Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μία άσκηση στην C, που λέει το εξής.

να γίνεται μετατροπή ελληνικών χαρακτήρων σε αγγλικούς,αλλά θα παίρνουμε από το input χαρακτήρες από το iso8859-7 και θα τους βγάζουμε σε αγγλικούς του iso8859-1.

σκέφτηκα να το κάνω χρησιμοποιώντας τον ascii.

μία άλλη λύση που σκέφτηκα είναι να ελέγχω με πολλές if τον χαρακτήρα που έχω και να τυπώνω με την putchar τον αντίστοιχο αγγλικό.

ο τρόπος που μας λέει να να το κάνουμε για πιο εύκολα είναι με πίνακα συναρτήσεων, state machine, και enumarated τύπους.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Για ποιο πράγμα ακριβώς ευχαριστείς;!

Κάτσε και ξεκίνα να γράφεις. Αν κολλήσεις κάπου τότε έλα και ρώτα. Δεν είναι λογική το να έρχεσαι και να περιμένεις να σου λύσουν άλλοι τις ασκήσεις. Έτσι δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ πρώτον (κακό στον εαυτό σου) και ρίχνεις και το επίπεδο του επαγγέλματος (κακό για όλους).

Δημοσ.

Η αλήθεια φίλε μου, είναι πως έχεις δίκιο... ξεκινάω με έναν τρόπο που σκέφτομαι και αν κολλήσω βλέπουμε.

Για ποιο πράγμα ακριβώς ευχαριστείς;!

Κάτσε και ξεκίνα να γράφεις. Αν κολλήσεις κάπου τότε έλα και ρώτα. Δεν είναι λογική το να έρχεσαι και να περιμένεις να σου λύσουν άλλοι τις ασκήσεις. Έτσι δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ πρώτον (κακό στον εαυτό σου) και ρίχνεις και το επίπεδο του επαγγέλματος (κακό για όλους).

Δημοσ.

Αρχίσαμε πάλι με τις ασκήσεις.....

Προτείνω να δημιουργηθεί και ένα πιστοποιητικό από το Insomnia για όσους λύνουν τις ασκήσεις των άλλων.

Κάτι σαν "Official Insomnia Solver"

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μία άσκηση στην C, που λέει το εξής.

να γίνεται μετατροπή ελληνικών χαρακτήρων σε αγγλικούς,αλλά θα παίρνουμε από το input χαρακτήρες από το iso8859-7 και θα τους βγάζουμε σε αγγλικούς του iso8859-1.

σκέφτηκα να το κάνω χρησιμοποιώντας τον ascii.

μία άλλη λύση που σκέφτηκα είναι να ελέγχω με πολλές if τον χαρακτήρα που έχω και να τυπώνω με την putchar τον αντίστοιχο αγγλικό.

ο τρόπος που μας λέει να να το κάνουμε για πιο εύκολα είναι με πίνακα συναρτήσεων, state machine, και enumarated τύπους.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εννοείς να κάνει το Γεια σε Geia ? Μια και τα iso8859-x έχουν μικρό μέγεθος (8bit), μια μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πίνακα αντιστοίχισης 256 θέσεων (ή και λιγότερων αν αφαιρέσεις τα περιττά όπως χαρακτήρες ελέγχου). Έτσι το πρόγραμμα απλοποιείται πολύ γιατί η έκφραση πίνακας[ελληνικός χαρακτήρας] θα σου δίνει αμέσως τον αγγλικό.

Προτείνω να δημιουργηθεί και ένα πιστοποιητικό από το Insomnia για όσους λύνουν τις ασκήσεις των άλλων.

Σαν τα achievements στο steam :P Στις τόσες ασκήσεις να παίρνεις το τίτλο.

Δημοσ.

Εμένα με μπερδεύει η απαίτηση για τα 2 διαφορετικά extensions του 8859 table... έτσι κι αλλιώς οι πρώτες 128 θέσεις δεν είναι κοινές και στο -1 και στο -7; Τι κουφή απαίτηση είναι αυτή της εκφώνησης;

Δημοσ.

Στικυ τοπικ στον Προγραμματισμο: "Λυσεις παλαιεων ασκσεων" + "Request για λυσεις ασκησεων" :mrgreen:

Δημοσ.

Εμένα με μπερδεύει η απαίτηση για τα 2 διαφορετικά extensions του 8859 table... έτσι κι αλλιώς οι πρώτες 128 θέσεις δεν είναι κοινές και στο -1 και στο -7; Τι κουφή απαίτηση είναι αυτή της εκφώνησης;

ΑΝ κατάλαβα σωστά την εκφώνηση, με τα ISO 1,7 εννοεί ότι έχουν ελληνικό ISO8859-7 locale και θα γυρνάνε με alt-shift σε Ελληνικά, θα δίνουν το input και θέλει να εμφανίζεται στα Αγγλικά. Αυτό εξυπηρετεί στο να είναι απλή η άσκηση (δεν θα έχει δηλαδή πχ UTF-8 input ώστε να μπλέξει το πράγμα). Δεν είναι κουφή απαίτηση δηλαδή απλά ίσως η διατύπωση να μην ήταν η καλύτερη. Όλα αυτά φυσικά αν το ερμήνευσα σωστά.

Δημοσ.

ΑΝ κατάλαβα σωστά την εκφώνηση, με τα ISO 1,7 εννοεί ότι έχουν ελληνικό ISO8859-7 locale και θα γυρνάνε με alt-shift σε Ελληνικά, θα δίνουν το input και θέλει να εμφανίζεται στα Αγγλικά. Αυτό εξυπηρετεί στο να είναι απλή η άσκηση (δεν θα έχει δηλαδή πχ UTF-8 input ώστε να μπλέξει το πράγμα). Δεν είναι κουφή απαίτηση δηλαδή απλά ίσως η διατύπωση να μην ήταν η καλύτερη. Όλα αυτά φυσικά αν το ερμήνευσα σωστά.

Αυτό που εννοώ είναι γιατί δεν ζητάει απλώς την μετατροπή των χαρακτήρων από Ελληνικά σε Αγγλικά, με το locale γυρισμένο πάντα σε 8859-7;

Δημοσ.

έχετε δίκιο όσοι λέτε για την λύση της άσκησης, αν έχω κάποια απορία θα ξαναρωτήσω.

όσο αφορά την λύση έχω βρει τον κλασσικό και απλό τρόπο με τις πολλές if και ανάλογα με το γράμμα με την putchar να αλλάζω σε αυτό που θέλω.

Μπορούμε να την κάνουμε με όποιον τρόπο θέλουμε, και μας λέει έναν με enum τύπους για ποίο γρήγορα.

Ναι κάπως έτσι φίλε μου, έτσι έχω σκεφτεί και εγώ να το κάνω.

Εννοείς να κάνει το Γεια σε Geia ? Μια και τα iso8859-x έχουν μικρό μέγεθος (8bit), μια μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πίνακα αντιστοίχισης 256 θέσεων (ή και λιγότερων αν αφαιρέσεις τα περιττά όπως χαρακτήρες ελέγχου). Έτσι το πρόγραμμα απλοποιείται πολύ γιατί η έκφραση πίνακας[ελληνικός χαρακτήρας] θα σου δίνει αμέσως τον αγγλικό.

Σαν τα achievements στο steam :P Στις τόσες ασκήσεις να παίρνεις το τίτλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...