Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Γενικα μιλαμε παντα. Νομιζω οτι τα παιδια ηταν σαφη. Προτιμουν να σκοτωσουν ανθρωπο παρα να σκοτωθει το κατοικιδιο τους... Προτιμώ να πεθάνει κάτι για το οποίο δε δίνω μία, παρά κάτι που αγαπώ, άνθρωπος ή ζώο. Και προφανώς θα έχω τύψεις, τι παπαριές ερωτήσεις είναι αυτές; Προφανώς και δε γουστάρω να προκαλώ κακό σε οτιδήποτε, αλλά αν για κάποιο διαστημικό λόγο ΠΡΕΠΕΙ, θα επιλέξω να πληγωθεί/πεθάνει/γουατέβα αυτό που αγαπώ λιγότερο.
deesnider Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Eνταξει ρe φιλε, κι εγω αν ηταν να διαλεξω αναμεσα σε σενα ή στο παπαγαλακι μου, θα προτομουσα το παπαγαλακι μου, τουλαχιστον αυτο μιλαει χωρις να λεει κοτσανες Ποιος είπε ότι δε λέει κοτσάνες; Ό,τι ακούει, αυτό επαναλαμβάνει (κοινό δεδομένο στα ...τεχνικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε μοντέλου ομιλούντος παπαγαλακίου). Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για το δικό σου παπαγαλάκι... "ειναι πολυ επικινδυνο να υπαρχουνε ανθρωποι οπως εσυ" Να δεις...ποιες άλλες ιστορικές προσωπικότητες, υιοθετούσαν ανάλογες απόψεις...κάποιος Adolf μου έρχεται πολύ πρόχειρα στο μυαλό, αλλά ήταν - δυστυχώς - και άλλοι με τα ίδια μυαλά...τουλάχιστον εσύ δεν έχεις ...εξουσία! Δηλαδη αν οδηγεις με μεγαλη ταχυτητα και δεις ξαφνικα μπροστα σου στο δρομο εναν ανθρωπο απο τη μια και το ζωακι σου απο την αλλη, θα προτιμησεις να πεσεις πανω στον ανθρωπο για να σωσεις το ζωακι σου?... Αν δεχθούμε - με το ζόρι, διότι δεν το κάνω ποτέ - ότι θα οδηγούσα με μεγάλη ταχύτητα, θα έκανα ό,τι μπορούσα προκειμένου να μην πέσω πάνω σε κανένα απ' τα δύο. Ίσως να γύρναγε εις βάρος μου η επιλογή αυτή, αλλά αυτό θα έκανα. Αν θέλεις το πιστεύεις, αν δε θέλεις δεν τρέχει κάστανο! Αν όμως κάποιος - άγνωστο το με πιο πιθανό τρόπο - είχε τη δυνατότητα να μου στερήσει αυτή την επιλογή, δηλαδή το ρισκάρω τη δική μου ασφάλεια, προκειμένου να μην πεθάνει κανένα απ' τα δύο, ναι, θα διάλεγα το ζωάκι μου...
xreokopia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Προτιμώ να πεθάνει κάτι για το οποίο δε δίνω μία, παρά κάτι που αγαπώ, άνθρωπος ή ζώο. Και προφανώς θα έχω τύψεις, τι παπαριές ερωτήσεις είναι αυτές; Προφανώς και δε γουστάρω να προκαλώ κακό σε οτιδήποτε, αλλά αν για κάποιο διαστημικό λόγο ΠΡΕΠΕΙ, θα επιλέξω να πληγωθεί/πεθάνει/γουατέβα αυτό που αγαπώ λιγότερο. Αυτο ακριβως ειναι το θεμα, δε δινουμε μια για το συνανθρωπο μας, γιαυτο και εχουμε φτασει εδω που ειμαστε. Θα τυρρανιεσαι απο τυψεις μεχρι να πεθανεις αλλα αυτο ειναι λες παπαρια? Αν γινει ενα αυτοκινιτιστικο και εγκλωβιστει μεσα ο πατερας σου, και πριν ανατιναχτει το αμαξι ο διασωστης επιλεξει να σωσει το ιγκουανα, εσυ θα του πεις "μπραβο φιλε που εσωσες το Ρικο, κι εγω στη θεση σου το ιδιο θα κανα"?...
deesnider Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Lucifer, στις 06 Μάρτιος 2012 - 06:03 μμ, έγραψε: Προτιμώ να πεθάνει κάτι για το οποίο δε δίνω μία, παρά κάτι που αγαπώ, άνθρωπος ή ζώο... ...και το παράδειγμα που παραθέτεις, αναφέρεται στον ...πατέρα του. Λογικό, δε μπορώ να πω...
xreokopia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Ποιος είπε ότι δε λέει κοτσάνες; Ό,τι ακούει, αυτό επαναλαμβάνει (κοινό δεδομένο στα ...τεχνικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε μοντέλου ομιλούντος παπαγαλακίου). Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για το δικό σου παπαγαλάκι... Δεν εχω παπαγαλακι φιλε, παραδειγμα ηταν, με τις παλαβωμαρες ομως που λες το μονο σιγουρο ειναι οτι ο παπαγαλος εχει πιο πολυ μυαλο απο σενα. Να δεις...ποιες άλλες ιστορικές προσωπικότητες, υιοθετούσαν ανάλογες απόψεις...κάποιος Adolf μου έρχεται πολύ πρόχειρα στο μυαλό, αλλά ήταν - δυστυχώς - και άλλοι με τα ίδια μυαλά...τουλάχιστον εσύ δεν έχεις ...εξουσία! Εχεις ομοιοτητες με τον Αντολφ, και οι δυο υπολογιζετε την ανθρωπινη ζωη υπο το ιδιο πρισμα. Και ποιος νομιζεις οτι εχει εξουσια, εσεις οι παλαβοι "φιλοζωοι"?... Αν δεχθούμε - με το ζόρι, διότι δεν το κάνω ποτέ - ότι θα οδηγούσα με μεγάλη ταχύτητα, θα έκανα ό,τι μπορούσα προκειμένου να μην πέσω πάνω σε κανένα απ' τα δύο. Ίσως να γύρναγε εις βάρος μου η επιλογή αυτή, αλλά αυτό θα έκανα. Αν θέλεις το πιστεύεις, αν δε θέλεις δεν τρέχει κάστανο! Αν όμως κάποιος - άγνωστο το με πιο πιθανό τρόπο - είχε τη δυνατότητα να μου στερήσει αυτή την επιλογή, δηλαδή το ρισκάρω τη δική μου ασφάλεια, προκειμένου να μην πεθάνει κανένα απ' τα δύο, ναι, θα διάλεγα το ζωάκι μου... Τοτε να παρακαλας να μη βρεθεις εσυ ή καποιο συγγενικο σου προσωπο στη θεση του θυματος. Μετα που θα σε χωσουν φυλακη για πολλα χρονια, οταν βγεις εξω αραγε θα εχεις τα ιδια νοσηρα μυαλα ή θα εχεις θεραπευτει?
Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 xreokopia, νομίζω το είπα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται να ειπωθεί, από 'κει και πέρα, ό,τι μπορεί ο καθένας.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 To παράδειγμα που ανέφερε ο Χρεοκοπίας μπόρει να δωθεί και έτσι. Έχει πιάσει φωτιά η πολυκατοικία και ο Λούσι, αντί να σώσει τα παιδάκια η τους παιδεραστές (ότι θέλετε βάλτε) που δεν γνωρίζει, πηγαίνει και σώζει τη γάτα του αφήνωντας τα παιδάκια η τους παιδεραστές να κάουν ζωντανοί. Κατακριτέο απόλυτα αλλά έτσι είναι ο άνθρωπος (σε τέτοιες περιπτώσεις πράττει με το συναίσθημα και όχι τη λογική). Αυτό δεν σημαίνει ότι και οι νόμοι πρέπει να λειτουργούν έτσι. Άμα έγω σκοτώσω αυτόν που βίασε την κόρη μου, αυτό δεν με κάνει και αυτόματα αθώο επειδή όλοι στην θέση μου θα κάναν το ίδιο. Και δεν τους κάνει και τους υπόλοιπους υποκριτές επειδή με βγάλαν ένοχο ενώ θα κάναν το ίδιο στη θέση μου. Γιατί αυτό προσπαθείτε να αποδείξετε με το "γατα του Λούσι vs random ανθρώπος". Ότι ο Λούσι καταδικάζει από τη μια την θανατική ποινή στους βιαστές, παιδεραστές, κουμουνιστές, μπλαμπλα, κλτ, αλλά από την άλλη δεν θα δίσταζε να αφήσει κάποιον να πεθάνει για να σώσει τη γάτα του. Λογική πλάνη λέγεται αυτό. Υ.Γ Ο Χρεοκοπίας έχει πάει τη συζήτηση αλλού και έχει βγει off-topic. 'Αλλο είναι το θέμα εδώ.
deesnider Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) ο παπαγαλος εχει πιο πολυ μυαλο απο σενα. Ας έχει...μαγκιά του! Γιατί θα έπρεπε να μ' ενοχλεί αυτό; Εχεις ομοιοτητες με τον Αντολφ Δεν ήμουν εγώ αυτός που χαρακτήρισε "επικίνδυνους" αυτούς των οποίων η άποψη διαφοροποιείται από τη δική του... Τοτε να παρακαλας να μη βρεθεις εσυ ή καποιο συγγενικο σου προσωπο στη θεση του θυματος. Μετα που θα σε χωσουν φυλακη για πολλα χρονια Αν βρεθώ εγώ στη θέση του θύματος, θα χώσουν εμένα στη φυλακή... ...o.k. Άσε με να το καλλιεργήσω λίγη ώρα και όταν καταλάβω το συλλογισμό σου, θα σου απαντήσω. Βλέπεις, δεν έχω πρόχειρο και κανένα ...παπαγάλο, για να μου τον εξηγήσει. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2012 από deesnider
Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Γιατί αυτό προσπαθείτε να αποδείξετε με το "γατα του Λούσι vs random ανθρώπος". Ότι ο Λούσι καταδικάζει από τη μια την θανατική ποινή στους βιαστές, παιδεραστές, κουμουνιστές, μπλαμπλα, κλτ, αλλά από την άλλη δεν θα δίσταζε να αφήσει κάποιον να πεθάνει για να σώσει τη γάτα του. Λογική πλάνη λέγεται αυτό. Αν έπρεπε να συντάξω νόμο, σε περιπτώσεις όπου "πρέπει να επιλεγεί αν θα ζήσει ο άνθρωπος ή το ζώο" θα έθετα ως νομικό όρο να επιλεγεί ο άνθρωπος. Και, φυσικά, θα επέλεγα πάλι τη γάτα μου. Όχι. Ξέρω πως πολλές φορές αυτό που θέλω να κάνω δεν είναι το σωστό. Όταν μου κορνάρουν στο πράσινο πχ, θέλω να κατέβω κάτω και να ανοίξω κεφάλια. Ξέρω πως δεν είναι σωστό, εκείνη την ώρα όμως μου φαίνεται φοβερά δίκαιο. Φαντάζεσαι να ήταν νόμιμο;
xreokopia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 xreokopia, νομίζω το είπα όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται να ειπωθεί, από 'κει και πέρα, ό,τι μπορεί ο καθένας. Το θεμα ειναι οτι εσυ θα σκοτωνες το πατερα καποιου για το γατι σου, δε θα ηθελες ομως να σκοτωναν το δικο σου πατερα για το γατι ενος αλλου. Γιατι λοιπον κανεις σε αλλους αυτο που δε θα ηθελες να κανουν εσενα? Δεν ήμουν εγώ αυτός που χαρακτήρισε "επικίνδυνους" αυτούς των οποίων η άποψη διαφοροποιείται από τη δική του... Δεν εγινα αντιληπτος μαλλον, επικινδυνο σε λεω γιατι θα μπορουσες να προκαλεσεις δυστυχημα με πολλα θυματα, οχι γιατι εχεις αντιθετη αποψη. Απο ηθικη και νομικη πλευρα εννοειται οτι χανεις, δεν ειναι θεμα προσωπικης αποψης. Αν βρεθώ εγώ στη θέση του θύματος, θα χώσουν εμένα στη φυλακή... ...o.k. Άσε με να το καλλιεργήσω λίγη ώρα και όταν καταλάβω το συλλογισμό σου, θα σου απαντήσω. Βλέπεις, δεν έχω πρόχειρο και κανένα ...παπαγάλο, για να μου τον εξηγήσει. Σαν θυτη θα σε χωσουν, οχι σαν θυμα. Αν σκοτωσεις καποιον επειδη προτεραιοτητα σου ηταν το... ιγκουανα θα πας για φονο εξ αμελειας.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Λογική πλάνη δεν είναι αυτό που κάνεις εσύ ρε άνθρωπε. Το επιχείρημα της υποκρισίας είναι η λογική πλάνη. Εσύ δίκιο έχεις. Μη φοβάσαι. Την προηγούμενη παράγραφο δεν την διάβασες; Με ποιανού το μέρος είμαι;
deesnider Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Απο ηθικη και νομικη πλευρα εννοειται οτι χανεις, δεν ειναι θεμα προσωπικης αποψης. Λάθος! Μόνο από νομικής πλευράς "χάνω" κι αυτό όχι επειδή "εννοείται", αλλά ακριβώς διότι έχουμε να κάνουμε με νόμο. Από ηθικής πλευράς, ούτε χάνω απαραίτητα, ούτε εννοείται το οτιδήποτε. Οι ηθικές αξίες και αρχές του καθενός είναι 100% υποκειμενικές και - ω, τι περίεργο... - αυτό δεν ...απαγορεύεται, ξέρεις! Σαν θυτη θα σε χωσουν, οχι σαν θυμα. "Τοτε να παρακαλας να μη βρεθεις εσυ ή καποιο συγγενικο σου προσωπο στη θεση του θυματος... ...Μετα που θα σε χωσουν φυλακη για πολλα χρονια" Αυτό δεν έγραψες; Αυτό λοιπόν σχολίασα κι εγώ... Αν σκοτωσεις καποιον επειδη προτεραιοτητα σου ηταν το... ιγκουανα θα πας για φονο εξ αμελειας. Είπαμε: από νομικής πλευράς "χάνω" και το αποδέχομαι. Αλλά, 'ντάξει μωρέ! "Εξ' αμελείας" είναι. Δεν είναι δα και τόσο πολλά τα χρόνια...
liopyr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 (τέτοια ουτοπία ούτε ο Μαρξ). Θεωρητικά, κάθε άλλο παρά ουτοπικός ήταν ο Μαρξ. Οντόπικ σημείωση επειδή έχω διαβάσει απαράδεκτες υπερβολές: Tο να βγάζετε κάποιοι αρρωστημένη οργή απέναντι σε κάτι απεχθές, δε δίνει πόντους φυσιολογικότητας. Κάθε άλλο.
panagos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Θεωρητικά, κάθε άλλο παρά ουτοπικός ήταν ο Μαρξ. Δίνεις μόνος σου την εξήγηση γιατί είναι ουτοπικός. Οντόπικ σημείωση επειδή έχω διαβάσει απαράδεκτες υπερβολές: Tο να βγάζετε κάποιοι αρρωστημένη οργή απέναντι σε κάτι απεχθές, δε δίνει πόντους φυσιολογικότητας. Κάθε άλλο. Μεγάλη κουβέντα θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε για το τι είναι φυσιολογικό.. ίσως μια άλλη φορά.
Lucifer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Λογική πλάνη δεν είναι αυτό που κάνεις εσύ ρε άνθρωπε. Το επιχείρημα της υποκρισίας είναι η λογική πλάνη. Εσύ δίκιο έχεις. Μη φοβάσαι. Την προηγούμενη παράγραφο δεν την διάβασες; Με ποιανού το μέρος είμαι; Κατάλαβα τι λες ρε 'συ, απλώς τα παρέθεσα σε φάση "τα έχω γράψει, δεν με καταλαβαίνουν όμως". Το θεμα ειναι οτι εσυ θα σκοτωνες το πατερα καποιου για το γατι σου, δε θα ηθελες ομως να σκοτωναν το δικο σου πατερα για το γατι ενος αλλου. Γιατι λοιπον κανεις σε αλλους αυτο που δε θα ηθελες να κανουν εσενα? Ούτε το δικό μου γατί θα ήθελα να σκότωναν για τον πατέρα ενός άλλου όμως!!! Πως θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο;;; edit, ΤΟ ΒΡΗΚΑ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ!!! Το κατοικίδιο γατί θα νικάει τον άστεγο, αλλά ο σπιτωμένος θα νικάει το αδέσποτο!!! Τώρα αν είναι και ο άνθρωπος και το ζώο χωρίς σπίτι (ή και τα δύο με σπίτι) καλό είναι να έχουμε πρόχειρο ένα κέρμα να ρίχνουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα