Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού έψαξα αρκετά στο forum και δεν βρήκα ένα παρόμοιο θέμα είπα να ανοίξω εγώ ένα.

Το θέμα λοιπόν είναι οτι σκέφτομαι και εγώ ως φοιτητής να βρω καμια δουλιτσα part-time εννοείται με την οποια να βγάζω το χαρτζιλίκι μου αφου και οι καιροί είναι δύσκολοι...Το θέμα είναι λοιπόν οτι για part time συνήθως χωρις μεγάλη εμπειρια ζητούν κυρίως σερβιτόρους και εχοντας δουλέψει ως σερβιτορος μπορω να πω οτι για τα λεφτα του ειναι αρκετα κουραστικο..Περνάω λοιπόν στο κυρίως θέμα (σας επρηξα λιγο με τον πρόλογο :-D )ενδιαφέρομαι λοιπόν να μάθω αν τα διάφορα σεμινάρια που γινονται για bartenders αξίζουν ή απλως είναι χασιμο χρονου και χρημάτων.Επίσης αν μου προτεινεται καποια σχολη κατα προτιμιση απο προσωπικη σας εμπειρια(για θεσσαλονικη μιλαω...).Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο google βρηκα αυτην http://www.thebarinstitute.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=494%3Aekpaideusi&catid=67%3Aekpaideusi&Itemid=342&lang=el

 

με τα διδακτρα στα 370 Ε που ειναι υποφερτο...

Δημοσ.

Καλό φαίνεται αλλα έχω την εντύπωση οτι για να γίνεις Barman πρέπει να μείνεις αρκετό καιρό σαν απλός σερβιτόρος (να ψηθείς λίγο και να σε δεί ο καταστηματάσρχης). Δηλαδή πάνε οι παλιοσειρές, δεν παίζει να σε βάλουν με την μία (ούτε με την δύο) όσα χαρτιά και να έχεις.

 

Άσε που πρέπει να έχεις και πολυ καλή εμφάνιση, ψηλός, γεροδεμένος κτλ. για να έρχονται τα κοριστάκια και να σε κερνάνε (να γίνεται κατανάλωση).

Δημοσ.

Δεν ειναι κακο.Σιγουρα με ενα λογικο ποσο ψηνεσαι και μαθαινεις και καποια πραγματα.

 

 

Άσε που πρέπει να έχεις και πολυ καλή εμφάνιση, ψηλός, γεροδεμένος κτλ. για να έρχονται τα κοριστάκια και να σε κερνάνε (να γίνεται κατανάλωση).

 

Τωρα αυτο δεν ειναι και απολυτο.Αλλο να δουλευεις σε ενα νεανικο club και αλλο πχ σε ενα ξενοδοχειο .Αλλα αν εισαι και ο ορισμος του 'μουντρουχα' :P

Δημοσ.

Καλό φαίνεται αλλα έχω την εντύπωση οτι για να γίνεις Barman πρέπει να μείνεις αρκετό καιρό σαν απλός σερβιτόρος (να ψηθείς λίγο και να σε δεί ο καταστηματάσρχης). Δηλαδή πάνε οι παλιοσειρές, δεν παίζει να σε βάλουν με την μία (ούτε με την δύο) όσα χαρτιά και να έχεις.

Άσε που πρέπει να έχεις και πολυ καλή εμφάνιση, ψηλός, γεροδεμένος κτλ. για να έρχονται τα κοριστάκια και να σε κερνάνε (να γίνεται κατανάλωση).

 

ακριβώς...

Δημοσ.

τη δουλειά του σερβιτόρου δεν είναι οτι δεν την ξέρω εχω δουλέψει αρκετά αλλά όπως είπα είναι αρκετά κουραστική(πανω κατω όλο το βράδυ και έχεις και τον καθε μυστηριο-μ@@@κα πανω απο το κεφάλι σου)Οπότε το θέμα δεν ειναι στο να με βάλει κανα μήνα ως σερβιτόρο.

Τωρα το θέμα μου είναι αν ας πούμε το παρείς αυτό το χαρτί κατά πόσο σου εξασφαλίζει(αν μπορουμε να το πουμε στις μερες μας αυτό) οτι θα δουλέψεις ως μπάρμαν και οτι δεν θα πανε χαμενα τα λεφτά σου.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που έχει παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια και εχει καποιά σχετική εμπειρία να απαντήσει..

 

 

 

Ντάξει δεν είμαι ο brat pitt αλλά ούτε και μουντρουχα :-D

Δημοσ.

Φίλε michalisleto, έχεις κάποια εμπειρία & κάποιες γνώσεις γύρω από τη δουλειά του barman και τα σεμινάρια στα οποία αναφέρεσαι, τα σκέφτεσαι προκειμένου να έχεις στα χέρια σου κάποια "πιστοποίηση", ή θέλεις να εκπαιδευτείς από το μηδέν;

 

Αν ισχύει το πρώτο και ανάλογα με τις κοινωνικές επαφές και γνωριμίες πιθανώς έχεις σε μαγαζιά, αλλά και ανάλογα με το πόσο "καλός" - πιστεύεις ότι - είσαι, θα μπορούσες να ζητήσεις από κάποιους ιδιοκτήτες μπαρ να σε "τεστάρουν". Αν θεωρήσουν ότι έχεις να προσφέρεις στη δουλειά, δε θα "κολλήσουν" στην όποια πιστοποίηση (την οποία, ούτως ή άλλως, μόνο κακό δεν είναι να την έχεις! )

 

Αν όμως η επαφή σου με το αντικείμενο είναι μηδενική και απλά θεωρείς τη δουλειά του barman κάτι το οποίο θα σ' ενδιέφερε να κάνεις επαγγελματικά, θεωρώ ότι η εκπαίδευση - είτε λέγεται σεμινάριο, είτε σχολή, είτε όπως αλλιώς - είναι απαραίτητη.

Δημοσ.

φιλε deesnider σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Η αλήθεια λοιπόν είναι οτι θα μπορούσα να πω πως η εμπειρία μου στη μπάρα είναι σχεδόν μηδενική.Συνεπώς τα σεμινάρια είναι απαραίτητα ως ξεκίνημα.Ας υποθέσουμε οτι παρακολουθώ τα σεμινάρια, απο εκεί και πέρα πιστεύεις οτι χρειάζεται κάτι περισσότερο για να εργαστείς στον τομέα αυτό ή απλώς το 'χαρτί' αυτό αποδεικνύει οτι γνωρίζω την δουλεία και μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της και συνεπώς ενας μαγαζάτορας θα με προσλάμβανε ως μπάρμαν(αφήνω απ'έξω τα διάφορα κονέ)?

  • Like 1
Δημοσ.

Με αλλα λογια:

 

Θελεις να δουλεψεις σε κυριλε υποτονικο πενταστερο ξενοδοχειο; πτυχιο και καποιον γνωστο για συσταση! Εννοειται οτι εισαι φροντισμενος, ευγενικος, ευχαριστος και πρεπει να ξερεις να φτιαχνεις singapore sling οχι κουτοπονηρες τσαχπινιες κλπ κλπ κλπ

 

Θελεις να δουλεψεις σε μπαρ που γινεται χαμος (απο κεντρικο ως καλοκαιρινο) ; να εισαι τσακαλακος, ΣΒΕΛΤΟΣ, με εντυπωσιακη εμφανιση και με καποιον γνωστο που σε συστησεΣ.

 

Θελεις να κανεις τον μπαρμαν σε τρεντοκαφετερια; ξεκινας απο σερβιτορος και ειδικα αμα εχεις παρεες δοκιμαζεσαι εν καιρω (αναβαθμιζεσαι σε μπαρμαν) αρκει να φαινεται οτι το 'χεις.

 

 

Υποψιν το κονε που αναφερερθηκε δεν μεταφραζεται απαραιτητως σε αναξιοκρατια. Απλα μεγαλη προσφορα εργασιας.

 

 

Αποφασισε και καλη τυχη

Δημοσ.

φιλε deesnider σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Η αλήθεια λοιπόν είναι οτι θα μπορούσα να πω πως η εμπειρία μου στη μπάρα είναι σχεδόν μηδενική.Συνεπώς τα σεμινάρια είναι απαραίτητα ως ξεκίνημα.Ας υποθέσουμε οτι παρακολουθώ τα σεμινάρια, απο εκεί και πέρα πιστεύεις οτι χρειάζεται κάτι περισσότερο για να εργαστείς στον τομέα αυτό ή απλώς το 'χαρτί' αυτό αποδεικνύει οτι γνωρίζω την δουλεία και μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της και συνεπώς ενας μαγαζάτορας θα με προσλάμβανε ως μπάρμαν(αφήνω απ'έξω τα διάφορα κονέ)?

Αρχίζω ανάποδα: Τα διάφορα "κονέ" σε καμία περίπτωση μην τ' αφήνεις απ' έξω. Είναι πολύ πιθανόν - ανάλογα πάντα και με το είδος του χώρου όπου θα ζητήσεις δουλειά - να φανούν πιο χρήσιμα από το "χαρτί".

 

Από 'κει και πέρα, καλό είναι να έχεις κατά νου, ότι η δουλειά του barman δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις παντού. Σαφώς και υπάρχουν κάποια στάνταρ πράγματα τα οποία επιβάλλεται να γνωρίζεις - γνώσεις γύρω από τα διάφορα ποτά, τρόπος παρασκευής των διάφορων κοκτέιλ - αλλά οι "απαιτήσεις" από χώρο σε χώρο διαφέρουν. Σε ένα κλασσικό "ποτάδικο" π.χ. - δεδομένου πάντα του ότι ο ιδιοκτήτης είναι σοβαρός επαγγελματίας - θα μετρήσουν περισσότερο, ή και αποκλειστικά, οι αντικειμενικές γνώσεις και ικανότητες πάνω στο θέμα "ποτά & κοκτέιλ".

