Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις δικαίωμα επιλογής μπορείς να το στείλεις με USPS express international. Ποιό parcel forwarder χρησιμοποίεις; Γενικά είναι καλή λογική και επειδή σου αφήνουν το δικαίωμα να συμπληρώσεις εσύ την τελωνειακή δήλωση μπορείς να βάλεις χαμηλή αξία, πχ 30$ και να είσαι εντάξει. Δεν θα το ανοίξουν αν είναι usps με χαμηλή αξία. Έχω παραλάβει πάνω από 10 δέματα έτσι και όλα πήγαν καλά (πλήρωσα 3Ε). Απλά μην το βάλεις gift ή μηδενικής αξίας γιατί πας γυρευόντας. Τώρα αν το ανοίξουν, τα ΕΛΤΑ χρεώνουν το ΦΠΑ+3Ε έξοδα εκτελωνισμού+10%φόρο εκτελωνισμού. Πάλι μπορεί και να σε συμφέρει. Αλλά δεν θα το ανοίξουν. Αν το στείλεις με FEDEX, UPS, DHL να είσαι έτοιμος για 300-400Ε επιπλέον.

Απλά για να το πω όμως: δεν είναι και το πιο νόμιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις και ουσιαστικά εξαπατάς το Ελληνικό δημόσιο και άρα εμάς που σου γράφουμε :shock:

υγ Πλήρωσε να σου στείλουν την εγγύηση για την αποστολή σε ξεχωριστό φάκελο και δώσε 30Ε για να σου εγγυηθεί η USPS όλο το ποσό του ipad και της αποστολής. Δεν είναι το ίδιο με την τελωνειακή δήλωση και μπορεί να έχεις άλλο ποσό στο ένα, άλλο στο άλλο. Έτσι, αν χαθεί ή στο κλέψουν είσαι οκ.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Δε διαφωνω, απλα ηθελα να τονισω, οτι αυτο το "ντροπη, ολα τα κανουν 1 δολλαριο = 1 ευρω", δεν ειναι και τοσο ντροπη τελικα.

Το 1 ευρώ = 1 δολλάριο δεν λένε ότι είναι τραγικό στις physical αγορές. Εκεί μια χαρά λογικό είναι. Στις digital αγορές είναι που βρίζουν όλοι (Steam και σία).

Δημοσ.

Το 1 ευρώ = 1 δολλάριο δεν λένε ότι είναι τραγικό στις physical αγορές. Εκεί μια χαρά λογικό είναι. Στις digital αγορές είναι που βρίζουν όλοι (Steam και σία).

Εκει εχεις ενα δικιο και δυστυχως δεν ειναι ελληνικη πατεντα, ειναι πανευρωπαικη, απλα εδω τεθηκε συγκεκριμενο θεμα για φυσικο προιον :rolleyes: .

Δημοσ.

Έχω πληρώσει μια εταιρία που ειναι μεσαζων για να στέλνει τα πράγματα απο εκει αλλα δεν ξέρω τι τελωνείο θα πληρώσω μέτα εδω και είμαι διστακτικος αλλα και εδω βλέπετε τι εξωφρενικές τιμές ζητάνε ισοτιμία 1 προς 1 δολλαριο με ευρω ντροπη τους

Μην χερεσαι, δεν προκειται να περασει καν τελωνειο διοτι η Apple δεν προκειται να το στειλει.

Προσφατα προσπαθησα να κανω και εγω παραγγελια απο το αμερικανικο Apple store και οριστε:

Dear XXXX XXXXX

Thank you for your recent order with the Apple Online Store. We

appreciate your business.

We are unable to complete your order. We do not ship to freight

forwarder addresses. Therefore your order has been cancelled.

For Apple's Online Store Sales Policy please visit:

http://www.apple.com/legal/sales_policies/

To locate an Apple Authorized Reseller in your area:

http://www.apple.com/buy/

If you wish to reorder, please visit http://www.apple.com/store or call

1-800-MY-APPLE.

We apologize for the inconvenience and look forward to hearing from you.

Sincerely,

Apple Online Store

Δημοσ.

δεν καταλαβε ο παρακατω φιλος εχω πληρωσει συνδρομη ενα χρονο σε εταιρια που σου στελνει πραγματα απο αμερικη εχω αμερικανικη διευθυνση γιατι να μην μου το στειλουν?το θεμα ειναι αν θα πληρωσω εδω πολλα στο τελωνειο

ευχαριστω τον φιλο fylato για της πληροφοριες τι διαφορα εχει το USPS express international με το απλο ups ειναι αλλο ταχυδρομειο?

Δημοσ.
ευχαριστω τον φιλο fylato για της πληροφοριες τι διαφορα εχει το USPS express international με το απλο ups ειναι αλλο ταχυδρομειο?

Ας πούμε ότι η USPS είναι τα ΕΛΤΑ της Αμερικής και η UPS είναι μια εταιρία courier στην Αμερική όπως η FedEx και η DHL πχ. Με την USPS έχεις πολύ μικρότερες πιθανότητες να πληρώσεις μεγάλο ποσό στο τελωνείο, ενώ με τις άλλες είναι σχεδόν σίγουρο.

Δημοσ.

αρα μπορω να ζητησω αυτη την εταιρια να μου στειλει το δεμα με to usps και να μην πληρωσω πολλα τελωνειο απο οτι με ενημερωσε η εταιρια αυτη που στελνει προιοντα απο αμερικη στελνει και τα προιοντα της apple το θεμα ειναι εγγυηση θα εχω ?

Δημοσ.

αρα μπορω να ζητησω αυτη την εταιρια να μου στειλει το δεμα με to usps και να μην πληρωσω πολλα τελωνειο απο οτι με ενημερωσε η εταιρια αυτη που στελνει προιοντα απο αμερικη στελνει και τα προιοντα της apple το θεμα ειναι εγγυηση θα εχω ?

Ναι μπορείς να ζητήσεις απο την εταιρία να το στείλει με usps για να έχεις μικρότερες πιθανότητες να πληρώσεις μεγάλο ποσό στο τελωνείο. Πάλι όμως δεν είναι σίγουρο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι όπως είπε ο fylatos να το δηλώσεις αξία 30$ για να μην το ανοίξουν οι τελωνειακοί, έτσι μπορεί να πληρώσεις το κλασσικό 3 ευρώ. Πρέπει όμως να είσαι τυχερός να μην το ανοίξουν. Δεν ξέρω άμα αξίζει το ρίσκο.

Δημοσ.

καποια δεματα που εχω παρει απο ebay απο αμερικη πληρωσα οντως 3 ευρω δηλαδη να πω αυτη την εταιρια να δηλωσει 30 δολλαρια αξια?θα το δεχτουν ??

Δημοσ.

ανάλογα με την εταιρεία που κάνει το forwarding μπορείς να τους ζητήσεις να σου στείλουν ξεχωριστά την εγγύηση της αποστολής σε δεύτερο φάκελο για πχ 700$ πρέπει να είναι κοντά στα 30Ε.

Αν κάνεις την αγορά μην βάλεις το τηλέφωνο της εταιρείας γιατί θα το αναγνωρίσει το αυτόματο σύστημα. Θα πρέπει να βάλεις το τηλέφωνο που σου λένε από το parcel forwarder για να μην γίνει flag. Είναι πολύ απλό. Αγόρασα προ 3 ετίας 3gs έτσι και ξέρω αρκετούς που αγόρασαν το 4s και το μοσχοπούλησαν μετά εδώ ή σε άλλα φόρουμ.

Με usps air mail είναι το πιο φθηνό αλλά δεν έχεις tracking.

Usps Priority κάνει 10-15 μέρες αλλά έχεις τρακ και express international κάνει μία βδομάδα, ποτέ μα ποτέ δεν μου έχουν ανοίξει δέμα και κοστίζει γύρω στο 35άρι 60άρι με εγγύηση. Το priority είναι το καλύτερο value for money αν έχεις υπομονή. Αν αποφασίσεις να αγοράσεις να διαλέξεις καλά την εταιρεία που θα κάνει το forwarding.

Δημοσ.

καποια δεματα που εχω παρει απο ebay απο αμερικη πληρωσα οντως 3 ευρω δηλαδη να πω αυτη την εταιρια να δηλωσει 30 δολλαρια αξια?θα το δεχτουν ??

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις άμα όμως σου το στείλουν κανονικά το δέμα και το ανοίξουν στο τελωνείο την έβαψες...

Δημοσ.

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις άμα όμως σου το στείλουν κανονικά το δέμα και το ανοίξουν στο τελωνείο την έβαψες...

Κοίτα δεν την έβαψε αν το έστειλε με usps γιατί θα του χρεώσουν 3Ε εκτελωνισμό, 23% ΦΠΑ και 10% φόρο για ηλεκτρονικά είδη. Άρα θα του βγει όσο από Ελλάδα. Αν το έστελνε με usp/fedex/dhl τότε την είχε μαμήσει, γιατί θα χρέωναν +100Ε μισθό εκτελωνιστή+30/ημέρα για αποθήκη (γύρω στα 150 δλδ για 5 μέρες)+ 23%+ 10%.

Αν το ανοίξουν τότε θα πληρώσει τιμή Ελλάδας

αν όχι θα πληρώσει 2/3 τιμής Ελλάδας.

Αν έχει τα λεφτά και θέλει να το πάρει το ρίσκο να πληρώσει τιμή Ελλάδας ας το προχωρήσει.

Παρεμπιπτόντως, το δέμα το στέλνουν σε κουτί χωρίς διακριτικά (USPS flat rate box) και η αναγραφόμενη τιμή ορίζεται από τον αποστολέα δλδ εμάς. Εγώ θα του έλεγα να βάλει τιμή 35$ και στην κατηγορία των αγαθών βιβλίο. Είναι ίδιο βάρος, μέγεθος, η τιμή είναι σωστή και δεν θα το ανοίξουν.

Είναι ολόκληρη τέχνη, αλλά αν γίνει σωστά έχει καλά αποτελέσματα. Συνήθως εγώ το χρησιμοποιώ για ηλεκτρονικά (πχ τον ssd μου) που δεν τα έστελνε το amazon.com Ελλάδα. Ο 240gb ssd της sandisk είχε βγει μισά λεφτά κυριολεκτικά απ'ότι αν αγόραζα άλλον sata2 από εδώ και έχει και 10 ναι 10 χρόνια διεθνή εγγύηση.

Δημοσ.

δεν καταλαβε ο παρακατω φιλος εχω πληρωσει συνδρομη ενα χρονο σε εταιρια που σου στελνει πραγματα απο αμερικη εχω αμερικανικη διευθυνση γιατι να μην μου το στειλουν?το θεμα ειναι αν θα πληρωσω εδω πολλα στο τελωνειο

Φιλε oldermania καταλαβες τι παρεθεσα στο μυνημα μου;

Ειναι mail απο την Apple (πολυ προσφατο) που λεει οτι δεν στελνει σε διευθυνσεις εταιριων που τα προωθουν σε αλλες χωρες.

Και εγω εχω συνδρομη σε πολυ γνωστη αμερικανικη εταιρια που κανει forward αντικειμενα απο αμερικανικα stores στην Ελλαδα αλλα στην προκειμενη περιπτωση με την Apple δεν δουλευει..

Δημοσ.

Φιλε oldermania καταλαβες τι παρεθεσα στο μυνημα μου;

Ειναι mail απο την Apple (πολυ προσφατο) που λεει οτι δεν στελνει σε διευθυνσεις εταιριων που τα προωθουν σε αλλες χωρες.

Και εγω εχω συνδρομη σε πολυ γνωστη αμερικανικη εταιρια που κανει forward αντικειμενα απο αμερικανικα stores στην Ελλαδα αλλα στην προκειμενη περιπτωση με την Apple δεν δουλευει..

Έγινε flag στο όνομα σου από κάτι που έκανες ή η εταιρεία που χρησιμοποίησες είναι PO box και όχι physical address. Αν έβαλες το τηλέφωνο της εταιρείας ή την επωνυμία της κάπου τότε έγινε flag. Θέλει λίγη προσοχή. Το κακό είναι ότι τώρα έχουν κάνει flag την κάρτα σου και άρα δεν μπορείς να κάνεις αγορά από apple.com. Aν ο oldermania κάνει καλά την φόρμα δεν θα έχει πρόβλημα. Όπως έγγραψα ξέρω άτομα που χρησιμοποίησαν την aramex, shipito και δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα. Εγώ συνήθως ζητάω να μου βγάλουν και φωτο τα προιόντα πριν τα επανασυσκευάσουν. Λειτουργεί 100% αν γίνει σωστά και είναι εγγυημένο ότι θα λάβεις τα προιόντα ή αν πάθουν κάτι την εγγύηση.

Αα και γιατί μόνο από apple? Το ipad 3 θα υπάρχει σε bestbuy, tigerdirect, κλπ.

Δημοσ.

H εταιρια που χρησιμοποιησα ειναι η MyUs.com.

Η address που μου εδωσαν ηταν 100% physical με το ονομα μου και τηλεφωνο ειδικο μονο για την δικια μου περιπτωση.

Εννοειται οτι δεν εγραψα πουθενα στα στοιχεια της αποστολης το ονομα της εταιριας.

Εχω κανει αλλωστε και αλλες αγορες με αυτους και λειτουργησαν ολα αψογα, πρωτη φορα με την Apple μου συνεβη αυτο..

Y.Γ: Για την πιστωτικη μην ανυσηχεις, δεν ειναι η μοναδικη που εχω ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...