RottenLungs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Λοιπόν σήμερα μουτ ήρθε ένας φακός που αγόρασα απο amazon για τον οποίον έσκασα 50 €. Ο μαλ@κας απο τα ΕΛΤΑ χτυπαει το κουδούνι, απαντάει η μάνα μου και πάει να κατέβει να πάρει το δέμα. Αυτό όμως το σουτάρει πάνω απο την γκαραζόπορτα και φεύγει. Να του κάνω καταγγελία;;; Τώρα η μονιμότητα παίζεται. Έμαθα το ονοματάκι και μίλησα με τον ίδιο και μίλαγε σε βρεγμένη γάτα ο καραγκιόζης. "Εεε και που να το ξέρω οτι σπάει;;; Εεεε δεν έβρισκα που να το χώσω;;; Εεεε δεν το πέταξα με δύναμη;;;" Το δίλλημα είναι οτι ο φακός μέχρι τώρα δείχνει μια χαρά. Αλλα την επόμενη φορά αν έχω ένα κινητό ή κάτι πιο εύθραυστο ή το κάνει σε κάποιον άλλον ρε αδελφέ. Έχω όνομα, έχω ημερομηνίες, ώρες κτλ. Να του κάνω καταγγελία και αν ναι πού; Υ.Γ. Ρε φίλε να δείχνουν τέτοια ασέβεια στην περιουσία του άλλου. Δηλαδή δεν ντρέπνται καθόλου. Εγω έκανα και αναφορά στο amazon, τα ΕΛΤΑ πρέπει να τα κόψουν εντελώς, αυτοί νομίζουν οτι τα ΕΛΤΑ είναι σαν τα Royal Mail (Αγγλικό ταχυδρομείο) κτλ.
athlios Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Κάντου. Δε θα χάσει τη δουλειά του και την επόμενη φορά θα το σκεφτεί 2 φορές πριν το πετάξει. Υγ. Δε ξερω γιατι απανταω αλλα ειμαι στη σχολη και με εχει φαει η βαρεμαρα... Sent from my iPhone using Insomnia
PCharon Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Παραπλάνηση Νο1: Νομίζεις πως ο ταχυδρόμος που έκανε τη παράδοση είναι ο μόνος που φέρθηκε έτσι στο δέμα σου. Ενδεχομένως στη διαδρομή να έφαγε και χειρότερες. Ο κανόνας λέει «συσκευάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε κι ο θεός βοηθός». Φροντίδα και προδέρμ στα δέματα μη περιμένεις. (σημείωση: ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό ο ταχυδρόμος το εκσφενδόνισε, πιθανόν σκέφτηκε «κι αν σπάσει, δε σημαίνει πως το έσπασα εγώ, τόση διαδρομή - τρέχα γύρευε») Παραπλάνηση Νο2: Νομίζεις πως όταν στέλνουν κάτι, «επιλέγουν» τα ΕΛΤΑ, λάθος. Όταν αποστέλλεται από οποιαδήποτε χώρα κάτι με ταχυδρομείο (απλό ή εξπρές/συστημένο ή όχι) αυτό αποστέλλεται με τις ΕΚΕΙ ταχυδρομικές υπηρεσίες (πχ αν στη Μ.Βρετανία το εκεί ΕΛΤΑ λέγεται «Royal Mail» τότε με αυτό) και μόλις μπαίνει στη χώρα ΤΟΤΕ το αναλμβάνουν τα ΕΛΤΑ που είναι οι ΕΔΩ ταχυδρομικές υπηρεσίες. Αν δηλαδή το στείλουν με ταχυδρομείο, δεν το παίρνουν τα ΕΛΤΑ από τη Μ.Βρετανία να το φέρουν εδώ, η υπηρεσία της μιας χώρας το παραδίδει στην αντίστοιχη της άλλης. Οπότε αν όντως θες να μην το πιάνουν στα χέρια τους ελτατζήδες (χα) τότε το παραγγέλνεις με κάποια άλλη υπηρεσία όπως DHL, UPS κτλ που το αναλαμβάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος και ξέρεις πού να απευθυνθείς για βρισίδι.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=PKUDTPbDhnA Τηλέφωνο ΕΛΤΑ 8001182000 Θα τους ζητήσεις διεύθυνση να στείλεις γραπτώς τα παράπονά σου, ή email.
kostas_dr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Έκανες πολύ καλά που μίλησες με τον ίδιο. Έτσι θα σε θυμάται και θα προσέχει περισσότερο τα πράγματά σου στο μέλλον (ελπίζω δηλαδή).
PCharon Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 ^ Δε το έκανε για κακό ο φεντεξ στο βίντεο, σκέφτηκε να το περάσει από τα κάγκελα να το αφήσει απαλά μέσα, αλλά φοβήθηκε μη το κλέψει περαστικός οπότε το εκσφενδόνισε παραμέσα να μη φτάνεται από περαστικό. Ορίστε το παιδί!