 

Σε ένα "μοδάτο" πιπινο-club της παραλίας από την άλλη μεριά, ενώ προφανώς δεν πρόκειται να προσλάβουν κάποιον που δεν έχει ιδέα από το θέμα, πιθανότατα θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο πόσο εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά κάνεις με τα μπουκάλια, ή στο πόσων διαφορετικών ...αποχρώσεων σφηνάκια μπορείς να παρουσιάσεις και ίσως μικρότερη στο αν ξεχωρίζεις το malt από το blended, ή στο αν γνωρίζεις ότι το Jack Daniels ΔΕΝ είναι bourbon.

 

Συμπερασματικά, η ερώτηση "συνεπώς ενας μαγαζάτορας θα με προσλάμβανε ως μπάρμαν;" δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση. Το "χαρτί" πάντως, καλό είναι να το έχεις. Ίσως όχι τόσο για τη σημασία του ως "χαρτί", αλλά για το ότι για να το πάρεις - δεδομένου του ότι μιλάμε για κάποια σοβαρή περίπτωση σεμιναρίων - σημαίνει ότι όντως έχεις μάθει αυτά που πρέπει να ξέρεις.

Δημοσ.

Στα πιπινοκλάμπ έχεις δεί τι μπάρμαν έχουνε (Παρθένης στύλ). Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά τα μέρη (ευτυχώς) άλλα άμα είναι να πηγαίνω σε ένα μαγαζί να δώ κανα γκομενάκι και όλες κοιτάνε τον μπαρμαν. Ε άντε και γ@μήσου... Τις προάλλες πέρναγα απ'έξω και ένα μποντιμπιλντέρη μπάρμαν τα είχε βγάλει και χόρευε πάνω σε κάτι (Γκάζι σε έκεινα τα σκατομάγαζα προς τα κάτω) Ρε δεν πάμε καλα, έχουν αντιστραφεί τα πράγματα. Κάποτε γκομενάκια χόρευαν.

 

Edit:

Εγω φίλε θα σου πρότινα να το ψάξεις έξυπνα. Κάνε αυτά τα σεμινάρια που λές και γύρω στην μέση που θα έχεις μάθει 5-6 πράγματα πήγαινε να δουλέψεις σε κανα μαγαζί που να μην έχει πολυ κόσμο για να μάθεις την δουλειά λίγο σε πιο ήρεμο περιβάλλον. Τώρα να πιάσεις και καμια φιλία - φλέρτ με καμια σερβιτόρα (στην πιο άσχημη πήγαινε για να έχεις σίγουρο αποτέλεσμα και κάνε την καρδιά σου πέτρα) εκεί, μόνο καλό θα σου κάνει, μπάς και σε προτίνει.

 

Μετά πέρνεις και το πτυχιάκι σου και έχεις και μία Α' προυπηρεσία. Την γκόμενα την παρατάς και πάς για άλλα.

 

Υ.Γ. Εκεί πάνω Θεσσαλονίκη σερβιτόρα δούλευε μία φίλη μου η οποία είναι τόσο μουνί που έβγαζε πιο πολλά απο τον μπάρμαν μόνο με τα tips (2 φορές το μεροκάματο ήταν το φιλοδώρημα). Η οποία όμως γάμησε για κάποια χρόνια την σχολή της λόγω της δουλειάς. Οπότε να ξέρεις οτι δεν μπορείς να τα έχεις και όλα.

Δημοσ.

 

Μετά πέρνεις και το πτυχιάκι σου και έχεις και μία Α' προυπηρεσία. Την γκόμενα την παρατάς και πάς για άλλα.

Η οποία όμως γάμησε για κάποια χρόνια την σχολή της λόγω της δουλειάς. Οπότε να ξέρεις οτι δεν μπορείς να τα έχεις και όλα.

 

μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι :-D :-D :-D Κοίτα,σίγουρα όποια δουλειά και να βρείς θα σε κάνει να χάσεις σε κάποια πράγματα και πρώτα απ'όλα στις σπουδές σου αλλα οπως ειπες και εσύ δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

 

Γενικώς ευχαριστώ όλα τα παιδιά που κάθισαν και ασχολήθηκαν με το θέμα .Εγω απο τη μεριά μου και μετά απο όσα μου είπατε, το χαρτί το βλέπω απαραίτητο, γιατί νταξει δουλεία χωρίς μια πιστοποίηση και μόνο με κονέ θα βρεις μια-δυο φορές, αλλά όπως ειπε και ο φιλος tsifotis αν θες αργότερα μια δουλεία σε ένα κυριλέ μαγαζί είτε ειναι το μπαρ ενος ξενοδοχείου(που προσφέρετε ως πολύ καλη εργασία το καλοκαίρι λογω τουρισμού) είτε τελοσπάντων ενα πιο ''σοβαρο'' μαγαζι, το χαρτι θα σου το ζητήσουν οποσδήπωτε (και καλα κάνουν κατα τη γνώμη μου και έτσι θα επρεπε να λειτουργούν όλοι οσοι θελουν να λέγονται σοβαροί επιχειρηματίες).

Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει καποιος που είτε δουλεύει μπαρμαν να μου πει κανα δυο συμβουλές για την πιατσα ή ακόμα και αν εχει συμμετάσχει σε παρόμοια σεμινάρια να με συμβολέψει πιο αναλυτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...