Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, 

Μια ερώτηση παρακαλώ. Έχω οπτική ινα HCN και έχω το παλιό modem arrow, το οποίο τρώει αρκετές αποσυνδέσεις, άκουσα ότι έφεραν καινούργια. 

Έχει κάποιος γνώση τι έφεραν?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 14/03/2025 at 20:23, tomass523 said:

Γειά σας, 

Μια ερώτηση παρακαλώ. Έχω οπτική ινα HCN και έχω το παλιό modem arrow, το οποίο τρώει αρκετές αποσυνδέσεις, άκουσα ότι έφεραν καινούργια. 

Έχει κάποιος γνώση τι έφεραν?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

το πιο ευκολο θα ηταν να τους καλεσεις και να τους ρωτησεις οχι μονο τι εφεραν αλλα και αν δικαιουσαι να στο αλλαξουν.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει κάποιος οπτική στο σπίτι με HCN στη θέρμη Θεσσαλονίκης, να μου πει εντυπώσεις και αν είναι ευχαριστημένος;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

στο JF611ßTV γνωρίζει κανεις πως μπορείς να βάλεις πάνω του VPN ? Αν ναι ας βοηθησει καποιος γιατι δεν μπορω να βρώ καμια πληροφορία 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περιοδικά κάποια από τα τηλεοπτικά κανάλια αντιμετώπιζαν πρόβλημα, συγκεκριμένα και κατά περίεργο τρόπο μόνο κάποια ξένα ειδησεογραφικά: France24, TV5 Monde, TRTWorld, RAI που παρακολουθώ για διεθνείς ειδήσεις.

Αλλά επειδή στη πολυκατοικία είχαμε πάντα τρομερό πρόβλημα με τη λήψη (άπειρους ενισχυτές έχω αλλάξει, χωρίς βιώσιμο αποδοτικό αποτέλεσμα), η διάθεση τηλεοπτικών καναλιών από τη HCN ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που έκανα τη μετάβαση, αφού οι δικοί μου, συνταξιούχοι πλέον, παρακολουθούν αρκετά τηλεόραση..

Το πρόβλημα είχε προκύψει ξανά πριν από λίγους μήνες, τότε έκανα μια ενημε΄ρωση στην HCN και διορθώθηκε.

...σήμερα όμως κάλεσα ξανά και πρακτικά η απάντηση που μου έδωσαν, χωρίς να εξηγήσουν γιατί το πρόβλημα εμφανίζεται συγκεκριμένα μόνο σ' αυτά, είναι ότι πρόκειται περί "ασυμβατότητας", ότι το πρόβλημα θα γενικευτεί και στα υπόλοιπα και εντός μιας βδομάδας μπορεί να μην πιάνει κανένα και με συμβούλεψαν να συνδέσω τη τηλεόραση στη κεντρική κεραία αντί για το μόντεμ-ρούτερ.

Χωρίς λοιπόν να εξηγήσουν την επιλεκτική εμφάνιση του προβλήματος, η απάντηση που μου έδωσαν εμμέσως κ ασαφώς είναι ότι η HCN εγκαταλείπει σταδιακά τη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος.

...πέρα από το πρόβλημα για μένα λόγω της άθλιας λήψης στη πολυκατοικία, υπάρχει και το θέμα του κόστους, καθώς είχα πληρώσει παραπάνω για να περάσουν ομοαξονικά καλώδια τηλεόρασης σε 3 χωριστά δωμάτια, ενώ και η διάτρηση των τοίχων πλέον θα είναι άσκοπη.

Δεν ξέρω για ποιούς λόγους γίνεται αυτό, τί επιπλέον κόστος επιβαρύνονται όταν άλλοι πάροχοι πχ Inalan δεν παρέχουν τέτοια υπηρεσία...

...είδα τώρα ότι έχουν ήδη αφαιρέσει κάθε αναφορά σε τηλεοπτικές υπηρεσίες από την ιστοσελίδα τους.

Δημοσ.

Καλημέρα. Αυτή την απάντηση σου την έδωσε τεχνικός;

Πριν από δέκα μέρες είχα επικοινωνία μαζί τους, με δύο τεχνικούς γιατί ζήτησα να μου αλλάξουν το ρουτερ λόγω συχνών προβλημάτων. Μου είπαν ότι θα μου δώσουν ένα TP link αλλά το πρόβλημα μου ήταν ότι αυτό δεν δίνει έξοδο για τηλεόραση. Για να μην λέω πολλά, τελικά μου έβαλα αυτό το ρουτερ για ίντερνετ και μου άφησαν ένα καινούργιο σαν το παλιό μόνο για τηλεφωνία και τηλεόραση, δεν μου είπαν κάτι περί κατάργησης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/05/2025 at 09:45, alfa1312 said:

