Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική κρίση μας έχει γονατίσει και περικόπτουμε απ' όπου είναι δυνατόν τα περιττά έξοδα, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα, ειδικά από τη διασκέδαση, το κατεξοχήν είδος πολυτελείας. Μια ματιά στις καφετέριες που έχουν σε μεγάλο βαθμό ερημώσει αρκεί για να μας πείσει πόσο ο κόσμος ελλείψει χρημάτων έχει κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια του. Εσείς πόσο συχνά βγαίνετε;

• Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι χρήματα για να βγείς έξω και να διασκεδάσης. Αρκεί βέβαια να έχεις καλή παρέα. Εγω χθές βγήκα με την παρέα μου και κάτσαμε σε ένα ρακομελάδικο, είπιαμε 1 λιτρό ρακί, χαβαλές και τρελό γέλιο και χαλάσαμε 6€ ο καθένας. Μας κέρασαν και 200 ml προς το τέλος. Συνήθως χαλάμε και αρκετά λιγότερα.

Πραγματικά το λένε πολλοί και δεν μπορώ να το καταλάβω. Το πιείς έναν καφέ των 2,5 - 3 € έιναι το τρελό έξοδο και δεν μπορείς να βγείς πάνω απο μία φορά τον μήνα;;;;

Δημοσ.

εγω βγαινω πολυ συχνα.... γιατι μου ερχεται τζαμπα αφου παω σε μαγαζια φιλων-γνωστων, djs, πρωην αφεντικα κτλ

οχι δεν ειμαι τζαμπατζης, αφου με κερνανε

• Like 1
Δημοσ.

Τις βενζίνες τις μοιράζεσαι και ναι δεν θα φάς κάτι. Εγω απο τότε που έκοψα το delivery και το φαΐ έξω βάζω και στην άκρη.

Επίσης υπάρχει και το μετρό που κλίνει στις 2 άμα κοιμάσαι με τις κότες ή ανοίγει στις 5,30 άμα βγαίνεις αργά. Ρε παιδιά υπάρχει τρελή μιζέρια. Ναι πολύς κόσμος δεν έχει να φάει και άμα είσαι άνεργος δύσκολα θα βρείς και τα 2 € αλλα άμα πέσεις στην κατάθλιψη θα τα δίνεις σε φάρμακα μετά. Το βγαίνεις και να ξελαμπικάρεις είναι υγεία όταν υπάρχει μέτρο.

Δημοσ.

εμενα ποτε δε μου αρεσε η ιδεα της καφετεριας.

παντα προτιμουσα σπιτι με παρεα και εβγαινα μονο αμα με τραβολογαγανε

τωρα απλα βγαινει το δικο μου :P

Δημοσ.

Κι εγώ πάντα διαφωνούσα με τη λογική ότι πρέπει να ξοδεύσεις για να βρεθείς με τον άλλον. Χάθηκαν δηλαδή οι επισκέψεις στα σπίτια; Δεν το κατάλαβα. Έχουμε όμως καλομάθει δυστυχώς και θα περάσει καιρός μέχρι να συμβιβαστεί ξανά ο κόσμος με την ιδέα των ανέξοδων τρόπων ομαδικής ψυχαγωγίας στον απόηχο της κρίσης.

• Like 1
Δημοσ.

μα αυτό είπα απο πάνω, οιτ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις. Εγω πάντως όποτε πάω σε σπίτι περισσότερα χαλάω. Γιατι 1ον δεν παίζει να μην παραγγείλεις απ'έξω και 2ον οι Βενζίνες βγαίνουν πιο ακριβά. Το κέντρο βολεύει τους πάντες και είναι στο κέντρο. Άντε να κατέβεις απο Βούλα Μαρούσι ή Χαλάνδρι ή Κιφισιά ή και Ζωγράφου κτλ. Ενω κέντρο, πάς μετρό με το αμάξι και είσαι σε 10 λεπτά. Τέσπα

Δημοσ.

Το πρώτο που παρατηρώ είναι μια μεγάλη διαφορά απόψεων για το έξω ανάμεσα σε Αθηναίους και παιδιά από τις υπόλοιπες πόλεις.Αθήνα τα πράγματα στο θέμα έξοδος παρότι υπάρχουν πολλαπλάσια περισσότερες επιλογές που καλύπτουν όλο το φάσμα γούστων είναι πολύ χειρότερα λογο των αποστάσεων(κατανάλωση περισσότερου χρόνου και χρήματος δλδ)...επαρχία είναι πιο χαμηλά οι τιμές στα μαγαζιά...πιο εύκολο το μάζεμα σε ένα σπίτι.Αθήνα αν δεν μένεις κοντά με τους κολλητούς σου δεν μπορείς να κάνεις κολλητή παρέα!Τραγικό κατεμέ.

