Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν υπάρχει κάποιος οπτικός στο φόρουμ, ή κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών θα ήθελα να ρωτήσω εάν το επάγγελμα έχει "ανοίξει".

Δηλαδη εάν πλέον ΔΕΝ απαιτείται πτυχίο οπτικού για να ανοίξει κάποιος κατάστημα οπτικών.

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι Οπτικός και όντως έχει ανοίξει το επάγγελμα αλλά πρέπει να ορίσεις αδειούχο οπτικό ως υγειονομικό υπεύθυνο.

Δημοσ.

Θα σε πείραζε να μου στείλεις ένα πμ με κάποιες λεπτομέρειες που θέλω;

Ο αδελφός μου έχει τελειώσει και άκουσα πως μπορείς να "νοικιάσεις" την άδεια σε κάποιον που θέλει να ανοίξει κατάστημα.

Δημοσ.

χλωμο να βγαλεις λεφτα απο αυτο.υπαρχουν πολλα παιδακια ανεργα με τετοια πτυχια.

αυτο το ανοιγμα εχει μερικα χρονια που εχει γινει.Αλλα αν δεν κανεις δικες σου εισαγωγες σε γυαλια τοτε παραμενει κλειστο το επαγγελμα γιατι οι αντ/ποι στην ελλαδα ειναι 2-3 και κρατανε τις τιμες στα υψη:P

Δημοσ.

Δε θέλω αγαπητέ να βγάλω λεφτά απο αυτό. Να βρώ κάποιον να πληρώνει την ασφάλεια του αδερφού θέλω και να του δίνει κάνα χαρτζηλίκι για τα νοίκια.

Οσο για το 2ο που λές, έχεις μέγα λάθος.

Μιλώντας εκ πείρας, 2 καταστήματα (συνοικιακά,μη φανταστείς αλυσίδες) κυριολεκτικά χέζονται-ντουσαν(;) στο τάληρο. Και εισαγωγές, απο Proper channels.

Απλώς στην αρχή,θέλει κεφάλαιο, όχι αστεία...

Τεσπα,άλλη κουβέντα αυτή.

Εντέλει,όπως πληροφορήθηκα, δεν έχει ανοίξει το επαγγελμα.Αυτό σημαίνει πως ΚΑΘΕ κατάστημα οπτικών ειδών, πληρώνει οπτομέτρη οπτικό...:Αν δν ειναι ο ιδιοκτήτης προφανώς.

Δημοσ.

Εντέλει,όπως πληροφορήθηκα, δεν έχει ανοίξει το επαγγελμα.Αυτό σημαίνει πως ΚΑΘΕ κατάστημα οπτικών ειδών, πληρώνει οπτομέτρη οπτικό...:Αν δν ειναι ο ιδιοκτήτης προφανώς.

Εσύ πως το φαντάζεσαι το "άνοιγμα" ?

Δημοσ.

ειδα στην χε.γρ

αδεια 250ε.

οι αντ/ποι βγαζαν τα 3πλα.ξερω επωνυμο ακριβο γυαλι που με μια ανεξαρτητη εισαγωγη το κερδος ειναι στο 1/5 απο τελικη τιμη!

παλι στην χε.γρ ειδα οτι πουλανε εξοπλισμους με 10χιλ αντε και κανα 20αρη στοκ.30-40χιλ δεν θεωρειται μεγαλο κεφαλαιο.(δεν αγοραζεις αερα αλλα πραγματα που τα πουλας και μετα)

Δημοσ.

@DrLo Kινέζικα γράφω; Ηθελα να μάθω εάν το επάγγελμα αυτό επηρεάστηκε απο τον λεγόμενο ανοιγμα. Εφόσον και μετά το ανοιγμα ΠΑΛΙ απαιτείται άδεια οπτικού, άρα δεν "ανοιξε".

@Kage Γνωστός άνοιξε προσφάτως κατάστημα. Οπως θα γνωρίζεις, ο εξοπλισμός για ένα κατάστημα κυμαίνεται απο χαμηλά εώς πολύ ψηλά. Τα 10Κ είναι ψίχουλα. Φουλ εξοπλισμός για "μια ζωή" πάς πάνω απο 50ρικο. Εκτός φυσικά και αν ακολουθήσεις την πεπατημένη, να πουλάς μόνο και να στελνεις για σερβις,κοψιμο φακών σε κάποια καταστήματα που ασχολούνται μόνο με αυτο, κάνοντας ουσιασιτκά το μεσάζοντα.

Οπότε kage τη σήμερον ημέρα ένα 100ρικο πάνω κάτω (προσθεσε τα χρήματα μετατροπής του μαγαζιού σε κατάστημα οπτικών) δεν ειναι και λίγα.

Το θέμα το λύσαμε πάντως. 250-300ε. Ε απ'το τίποτε καλά είναι.

Αυτό που έχω απορία ομως. Θα πληρώνει ο καταστηματάρχης, τα 250-300 στον αδειούχο και θα του κολλά και τα ένσημα. Τι γινεται όμως εάν ο αδειούχος εργάζεται αλλού με ΙΚΑ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...