RottenLungs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Παραπλάνηση Νο1: Νομίζεις πως ο ταχυδρόμος που έκανε τη παράδοση είναι ο μόνος που φέρθηκε έτσι στο δέμα σου. Ενδεχομένως στη διαδρομή να έφαγε και χειρότερες. Ο κανόνας λέει «συσκευάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε κι ο θεός βοηθός». Φροντίδα και προδέρμ στα δέματα μη περιμένεις. (σημείωση: ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό ο ταχυδρόμος το εκσφενδόνισε, πιθανόν σκέφτηκε «κι αν σπάσει, δε σημαίνει πως το έσπασα εγώ, τόση διαδρομή - τρέχα γύρευε») Παραπλάνηση Νο2: Νομίζεις πως όταν στέλνουν κάτι, «επιλέγουν» τα ΕΛΤΑ, λάθος. Όταν αποστέλλεται από οποιαδήποτε χώρα κάτι με ταχυδρομείο (απλό ή εξπρές/συστημένο ή όχι) αυτό αποστέλλεται με τις ΕΚΕΙ ταχυδρομικές υπηρεσίες (πχ αν στη Μ.Βρετανία το εκεί ΕΛΤΑ λέγεται «Royal Mail» τότε με αυτό) και μόλις μπαίνει στη χώρα ΤΟΤΕ το αναλμβάνουν τα ΕΛΤΑ που είναι οι ΕΔΩ ταχυδρομικές υπηρεσίες. Αν δηλαδή το στείλουν με ταχυδρομείο, δεν το παίρνουν τα ΕΛΤΑ από τη Μ.Βρετανία να το φέρουν εδώ, η υπηρεσία της μιας χώρας το παραδίδει στην αντίστοιχη της άλλης. Οπότε αν όντως θες να μην το πιάνουν στα χέρια τους ελτατζήδες (χα) τότε το παραγγέλνεις με κάποια άλλη υπηρεσία όπως DHL, UPS κτλ που το αναλαμβάνουν από την αρχή μέχρι το τέλος και ξέρεις πού να απευθυνθείς για βρισίδι. Καμία παραπλάνηση. Για το πρώτο, όταν η συσκευασία είναι καλή λίγο ταρακούνημα στο φορτηγάκι δεν προκαλεί σχεδόν ποτέ πρόβλημα. Για το δεύτερο, αυτό είπα παραπάνω, οτι νομίζουν το amazon οτι τα ΕΛΤΑ είναι σαν τα ταχυδομεία κάθε χώρα. Το amazon στέλνει είτε με Royal Mail όταν τα δέματα είναι μικρά και μετα αναλαμβάνει το ΕΛΤΑ στα ελληνικά εδάφη είτε με εταιρίες courier που μέχρι στιγμής είναι όλοι κύριοι (πρώτη φορά μου έρχεται με ΕΛΤΑ). Σκέψου να ήταν σκληρός Δίσκο..... Ο Χριστός... Ο ΕΛΤΑτζής δεν πρόκειται να πάθει τίποτα άμα εμένα μου το σπάσει. O FedExάς θα απολυθεί ή θα του γίνει παρατήρηση ώστε στην δεύτερη να απολυθεί. Θα κάνω την καταγγελία και θα την στείλω με FAX. Σκέψου τώρα να την στείλω με ΕΛΤΑ και να μην πάει ποτέ (χοΥμορ).
PCharon Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Συνεχίζεις να έχεις παραπλάνηση. Η Νο1 είναι και ο κύριος λόγος να μην τρελαίνεσαι και πολύ. Η Νο2 μεταλλάχτηκε κι έγινε σύγχυση του ταχυδρομείου με τις κούριερ. Δε το λέω για κακό, απλά νομίζω πως τσάμπα ψάχνεσαι. Αφού έκανες τη σύσταση στο συγκεκριμένο ταχυδρόμο, ΟΚ, και πολλά έκανες (ουσιαστικά αφού ζημιά δεν έγινε, πήρες το αίμα σου πίσω και με τόκο, θα το φέρνει σε πούπουλα την επόμενη, χαχα). Το πολύ πολύ την επόμενη πληρώνεις παραπάνω και το φέρνεις με κούριερ. Στο μεταξύ το τί συνέβη σε όλη τη διαδρομή, δε το βλέπεις, τόσα χέρια περνάει, μη κολλάς στο τελικό βήμα...