Το λάθος που γίνεται είναι ότι ταυτίσαμε πολλά χρόνια τώρα την διασκέδαση με το φαίνεσθαι..γιατί ο λόγος που έβγαινε και βγαίνει ακόμα ο περισσότερος κόσμος για να είμαστε ειλικρινής δεν είναι αυτό που λένε "Να δούμε και λίγο κόσμο"..είναι το αντίθετο..να μας δει ο κόσμος ότι περνάμε ωραία ζωή..να αυτοπροβληθούμε με λίγα λόγια.Το μάζεμα στο σπίτι που όντως θα πρέπει να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον και να μιλάμε θα είναι πιστεύω ένα απ'τα λίγα καλά της κρίσης και θα δώσει την ευκαιρία στον Έλληνα να δει την διαφορά ανάμεσα στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία.

Δημοσ.

Σχεδον καθε με μερα...

Εχουμε βρει λυσεις σε ολα τα προβληματα οπως η καφετερια που παμε εχει 1.80 σχεδον τα παντα για φαι παμε σε μια πιτσαρια πανφτηνη και το πιο συνιθισμενο καθομαστε καπου ναβαρινου

Δημοσ.

μα αυτό είπα απο πάνω, οιτ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις. Εγω πάντως όποτε πάω σε σπίτι περισσότερα χαλάω. Γιατι 1ον δεν παίζει να μην παραγγείλεις απ'έξω και 2ον οι Βενζίνες βγαίνουν πιο ακριβά. Το κέντρο βολεύει τους πάντες και είναι στο κέντρο. Άντε να κατέβεις απο Βούλα Μαρούσι ή Χαλάνδρι ή Κιφισιά ή και Ζωγράφου κτλ. Ενω κέντρο, πάς μετρό με το αμάξι και είσαι σε 10 λεπτά. Τέσπα

γι αυτο τους καλω ολους σπιτι μου,και παραγγελνουμε σουβλακια με 2 ευρω το κομματι.(μενουμε και κοντα αλλωστε)

αρα γιατι να δωσω 3.5-4 για καφε και να μη δωσω 4 για σουβλακια?rolleyes.gif

Δημοσ.

^ Γιατί δεν θέλεις κάθε φορά φάση με σουβλάκια αλλά κυρίως κάποια στιγμή θέλεις να βγεις από τα 4 ντουβάρια, να σε φυσήξει ο αέρας, να λιάζεσαι με θέα τη θάλασσα και να σου φέρνουν οι άλλοι τον καφέ κι όχι να τα ετοιμάζεις εσύ (κ να 'χεις να σημαζεύεις σπίτι πριν και μετά. =P).

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, όλα έχουν την χάρη τους κι όλα σε μέτρο είναι μια χαρά. Διαφορετικές στιγμές με κέφι για διαφορετικά πράγματα. Κι εγώ μια φορά στο δίμηνο βγαίνω για κανα καφέ, όχι κ τόσο λόγω κρίσης, απλά δεν είμαι γενικά του έξω ειδικά από τότε που μένω μόνη. Επίσης όταν περιμένω παρέα στο σπίτι για καφέ, συνήθως ξοδεύω περισσότερα, δεν μ'αρέσει να μην έχω κάτι να κεράσω στον άλλο κ να είναι ξεροσφύρι ο καφές/μπύρα. Οπότε ολίγον μύθος αυτή η καραμέλα για μένα στο οικονομικό επίπεδο του "καφέ στο σπίτι".

Δημοσ.

Το θέμα νομίζω ότι δεν είναι πόσο συχνά βγαίνει ο καθένας, αλλά αν έχει μειώσει τις εξόδους λόγω κρίσης. Πχ, εγώ για διάφορους λόγους βγαίνω σπάνια. Αλλά εξίσου σπάνια έβγαινα και πριν 2-3 χρόνια. Αντίθετα, έχω γνωστό, ο οποίος πριν 2 χρόνια μου είχε πει ότι σε ένα χρόνο υπολόγισε ότι έδωσε σε παρκαδόρους μπουζουκομάγαζων γύρω στα 400 ευρώ!!! Ε, αυτός μπορεί να μείωσε στο μισό τις εξόδους του λόγω κρίσης, αλλά και πάλι μπορεί να πηγαίνει κάθε βδομάδα στα μπουζούκια.

Επίσης, άλλο να είσαι 18 και άλλο 30. Εγώ στα 18 μου μπορεί να έβγαινα, να ήμουν 4 ώρες έξω και να είχα ξοδέψει 2 ευρώ για ένα σουβλάκι. Στα 30 μου δεν μπορώ να την αράζω με τις ώρες στα παγκάκια. Ή μάλλον δε θέλω.

Επίσης, η μάζωξη στο σπίτι είναι αλλιώς όταν είσαι φοιτητής και αλλιώς αν έχεις και γυναίκα οικοδέσποινα. Στο φοιτητικό μου σπίτι ερχόταν η σάρα και η μάρα και συνήθως ο καθένας έφερνε αυτό που ήθελε να φάει ή να πιει, γιατί πολλές φορές δεν είχα πράγματα στο ψυγείο. Τώρα, αν είναι να έρθει άνθρωπος στο σπίτι, η γυναίκα μου λέει ότι πρέπει να έχουμε καφέ, τσάι, αναψυκτικά, χυμούς, κρασιά, ποτά, μεζεδάκια, κουλουράκια, γλυκάκια, σκατουλάκια και διάφορα άλλα, που ανεβάζουν το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...