Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Βρίσκομαι στη φάση της συλλογής των απαραίτητων εγγράφων για την εγγραφή σ' ένα Αμερικανικό κολλέγιο. Ένα από αυτά τα έγγραφα είναι και το: "Statement of Financial Ability" (δηλ. Δήλωση οικονομικής δυνατότητας) το οποίο περιέχει ένορκη βεβαίωση (Affidavit) η οποία πρέπει να επικυρωθεί. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να κάνω την επικύρωση (εκτός από την Αμερικανική πρεσβεία) αυτού του αγγλικού εγγράφου?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γειά σας,

Βρίσκομαι στη φάση της συλλογής των απαραίτητων εγγράφων για την εγγραφή σ' ένα Αμερικανικό κολλέγιο. Ένα από αυτά τα έγγραφα είναι και το: "Statement of Financial Ability" (δηλ. Δήλωση οικονομικής δυνατότητας) το οποίο περιέχει ένορκη βεβαίωση (Affidavit) η οποία πρέπει να επικυρωθεί. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να κάνω την επικύρωση (εκτός από την Αμερικανική πρεσβεία) αυτού του αγγλικού εγγράφου?

Ευχαριστώ.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι μαγικές λέξεις "I affirm under penalty of perjury...." έχουν ισχύ για ένορκη βεβαίωση σε οποιοδήποτε έγγραφο (εκτός από το γνήσιο της υπογραφής) και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Διαφορετικά, μπορείς να πας σε ένα notary public (η πρεσβεία παρέχει τέτοιες υπηρεσίες επι πληρωμή) ή σε ένα αστυνομικό τμήμα της ελλάδας για να επικυρώσει το γνησιο της υπογραφής και μόνο.

Δημοσ.

dreamercon, ευχαριστώ για την απάντηση. Το έγγραφο (το οποίο είναι στα Αγγλικά βεβαίως και θα περιέχει την υπογραφή-δέσμευση του προσώπου που θα με στηρίξει οικονομικά για όσο θα διαρκέσουν οι σπουδές μου στην Αμερική) πρέπει να επικυρωθεί (notarized) από notary public. Επειδή δεν μου είναι εύκολο να πάω στην Αμερικανική πρεσβεία (μένω επαρχία) για να κάνω την επικύρωση θέλω να μάθω εαν μπορώ να την κάνω κάπου αλλού. Εαν κάποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο ας απαντήσει.

Δημοσ.

Επικυρώσεις ξένων εγγράφων κάνουν και κάποιοι δικηγόροι οι οποίοι έχουν άδεια επικυρώσεως αναγνωρισμένη από τον δικηγορικό σύλλογο και συνήθως σου σφραγίζουν και υπογράφουν το έγγραφο και κολλάνε κάτι χαρτόσημα.Εγώ ότι έγγραφα είχα στα αγγλικά τα επικύρωσα σε δικηγόρο.

Ρώτησε το αν δεν μπορείς να πας σε notary public.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...