torq Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 έχω ένα μικρό δωμάτιο περίπου 10τμ. υπάρχει εγκατεστημένο ένα μικρό aircondition. δε θυμάμαι BTU. λογικά θα είναι κανένα στα 9000. ίσα ίσα δηλαδή για το δωμάτιο. τι με συμφέρει περισσότερο για τη θέρμανση του δωματίου; να καίω το air condition ή να καίω μια σόμπα αλογόνου στα 1200W; υποψιάζομαι το aircondotion είναι οικονομικότερο.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Air condition χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα 9000btu είναι πολλά για τα 10τμ θα ζεσταίνει πολύ καλά τον χώρο.
benign Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Συμφωνω και νομιζω οτι η χρεωση ειναι περιπου 1 ευρω ανα 8 ωρες χρησης.
Obsidian Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Ούτε συζήτηση, προτιμάται το κλιματιστικό! Δεν έχει σημασία μόνο η ίδια η κατανάλωση αλλά Ι. Τι πετυχαίνεις με αυτή ΙΙ. Πόση ώρα χρησιμοποιείς την κάθε συσκευή για να πετύχεις το επιθυμητό αποτελεσμα. Τη σόμπα αλογόνου πρεπει να την έχεις κοντά σου και η δράση της διαρκεί μόνο όσο είσαι κοντά της. Όταν φύγεις από την ακτίνα δράσης της είσαι χειρότερα από πριν. Το κλιματιστικό από την άλλη ζεσταίνει μαζικά το χώρο. Το ότι περισσεύει η ισχύς του για το μεγεθος του δωματίου είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα.
CtrlFreak Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Γιατί είστε τόσο απόλυτοι για το κλιματιστικό?? Αφού δεν γνωρίζεται την κατανάλωση του. Αν δεν είναι inverter μπορεί να πιάνει άνετα 2-3kw/h. Και στο γερό κρύο με χιόνια κτλπ το κλιματιστικό δεν πιάνει μια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Γιατί είστε τόσο απόλυτοι για το κλιματιστικό?? Αφού δεν γνωρίζεται την κατανάλωση του. Αν δεν είναι inverter μπορεί να πιάνει άνετα 2-3kw/h. Και στο γερό κρύο με χιόνια κτλπ το κλιματιστικό δεν πιάνει μια. το 9ρι να πιανει 3kwh? Και τοσες να πιανει, η διαφορα του με τη σομπα αλογονου ειναι οτι δουλευει πολυ λιγοτερη ωρα συνηθως με αποτελεσμα η σομπα να καιει παραπανω ρευμα συνολικα μεσα στην ημερα. Το αν ζεσταινει η οχι με το χιονια, σιγουρα ζεσταινει καλυτερα τον χωρο σε σχεση με τη σομπα. Προφανως δεν εχει τη δυναμη του καλοριφερ σε τετοιες περιπτωσεις αλλα δεν ειναι χειροτερο απτη σομπα σαφως. Γενικα κανοντας συγκρισεις την καταναλωση του διαμερισματος που μενω σε σχεση με αυτη φιλων που προτιμουν σομπα, εχω παραδοσιακα χαμηλοτερη καταναλωση τωρα με τα κρυα, παρα το γεγονος οτι χρησιμοποιω πληντυρια-κουζινες, ενω αυτοι τους μαγειρευει και τους πλενει η μανα τους.
torq Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 μερικές διευκρινήσεις... απ ότι είδα τα χαρακτηριστικά του air condition είναι: power input 920W (cooling) 960W (heating) capacity 9000 BTU/h (cooling) 11000 BTU/h (heating) είναι ένα παλιό μοντέλο westair WS-94W. η σόμπα όπως είπα είναι αλογόνου 1200W μέγιστο (καμιά φορά μπορεί να την έχω στα 800W, πιο σπάνια). απ ότι καταλαβαίνω αν το air δουλεύει συνέχεια (που δε θα δουλεύει αφού σταματάει κάποιες στιγμές) θα καταναλώνει 960W, ενώ η σόμπα 1200W. σωστά; άρα συμφέρει το air. μου ξέφυγε κάτι;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Σωστα τα λες. Σημειωσε σε οσα λες οτι το air condition ειναι πολυ πιο αποδοτικο απο τη σομπα και κανε τη σουμα στο θεμα οικονομιας.
zevage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 μερικές διευκρινήσεις... απ ότι είδα τα χαρακτηριστικά του air condition είναι: power input 920W (cooling) 960W (heating) capacity 9000 BTU/h (cooling) 11000 BTU/h (heating) είναι ένα παλιό μοντέλο westair WS-94W. η σόμπα όπως είπα είναι αλογόνου 1200W μέγιστο (καμιά φορά μπορεί να την έχω στα 800W, πιο σπάνια). απ ότι καταλαβαίνω αν το air δουλεύει συνέχεια (που δε θα δουλεύει αφού σταματάει κάποιες στιγμές) θα καταναλώνει 960W, ενώ η σόμπα 1200W. σωστά; άρα συμφέρει το air. μου ξέφυγε κάτι; Με απόλυτη σιγουριά συμφέρει το AC. Αν μάλιστα το βάλεις στους 21C (και δεν είναι inverter) τότε θα λειτουργεί 1 και θα σταματά 2 (στο δικό μας (12000BTU) λειτουργεί 4 λεπτά και παραμένει κλειστό 8 λεπτά). Ειδικά αυτά τα παλιά έχουν πολύ μικρή κατανάλωση (άσχετα με οτι λέγεται για ενεργοβόρες συσκευές). Χρονομέτρησέ το και θα δείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα