Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Ειμαι εικοσιτεσσαρων ετων, εχω τελειωσει ενα ΙΕΚ χωρις προοπτικες, περισσοτερο για να λεω οτι σπουδαζω κατι. Αυτα τα 6 χρονια εκανα διαφορες δουλειες (ασχετες φυσικα με αυτο που σπουδασα) μεχρι πριν λιγους μηνες που εμεινα ανεργος και επειδη οπως καταλαβαινετε δεν υπαρχει τιποτα απο δουλεια και προβλεπετε να μεινω αρκετο καιρο ετσι σκεφτομαι να εκμεταλευτω τον ελευθερο χρονο που θα εχω απο δω και περα και να ξαναδωσω πανελληνιες με στοχο καποια παραιατρικα ΤΕΙ,λογοθεραπεια,εργοθεραπεια,φυσικοθεραπεια,νοσηλευτικη κτλ. Υπαρχουν αρκετα προβληματα και δυσκολιες βεβαια αλλα αυτο που με προβληματιζει κυριως ειναι οτι αν δωσω τελικα του χρονου στα εικοσιπεντε μου, θα βγω στην αγορα εργασιας στα 29-30 περιπου πολυ αργα δηλαδη... Θα μπορεσω να σταδιοδρομησω τοτε, και να καταφερω κατι καλο? Η τσαμπα θα μπω σε ολη αυτη τη διαδικασια! Περιμενω τις αποψεις σας γιατι ειμαι πολυ μπερδεμενος. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Συγχαρητήρια για το εγχείρηρημα πρώτα απ όλα.Το γεγονός οτι θα βγείς στην αγορά εργασίας "μεγάλος" σε ηλικία δέν θα πρέπει να σε πτοεί.Μάθε τέχνη κι άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε,λέει ο λαός.

Γενικότερα τα ιατρικά-παραϊατρικά επαγγέλματα είναι διαχρονική αξία,αυτό φυσικά δέν αποκλείει την πιθανότητα οτι κάποια στιγμή θα υπάρξει και εκει κορεσμός.Κάτι ανάλογο έγινε με τα παιδαγωγικά και τους απόφοιτους φιλοσοφικής.

Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή,κοίτα να συνδυάσεις την σχολή με κάποια part-time εργασία για να έχεις εισόδημα.

Δημοσ.

Κάποιο μεταπτυχιακό που να δίνει άλλη κατέυθυνση στο πτυχίο του ΤΕΙ που έχεις βγάλει έχεις σκεφτεί;;; Μπορείς με μεταπτυχικό να αλλάξεις εντελώς αντικείμενο. Το ΤΕΙ το έχεις τελειώσει βασικά και τι ακριβώς είναι αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Κάποιο μεταπτυχιακό που να δίνει άλλη κατέυθυνση στο πτυχίο του ΤΕΙ που έχεις βγάλει έχεις σκεφτεί;;; Μπορείς με μεταπτυχικό να αλλάξεις εντελώς αντικείμενο. Το ΤΕΙ το έχεις τελειώσει βασικά και τι ακριβώς είναι αν επιτρέπεται;

Aπο οτι ειπε ΙΕΚ εχει τελειοσει, οχι ΤΕΙ.

Παντως παραιατρικα εχει και σε ΙΕΚ, αν δεν θες να περασεις παλι απο πανελληνιες, που δεν ειναι και σιγουρο οτι θα περασεις καπου.

Δημοσ.

@Tenshi

Ευχαριστω. Το ξερω οτι ισως στο μελλον να υπαρξει κορεσμος αλλα αυτη τη στιγμη δεν βρισκω κατι καλυτερο να σπουδασω που να ειναι και στις δυνατοτητες μου. Oσον αφορα την part time εργασια εννοειτε.

@Marria

Ναι εχει και σε ΙΕΚ αλλα βγαινεις μονο βοηθος δηλαδη περιορισμενα δικαιωματα, μικροτεροι μισθοι κτλ.

Ενταξει δεν ειναι σιγουρο οτι θα περασω αλλα θα κανω οτι καλυτερο μπορω, θα ξεκινησω απο τωρα σιγα σιγα το διαβασμα μονος μου, ισως κανω και καποια ιδιαιτερα το καλοκαιρι και απο σεπτεμβρη θα γραφτω σε φροντ. Ε και οτι καταφερω τελικα, ακομα και σε περιπτωση αποτυχιας τουλαχιστον θα χω προσπαθησει.

Δημοσ.

ενα πραγμα που καταλαβα με το περασμα καποιων χρονων ειναι πως οι πανελληνιες ειναι πανευκολες..το θεμα ειναι πως εχεις και το σχολειο 7 ωρες και σε κουραζει απιστευτα..εγω ανετα εδινα ξανα πανελληνιες..χωρις σχολειο ειναι πολυ ανετα..

Δημοσ.

Είσαι μικρός ακόμα πρόσφατος από το σχολείο και τα θυμάσαι. Να το κάνεις και στο προτείνω άμεσα. Και οχι δεν εισαι μεγάλος στα 30 σου για δουλειά. Αν επιλέξεις σχολή με μέλλον όλα θα πάνε καλά.

Παρεπιπτόντος να ξέρεις πως υπάρχει και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αν σε ενδιαφέρει κάτι το οποίο κοστίζει μεν, είναι δυσκολότερο από τα συμβατικά Πανεπιστήμια (για λόγους που αν θέλεις σου αναλύω με πρώτο και κυριότερο το οτι δε διδάσκεσαι αλλά απλά διαβάζεις και ερευνάς μόνος) και σου δίνει ίσης αξίας πτυχίο.

Καλη επιτυχία!

Υ.Γ-Τα ΙΕΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη αποτυχία της νεότερης φοιτητικής ιστορίας.

Το πτυχιο που δίνουν (η πιστοποίηση δηλαδη) αποτελεί ένα άχρηστο χαρτί που σε ολες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις θεωρείτε απολυτήριο λυκείο και όχι προσόν. Εκτος και αν βρεις και εκει ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην αγορά(πχ τεχνικος ανεκλυστήρων ξέρω γω) και σε προσλάβει καμια εταιρία.

Ειδικότητες τύπου "διαφήμιση, οικονομίας και διοικησης κτλ κτλ" είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Δημοσ.

Κοίτα φίλε άμα σου αρέσει να ασχοληθείς ξανά με πανελλήνιες είσαι διατεθημένος να διαβάσεις και το κυριότερο να είσαι έτοιμος αν διαπιστώσεις οτι δεν πέτυχες να μην απογοητευτείς, τότε κάντο. Έχουμε ίδια ηλικιά πρέπει να έδωσες παλιά εξετάσεις στο ίδιο έτος με εμένα. Εγώ ούτε να ακούω θέλω για πανελλήνιες γιατί μου έρχονται στο μυαλό η κούραση που πέρασα τόσο σωματική με τα φροντηστήρια γιατί είχα προβλήματα υγείας όσο και η ψυχολογική. Για το θέμα της ηλικίας δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως εγώ αν και έλεγα οτι θα έκανα πολλές άλλες σπουδές μετά το 1ο πτυχίο βλέπω πως πλέον δεν έχω καμία όρεξη πλέον για κάτι άλλο.

Δημοσ.

