει φασίστα, αλλά για τον ανόητο δεν είχα ιδέα.

Ανοητο δεν μπορει να σε κανει αλλα σιγουρα μπορει να σε κανει αδιαφορο.

Ειλικρινα αν δεν ησουν mod, ποση βλακεια θα ειχες αφησει ασχολιαστη, και ποση αφηνεις ακομα και τωρα.

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν έχω διαβάσει τί έχετε πει γι'αυτό ελπίζω να μην είμαι εκτός τόπου και χρόνου..

απλά εγώ αν διάβαζα αυτό το γκράφιτι.. δε θα έμενα στο γεγονός ότι το πιο πιθανό είναι να το έχει γράψει κάποιο ανεγκέφαλο παρτάλι που ούτε ιδανικά έχει, ούτε αξίες, απλά κατεβαίνει και τα σπάει στις πορείες επειδή είναι γεμάτος συμπλέγματα.. κι όχι γιατί θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα...

θα σκεφτόμουνα ότι ο πολίτισμος που έχουμε είναι σαν τα μούτρα μας..

και τα μούτρα μας είναι σκατά..

όχι σας προκαλώ.. κοιτάχτείτε τώρα στον καθρέφτη!

είναι ή δεν είναι σκατά τα μούτρα σας;

Εδώ που τα λέμε, ένα ξύρισμα το χρειάζομαι.

Δημοσ.

Να σου πω ρε βάηπερ, έχεις να πεις κάτι;

Ποτέ;

τα ευκολως εννουμενα παραλειπονται αλλα here goes

ερωτημα:

η ακροπολη ειναι προς εκμεταλευση? [yes/no/maybe]

-αν yes τοτε ποιο το προβλημα με την φωτογραφιση...?

-αν no τοτε να κλεισουμε τις πορτες για τους τουριστες [σε εκεινη την τοποθεσια]...?

-αν maybe τοτε προς τι η υποκρισια...?

*χαρακτηρισμους και προσωπικες αιχμες τις αφηνουμε απεξω

μιας και εμμεσες προσβολες ειναι trait γυναικων

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε, ένα ξύρισμα το χρειάζομαι.

http://www.youtube.com/watch?v=jdKr9noUM44

Να μ'αγαπάς... όσο μπορείς να μ'αγαπάς...

το θέμα είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα με αγάπη και όμορφη διάθεση.

Εδώ δεν αγαπάμε ούτε μας τον ίδιο μας τον εαυτό.. ποιο πολιτισμό;

ώρες ώρες νομίζω ότι ανήκω σε κάποια αίρεση..

αλλά δεν ξέρω ακόμα σε ποια

Δημοσ.

δεν έχω διαβάσει τί έχετε πει γι'αυτό ελπίζω να μην είμαι εκτός τόπου και χρόνου..

απλά εγώ αν διάβαζα αυτό το γκράφιτι.. δε θα έμενα στο γεγονός ότι το πιο πιθανό είναι να το έχει γράψει κάποιο ανεγκέφαλο παρτάλι που ούτε ιδανικά έχει, ούτε αξίες, απλά κατεβαίνει και τα σπάει στις πορείες επειδή είναι γεμάτος συμπλέγματα.. κι όχι γιατί θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα...

θα σκεφτόμουνα ότι ο πολίτισμος που έχουμε είναι σαν τα μούτρα μας..

και τα μούτρα μας είναι σκατά..

όχι σας προκαλώ.. κοιτάχτείτε τώρα στον καθρέφτη!

είναι ή δεν είναι σκατά τα μούτρα σας;

Και όλα αυτά απο το ''ιν'' σύνθημα ενός αναρχικού στον τοίχο?

Μπράβο ρε αναρχικοί. Κάντε μας να σκεφτούμε γαμώτο. Ξυπνήστε μας. Μεταδώστε την σοφία σας. Μην αφήνετε τον κόσμο να κοιμάται.

Δημοσ.

Ανοητο δεν μπορει να σε κανει αλλα σιγουρα μπορει να σε κανει αδιαφορο.

Ειλικρινα αν δεν ησουν mod, ποση βλακεια θα ειχες αφησει ασχολιαστη, και ποση αφηνεις ακομα και τωρα.

Επειδή είμαι mod αναγκάζομαι να περιορίζομαι. Απλώς ρε παιδί μου δεν ήμουν ποτέ του "τα ιερά μας μνημεία" και τα συναφή. Αλλά όταν βλέπω τον free (ειδικά, λόγω μυαλού και επαγγέλματος) να σχολιάζει ορολογίες με τρόπο επικίνδυνα κοντά στο "εδώ ο κόσμος καίγεται" και τον viper να μου λέει πως η ακρόπολη έχει τιμή, ε, η χρυσαυγιτίνη μου βαράει κόκκινα. Και συνήθως αρκεί απλώς να τη μυρίσω σε άλλον για να ξεράσω.

ερωτημα:

-αν no τοτε να κλεισουμε τις πορτες για τους τουριστες [σε εκεινη την τοποθεσια]...?