RottenLungs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Συνεχίζεις να έχεις παραπλάνηση. Η Νο1 είναι και ο κύριος λόγος να μην τρελαίνεσαι και πολύ. Η Νο2 μεταλλάχτηκε κι έγινε σύγχυση του ταχυδρομείου με τις κούριερ. Δε το λέω για κακό, απλά νομίζω πως τσάμπα ψάχνεσαι. Αφού έκανες τη σύσταση στο συγκεκριμένο ταχυδρόμο, ΟΚ, και πολλά έκανες (ουσιαστικά αφού ζημιά δεν έγινε, πήρες το αίμα σου πίσω και με τόκο, θα το φέρνει σε πούπουλα την επόμενη, χαχα). Το πολύ πολύ την επόμενη πληρώνεις παραπάνω και το φέρνεις με κούριερ. Στο μεταξύ το τί συνέβη σε όλη τη διαδρομή, δε το βλέπεις, τόσα χέρια περνάει, μη κολλάς στο τελικό βήμα... Όταν αγοράζεις απο amazon πάνω απο 25 Λίρες (ή 15, δεν θυμάμαι καλα) στα στέλνει με δωρεάν μεταφορικά και ΕΠΙΛΕΓΕΙ εκείνο με τι θα στα στείλει. ΆΜΑ είναι μικρό στο στέλνουν με ταχυδρομείο (πρώτα Αγγλικό, μετά ΕΛΤΑ). Αν είναι μεγάλο το δέμα επιλέγουν κάποιο courier ιδιωτικό. Πέρνω 3-4 φορές το χρόνο απο amazon τα τελευταία 2 χρόνια. Στην αναφορά θα αναφέρω οτι το προϊόν δεν έσπασε, οπότε να μην βρεί τσαμπέ μπελά. Αλλα καλό είναι να την κάνω ώστε να αρχίσουν λίγο να φοβούνται και να προσέχουν. Άμα όλοι μας τους ταράζαμε στις αναφορές, φαντάζομαι πως θα άλλαζε λίγο η κατάσταση. Υ.Γ. Εγω περίμενα να μου αφήσει σημείωμα. Απο το να το πετάει καλύτερα να πηγαίνω και να το πέρνω εγω απο τα ΕΛΤΑ όπως τόσες άλλες φορές.
PCharon Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Α εντάξει, τώρα κατάλαβα τί εννοείς «επιλέγουν», σόρι. Υ.Γ. Εγω περίμενα να μου αφήσει σημείωμα. Απο το να το πετάει καλύτερα να πηγαίνω και να το πέρνω εγω απο τα ΕΛΤΑ όπως τόσες άλλες φορές. Αν ήταν συστημένο, δε το συζητάμε, παραλαβή με υπογραφή ή σημείωμα. Αν δεν ήταν, ναι, το αφήνουν χύμα και δε ρωτάνε (εκτός αν είναι μεγάλο για να το κουβαλήσει ο ταχυδρόμος, οπότε αφήνουν σημείωμα να το πάρεις από το κατάστημα).
xreokopia Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Καλα, τα ευθραστα ειδη δε μπαινουν σε προστατευμενη συσκευασια? Οι τρακες που μπορει να φαει μεχρι να ερθει απ το εξωτερικο ειναι πολλες.
isay Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 @RottenLungs Σίγουρα πρέπει να κάνεις έγγραφη καταγγελία, αλλά μην περιμένεις αλλαγή στη συμπεριφορά. Εσύ ειδες το τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της κακομεταχείρησης. Έχεις την εντύπωση οτι στα κέντρα διανομής τα χαϊδεύουν; Εκεί να δεις ξύλο! Στο στάδιο παραλαβής και το στάδιο της τελικής παράδοσης, οι υπάλληλοι προσπαθούν να ειναι "ευγενικοί" αλλά στα ενδιάμεσα πέφτουν πολλές κλωτσιές και χτύποι. Αυτό ειναι κοινό σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή εταιρεία μεταφορών. Είτε λέγεται ΕΛΤΑ, είτε Royal mail, ειτε acs ή DHL το ξύλο ειναι μπόλικο. Ειδικά για Royal mail και acs έχω προσωπική γνώμη. Η λύση ειναι να προτιμάς μαγαζιά που αποδεδειγμένα εχουν άριστη συμπεριφορά σε περιπτώσεις που το είδος φτάσει σπασμένο και το amazon ειναι μια απο αυτες τις εταιρίες.
DrLo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Να του κάνω καταγγελία;;; Τώρα η μονιμότητα παίζεται. Καλά μη νομίζεις ότι θα του κάνουν και τίποτα, το πιθανότερο είναι να "προωθήσουν αρμοδίως" το παράπονό σου (= το γράψουν στα $%@$%%& τους). Βέβαια από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή οπότε αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις .... Εσύ ειδες το τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της κακομεταχείρησης. Έχεις την εντύπωση οτι στα κέντρα διανομής τα χαϊδεύουν; Εκεί να δεις ξύλο! Στο στάδιο παραλαβής και το στάδιο της τελικής παράδοσης, οι υπάλληλοι προσπαθούν να ειναι "ευγενικοί" αλλά στα ενδιάμεσα πέφτουν πολλές κλωτσιές και χτύποι. Αυτό ειναι κοινό σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή εταιρεία μεταφορών. Είτε λέγεται ΕΛΤΑ, είτε Royal mail, ειτε acs ή DHL το ξύλο ειναι μπόλικο. Ειδικά για Royal mail και acs έχω προσωπική γνώμη. Το ίδιο μου έλεγε έκπληκτος φίλος όταν είχε πρωτοξεκινήσει courier.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα