Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζω οτι εξειδικευμενα θεματα κυρίως συζητιούνται με τους εκάστοτε ειδικούς.

Ωστόσο με αυτή την έννοια, πολλά απο τα θέματα που συζητάμε εδω, δεν θα ειχαν καν λογο υπαρξης. Για καθε θεμα υπαρχει ο ειδικός του, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να συζητησουμε ή να μάθουμε κάτι από την εμπειρία των άλλων πάνω σε ένα θέμα.

Κι έπειτα από την μικρή εισαγωγή, μπαίνω στο θέμα:

υπάρχει κάποια εύκολη και γρήγορη λύση, φαρμακευτική ή μη, για την αντιμετώπιση της υπότασης; (πεσμένη πίεση)

Παλιότερα υπήρχε ένα φάρμακο που λέγονταν effortil, σε σταγόνες, που σε λίγα λεπτά της ώρας, ανέβαζε την πίεση σε κάποιον που το είχε αναγκη. Δυστυχώς καταργήθηκε, και δεν εχω βρει κατι προς αντικατάσταση.

Υπάρχει πάντα η δοκιμασμένη λύση του 'αλατόνερου', αλλά όμως και πάλι ο οργανισμός θέλει κάποιες ώρες μέχρι να συνέλθει και να επανέλθει η πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, και αυτό αποτελεί θέμα, αν το πρόβλημα σε βρει εκτός σπιτιού.

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος;

Δημοσ.

Θες να σου γνωρίσω καναδυό πρώην μου, να σου κρατάνε την πίεση ψηλά;;;

Άλατα φίλε, Άλατα. Επίσης, αν είσαι αθληταράς, δοκίμασε κάποιου είδους γκάμι με ιχνοστοιχεία.

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως λόγω αθλητισμού έχω χαμηλή πίεση.

Όχι όμως τόση που να μου δημιουργεί πρόβλημα.

Θες να σου γνωρίσω καναδυό πρώην μου, να σου κρατάνε την πίεση ψηλά;;;

Ή παντρέψου. Το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Τι εννοείς υπόταση; Πες μετρήσεις.

Η γνώμη μου πάντως είναι ότι στα "σοβαρά" κομμάτια του σώματός μας (καρδιές, πλεμόνια, κλπ) η γνώμη ενός ειδικού όχι μόνο είναι απαραίτητη, αλλά είναι και η μόνη ασφαλής.

Δημοσ.

Η χαμηλη πιεση, σε βαθμο που να προκαλει λιποθυμικα επεισοδια, δεν ειναι κατι φυσιολογικο. Θελει ελεγχο, σε ενα σοβαρο παθολογο (οχι κατ'αναγκην μεγαλογιατρο δηλαδη). Αν η χαμηλη πιεση ειναι ασυμπτωματικη τοτε κανενα προβλημα. Δεν υπαρχει λογος να θεραπεύσεις την ασυμπτωματικη "υποταση" γιατι δεν ειναι παθηση.

Το effortil ειναι συμπτωματικη αντιμετωπιση της καταστασης και οχι θεραπεια, σωστα καταργηθηκε κατα τη γνωμη μου.

• 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...