Αναρωτιέμαι τι trait είναι για αυτόν στον οποίο εν τέλει λειτουργούν ως κίνητρα για να προσπαθήσει να απαντήσει σοβαρά.

On topic, "προς εκμετάλλευση" είναι και το εργατικό δυναμικό. Αν τώρα έρθει κάποιος και πει στην αδερφή σου 900 ευρώ για να δουλέψεις ως νευροχειρουργός, 1200 για πεζοδρόμιο, πήγαινε πες της "everything has a price". Ίσως εκείνη ενδιαφερθεί περισσότερο να σου εξηγήσει το ηθικό κομμάτι που διαφοροποιεί την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ από την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

Δημοσ.

Προσπαθώντας να το πιάσω από εκεί που είχα μείνει...

Ακριβώς αυτή η πράξη, δηλαδή το να γράψει πάνω σε ένα κτίριο αυτό το σύνθημα, είναι η μία κινητήριος δύναμη του σημερινού συνόλου των πολιτών. Τουλάχιστον από όσο μπορώ να δω εγώ.

Τα κλασσικά κτίρια στο κέντρο, και ειδικά αυτά που εύκολα μπορούν να σου δώσουν την εντύπωση ότι είναι "για τους πλούσιους" ασχέτως εάν είναι κρατικά ή όχι, αποτελούν ένα σύμβολο. Καλώς ή κακώς (εάν κάποιος μπει σε αυτό το τριπάκι).

Έτσι, για την πράξη καθαυτή, προσωπικά μπορώ να αιτιολογήσω (σύμφωνα με τον διαχωρισμό που μπήκε αρκετά πιο πριν) το γιατί έγινε. Και την βρίσκω και λογική. Εάν η κότα θέλει να φάει, θα πάει εκεί που έχει σκουλήκια. Εάν η γάτα θέλει να κοιμηθεί, θα πάει κάπου που θα αισθάνεται ασφάλεια. Εάν τέτοιοι τυπάδες ή κοριτσόπουλα θέλουν να εναντιωθούν σε αυτό το οποίο μάχονται, θα ξεσπάσουν πρωτίστως σε ό,τι θεωρούν σύμβολό του.

Πηγαίνοντας στο περιεχόμενο... έρχεται και η ώρα που θα πρέπει να μπει και η κρίση γύρω από το θέμα... και όχι μόνο η παρατήρηση και η κατανόηση.

Δεν ξέρω εάν συμφωνώ με το περιεχόμενο.

Δηλαδή, από τη μία εάν κοβόταν τώρα το ρεύμα φυσικά και θα γινόταν πιο "ανθρώπινοι"/πολιτισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Όχι όμως από συνείδηση αλλά από ανάγκη (αν και μετά θα είχαμε μία πιο βάρβαρη εκδοχή του σημερινού κόσμου...). Μένοντας έτσι, δεν έχουμε το "ανθρώπινο"/πολιτισμένο από αρκετούς γιατί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν και να αντιληφθούν όλα εκείνα που οδηγούν στις έννοιες αποκαλούμενες στις μέρες μας "αξίες".

Επίσης, όλα τα σκυλιά δεν μπορούν να μάθουν τον ίδιο αριθμό εντολών και όλα έχουν διαφορετική αντίληψη, ευφυΐα και συμπεριφορά/skills. Το ίδιο μοτίβο και σε άλλα ζώα. Γιατί ο άνθρωπος να είναι διαφορετικός; Μήπως είναι όλα όπως πρέπει να είναι, ασχέτως εάν μας συμφέρει ή όχι;

Δημοσ.

ερωτημα:

ξαναλέω ότι δεν έχω διαβάσει ακόμα τι έχετε γράψει..

αλλά επειδή μπορώ να φανταστώ πάνω κάτω....

θέλω να πω ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο ή μη σου πω και δεν είναι η ακρόπολη και το θέατρο..

πολιτισμός είναι να έχεις εναλλακτικές στη ζωή σου, δυνατότητα επιλογής και καλή αισθητική στο περιβάλλον σου....

η Ακρόπολη και η κάθε Ακρόπολη είναι απλά το τεκμήριο ενός παλαιότερου πολιτισμού. Από εκεί καταλαβαίνουμε και συμπεραίνουμε ότι οι άνθρωποι τότε είχαν τη δυνατότητα να προσευχηθούν, να συνευρεθούν. Αποτελούσε προφανώς χώρο όπου η σκέψη μπορούσε να καλλιεργηθεί. Οι άνθρωποι γνώριζαν αρχιτεκτονική, και οτιδήποτε άλλο... πολλά, πολλά...

Το ότι εμείς τώρα έχουμε ένα μνημείο το οποίο μπορούν οι ξένοι να επισκεφτούν.. δε σημαίνει ότι έχουμε πολιτισμό...

Και όλα αυτά απο το ''ιν'' σύνθημα ενός αναρχικού στον τοίχο?