Καλημέρα. Αυτή την απάντηση σου την έδωσε τεχνικός;

Πριν από δέκα μέρες είχα επικοινωνία μαζί τους, με δύο τεχνικούς γιατί ζήτησα να μου αλλάξουν το ρουτερ λόγω συχνών προβλημάτων. Μου είπαν ότι θα μου δώσουν ένα TP link αλλά το πρόβλημα μου ήταν ότι αυτό δεν δίνει έξοδο για τηλεόραση. Για να μην λέω πολλά, τελικά μου έβαλα αυτό το ρουτερ για ίντερνετ και μου άφησαν ένα καινούργιο σαν το παλιό μόνο για τηλεφωνία και τηλεόραση, δεν μου είπαν κάτι περί κατάργησης. 

Μου το είπε υπάλληλος στη γραμμή του σέρβις...

Κι όπως είπα, κάθε αναφορά σε τηλεόραση έχει εξαφανιστεί στο ανασχεδιασμένο ιστόστοπο.

Εχω τηλεοπτικό σήμα, δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη...και πάλι, γιατί τα ειδησεογραφικά συγκεκριμένα (εκτός BBC) να κόβονται ενώ τα άλλα να λειτουργούν έστω σ' αυτή τη σταδιακή αποχώρηση από τη παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών;

Δεν ξέρω, αλλά δεν μου αρέσει.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

Μάλιστα, αν κόψουν την τηλεόραση θα είναι λόγος αποχώρησης, ήδη εδώ και καιρό σκέφτομαι την Inalan …το κουτί περιμένει στην είσοδο.

Ας το σκεφτούν καλά.

Δημοσ.
2 hours ago, alfa1312 said:

Μάλιστα, αν κόψουν την τηλεόραση θα είναι λόγος αποχώρησης, ήδη εδώ και καιρό σκέφτομαι την Inalan …το κουτί περιμένει στην είσοδο.

Ας το σκεφτούν καλά.

Ξαναμίλησα σήμερα με μια κοπελίτσα από HCN, λένε δεν θα προσφέρεται σε νέους πελάτες η τηλεόραση...θα δούν λέει τί θα γίνει με τους υπάρχοντες που έχουν τηλεόραση κ αναλόγως πού είσαι μπορεί να έχεις περισσότερα-λιγότερα θέματα ή κατα περίπτωση να έχεις/να μην έχεις τηλεόραση...

Αυτή μού είπε ότι αφού έχω εγώ ακόμη τηλεόραση, μπορεί να είναι κάποιο σφάλμα που δεν βλέπω τα ειδησεογραφικά...θα το δουν και θα με ξανακαλέσουν...

Ασαφή πράγματα πέραν του ότι δεν θα προσφέρεται πλέον.

Για μένα είναι όντως κρίσιμο, κι ας μην βλέπω ο ίδιος τηλεόραση πέρα από ξένα ειδησεογραφικά, γιατί από τη κεντρική κεραία δεν πιάνω σχεδόν τίποτα (έχω αλλάξει κ τις πρίζες για τη κεραία, άπειρους ενισχυτές) και οι συνταξιούχοι γονείς βλέπουν αρκετά.

Οπότε ΟΤΕ-ΑΝ κοπεί η τηλεόραση είτε θα πάω INALAN είτε σε κάποιο από τα πακέτα Ιντερνετ-τηλεφωνίας-τηλεόρασης των μεγάλων παρόχων.

...αυτοί δίνουν τηλεόραση μέσω ιντερνετ ή με κάποιο αποκωδικοποιητή;

Καθώς υπάρχουν τηλεοράσεις σε 3 δωμάτια (υπνοδωμάτια, σαλόνι), να δούμε πώς θα γίνει...

...τσάμπα οι τρύπες στους τοίχους...

Δημοσ.

Πάντως, σε περίπτωση που έχεις ένα καλώδιο από κεραία ταράτσας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπάρχουσα εγκατάσταση που έχεις κάνει με την HCN

Δημοσ.
8 ώρες πριν, definitio είπε

Ξαναμίλησα σήμερα με μια κοπελίτσα από HCN, λένε δεν θα προσφέρεται σε νέους πελάτες η τηλεόραση...θα δούν λέει τί θα γίνει με τους υπάρχοντες που έχουν τηλεόραση κ αναλόγως πού είσαι μπορεί να έχεις περισσότερα-λιγότερα θέματα ή κατα περίπτωση να έχεις/να μην έχεις τηλεόραση...

Αυτή μού είπε ότι αφού έχω εγώ ακόμη τηλεόραση, μπορεί να είναι κάποιο σφάλμα που δεν βλέπω τα ειδησεογραφικά...θα το δουν και θα με ξανακαλέσουν...

Ασαφή πράγματα πέραν του ότι δεν θα προσφέρεται πλέον.

Για μένα είναι όντως κρίσιμο, κι ας μην βλέπω ο ίδιος τηλεόραση πέρα από ξένα ειδησεογραφικά, γιατί από τη κεντρική κεραία δεν πιάνω σχεδόν τίποτα (έχω αλλάξει κ τις πρίζες για τη κεραία, άπειρους ενισχυτές) και οι συνταξιούχοι γονείς βλέπουν αρκετά.

Οπότε ΟΤΕ-ΑΝ κοπεί η τηλεόραση είτε θα πάω INALAN είτε σε κάποιο από τα πακέτα Ιντερνετ-τηλεφωνίας-τηλεόρασης των μεγάλων παρόχων.

...αυτοί δίνουν τηλεόραση μέσω ιντερνετ ή με κάποιο αποκωδικοποιητή;

Καθώς υπάρχουν τηλεοράσεις σε 3 δωμάτια (υπνοδωμάτια, σαλόνι), να δούμε πώς θα γίνει...

...τσάμπα οι τρύπες στους τοίχους...

Επειδή έχω και Cosmote tv στο σαλόνι παίζει με το App στο υπνοδωμάτιο έχω τον αποκωδικοποιητή και στο γραφείο μου αν θέλω να δω, σπάνιο, κάνω mirroring από το κινητό. Εγώ μάλλον θα πάω inalan ή Vodafone που έχω και τα κινητά μου. 
όπως και να έχει πάντως είναι κακή εξέλιξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έφτιαξαν τα κανάλια που έλειπαν...

...με πήραν τηλέφωνο και είπαν ότι χρειαζόταν απλώς ένα ρεσετ στον εξοπλισμό τους για να λειτουργήσουν ξανά τα κανάλια...

...επιβεβαίωσαν ότι θα διακοπεί η παροχή τηλεοπτικού σήματος ΟΤΑΝ γίνει η αναβάθμιση εξοπλισμού που σχεδιάζουν...αυτή τη φορά είπαν μπορεί να γίνει μέσα σε 2 βδομάδες...

...τους επεσήμανα κι εγώ ότι πήγα HCN γιατί πρόσφεραν κ γραμμή τηλεόρασης και λένε συζητούν για το τί θα γίνει...

...αφού όμως είπαν είναι ασύμβατος ο νέος εξοπλισμός με τη παροχή τηλεοπτικού σήματος, δύσκολο το βλέπω να διατηρείται, ίσως δώσουν κάποιο δώρο πχ αναβάθμιση ταχύτητας για κάποιο διάστημα ή κατι τέτοιο
...ίσως όμως κάποια πίεση από τους πελάτες να τους αλλάξει γνώμη ή να δοθεί παράταση...

Οπότε όσοι θέλετε ΤηΒη, στείλτε κανα μήνυμα υπέρ της διατήρησης της υπηρεσίας...

το καλό της HCN παραμένει η έλλειψη συμβολαίου και η δυνατότητα "παγώματος" ώστε να μη χρεωθείς αν πχ λείψεις 1+ ολόκληρο μήνα.

7 hours ago, jpater said:

Πάντως, σε περίπτωση που έχεις ένα καλώδιο από κεραία ταράτσας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπάρχουσα εγκατάσταση που έχεις κάνει με την HCN

Δεν κατάλαβα καλά...εννοείς το ομοαξονικό καλώδιο της HCN να το συνδέσω με χωριστή κεραία, σε ταράτσα ή αλλού;

Για κεραία στο μπαλκόνι το μήκος θα έφθανε, υποθέτω, αλλά δεν το θέλω κ δεν βολεύει...για τη ταράτσα δεν φτάνει το μήκος, εκτός αν έκοβα το ομοαξονικό από το κουτί της HCN κάτω στο πεζοδρόμιο (είμαι 3ο όροφο, η ταράτσα είναι πρακτικά 6ο) και το τραβούσα πάνω...

...αλλά δεν νομίζω ότι έχω δικαίωμα να το κάνω...

..τα πακε΄τα Full Fiber της Vodafone είναι ίσα σε downstream/upstream;

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

κανουν αναβάθμιση και υπαρχει ασυμβατότητα στον εξοπλισμο ,

αλλα αν και ποτε θα δωσουν ξανα τηλεοραση δεν ξερουν.

πιθανον να  ντρεπονται να μας το πουνε στα ισα και μας το  λενε πλαγιο τροπο να κανουμε τα κουμαντα μας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...