Κοίτα φίλε άμα σου αρέσει να ασχοληθείς ξανά με πανελλήνιες είσαι διατεθημένος να διαβάσεις και το κυριότερο να είσαι έτοιμος αν διαπιστώσεις οτι δεν πέτυχες να μην απογοητευτείς, τότε κάντο. Έχουμε ίδια ηλικιά πρέπει να έδωσες παλιά εξετάσεις στο ίδιο έτος με εμένα. Εγώ ούτε να ακούω θέλω για πανελλήνιες γιατί μου έρχονται στο μυαλό η κούραση που πέρασα τόσο σωματική με τα φροντηστήρια γιατί είχα προβλήματα υγείας όσο και η ψυχολογική. Για το θέμα της ηλικίας δεν υπάρχει πρόβλημα πάντως εγώ αν και έλεγα οτι θα έκανα πολλές άλλες σπουδές μετά το 1ο πτυχίο βλέπω πως πλέον δεν έχω καμία όρεξη πλέον για κάτι άλλο.

Aυτο ακριβως ειναι και το δικο μου σκεπτικο. Αλλιως ειναι οταν πας σχολειο, οταν εισαι ολη μερα με τα μαθηματα, εχεις και τη βοηθεια απο καθηγητες και συμμαθητες. Και αλλιως οταν εχεις φυγει απο το ολο συστημα, εχεις ξεχασει μερικα πραγματα και θα πρεπει να κανεις διπλασια προσπαθεια απο τους αλλους. Και εγω τωρα ουτε να ακουσω θελω για μαθηματα και εξετασεις, απλως δεν...

Παντως καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου ts :)

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για τα σχολια σας. Να ειστε ολοι καλα.

Είσαι μικρός ακόμα πρόσφατος από το σχολείο και τα θυμάσαι. Να το κάνεις και στο προτείνω άμεσα. Και οχι δεν εισαι μεγάλος στα 30 σου για δουλειά. Αν επιλέξεις σχολή με μέλλον όλα θα πάνε καλά.

Παρεπιπτόντος να ξέρεις πως υπάρχει και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αν σε ενδιαφέρει κάτι το οποίο κοστίζει μεν, είναι δυσκολότερο από τα συμβατικά Πανεπιστήμια (για λόγους που αν θέλεις σου αναλύω με πρώτο και κυριότερο το οτι δε διδάσκεσαι αλλά απλά διαβάζεις και ερευνάς μόνος) και σου δίνει ίσης αξίας πτυχίο.

Καλη επιτυχία!

Υ.Γ-Τα ΙΕΚ αποτελούν τη μεγαλύτερη αποτυχία της νεότερης φοιτητικής ιστορίας.

Το πτυχιο που δίνουν (η πιστοποίηση δηλαδη) αποτελεί ένα άχρηστο χαρτί που σε ολες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις θεωρείτε απολυτήριο λυκείο και όχι προσόν. Εκτος και αν βρεις και εκει ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην αγορά(πχ τεχνικος ανεκλυστήρων ξέρω γω) και σε προσλάβει καμια εταιρία.

Ειδικότητες τύπου "διαφήμιση, οικονομίας και διοικησης κτλ κτλ" είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Το μπλονταρισμενο δεν ισχυει, δυστηχως, ημουν πολυ μετριος μαθητης, εχουν περασει και 6 χρονια που τελειωσα, οποτε εχω πολυ μεγαλα κενα. Παντως εχω εξι μηνες μπροστα μου μεχρι το σεπτεμβρη και με αρκετο διαβασμα νομιζω θα καταφερω να τα καλυψω. Οσον αφορα το ΕΑΠ εκτος απο τα τσουχτερα διδακτρα, η εισαγωγη απ οσο ξερω ειναι με κληρωση, δεν ειναι δηλαδη σιγουρο το ποτε τελικα θα καταφερεις να μπεις. Επισης να μεν δινει θεωρητικα ισαξιο πτυχιο με τα υπολοιπα συμβατικα ΑΕΙ αλλα οι αποφοιτοι δεν νομιζω οτι αντιμετωπιζονται το ιδιο απο την αγορα εργασιας.

Τα ιεκ φιλε μου ειναι πονεμενη ιστορια, πλην ελαχιστων ειδικοτητων απλα παραγουν ανεργους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...