leftermann Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Ότι δώσεις θα πάρεις, Γαλάτη. Δεν συγκρίνεται η ζέστη της καλοριφερούμπας με αυτή του γιαπωνέζου. Άσε που δω πάνου βαράμε και μπιλοζίρια ναούμ, τι να κλάσει ο γιαπωνέζος με -5 έξω.
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Όπως ακριβώς το είπες,ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Στο σαλοκαθιστικοτραπεζαριοχωλ (ναι,με το που μπήκε η μπουλούκα μου μέσα τα γκρέμισε ΟΛΑ) έχει ένα 18άρι Fujitsu καθαρόαιμο Γιαπάνι,δεν ξέρει από κλάσεις (ΑBCDE...)κι ετς,ρουφάει ό,τι του δώσεις και αποδίδει το τίμιο 65% της κάθε θερμοδυναμικής απόδοσης.Δεν συγκρίνεται αυτή η γλυκειά μαστούρα της χώνεψης ντάγκλα στο καναπέ ενώ σε χαϊδεύει από πίσω το αποϋγροποιημένο μαϊστρέλι... Μετά,άμα κλείσει παγώνει το σπίτι.Αλλά έχω προλάβει να τη πέσω κάτω απ' τα σκεπάσματα ναουμ. Τί πετρόλαδα μου λέτε,σκέφτομαι να το συνδέσω με ηλιακό,εκεί να δεις φάση.Αλλά κολώνω στα γιούργια του ρεγάλου,λέω να τη κάνω σε καμια πενταετία,οπότε τζάμπα επένδυση.....
kfyros Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δεν ξερω αν εχεις φυσικο αεριο σε δεξαμενη η το εχεις με σωληνες. Εγω που ειμαι διαχειρηστης της πολυκατοικιας μου, εχω να σου πω οτι εδωσα 1400 ευρω για το διμηνο που περασε για 8 κατοικησιμα. Υποτιθεται οτι αν δεν αναψεις εσυ και αναψει ο διπλανος σου τοτε εσυ θα παιζεις το ρολο του ψυγειου για τον διπλανο σου Είμαστε οροφοδιαμερίσματα αυτοί που σύγκρινα. Και εγώ είμαι στον πρώτο, τα παιδιά είιναι στον 4ο και 5ο. ε μια χαρά είστε. Εγώ με ατομική πληρώνω 200. Είχε και π**τσόκρυο όλο το δίμηνο ε, μην το ξεχνάμε. Ναι αλλά εσύ ζεστάθηκες. Εγώ το άναψα τρεις (3) μέρες στα μεγάλα κρύα και από τότε δεν το έχω ανοίξει καν.. Λίγο μαλακία δεν είναι ; Πιό φθηνά με aircondition. Να δούμε και τον εκκαθαριστικό της γα,,,,,ΔΕΗ... Όπως ακριβώς το είπες,ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Στο σαλοκαθιστικοτραπεζαριοχωλ (ναι,με το που μπήκε η μπουλούκα μου μέσα τα γκρέμισε ΟΛΑ) έχει ένα 18άρι Fujitsu καθαρόαιμο Γιαπάνι,δεν ξέρει από κλάσεις (ΑBCDE...)κι ετς,ρουφάει ό,τι του δώσεις και αποδίδει το τίμιο 65% της κάθε θερμοδυναμικής απόδοσης.Δεν συγκρίνεται αυτή η γλυκειά μαστούρα της χώνεψης ντάγκλα στο καναπέ ενώ σε χαϊδεύει από πίσω το αποϋγροποιημένο μαϊστρέλι... Μετά,άμα κλείσει παγώνει το σπίτι.Αλλά έχω προλάβει να τη πέσω κάτω απ' τα σκεπάσματα ναουμ. Τί πετρόλαδα μου λέτε,σκέφτομαι να το συνδέσω με ηλιακό,εκεί να δεις φάση.Αλλά κολώνω στα γιούργια του ρεγάλου,λέω να τη κάνω σε καμια πενταετία,οπότε τζάμπα επένδυση..... Είσαι καμένος..
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Εκκαθαριστικό πάντως δεν ήρθε για χειμώνα,οψόμεθα....
ApSiMan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Πολυκατοικία με 13 διαμερίσματα (τα 11 κατοικίσιμα τα 2 άδεια κ κλειστά σώματα) μας ήρθε το 3μηνο (κάθε 3 μήνες δεν έρχεται?) 4000 κ κάτι ψιλά...και με σχετική οικονομία. Να ρωτήσω αυτό που διάβασα στην αρχή, ο διαχειρηστής έχει νόμιμο κ μόνιμο μισθό? Από πότε? Δεν ισχύει κάτι τέτοιο..... Είναι ανάλογα με το καταστατικό της κάθε πολυκατοικίας. Αν ο διαχειρηστής είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος ενδεχομένως να έχει κάποια benefits παραπάνω. Μισθό νομίζω είναι σπάνιο.....
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Να ρωτήσω αυτό που διάβασα στην αρχή, ο διαχειρηστής έχει νόμιμο κ μόνιμο μισθό? Από πότε? Δεν ισχύει κάτι τέτοιο..... Είναι ανάλογα με το καταστατικό της κάθε πολυκατοικίας. Αν ο διαχειρηστής είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος ενδεχομένως να έχει κάποια benefits παραπάνω. Μισθό νομίζω είναι σπάνιο..... Έχει,διαπιστωμένα. Κοίτα λίγο το χαρτί της εταιρείας κοινοχρήστων....
ApSiMan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Είμουν διαχειρηστής πέρσυ. Στο καταστατικό της πολυκατοικίας μας είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών να γίνονται διαχειρηστές εναλλάξ. Σε γενικές συνελεύσεις αποφασίζουμε πότε και ποιος θα αναλάβει. Υπάρχει default σειρά που αναλαμβάνουμε εκτός απροόπτων. Στο χαρτί των κοινοχρήστων το μόνο extra από λογαριασμούς κλπ (που τα ορίζεις εσύ σαν διαχειρηστής) είναι το κόστος έκδοσης κοινοχρήστων (κάνα 4euro ήταν πέρσυ νομίζω την φορά). Εκτός αν λέτε ότι διαχειρηστής είναι κάποιος όχι κατοικος/ιδιοκτήτης διαμερίσματος και είναι εξωτερικός. Τότε ναι, φαντάζομαι θα έχει μισθό.
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Κοίτα λίγο το χαρτί της εταιρείας κοινοχρήστων.... Ώπα, άλλο η πληρωμή για την έκδοση των κοινοχρήστων, που είναι πολύ μικρό ποσό, άλλο αν δεν υπάρχει διαχειριστής κι έχει ανατεθεί η διαχείρηση σε εταιρεία. Αν πληρώνετε εξωτερική διαχείρηση είναι επειδή συμφωνήσατε (ή... διαφωνήσατε) και δεν έχετε διαχειριστή.
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Έχω φίλο που πληρώνεται 140€ το μήνα για να ασκεί καθήκοντα διαχειριστή.Ελέγχει τη παραλαβή πετρελαίου,επιλέγει την ομάδα καθαρισμού και την αντικαθιστά σε περίπτωση υπολειτουργίας,φωνάζει τους ανάλογους μαστόρους για τις αντίστοιχες βλάβες,ανάβει+σβήνει τον καυστήρα σε σχέση με τις ώρες που καθόρισαν και λοιπές ψιλοδουλίτσες.Δεν μου είπε αν πηδάει και τη χήρα της πολυκατοικίας τους... Αυτός είναι ένας μισθός.
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Παραπάνω μίλησες για «νόμιμο» μισθό. Το προβλέπει κάποιος νόμος ή απλά έτυχε να έχεις ένα φίλο που τους έπεισε να τον πληρώνουν; Ή μπορεί απλά να τα βουτάει από μόνος του και να στο καυχήθηκε. Αν και προηγουμένως έγραψες «κοίτα το χαρτί των κοινοχρήστων» τώρα λες για φίλο. Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι...
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Μπα,δεν μπέρδεψα κάτι. Υπάρχει κονδύλι θεσμοθετημένο στα κοινόχρηστα γιά το μισθό του,δεν τον βουτάει,μη γίνεσαι ηλίθιος τώρα,βασίσου σ´ αυτά που σου λέω και σταμάτα να με εξωθείς.
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Είμαι ηλίθιος και προσπαθώ να γίνω εξυπνότερος. Όταν φτάσω το μέγιστο της ευφυΐας μου θα σου πω. Υπάρχει κονδύλι θεσμοθετημένο στα κοινόχρηστα γιά το μισθό του,δεν τον βουτάει βασίσου σ´ αυτά που σου λέω ...βασιζόμενος στο ότι στη περίπτωση του φίλου σου κόβεται μισθός στο διαχειριστή συνεπάγεται το «ο διαχειριστής έχει μόνιμο+νόμιμο μισθό» που έγραψες στο #2; Σοβαρά; Δηλαδή όπου αλλού δεν υπάρχει κανένας μισθός στο διαχειριστή τί παίζει; Τα έχεις καραμπερδέψει. Αλλά εντάξει, μη σε εξωθώ κιόλας.
le Gaulois57 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Στη περίπτωση που σου αναφέρω,ο μισθός είναι μόνιμος+νόμιμος. Όπου αλλού δεν υπάρχει,τους τα παίρνουν από υπερτιμολογήσεις οι εταιρείες που έχουν αναλάβει αποκλειστικά και εξ ολοκληρίας τη διαχείρηση. Επιμένεις πάντως να μου τη πεις,μπορώ να στο αναγνωρίσω αυτό.Με ξέρεις;Σου έχω κάνει κάτι;
PCharon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Ναι συμφορουμίτη, δε διαφωνώ και βεβαίως γίνονται αυτά που λες. Απλά κι εγώ και κάποιοι άλλοι αναφέραμε πως αυτό δεν συμβαίνει κατ' ανάγκη. Μια συνήθης περίπτωση είναι να περνάει η διαχείριση από ένοικο σε ένοικο και ο διαχειριστής να μην πληρώνεται (ουσιαστικά μπαίνει εθελοντικά κάποιος που συμφωνείται στη συνέλευση). Μάλιστα συνήθως αυτός που αναλαμβάνει αρκετά ζόρια είναι συνήθως κάποιος συνταξιούχος ή άνεργος ώστε να έχει το χρόνο. Αυτό, τίποτα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα