Jason13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δειτε εδω και κρινετε... http://www.tovima.gr...cle/?aid=444103 http://www.elliniko-...icle.php?id=782 http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=773
tolis_01 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Στο άρθρο του Βήματος: "Για την έγκριση του τελικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά το οποίο θα συντάξει η Ελληνικό ΑΕ" Μια εταιρία κλείνει συμφωνία με μια άλλη εταιρία. Από που προκύπτει η ψευδαίσθηση ότι το Ελληνικό "ανήκε στους πολίτες";
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δε βλέπω που είναι το θέμα? Προσωπικά δε θεωρούσα ποτέ χρήσιμο να υπάρχει ένα τεράστιο πάρκο στην άκρη του πουθενά που θα ήταν σχεδόν άχρηστο για τους περισσότερους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Άλλό το να υπήρχαν 10-15 μικρότερα πάρκα σκορπισμένα σε όλη την Αθήνα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους.
Socratis_g Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 ^ στην πατησίων κάπου κοντά που έχει και πολούς χώρους για τέτοια δουλειά.
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 ^ στην πατησίων κάπου κοντά που έχει και πολούς χώρους για τέτοια δουλειά. Ναι γιατί όχι, Στη Πατησίων κοντά έχει ήδη κάποια παρκα και πολλούς άλλους χώρους που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πολύ αποτελεσματοτερα. Η Πατησίων δεν είναι μόνο το κομμάτι Ομόνοια-Αλεξάνδρας Αλλά και αλλού
Jason13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Ημουν σιγουρος 99% οτι καποιος θα πει οτι δεν υπαρχει λογος να φτιαχτει ενα τοσο μεγαλο παρκο. Καταρχας δεν ειναι στην ακρη του πουθενα. Και εσυ τι προτινεις δηλαδη @DrLo ; Γι'αυτο καταντησαμε χρεοκωπημενοι.... Επειδη δεν εχει η καθε περιοχη ενα παρκο, δεν πρεπει να εχει ουτε η αλλη. Τι ατομισμος ρε παιδι μου! Και απο το να μην υπαρχει αλλο παρκο, δεν ειναι προτιμοτερο να υπαρχει αυτο εστω και σε μεγαλυτερη εκταση απο οποιοδηποτε αλλο, εφοσον ειναι η τελευταια ευκαιρια στην Αθηνα να ξαναγεμισει πρασινο;;;
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Ημουν σιγουρος 99% οτι καποιος θα πει οτι δεν υπαρχει λογος να φτιαχτει ενα τοσο μεγαλο παρκο. Καταρχας δεν ειναι στην ακρη του πουθενα. Και εσυ τι προτινεις δηλαδη @DrLo ; Γι'αυτο καταντησαμε χρεοκωπημενοι.... Επειδη δεν εχει η καθε περιοχη ενα παρκο, δεν πρεπει να εχει ουτε η αλλη. Τι ατομισμος ρε παιδι μου! Και απο το να μην υπαρχει αλλο παρκο, δεν ειναι προτιμοτερο να υπαρχει αυτο εστω και σε μεγαλυτερη εκταση απο οποιοδηποτε αλλο, εφοσον ειναι η τελευταια ευκαιρια στην Αθηνα να ξαναγεμισει πρασινο;;; Τι άκυρο ήταν αυτό ... πως κόλλησε πάλι την χρεοκοπία. Είπα εγώ ότι δεν πρέπει να έχει πάρκο το ελληνικό. Απλά δε πιστεύω ότι ένα πάρκο της τάξης του 100% της έκτασης του ελληνικού είναι απαραίτητο και χ΄ρησιμο εκεί. Κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται στο μέγεθος που πρέπει. Αντι να δώσεις 100 δραχμές/ευρώ για να φτιάξεις κάτι υπερβολικά μεγαλο, δώσε 33 και φτιάξε και άλλα 2, ξερωγω 1 στον Ασπρόπυργο/Ελευσίνα (που εδώ που τα λέμε είναι και πιο επιβαρυμενη περιοχή) ή πχ στον Ελαιώνα. Εσύ δηλαδή νομίσεις ότι η περιοχή που πραγματικά μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα πάρκο στο συγκεκριμένο σημείο έχει ανάγκη ένα τόσο μεγάλο πάρκο? Μπορεί να το πληρώνει αν είναι μεγαλύτερο από το αναγκαίο? ΟΚ, θα έχει μια θετική επίπτωση πιθανότατα και στην ποιότητα του αέρα και των άλλων περιοχών αλλά γιατί πρέπει να στο πληρώσει ο κάτοικος του Περάματος το πάρκο υπερμεγέθες πάρκο. Μπορεί ν το χρησιμοποιήσει αυτός? --------------- Τώρα για το γιατί καταντήσαμε χρεοκοπημένοι θα μπορούσε να πει κάποιος ότι φταίει και η λογική "ελα μωρέ ... σιγά μην υπολογίσουμε πόσο μεγάλο πρέπει ή πόσο πρέπει να κοστίσει το κτίριο/αεροδρόμιο/δρόμος/λιμάνι/πάρκο, χτίστο να το καμαρώνουμε σα γύφτικα σκερπάνια"
Socratis_g Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 εγώ συμφωνώ με τον DrLo. στην πλατεία κολιάτσου για παράδειγμα θα γινότανε ένα απίστευτο πράσινο πάρκο.
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 εγώ συμφωνώ με τον DrLo. στην πλατεία κολιάτσου για παράδειγμα θα γινότανε ένα απίστευτο πράσινο πάρκο. - Θα μπορούσε να γκρεμιστεί το γήπεδο του ΠΑΟ (παρότι παραμένω ολίγον Βάζελος), ίσως και τα προσφυγικά απέναντι και να γίνει ένας πολύ ωραίος χώρος (εφόσον φρόντιζοταν και δεν κατέλυγε και αυτός καταυλισμός) - Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ ωρραία πράγματα στη περιοχή του ελαιώνα που είναι έυκολα προσβάσιμη από πάρα πολύ κόσμο των ΄γυρω δήμων. - Ένα πολύ μικρό αλλά ωραίο παρκάκι θα μπρούσε να γίνει στις εγκαταστάσεις το Ναυτικού στο Αιγάλεω (αν και κάπου άκουσα ότ προορίζεται για τζαμί) - Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περιοχές στην Ελευσίνα/Ασπρόπυργο μπας και βρουν και μια ανάσα οι ανθρώποι εκεί που ζουν μεσ' τη μπόχα κλπ κλπ Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά μέρη (αν και έχω καλύτερη άποψη για τη δυτική Αθήνα όπου μένω). Η Αθήνα δεν χρειάζεται ΕΝΑ πάρκο 10.000 στρεμάτων (νούμερο τυχαίο) χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, (ικανού μεγέθους βέβαια) ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά όσο το δυνατόν πεισσότεροι άνθρωποι. Με δεδομένο ότι τα λεφτά δυστυχώς "δεν υπάρχουν" πρέπει να γίνει σωστός καταμερισμός των λίγων χρημάτων που μπορούν να διατεθούν ή να αποκομιστούν πχ από την εκμετάλλευση μέρους του ελληνικού, και πρέπει σαφώς να μπουν πρώτες στη λίστα περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τώρα για την Κολιάστου ... μη το γελάς.
Jason13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Το χρεοκωπησαμε παει στο οτι λεμε " αφου το εχει και αυτος , το θελω και γω" με αποτελεσμα να χρωστανε σε δανεια κλπ, και να μην καταφερνουμε τπτ. Αφου μπορει να το εχει μια περιοχη τα νοτια προαστια, με τσαμπα χωρο γιατι να μην το αποκτησει; Δεν ειπα οτι ντε και καλα πρεπει να γινει ολο παρκο κατι το οποιο δεν ειναι εφικτο λογο της μεγαλο σε ογκο ασφαλτου, αλλα το τελευταιο σχεδιο εχει δωσει τα λιγοτερα στρεμματα για παρκο απο τι τα προηγουμενα. Και αναλογικα το παρκο θα ειναι απειροελαχιστο σε σχεση με τον ολο χωρο ο οποιος θα γινει μια ακομη τσιμεντοπολη και mall. Και στο κατω κατω, το παρκο χωρις τις μιζες, ειναι οτι φθηνοτερο και υγειινο μπορει να φτιαχτει που να ειναι συμφωνοι ολοι . Το Central park δηλαδη τι ειναι; ενα τεραστιο παρκο που μαζευει απο ολο τον κοσμο τουρισμο. Το οποιο αν το πουλουσαν για κτιρια θα εβγαζε η πολιτεια απειρα χρηματα. Sent from my iPhone using Insomnia
PARASwrite Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 αλλο σχεδιο νομου και αλλο πλαισιο νομου?
Socratis_g Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 - Θα μπορούσε να γκρεμιστεί το γήπεδο του ΠΑΟ ώπα μεγάλε, άραξε γιατί γίνεσαι ιερόσυλος τώρα.
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2012 Το χρεοκωπησαμε παει στο οτι λεμε " αφου το εχει και αυτος , το θελω και γω" με αποτελεσμα να χρωστανε σε δανεια κλπ.Αφου μπορει να το εχει μια περιοχη τα νοτια προαστια, με τσαμπα χωρο γιατι να μην το αποκτησει; α. Γιατί ο χώρος αυτός ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ σε αυτή τη περιοχή. β. Γιατί δε μπορεί να την πληρώσει η περιοχή (το λές και μόνος σου θα την αποκτήσει η περιοχή όχι όλη η Αθήνα) άρα πιστεύω ότι πρέπει να την πληρώσει Η ΠΕΡΙΟΧΗ. γ. Γιατί από όλες τις επιλογές πρέπει να επιλεχθεί αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο όφελος για όλους. Αν η γύρω περιοχή χρειάζεται 3.000 στρέμματα ας πάρει 3.000 στρέματα. Από τα υπόλοιπα πρέπει να οφελειθούν και όλες οι άλλες περιοχές που αλλιώς θα πληρώνουν φόρους για ένα υπερμεγέθες παρκο που δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. ας μη το δούμε σε πάρκο, πχ ας το δούμε σε παρκινγ πχ. Αν μια περιοχή μπορεί να αποκτήσει ένα υπόγειο πάρκινγ που θα μπορούν να χτησιμοποιούν οι κάτοικοι αυτό θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήλες, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής κλπ κλπ. Αν μια περιοχή έχει ανάγκη από ένα πάρκινγ 5.000 θέσεων δε κάνεις κάτι καλο φτιάχνοντας ένα 30.000 θέσεων. Απλά σπαταλάς πόρους. Δεν ειπα οτι ντε και καλα πρεπει να γινει ολο παρκο κατι το οποιο δεν ειναι εφικτο λογο της μεγαλο σε ογκο ασφαλτο, αλλα το τελευταιο σχεδιο εχει δωσει τα λιγοτερα στρεμματα για παρκο απο τι τα προηγουμενα. Άρα συμφωνούμε επί της αρχής. Απλά κανείς μας δεν ξέρει πόσο πραγματικά μεγάλο πάρκο χρειάζεται η περιοχή. Η διαφορά μας είναι ότι εσύ είσαι περισσότερο δύσπιστος από εμένα. Το ότι το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε μεγαλύτερο πάρκο προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Θα σου υπενθυμίσω ότι αρχικά (και ακόμα και τώρα) διάφοροι πετάγαν συνθήματα για 100% πράσινο απλά για να ακούγονται ωραίοι μπας και τσιμπίσουν καμιά ψήφο παραπάνω, χωρίς να έχουν καμία τεκμηρίωση της άποψής τους. Και αναλογικα το παρκο θα ειναι απειροελαχιστο σε σχεση με τον ολο χωρο ο οποιος θα γινει μια ακομη τσιμεντοπολη και mall. Το αν είναι απειροελάχιστον ένα πάρκο μερικών χιλιάδων στρεμμάτων χωράει πολύ κουβέντα και σίγουρα δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το κρίνω (και πιθανότατα ούτε εσύ όυτε οι περισσότεροι που απλά γράφουν σε διάφορα μπλογκ και σηκώνουν τη παντιέρα τις προάσπισης των διακιωμάτων της περιοχής). Οσον αφορά το mall, χωρίς πάλι να έχω τις γνώσεις, δε μπορώ να φαντάστω 1 mall μερικών χιλιάδων στρεμμάτων ... δε νομίζω να έβγαινε οικονομικά δηλαδή όλο το εμπόριο της Αθήνας να έβαζες μέσα θα περίσσευε. ώπα μεγάλε, άραξε γιατί γίνεσαι ιερόσυλος τώρα. Είπαμε και εγώ είμαι ολίγον Βάζελος ... αν και μεγάλωσα πια και δε κολλάω σε τέτοια πια. -------------------------- Για να έχουμε και μια τάξη μεγέθους σύμφωνα με τη wikipedia το Central Park στη Ν.Υόρκη είναι 3.411 στρέμματα.
Ntinaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 ώπα μεγάλε, άραξε γιατί γίνεσαι ιερόσυλος τώρα. μπορουν απλα να το φυτεψουν αντι για γκαζον.θαμνακια.
pournaras Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2012 μπορουν απλα να το φυτεψουν αντι για γκαζον.θαμνακια. Ή κυπαρίσσια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα