Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συμπεριφορισμός είναι αυτό που έπαθε η μαφάλντα... μόλις άκουσε πολιτισμός.... αντίδραση αυτοματοποιημένη... καλό καλό!!!

οκ, τώρα μάλλον κατάλαβα τι εννοείς (αν και νομίζω το θέτεις λάθος ως συμπεριφορισμό...)

ας πούμε πως το σύνθημα ήταν «κόψτε τα καλώδια που κρατάν στη ζωή τον καπιταλισμό (καπιταλισμός=πολιτισμός μας)» θα είχε διαφορετική αντίδραση η μαφάλντα και όλοι εμείς;

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι εντάξει.. δεν μπορείς να πεις ακριβώς συμπεριφορισμό..

απλά εννοώ ότι έχει συνδέσει τον πολιτισμό με κάτι καλό και γι'αυτό η αντίδρασή της.

ναι αν έλεγε καπιταλισμός.. θα το πέρναν διαφορετικά κάποιοι

Δημοσ.

πλάκα έχει λοιπόν:

νοιώθουμε να απειλούμαστε από τη κατάρρευση/ισοπέδωση/απαξίωση του πολιτισμού μας (το βλέπουμε ακόμη και στα συνθήματα στους τοίχους...) ενώ αυτός ο δικός μας πολιτισμός (ελεύθερη αγορά/κεφαλαιοκρατία/κράτος) μας είναι συγχρόνως απεχθής...

η σχιζοφρένεια του σύγχρονου ψαγμένου αστού...

Δημοσ.

σόρυ κι όλας απλά μου τη σπάει καμιά φορά που κάθονται κάποιοι και κοιτάνει έναν πίνακα που έχει πάνω 3 τρίχες και δυο λεμονόκουπες και λένε ένα σωρό μαλακίες και τους λες ρε παιδιά! 3 τρίχες έχει όλο κι όλο..

Απορία.Ο πίνακας είναι υπαρκτός ή δική σου έμπνευση;

Πραγματεία μπορεί να γράψει κάποιος για τρεις τρίχες και δύο λεμονόκουπες.

συμπεριφορισμός είναι αυτό που έπαθε η μαφάλντα... μόλις άκουσε πολιτισμός.... αντίδραση αυτοματοποιημένη... καλό καλό!!!

Το παθαίνω επίσης με το θάλασσα,νουτέλα, βερίκοκο.

Επίσης μόλις ακούσω αυγό,φούξια,γυμναστήριο,κακό κακό!!Αα και pamelouketo!

Δημοσ.

Μαφάλντα, μήπως γράφεις και σε φόρουμ της φιλοσοφικής; Προσπαθώ να καταλάβω την λογική της υπερανάλυσης όταν ήδη ένα θέμα έχει εξαντληθεί απ'τις πρώτες 5 σελίδες...

Δημοσ.

Μαφάλντα, μήπως γράφεις και σε φόρουμ της φιλοσοφικής; Προσπαθώ να καταλάβω την λογική της υπερανάλυσης όταν ήδη ένα θέμα έχει εξαντληθεί απ'τις πρώτες 5 σελίδες...

nenya,νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα.

Εγινε θέμα ένα σχόλιο-υπερβολικό-και μετά το χάος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...