Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καπνίζω συστηματικά (σε έναν μήνα μπορεί να κάνω καμιά 10ρια τσιγάρα), και ο πόνος είναι μυικός. Το "στυλ" του πόνου είναι όπως όταν έχει να γυμναστείς αρκετό καιρό τρέχεις και την επόμενη μέρα πονάνε όλα. Σε μικρότερη ένταση όμως, και φεύγει σχεδόν αμέσως αφού σταματήσω.

μηπως εχεις παρει κιλα; γτ καταπονουνται τα ποδια και κυριως τα γονατα αμα παρεις βαρος.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό το άρθρο. Νομίζω τα συμπτώματά σου ταιριάζουν (πέρα από το οίδημα).

Νομίζω όπως προτείνεται και στο άρθρο πως πρέπει να πας σε έναν φυσιοθεραπευτή.

Δημοσ.

Δοκιμασε απλα αλλα παπουτσια, η πιο απλα δοκιμασε σε στιβο.

Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα (εχω σταματησει το τρεξιμο τελευταια) αλλα μονο οταν ετρεχα σε δρομο, σε στιβο δεν ειχα προβλημα.

Εκανα την διαγνωση οτι φταινε τα παπουτσια μου (που ειναι ψιλοαθλια) λογω του οτι στην μαλακη επιφανεια δεν ειχα προβλημα

Δημοσ.

Φαιρ ο πόνος ειναι σαν κάψιμο; Το νιώθεις περισσότερο στην εξωτερική πλευρα της γαμπας; Δεν βρισκω λόγο να φταίνε τα παπουτσια από τη στιγμή που τα γόνατα και τα πελματα σου δεν έχουν πρόβλημα αν και με προβληματίζει καπως ότι ανέφερες και τους αστραγάλους.

Συνήθως μετά από αποχη από τη γυμναστική ειναι φυσιολογικό να νιώθεις για αρκετό καιρο το σώμα σου πιο βαρυ, ενώ όταν το πιέσεις να βγαίνουν διάφοροι μυικοι πόνοι τους οποιους συνηθως τους νιώθεις σαν κάψιμο και μόλις σταματήσεις την ασκηση εξαφανίζονται. Επίσης ειναι λογικό να έχουν πέσει οι επίδόσεις σου. Τελος 4 φορες την εβδομάδα αεροβια ασκηση ειναι υπεραρκετες, ασε το σώμα σου να χαλαρώνει μια μέρα ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης 10' χαλαρο τρέξιμο, λίγοι κοιλιακοί και κυρίως 15' διατάσεις πριν αρχίσεις την αερόβια ασκηση θα σε βοηθησουν πολύ. Με τις διατάσεις πιστευω θα φυγουν και οι μυικοι πόνοι.

Δημοσ.

Ναι, θα έλεγα πως είναι σαν κάψιμο. Το ένιωθα αυτό σε μεγαλύτερο βαθμό τον πρώτο καιρό που είχα ξεκινήσει να τρέχω συστηματικά (σχεδόν 2 χρόνια πριν). Θα το γυρίσω σε χαλαρό ποδήλατο πάλι για λίγο καιρό.

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα να συνεχισεις αυτό που κάνεις σε πιο χαλαρους ρυθμους μέχρι το σωμα σου να σου επιτρέψει να πας παραπανω και να μην νιωθεις το καψιμο. Επίσης πολλες διατάσεις.

Δημοσ.

Χώμα. Όπως φαίνεται παρακάτω. Δεν έχω αλλάξει τοποθεσία πριν και μετά την διακοπή. Θα δοκιμάσω να πάω και στο γήπεδο που έχει ταρτάν.

bHRGss.jpg

Αυτό βασικά παίζει huge ρόλο, όχι μόνο στον πόνο, αλλά και στην κούραση.

Όταν αποφασίζω να πάω για τρέξιμο (όχι πολύ συχνά, το καλοκαίρι μου φταίει η ζέστη και το χειμώνα το κρύο ^^) πέφτω σε μεγάλο δίλλημα, μιας και στο βουνό έχω υπέροχη τοποθεσία για τρέξιμο, αλλά στο γήπεδο μπορώ να τρέξω σχεδόν την διπλάσια απόσταση.

Δημοσ.

Καταλληλο ζεσταμα πριν το τρεξιμο Αν επιμεινει φυσιοθεραπια με καταλληλες ασκησεις ελαστικοτητας ενδυναμωσης ,και ισως ακομα αγορα Ορθοπεδικων Πέλματων που προσαρμοζονται στο αθλητικο παπουτσι ????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...