panagos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δεν ζούμε σε ιδανικές εποχές, με ιδανικούς νόμους. Γιαυτό και το ζώο του θιγμένου υπάρχει για την αυτοσυντήρησή του και όχι για την εκπλήρωση άρρωστων επιθυμιών του - σε αντίθεση με το ζώο του εγκληματία. Όσο για την θανατική ποινή (η οποία δεν υπάρχει για λόγους δικαίωσης - τυπικά τουλάχιστον) είμαι κατά. Εγώ μίλησα για προσωπική ετοιμότητα για να προλάβεις το κακό. Στις εκ των υστέρων τιμωρίες (όπως και η θανατική ποινή) ότι είναι να γίνει έχει γίνει. Είμαι καταρχήν υπέρμαχος της σωστής παιδείας, για να ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα αλλά επειδή πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα, είμαι, σε δεύτερη φάση υπέρ του "take care of yourself" και μην περιμένεις από το κράτος να έρθει να σε προστατεύσει. Δε μας νοιάζει τι θα κάνατε σε όποιον σας σκότωνε το παιδί και δε μας νοιάζει πόσα πυρωμένα σίδερα θα χαραμίζατε ανά παιδεραστή Μια διευκρίνιση. Προφανώς και δεν σας νοιάζει διότι το μήνυμα δεν πάει σε εσάς. Το μήνυμα έχει καταρχήν αποτρεπτικό χαρακτήρα (unless..) και πάει σε αυτούς που σκοπεύουν να κάνουν κακό. Γιαυτό και είπα "κηρύττω". Προφανώς και δεν θα ξερίζωνα το χέρι κάποιου που θα με χαστούκιζε. Όρεξη έχω να ακούω τις φωνές του..;
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι επικρατεί σύγχυση όσον αφορά το λόγο υπάρξης των ποινών. Οι ποινές για κάθε έγκλημα δεν εφαρμόζονται για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου κοινό αίσθημα (και πώς θα μπορούσαν άλλωστε αφού στην πλειοψηφία του ο κόσμος είναι ηλίθιος; ). Οι ποινές εφαρμόζονται για να προστατευεί οι κοινωνία σε περίπτωση που οι εγκληματίες επαναλάβουν το έγκλημά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε κλειδώνοντάς τους σε ένα κελί για πάντα, είτε μέσα από το σωφρονισμό (με όποια μορφή μπορεί να έχει αυτός) καταλάβουν το σφάλμα των πράξεών τους και καταφέρουμε να αποκλείσουμε την περίπτωση πως θα επαναληφθούν. Ας πούμε ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος μπήκε σε μία μαιευτική κλινική και βίασε όλα τα μωρά στη σειρά, επειδή "έτσι του είπαν οι φωνές μέσα στο κεφάλι του". Ειδεχθές; Σίγουρα. Αν όμως μπορεί αυτός ο κάποιος με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να έρθει στα ίσια του και να πάψει να αποτελεί απειλή για την κοινωνία, -εννοείται μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που θα εκμηδενίσουν την περίπτωση να επαναλάβει το έγκλημα (εγγραφή σε κατάλογο με known molesters, ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει ούτε γάτα κάτω των 18 ετών κλπ)- για ποιό λόγο να εκτελεστεί; Δεν είναι και πολύ υγιές για μια κοινωνία να εκτελεί τα μέλη της. Κυρίως, επειδή είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί το ποιός θα κρίνει τη ζωή ή το θάνατο κάποιου. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2012 από Malthador
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 H δεύτερή σου παράγραφος περιγράφει μια ουτοπία, έτσι; Από ευγένεια δεν έκανα quote με την φράση «αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια..» Επίσης, αυτόν δεν θα τον χώραγε καμιά κοινωνία.Θα έπρεπε να μετακομίσει σε άλλη ήπειρο και να κάνει πλαστικές και αλλαγή ονόματος.
Tilemaxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Ας πούμε ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος μπήκε σε μία μαιευτική κλινική και βίασε όλα τα μωρά στη σειρά, επειδή "έτσι του είπαν οι φωνές μέσα στο κεφάλι του". Ειδεχθές; Σίγουρα. Αν όμως μπορεί αυτός ο κάποιος με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή να έρθει στα ίσια του και να πάψει να αποτελεί απειλή για την κοινωνία, -εννοείται μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που θα εκμηδενίσουν την περίπτωση να επαναλάβει το έγκλημα (εγγραφή σε κατάλογο με known molesters, ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει ούτε γάτα κάτω των 18 ετών κλπ)- για ποιό λόγο να εκτελεστεί; Δεν είναι και πολύ υγιές για μια κοινωνία να εκτελεί τα μέλη της. Κυρίως, επειδή είναι πολύ δύσκολο να αποφασιστεί το ποιός θα κρίνει τη ζωή ή το θάνατο κάποιου. Δεν χρειάζεται η κοινωνία τέτοια μέλη, ακόμα και μετά απο χίλιες "επαναντάξεις". Μια όρθια χαπακωμένη "επανενταγμένη" κουράδα που προηγουμένως είχε κάνει τέτοιο πράγμα δεν θα λείψει απο το κοινωνικό σύνολο, να είσαι σίγουρος.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 H δεύτερή σου παράγραφος περιγράφει μια ουτοπία, έτσι; Από ευγένεια δεν έκανα quote με την φράση «αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια..» Συγνώμη αλλά στοιχεία έχεις γι'αυτα που λες; Recidivism rates σε child molesters και γενικα sex offenders; Γιατί προσπωπικά όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό που λέει ο Malthador, άλλο τόσο ψευδές ακούγεται και αυτό που λες εσύ. Προσωπικά, δεν εχω ιδέα αν λειτουργεί ο σωφρονισμός των εγκληματιών και η επανενταξή τους στην κοινωνία, αλλά η άποψη σου δεν βασίζεται πουθενά. Δεν χρειάζεται η κοινωνία τέτοια μέλη, ακόμα και μετά απο χίλιες "επαναντάξεις". Μια όρθια χαπακωμένη "επανενταγμένη" κουράδα που προηγουμένως είχε κάνει τέτοιο πράγμα δεν θα λείψει απο το κοινωνικό σύνολο, να είσαι σίγουρος. Λογική vs Συναίσθημα: 0-1
deesnider Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Σεβαστές όλες οι θέσεις και οι απόψεις. Όσο για τη δική μου και το τι θα έκανα, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε δικό μου άνθρωπο... ...αυτό που έκανε ο χαρακτήρας του Samuel L. Jackson, εδώ: http://www.imdb.com/title/tt0117913/ Ακόμα και να καταδικαζόμουν σε θάνατο, θα χαιρετούσα το γ...μένο κόσμο με τη συνείδησή μου καθαρή.
Tilemaxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Λογική vs Συναίσθημα: 0-1 Ίσως, απλά δεν έχω μάθει να δίνω συγχωροχάρτια σε παιδεραστές και βιαστές. Ίσως είμαι πιο συντηρητικός απ' ότι πρέπει...
KilliK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Αυτό μπορεί να συμβεί είτε κλειδώνοντάς τους σε ένα κελί για πάντα, είτε μέσα από το σωφρονισμό (με όποια μορφή μπορεί να έχει αυτός) και να πληρωνω εγω με τους φορους μου που βγαινουν μεσα απο τον ιδρωτα της σκληρης δουλειας μου,την επιβιωση και φυλαξη η αναμορφωση αυτων των τερατων; πριτς. τον αλλο στο αμερικα,που ειχε βιασει και σκοτωσει δεκαδες ανηλικα του δωσανε την βελονα. πιο καθαρη,πιο γρηγορη,πιο ευκολη και κυριως οικονομικοτερη λυση ειδικα σε δυσκολους καιρους οπως τωρα.
insomniaK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2012 Σκέψου πως νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι, που πληρώσαμε με τους φόρους μας, τη δημόσια εκπαίδευση και βγήκες εσύ...
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Ίσως, απλά δεν έχω μάθει να δίνω συγχωροχάρτια σε παιδεραστές και βιαστές. Ίσως είμαι πιο συντηρητικός απ' ότι πρέπει... Αγνοώ το "συγχωροχάρτια" (μόνο ως κίνηση εντυπωσιασμού μπορώ να δεχτώ αυτήν την λέξη όταν μιλάμε για σωφρονισμό) και στέκομαι στο "πρέπει". Τι πάει να πει πρέπει; Απόψεις εκφράζουμε και τίποτε άλλο. Ειδικά σε αυτό το θέμα, η πλειοψηφία έχει ξεκάθαρη απόψη πάνω στους παιδεραστές. Και επειδή τίνουμε να πιστεύουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του λαού, το "πρέπει" εδώ, είναι η θανατική ποινή των παιδεραστών. Το ότι αυτή η λαική άποψη δεν είναι ορθολογική δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος η σωστή. Φιλοσοφικά πάντα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Συγνώμη αλλά στοιχεία έχεις γι'αυτα που λες; Recidivism rates σε child molesters και γενικα sex offenders; Γιατί προσπωπικά όσο ουτοπικό και αν ακούγεται αυτό που λέει ο Malthador, άλλο τόσο ψευδές ακούγεται και αυτό που λες εσύ. Προσωπικά, δεν εχω ιδέα αν λειτουργεί ο σωφρονισμός των εγκληματιών και η επανενταξή τους στην κοινωνία, αλλά η άποψη σου δεν βασίζεται πουθενά. Για ποιό πράγμα να έχω στοιχεία, και ποιό είναι το ψευδές που είπα; Η «κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή» υπάρχει, ή την φανταζόμαστε;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Θεωρείς ουτοπική την δευτέρη παράγραφο του Malthador. Άρα πιστέυεις ότι ο x άνθρωπος που καταδικάστηκε για παιδεραστία, όταν ξαναενταχθεί στην κοινωνία θα ξαναασελγήσει πάνω σε ένα παιδί. Αυτό δεν λες; Γιάτι αν λες αυτό, τα πόσοστα των παιδεραστών που όταν αφέθηκαν ελεύθεροι ξαναβίασαν, ειναι αρκετά μικρά (ειδικά σε σύγκριση με υπόλοιπα εγκλήματα).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Πουθενά δεν εννοήθηκε αυτό που λες, και δεν ξέρω τι ποσοστά επανάληψης του εγκλήματος υπάρχουν. Για την φαρμακευτική αγωγή αναρωτήθηκα, και τα διάφορα «μέτρα», από ένα σύστημα που δεν μπορεί να κάνει πιο απλά πράματα.
liopyr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Σκέψου πως νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι, που πληρώσαμε με τους φόρους μας, τη δημόσια εκπαίδευση και βγήκες εσύ...
KilliK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2012 Σκέψου πως νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι, που πληρώσαμε με τους φόρους μας, τη δημόσια εκπαίδευση και βγήκες εσύ... αν αυτο το μπ..λο που εχετε στην ελλαδα το λετε εσεις δημοσια εκπαιδευση,τοτε μην νοιωθετε ασχημα που με τους φορους σας που πληρωνετε, βγηκα εγω. back on topic now.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα