μαφαλντα Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Πολιτισμος δεν ειναι μονο τα προιντα του ρευματος. Ειναι οι σκεψεις τα συναισθηματα μας ο εσωτερικος μας κοσμος και το πως φερομαστε στους γυρω μας. Θεωρω οτι υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι ανθρωποι που θα πρεπε να χουν προτεραιοτητα για ευθανασια παρα ενας τυπος που εγραψε ενα προβοκατορικο συνθημα σε εναν τοιχο. Και το να προτεινεις ευθανασια για καποιον με βαση 5 λεξεις σε εναν τοιχο σε κανει πολιτισμενο? Οι 5 λέξεις του τύπου είναι λίγες για να τον κρίνουμε.Οι 5 λέξεις της Μαφάλντα την κάνουν απολίτιστη.ΟΚ.
Lucifer Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Λούσυ,έχεις δικαιοδοσία να μας μετακομίσεις αλλού; to the rescue, αναμείνατε
-nick- Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Οι 5 λέξεις του τύπου είναι λίγες για να τον κρίνουμε.Οι 5 λέξεις της Μαφάλντα την κάνουν απολίτιστη.ΟΚ. Εγω απλα ειπα τις σκεψεις μου και τις αποριες μου και ρωτησα, η αντιδραση σου μου δειχνει μηχανισμους αμυνας απο πλευρας σου παντως.
Traumatias Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Αυτά τα λόγια είναι πολύ θλιβερά. Το άτομο όμως που το έγραψε είναι ακόμα η εξαίρεση. Δεν αφαιρούμε ζωές, δεν είμαστε εκτελεστές, αλλά δεν υπερασπιζόμαστε κιόλας τέτοιες απόψεις. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας, ώστε η επόμενες γενιές να παραμένουν ανεπηρέαστες από τέτοια λόγια και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την παιδεία. Αν η παιδεία που δίνουμε είναι πλήρης, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τέτοιες ακραίες εκφράσεις. Αν όμως δεν είναι, τότε αυτό το «σύνθημα» από τον τοίχο θα ανέβει στο πανό και τότε θα δούμε ποιος είναι ο ανόητος και ποιος ο φασίστας. Δεν ξέρω -πλέον- στην επαρχεία τι γίνεται, αλλά στην Αθήνα ήδη παίζουμε με τα όρια του ελέγχου. Πιστεύω πως αυτό το σύνθημα αποτελεί περισσότερο αντίδραση του ατόμου προς την κοινωνία. Μια κοινωνία που νιώθει πως τον έχει προδώσει, ενώ η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος προδίδει την κοινωνία καθημερινά. Όλοι μας το κάνουμε σε αυτή την πόλη και όλοι μας νιώθουμε την αποξένωση και την εχθρότητα που κυριαρχεί. Αλλά ένας θυμός στραμμένος στην κατεύθυνση που αποτελεί την μοναδική μας σωτηρία ουσιαστικά, στον πολιτισμό, δεν μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα. Ελπίζω πως το πρόβλημα αυτού του ατόμου είναι αυτό, και ελπίζω πως είναι μόνο δικό του.
viper2005 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2012 Μμ και πάλι το λούσιμο δεν το γλίτωσα.Τι βόδι,τι χαζή. Φυσικά κάποιος που θεωρεί πολιτισμό τα σκουπίδια της τηλεόρασης δεν τον λες μηρυκαστικό-προσβάλλεις την ζωή.Ομως ακόμα κι έτσι ο τύπος δεν έκαψε κανάλι,ούτε έγραψε στον τοίχο του mega.Αφελή δεν τον λες,είτε πριν είτε μετά την πυρπόληση του κινηματογράφου άφησε την υπογραφή του και τις προθέσεις του. Δεν απολογούμε για αυτό που έγραψα. Ξεκίνησα λέγοντας ότι ντρέπομαι που το γράφω,και μίλησα για ευθανασία-θεωρώντας τον τύπο εγκεφαλικά νεκρό.Υποθέτω ότι αν έγραφα ευνουχισμό αντί ευθανασία δεν θα ανέφερες τον Mengele που ήταν ατυχές και υπερβολικό σαν παράδειγμα. Αν η λοβοτομή αφορούσε εμένα δεν το σχολιάζω,αν εννοείς τον τύπο τότε η ευθανασία μοιάζει λυτρωτική. ontopic chill
caution Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 "Καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται!" έτσι δεν το λένε στα κανάλια; Ρε πούστη μου, από πότε η βία του τυραννοκτόνου εξισώθηκε με την βία που ασκεί ο ίδιος ο τύραννος;
Lucifer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Από τότε που ορίστηκε τι είναι η τυραννία φαντάζομαι.
caution Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Ποτέ, δηλαδή; Τι έγινε ρε Lucifer, εσύ δεν το έχεις φάει το hype; Γιατί η TS βλέπω - άνετα τον έπινε τον καφέ την με την Όλγα, τον Γιάννη, τον Μανώλη και τα άλλα παιδιά
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 "Καταδικάζω την βία από όπου και αν προέρχεται!" Ναι, και αν π.χ του επιτεθεί κάποιος, θα τον μεταπείσει με λογικά επιχειρήματα Νομίζω πως κακώς καθόμαστε και κρίνουμε ένα σύνθημα σε τοίχο, και ειδικά όταν δεν είναι απόλυτα σαφές, αν επιδοκιμάζει τις καταστροφές. Ως αφορμή για άλλη συζήτηση, ναι, αλλά τα συνθήματα συνήθως δεν αντέχουν σε κριτική. Χώρια πως δίνεται αξία στους βρωμιάρηδες και συνεχίζουν..
Lucifer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Ποτέ, δηλαδή; Τι έγινε ρε Lucifer, εσύ δεν το έχεις φάει το hype; Γιατί η TS βλέπω - άνετα τον έπινε τον καφέ την με την Όλγα, τον Γιάννη, τον Μανώλη και τα άλλα παιδιά Κοίτα να δεις, οι δικές μου τάσεις είναι πάρα πολύ απολυταρχικές. Θανατικές ποινές, στειρώσεις, στέρηση υπηκοότητας, καταναγκαστικά έργα και δε συμμαζεύεται. Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως τέτοιες τάσεις έχει και ο Μπάμπης ο Χρυσαυγίτης και ο Νίκος ο ΜΑΤατζής. Αν ήταν στο χέρι μου, σύμφωνα με τις τάσεις μου, θα φεύγανε πρώτοι. Αν ήταν στο χέρι τους, θα έφευγα εγώ. Κάπου εκεί πρεφάρεις πως οι τάσεις σου όσο λύση κι αν είναι, άλλο τόσο λύση φαίνονται και στον απέναντι. Εκεί στα σκάει και λες πως στο ερώτημα "ποιος θα κρίνει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ποιος τις τρώει και ποιος τις δίνει" δεν υπάρχει απάντηση. Οπότε ναι, μπορεί να 'χω καλύτερα επιχειρήματα γιατί ο Μπάμπης και ο Νίκος πρέπει να πεθάνουν, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, όπως και να το κάνουμε. Όταν πολεμάς τέρατα μπλαμπλα, Nietzsche. Αυτός δεν είναι ο λόγος που ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και αναρχιστές είναι όλοι φασίστες;
Tilemaxx Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Αυτός δεν είναι ο λόγος που ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και αναρχιστές είναι όλοι φασίστες; Εσύ τι δηλώνεις απο αυτά τα 3;
caution Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Κοίτα να δεις, οι δικές μου τάσεις είναι πάρα πολύ απολυταρχικές. Θανατικές ποινές, στειρώσεις, στέρηση υπηκοότητας, καταναγκαστικά έργα και δε συμμαζεύεται. Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως τέτοιες τάσεις έχει και ο Μπάμπης ο Χρυσαυγίτης και ο Νίκος ο ΜΑΤατζής. Αν ήταν στο χέρι μου, σύμφωνα με τις τάσεις μου, θα φεύγανε πρώτοι. Αν ήταν στο χέρι τους, θα έφευγα εγώ. Κάπου εκεί πρεφάρεις πως οι τάσεις σου όσο λύση κι αν είναι, άλλο τόσο λύση φαίνονται και στον απέναντι. Εκεί στα σκάει και λες πως στο ερώτημα "ποιος θα κρίνει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ποιος τις τρώει και ποιος τις δίνει" δεν υπάρχει απάντηση. Οπότε ναι, μπορεί να 'χω καλύτερα επιχειρήματα γιατί ο Μπάμπης και ο Νίκος πρέπει να πεθάνουν, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω, όπως και να το κάνουμε. Όταν πολεμάς τέρατα μπλαμπλα, Nietzsche. Αυτός δεν είναι ο λόγος που ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και αναρχιστές είναι όλοι φασίστες; Όχι - γιατί όπως το θέτεις του στερείς full κοινή λογική και εδραιωμένες "ηθικές" αναφορές, αιώνων. Και μην μου αρχίσεις για τα της ηθικής και της συλλογικά φαντασιακής θέσμισής της, γιατί ξέρεις πολύ καλά γιατί μιλάω: Human decency. Το κλασικό ερώτημα: Δεν θα ήταν full ηθική και ανθρώπινη πράξη να δολοφονούσες τον Hitler στα πρώτα χρόνια της εξουσίας του; Είναι τέρμα προβοκατόρικος ο μηδενιστικός τρόπος που το θέτεις Lucifer...
-nick- Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, και αν π.χ του επιτεθεί κάποιος, θα τον μεταπείσει με λογικά επιχειρήματα Νομίζω πως κακώς καθόμαστε και κρίνουμε ένα σύνθημα σε τοίχο, και ειδικά όταν δεν είναι απόλυτα σαφές, αν επιδοκιμάζει τις καταστροφές. Ως αφορμή για άλλη συζήτηση, ναι, αλλά τα συνθήματα συνήθως δεν αντέχουν σε κριτική. Χώρια πως δίνεται αξία στους βρωμιάρηδες και συνεχίζουν.. Ο βρωμιαρης με τετοια σχολια εισαι εσυ caution ασε την ηθικη , ας το δουμε πρακτικα (ή και αισθητικα ακομα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις