Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ακουσα σήμερα από φοιτητές στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , ότι ζητάνε παραστατικά και αποδείξεις αγοράς φορητού υπολογιστή τα τελευταία χρόνια που έγιναν με το πρόγραμμα της επιδότησης. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να επιστραφεί το ποσό της επιδότησης. 500 αν θυμάμαι καλά. Γνωρίζει κανείς κάτι ? Κουλό μου φαίνεται μετά από τόσα χρόνια να ζητάνε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Λογικά τα δικαιολογητικά κατατέθηκαν στο κατάστημα που κάναμε την αγορά του υπολογιστή και αυτοί υποτίθεται ότι θα τα έστελαν στο υπουργείο για να πληρωθούν την επιδότηση από το κράτος. Τώρα μου είπε γνωστή μου ότι στο Τμημα Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Θεσ/κης έχουν συγκέντρωση στο αμφιθέατρο για αυτό το θέμα. Οτι να ναι.

Δημοσ.

Πραγματικά ότι να ναι. Εγώ το πήρα με την εισαγωγή μου το 2007. Οι αποδείξεις παίζει να είναι κατατεθημένες στην εφορία. Επίσης δεν νομίζω να έχουν δικαίωμα απαίτησης μιας απόδειξης μετά από 4 χρόνια. Τέλος στα @@ μας ρε φίλε, λες να σου ζητήσουν τα πεντακό από σένα? να πάνε να τα βρούνε με τα καταστήματα.

Δημοσ.

Ζητανε δικαιολογητικα που δεν δοθηκαν κατα το παρελθον, οταν δοθηκε η επιδοτηση?

Η ζητανε δικαιολογητικα ακομα κι απο αυτους που τα κατεθεσαν την περιοδο που ζητησαν επιδοτηση?

(Βασικα ΖΗΤΑΝΕ κατι η το τοπικ ειναι τυπου "ακουσα οτι..." και κραζουμε αδικως)?

Παντως αν ισχυει το πρωτο με το καλο να μαζεψουν τα 500ρικα απο τους εξυπνους. Διοτι ειμαι περιπου βεβαιος οτι πολλοι τσεπωσαν το 500ρικο χωρις να παρουσιασουν δικαιολογητικα αγορας Η/Υ.

Αν ισχυει το δευτερο, δε νομιζω να εχουν δικαιωμα να σου παρουν πισω την επιδοτηση, δεδομενου οτι τα παρουσιασες ηδη εγκαιρως και ειναι δικο τους θεμα αν τα κρατησαν η οχι, απτη στιγμη που δε σε προειδοποιησαν γραπτως οτι πρεπει κι εσυ να τα διατηρεις πχ για 5 ετη για παν ενδεχομενο η γιατι μπορει να σου ξαναζητηθουν.

Δημοσ.

Ζητανε δικαιολογητικα που δεν δοθηκαν κατα το παρελθον, οταν δοθηκε η επιδοτηση?

Η ζητανε δικαιολογητικα ακομα κι απο αυτους που τα κατεθεσαν την περιοδο που ζητησαν επιδοτηση?

(Βασικα ΖΗΤΑΝΕ κατι η το τοπικ ειναι τυπου "ακουσα οτι..." και κραζουμε αδικως)?

Παντως αν ισχυει το πρωτο με το καλο να μαζεψουν τα 500ρικα απο τους εξυπνους. Διοτι ειμαι περιπου βεβαιος οτι πολλοι τσεπωσαν το 500ρικο χωρις να παρουσιασουν δικαιολογητικα αγορας Η/Υ.

Αν ισχυει το δευτερο, δε νομιζω να εχουν δικαιωμα να σου παρουν πισω την επιδοτηση, δεδομενου οτι τα παρουσιασες ηδη εγκαιρως και ειναι δικο τους θεμα αν τα κρατησαν η οχι, απτη στιγμη που δε σε προειδοποιησαν γραπτως οτι πρεπει κι εσυ να τα διατηρεις πχ για 5 ετη για παν ενδεχομενο η γιατι μπορει να σου ξαναζητηθουν.

Η διανομή έχεις ιδέα πως έγινε?

• Moderators
Δημοσ.

Η διανομή γινόταν μέσα από καταστήματα πώλησης Η/Υ. Δε σου έδιναν ποτέ λεφτά στο χέρι. Άρα ακόμα κι αν ήσουν συνεννοημένος με τον μαγαζάτορα και τα τσεπώσατε παρέα, και πάλι κάποιο δικαιολογητικό θα έχεις να επιδείξεις.

Δεν μπορούν όμως μετά από 4-5 χρόνια να σου ζητήσουν δικαιολογητικά. Αφενός γιατί δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις (ffs, laptop είναι, όχι σπίτι) και αφετέρου γιατί το υπουργείο τα έχει ΗΔΗ.

Δημοσ.

Μα δεν είδαμε ποτέ και κανένα 500αρικο. Απλά πήγαινες τα δικαιολογητικά στο κατάστημα και σου έκαναν 500 ευρώ μάξιμουμ έκπτωση. Αν έπαιρνες υπολογιστή του οποίου το 60% είναι 500 Ε. Δηλαδή, ήταν μέχρι 500Ε ή το 60% της αξίας. Έτσι όλοι σχεδόν που ξέρω πήραν υπολογιστή αξίας 800+ για να εκμεταλευτούν στο έπακρο την έκπτωση και να πάρουν και τα 500Ε. Αν θέλουν ας έρθουν να βρουν την απόδειξη.

1)παραδώσαμε τα νόμιμα πιστοποιητικά στο κατάστημα στο οποίο ηλεκτρονικά έγινε η αίτηση στο ΔΕΣ την ψηφιακά (στο site του υπουργείου παιδίας.

2)η αίτηση ήταν δυνατό να γίνει μόνο σε συμβεβλημένο κατάστημα ηλεκτρονικά.

3)υπολογιστή 800+ ευρώ πήρα γιατί απλά μου έδωσαν 500Ε σαν υποτροφία αλλιώς θα έπαιρνα 300Ε άντε 400. Ας τα ζητήσουν από το κατάστημα που έκανα αγορά.

4)αν τελικά το κάνουν, μιλάμε για απάτη πολλών εκατομμυρίων αφού όπως έγραψα ουσιαστικά α. πολλοί πήραν ακριβότερο υπολογιστή από ότι χρειζόταν (greedy sobs σαν εμένα) και β. πολλοί πήραν υπολογιστή μόνο και μόνο για αυτό ενώ ήδη είχαν.

Αυτά.

Αα και εμένα και κάτι φίλους ακόμα δεν μας είπαν τίποτα για τους υπολογιστές αν και η αγορά έγινε την πρώτη χρονιά του προγράμματος. Επίσης δεν είπαν σε άτομα που αγόρασαν πριν 3 χρόνια. Για κάτι άλλο δεν ξέρω, κάτι άλλο δεν έχω ακούσει.

Δημοσ.

Πριν 4 χρόνια το πήρα εγώ. Εννοείται δεν μου έχει γίνει καμία τέτοια αναφορά και πιστεύω ότι το συζητήσαμε αρκετά. For the record μέσα από το site του Δες Την Ψηφιακά:

Σε όλους τους δικαιούχους θα αποσταλεί ειδική ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν «Προσωπικό Κωδικό» για την απόκτηση όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών εργαλείων. Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό, την ταυτότητά τους και τη βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το «φοιτητικό πάσο», θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν και το φορητό υπολογιστή τής επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.
Δημοσ.

Καλως τοτε. Οχι δεν γνωριζα πως εγινε η διανομη, θεωρουσα οτι ειχε τη μορφη επιδοτησης οπως σε αλλα αντιστοιχα προγραμματα. Οποτε ακυρη η παραγραφος που αναφερομαι στην πρωτη περιπτωση.

Δημοσ.

Εμένα μου είχανε στείλει e-mail κάπου στο Σεπτέμβρη αν θυμάμαι καλά, και ζητάγαν απλώς μια φωτογραφία απ'το σειριακό του λάπτοπ. Για παραστατικά, αποδείξεις, κτλ δεν κάνανε λόγο.

Δημοσ.

Εμένα μου είχανε στείλει e-mail κάπου στο Σεπτέμβρη αν θυμάμαι καλά, και ζητάγαν απλώς μια φωτογραφία απ'το σειριακό του λάπτοπ. Για παραστατικά, αποδείξεις, κτλ δεν κάνανε λόγο.

Σώπα ρε, αυτό δεν μου το χες πει... Εγώ παίζει να είχα δώσει το παλιό mail.

Δημοσ.

Νομιζω θέλουνε να δούνε αν έχεις το serial του laptop για να είναι σίγουροι ότι όντως το αγόρασες εσύ και δεν "πούλησες" την επιδότηση σε φάση ότι παίρνεις εσύ το laptop για κάποιον άλλο με την μιεωμένη τιμή (πχ εκει που έκανε 900 το αγοράζεις 400 + 500 επιδότηση) και ο άλλος σου δίνει πχ 800-850 στο χέρι, οπότε είσαι +400-450 euro. αυτο που περιγράφω το έχω ακούσει να συμβαίνει, το έχω δει και σε αγγελία! Νομίζω κάτι τέτοιο απαγορευόταν και αυτό θεωρώ ότι θέλουν να τσεκάρουν. Επίσης αν κάποιος έχει κάνει την παραπάνω λαμογία τότε κάλιστα μπορούν να του ζητήσουν πίσω τα λεφτά.

Επειδή προσωπικά δεν δικαιούμουν επιδότηση, δεν ξέρω αν αυτοί που πήραν υπέγρφαν κάποια ρήτρα ή κάποιο χαρτί, αλλά αν τυχόν υπέγραψαν κάπου καλό θα ήταν να είχαν δει τι ακριβώς έλεγε αυτό που υπέγραφαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...