Μπράβο ρε αναρχικοί. Κάντε μας να σκεφτούμε γαμώτο. Ξυπνήστε μας. Μεταδώστε την σοφία σας. Μην αφήνετε τον κόσμο να κοιμάται.

ποιά όλα αυτά ρε σέλερ;

πλάκα μου κάνεις; άντε ξαναδιάβασε το μήνυμα μου

είπα!

ότι αν το έβλεπα δε θα σκεφτόμουνα τίποτα άλλο πέρα απο το

"ναι ο πολιτισμός μας είναι σκατά!"

Δημοσ.

ποιά όλα αυτά ρε σέλερ;

πλάκα μου κάνεις; άντε ξαναδιάβασε το μήνυμα μου

είπα!

ότι αν το έβλεπα δε θα σκεφτόμουνα τίποτα άλλο πέρα απο το

"ναι ο πολιτισμός μας είναι σκατά!"

Αντε να το ξαναδιαβάσω:

- θα σκεφτόμουνα ότι ο πολίτισμος που έχουμε είναι σαν τα μούτρα μας..

- και τα μούτρα μας είναι σκατά..

- όχι σας προκαλώ.. κοιτάχτείτε τώρα στον καθρέφτη!

- είναι ή δεν είναι σκατά τα μούτρα σας;

Απο το ''Ας κόψουμε τα καλώδια που κρατάν στην ζωή τον πολιτισμό'' μέχρι το ''είναι ή δεν είναι σκατά τα μούτρα σας;'' υπάρχει ένα κενό. Μια σκέψη. Δεν είναι ότι είδες μια φετα ψωμί, δίπλα μια νουτέλα, και ειπες ''Ρε, δεν την αλοίφω να την φάω''

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι trait είναι για αυτόν στον οποίο εν τέλει λειτουργούν ως κίνητρα για να προσπαθήσει να απαντήσει σοβαρά.

On topic, "προς εκμετάλλευση" είναι και το εργατικό δυναμικό. Αν τώρα έρθει κάποιος και πει στην αδερφή σου 900 ευρώ για να δουλέψεις ως νευροχειρουργός, 1200 για πεζοδρόμιο, πήγαινε πες της "everything has a price". Ίσως εκείνη ενδιαφερθεί περισσότερο να σου εξηγήσει το ηθικό κομμάτι που διαφοροποιεί την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ από την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

καθε παιχνιδι εχει τους κανονες του

αν θες παιζεις και το βουλωνεις

αν δεν θες μιλας για το ποσο αδικη ειναι η ζωη και ποσο ποιο αδικο ειναι το κρατος/πολιτες/γειτονες και τα σχετικα

επισης το ερωτημα παραμενει...

Δημοσ.

Δεν φαντάζομαι ότι δεν ξέρεις πως με τέτοια ακραία παραδείγματα δεν μπορείς να στήσεις ούτε υπόθεση για συζήτηση.

Αν και, βρίσκω πιο λογικό να παίρνει η πόρνη 1200 και ο νευροχειρούργος (έτσι, για να μοιάζει με το κακούργος) 900.

Είναι η νοοτροπία των δούλων που γεννάει αφέντες... που έλεγε και η Λιλή.

Το διάβασμα δεν είναι επένδυση χρηματική. Ούτε και κάτι που θα πρέπει να αμείβεσαι extra. Ήδη αμείβεσαι με τις γνώσεις που παίρνεις. Οι γιατροί "κυβερνάνε" γιατί κάποτε ήταν και μάγοι της φυλής. Όταν ξεπεραστούν αυτές οι παιδικές αρρώστιες του ανθρώπου τότε, κατά την γνώμη μου, θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά.

Δημοσ.

Αντε να το ξαναδιαβάσω:

Απο το ''Ας κόψουμε τα καλώδια που κρατάν στην ζωή τον πολιτισμό'' μέχρι το ''είναι ή δεν είναι σκατά τα μούτρα σας;'' υπάρχει ένα κενό. Μια σκέψη. Δεν είναι ότι είδες μια φετα ψωμί, δίπλα μια νουτέλα, και ειπες ''Ρε, δεν την αλοίφω να την φάω''

οχου.. κατά λέξη τα πήρες μωρε..

κάτσε να βάλω ένα κιλό φατσούλες.. :confused: :-( ^_^ :-D :wub: :rolleyes: :mrgreen:

πάντως εδώ μέσα μπορείς να καταλάβεις ποιος εξάπτεται εύκολα και ποιος όχι..

κι αυτό είναι πολιτισμός..

αυτή τη στιγμή αυτό το site είναι πολιτισμός κι εμείς παράγουμε πολιτισμός..

κάποτε, θα λένε, τότε στον πολιτισμό τους, ήταν πολύ διαδεδομένη η επικοινωνία μέσω.. αυτό που αποκαλούσαν site, φόρουμ.

Σελερ, αν ήταν άλλος θα με είχε βρίσει τώρα.

αν και μερικοί είναι βαλτοί να ξέρετε..

είναι απολίτιστοι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...