Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το περιθώριο κέρδους και τις τιμές στα φάρμακα το καθορίζει το κράτος και όχι ο φαρμακοποιός.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το περιθώριο κέρδους και τις τιμές στα φάρμακα το καθορίζει το κράτος και όχι ο φαρμακοποιός.

ναι αλλά τα οφέλη λόγω τζίρου έρχονται από την εταιρία, όχι από το κράτος.

Δηλαδή εσύ θα πουλάς το φθηνό και θα έχεις περισσότερη πελατεία από πριν.

anyway, μόνο που μιλάμε για κέρδος και κρατικούς προϋπολογισμούς στον τομέα της υγείας, είναι εμετικό.

Επίσης, αν ανοίξω εγώ στην Ελλάδα τη θυγατρική μου "πολυφαρμακείο",διότι αυτό θα γίνει, δεν πα να μου κλειδώσει το ποσοστό κέρδους το κράτος; Όσο θέλω θα το διαμορφώνω στην πραγματικότητα.

Δημοσ.

Κοντά στη δουλειά μου ο φαρμακοποιός προσπάθησε της προάλλες να μου πουλήσει ένα σκεύασμα για άνδρες. Ανεβάζει την όρεξη για σεξ μου λέει.

Παρεξηγήθηκα πάντως και δεν ξαναπατάω στο κωλομάγαζο του.

μηπως ψωνιζει η γυναικα σου απο εκει?

Δημοσ.

Απελευθέρωση κανονική (με φάρμακα στα super market) πότε θα γίνει;

Btw όσους φαρμακοποιούς ξέρω έχουν αμύθητη περιουσία -από ένα φαρμακείο μόνο - (σπίτια 3 εκατομμυρίων ευρώ , τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, 2 εξοχικά τουλάχιστον).

(Ούτε τα apple stores δε βγάζουν τόσα λεφτά ανα τετραγωνικό)

Δημοσ.

ναι αλλά τα οφέλη λόγω τζίρου έρχονται από την εταιρία, όχι από το κράτος.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για του ιατρούς.

Αν κάποιος γράφει συνταγές με χρέωση 5 ευρώ ή γράφει από μόνος του τα γενόσημα θα έχει μεγαλύτερη πελατεία χωρίς τα λειτουργικά έξοδα του φαρμακείου.

Άλλωστε ο ιατρός την ίδια επίσκεψη χρεώνει είτε γράψει γενόσημο είτε όχι.

Οπότε απλά καταλήγουμε ότι είναι καθαρά θέμα συνείδησης του κάθε ιατρού-φαρμακοποιού και κατά πόσο αυτός ασκεί υπεύθυνα το επάγγελμα του.

Btw όσους φαρμακοποιούς ξέρω έχουν αμύθητη περιουσία -από ένα φαρμακείο μόνο - (σπίτια 3 εκατομμυρίων ευρώ , τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, 2 εξοχικά τουλάχιστον).

(Ούτε τα apple stores δε βγάζουν τόσα λεφτά ανα τετραγωνικό)

Προχθές τα ίδια λέγαμε για τους Δ.Υ. Όλοι έχουν τζιπάκια και από 3 σπίτια :D

Οπως και οι αγρότες με τις Cayenne από τις επιδοτήσεις.

Δημοσ.

Τώρα στα κοντά, ετοιμάζονται κάτι ισραηλινές πολυεθνικές να ανοίξουν κάτι μαγαζάκια στην Ελλάδα.

Ψήνεται το έδαφος :mrgreen:

Δημοσ.

Μετα συγχωρησεως αλλα @@ φιλε μου. Απο φαρμακειο τοσα λεφτα δε βγαζεις . Οντως πολλοι εχουν μια "επιφανεια", αλλοι παλι εχουν μια "βιτρινα" με δανεικα λεφτα αλλα οχι οπως τα περιγραφεις. Ισως επεσες σε περιπτωση που κανουν και κατι αλλο μαζι με το φαρμακειο, νομιμο ή παρανομο.

Δημοσ.

Τώρα στα κοντά, ετοιμάζονται κάτι ισραηλινές πολυεθνικές να ανοίξουν κάτι μαγαζάκια στην Ελλάδα.

Ψήνεται το έδαφος :mrgreen:

Και αυτή η τρόικα δεν μας πιέζει αρκετά και προς τις σωστές κατευθύνσεις.Τι να πώ.

Δημοσ.

Και αυτή η τρόικα δεν μας πιέζει αρκετά και προς τις σωστές κατευθύνσεις.Τι να πώ.

πρόβλημα δεν έχουμε με τα καταστήματα, έχουμε με τα εμπορεύματα που πάνε να μας πλασάρουν.

Δημοσ.

Μετα συγχωρησεως αλλα @@ φιλε μου. Απο φαρμακειο τοσα λεφτα δε βγαζεις . Οντως πολλοι εχουν μια "επιφανεια", αλλοι παλι εχουν μια "βιτρινα" με δανεικα λεφτα αλλα οχι οπως τα περιγραφεις. Ισως επεσες σε περιπτωση που κανουν και κατι αλλο μαζι με το φαρμακειο, νομιμο ή παρανομο.

Μετά συγχωρήσεως αλλά αυτό ισχύει ενδεχομένως μόνο για τους νέους φαρμακοποιούς που ξεκινούν να εργάζονται τώρα στους οποίους έχουν περιοριστέι κάποια παράλογα προνόμοια που είχαν. Γιατρό είναι πιθανό να ακούσεις να μην έχει κάνει λεφτά από το επάγγελμα αλλά φαρμακοποιό σε καμία περίπτωση. Κάτω μας υπάρχει φαρμακείο. Η εν λόγω κυρία έχει σκάφος με κρεβατοκάμαρες, φυσικα porsche και 4 ακόμη μικρότερα αυτοκίνητα, βίλα στην θάλλασσα με αίθουσα συνεδριάσεων κλπ. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο γιατρός (που έχει την ευθύνη για την υγεία του ασθενή) να παίρνει ένα πόσο για μια επίσκεψη και να γράφει φάρμακα από το ποσοστό των οποίων ο φαρμακοποιόω (που ρεαλιστικά η δουλειά του είναι να κατεβάσει το κουτί από το ράφι) ενδέχεται να πάρει περισσότερα χρήματα από τον γιατρό αν τα φάρμακα είναι ακριβά.

Δημοσ.

Αυτοί που έχουν κλείσει 10 - 20 χρόνια δουλεύοντας φαρμακείο πράγματι μια επιφάνεια την έχουν.

Με το κλειστό τους το επάγγελμα και με απ΄ όλα τα καλούδια.

COSMOTE.jpg

Δημοσ.

Μετά συγχωρήσεως αλλά αυτό ισχύει ενδεχομένως μόνο για τους νέους φαρμακοποιούς που ξεκινούν να εργάζονται τώρα στους οποίους έχουν περιοριστέι κάποια παράλογα προνόμοια που είχαν. Γιατρό είναι πιθανό να ακούσεις να μην έχει κάνει λεφτά από το επάγγελμα αλλά φαρμακοποιό σε καμία περίπτωση. Κάτω μας υπάρχει φαρμακείο. Η εν λόγω κυρία έχει σκάφος με κρεβατοκάμαρες, φυσικα porsche και 4 ακόμη μικρότερα αυτοκίνητα, βίλα στην θάλλασσα με αίθουσα συνεδριάσεων κλπ. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο γιατρός (που έχει την ευθύνη για την υγεία του ασθενή) να παίρνει ένα πόσο για μια επίσκεψη και να γράφει φάρμακα από το ποσοστό των οποίων ο φαρμακοποιόω (που ρεαλιστικά η δουλειά του είναι να κατεβάσει το κουτί από το ράφι) ενδέχεται να πάρει περισσότερα χρήματα από τον γιατρό αν τα φάρμακα είναι ακριβά.

Kαι ξαναλεω οτι μιλατε για περιπτωσεις που ΔΕΝ εκαναν τα λεφτα αυτα απο φαρμακειο. Η εστω δε τα εκαναν νομιμα. Και στο λεω αυτο γιατι το γνωριζω απο πρωτο χερι απο συγγενεις αλλα και οικογενειακους φιλους που σε λιγο θα παρουν συνταξη απο αυτο το επαγγελμα... Δεν εχει τοσο χρημα αν και οντως υπαρχουν ατομα που το εμφανιζουν ως βιτρινα οπως ξαναειπα και ειτε κανουν "ζωαρα" με δανεικα ειτε απλα εχουν και αλλες πηγες εσοδων.

Αυτοί που έχουν κλείσει 10 - 20 χρόνια δουλεύοντας φαρμακείο πράγματι μια επιφάνεια την έχουν.

Με το κλειστό τους το επάγγελμα και με απ΄ όλα τα καλούδια.

COSMOTE.jpg

Χωρις να παιρνω το μερος κανενος, για πιο κλειστο επαγγελμα μιλαμε τουλαχιστον για Αθηνα-Θεσσαλονικη που εχουμε κλαστεί απο τα πολλα φαρμακεια? Θυμαμαι στη Ρωμη εψαχνα βραδυ φαρμακειο και εκανα πανω απο ωρα για να βρω που ηταν.

Δημοσ.

γιατί να μας απασχολεί η ελληνική οικονομία σε θέματα υγείας;

Δυστυχώς, σε καμιά χώρα του κόσμου τα λεφτά δεν είναι άπειρα, ούτε για την υγεία ούτε για κανένα άλλο τομέα. Οπότε, με το δεδομένο μπάτζετ που έχεις, κοιτάς να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Μέχρι τώρα αδιαφορούσαμε για τα κόστη της υγείας και φτάσαμε σε σημείο να μην μπορεί να αγοράσει ούτε γάντια το νοσοκομείο. Ο γιατρός που δίνει αντιβίωση των 200 ευρώ, ενώ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με 30 ευρώ, ουσιαστικά σκοτώνει τον αυριανό του ασθενή που θα πρέπει να περιμένει 2 βδομάδες για αξονική, επειδή δεν επαρκούν τα λεφτά.

Κάπως σχηματικά, αν το μπάτζετ για τα φάρμακα πρέπει να μειωθεί στο μισό, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν λεφτά, έχεις δύο επιλογές. Ή να δώσεις τα ακριβά φάρμακα στους μισούς ασθενείς και τίποτα στους άλλους μισούς ή να δώσεις τα φθηνά φάρμακα σε όλους.

Επίσης, ένα γενικό σχόλιο. Από όσους βγαίνουν δημοσίως και επιχειρηματολογούν για το θέμα, οι 9 στους 10 ενδιαφέρονται για την τσέπη τους και όχι για την υγεία. Μιλάμε για τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός, οι γιατροί για να μην χάσουν τα δωράκια, οι φαρμακευτικές για να μην μειωθούν τα κέρδη τους, οι φαρμακοποιοί για να κερδίσουν τα δωράκια και να μην μειωθεί το κέρδος τους κτλ. Για την υγεία του πληθυσμού μπορεί να ενδιαφέρονται κάποιοι λίγοι και είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις...

Δημοσ.

Α ρε Φιλλιπε μπράβο που βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

Θεωρείς ότι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στην περίθαλψη στο εξής οι πολίτες, επειδή θα μειωθεί το ύψος της δαπάνης.

Χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...