pournaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Θεωρεις οτι το κρατος που εχουμε εχει θεσπιστει για να υπηρετει (και οχι να εξυπηρετει);
Ntinaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 M'αρέσουν πολύ αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες των φόρουμς, "Εγώ δεν κάνω εκείνο,εγώ δεν κάνω το άλλο, θα πρεπε να ντρέπεστε που δεν είστε σωστοί, είστε παράνομοι" και τα συναφή. Η εμπειρία μου έχει δείξει,πως ΟΛΟΙ, ανεξαιρέτως, έχουν κάνει τη μλκ τους στο θέμα πάρκιγνκ. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Στο κυρίως θέμα. Ας μιλήσουμε για Θεσ/νίκη. Μια απο τις πάμπολλες συγκοινωνιακές μελέτες που έχουν γίνει στη πόλη (μιας και για τον κάθε μελετητή,καθηγητή πανεπιστημίου, συνάδελφο είναι must) είχε δείξει πως (υποθετικά) εάν μία ημέρα στη πόλη της Θεσ/νίκης ΔΕΝ πάει κανείς στη δουλειά του, παρκάρει το αυτοκίνητο του ΟΠΟΥ βρεί, δεν βγεί απο το σπίτι, δε κάνει καμμία κίνηση, τότε τα αυτοκίνητα όλα, Δ Ε Ν χωράνε ούτε κάν στους δρόμους της πόλης. Επειδή ακριβώς τα αυτοκίνητα κινούνται/ο κόσμος πηγαίνει εκτος θεσ/νίκης για δουλειά, βλέπουμε έστω και κάποιες θέσεις πάρκιγνκ. Οπότε...διαβάζω κάτι μπαρούφες εδώ. ΦΤΑΙΕΙ ο θεσ/νικιός που έχει 4 αμάξια στην οικογένεια του; Δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, τα οποία είναι τέλη χρήσης των οδών; Δεν οφείλει το κράτος να του διαθέτει θέση πάργκινγκ στους "ελευθερους" αλλά πολιορκημένους απο παρκόματρα δρόμους; Δεν οφείλει το κράτος να προγραμματίσει κατασκευές και έργα που θα αποσυμφορήσουν την κίνηση και το πάργκινγκ; ΕΙΝΑΙ δυνατόν σε μια πόλη που εχει τεράστιο πρόβλημα πάργκινγκ να κατασκευάσεις μετρό, αλλά ΠΡΩΤΑ να φτιάχνεις ποδηλατόδρομους;;; πόσο ηλίθιοι είναι κάποιοι; Και πιστέψτε με, θα μπορούσα να γράφω επί ώρες για το θέμα αυτό. Αναλογιστείτε τις απαντήσεις, και τα ξαναλέμε. Υ.Γ. όσο για κάτι ανοησίες που διαβάζω του τύπου, ξεφούσκωσε τα λαστιχα του, χάραξε το αυτ/το του, κόλλα του αυτοκόλλητα, ας πετύχω έναν/μία και τα λέμε. Το να φωνάξει τη τροχαία/δημοτική το καταλαβαίνω, αλλά μεχρις εκεί. Υ.Γ.2 σε καμμία περίπτωση, δε παρκάρουμε σε ράμπες αναπήρων. Αυτό το σεβόμαστε. Για τις διαβάσεις, ουδέποτε με ενδιαφέρει. Κανείς δεν λέει τίποτε για τα ζώα που περνάνε κεντρικές και οχι μόνο, οδούς από όπου τους σηκωθεί. Εκεί δε φταίνει οι πεζοί, αλλά εμείς, οτι ναναι. για τους δρομους της θεσσαλονικης ποιος φταιει παλι?ο οτε?οταν ο καθενας παει και παιρνει 3-4 αυτοκινητα,χωρις να εχει ουτε μια ιδιωτικη θεση γκαραζ,φταιει το κρατος ε? τα τελη κυκλοφοριας τα πληρωνεις για να μπορεις να κυκλοφορεις μεσα στα πλαισια του νομου,και οχι για να κανεις οτι θελεις επειδη εισαι ελληναρας και "εγω πληρωνω και απαιτω" αμα ειναι ετσι κι εγω πληρωνω τελη κυκλοφοριας και θελω να πηγαινω με 200 στους δρομους.να φτιαξουν δρομους με οριο 200.γιατι μου πουλησαν αυτοκινητο που πιανει 200? που σκατα απαιτεις να φτιαξει παρκινγκ?βλεπεις κανα χωρο που δε βλεπω?εκτος κι αν θες να γκρεμιζει σπιτια. τις κατασκευες και εργα που επικαλεισαι τις σνομπαρει ο ελληναρας γιατι δεν καταδεχεται να κυκλοφορει μετα μμμ και θελει την αμαξαρα του για να παει οπου παει και απαιτει να υπαρχει και χωρος απο το κωλοκρατος για να παρκαρει ακριβως εξω απο κει που θα παει. τι κι αν κλεινει αλλους,τι κι αν κλεινει γκαραζ,αναπηρικες θεσεις?τι κι αν παρκαρει πανω στη διασταυρωση και δεν εχει ορατοτητα αυτος που θα βγει και θα τρακαρει?τον νοιαζει?οχι. θα θελα να δω πολυ τη φατσα σου οταν κυκλοφορεις στο δρομο και "βιαζεσαι" να ειναι μια γρια μπροστα σου και να περπαταει με 1 μεσα στη μεση του δρομου,επειδη δεν εχει πεζοδρομιο.
KilliK Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Θεωρεις οτι το κρατος που εχουμε εχει θεσπιστει για να υπηρετει (και οχι να εξυπηρετει); χρησιμοποιησα την λεξη "υποτιθεται". φυσικα και δεν αναφερομαι στην πελατειακη χουντα που εχουμε,αλλα στο τι θεωρητικα εχουμε και τι ειμαστε.
lary7 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Αυτο δεν ειναι λογικη ομως. Λογικη ειναι να δουμε ΓΙΑΤΙ παρκαρει παρανομα και να φροντισουμε να διορθωσουμε το προβλημα που εντοπιζουμε. Και ο λογος ειναι οτι οσα προστιμα και να κοψεις, οσες πινακιδες και να αφαιρεσεις ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα παρκαρουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ παρανομα ΙΧ στο ιδιο σημειο. Μαθηματικα βεβαιο επαναλαμβανω, διοτι ειπαμε πως οι θεσεις παρκαρισματος ειναι ανυπαρκτες, αρα που θα χωρεσουν τα ΙΧ? Στην Θεσ/νικη που αναφερεσαι, ΠΟΤΕ οι θεσεις παρκαρισματος δεν θα ειναι αρκετες. Εστω οτι υπαρχουν 1000 θεσεις αλλα οι κατοικοι εχουν 1500 ΙΧ, με αυτο δεδομενο τι κανει το κρατος? Τους αφηνει ολους να κανουν οτι θελουν και να παρκαρουν οπου θελουν, αφηνοντας τον πεζο ή τον ποδηλατη στην μοιρα τους? Οι απλα ερχεται και λεει πως η πολη μπορει να δεχτει 1000 αμαξια, αυτες ειναι οι θεσεις και αστυνομευω τον 1001? Γιατι τοτε αυτος που διπλοπαρκαρει για να παει για ψωνια ή να παει για καφε θα το σκεφτει 2πλα να παρει αμαξι, αμα ξερει οτι η κλιση ειναι σιγουρη. Και δεν ειναι καθολου μαθηματικα βεβαιο οτι αμα η αστυνομια εφαρμζε τους νομους, ο χαζος Ελληνας θα πληρωνε συνεχεια. Στο βελιγραδι που παω συχνα δεν θα βρεις ουτε 1 παρανομα παρκαρισμενο αμαξι γιατι εκει η δημοτικη κοβει κωλους, σε γραφει ΚΑΘΕ μερα και οχι 1/20. Το ιδιο και σε πολλες αλλες πολεις που παμε σαν τουριστες και τις θαυμαζουμε για την ταξη τους και την καθαριοτητα. Και για να μην με πεις ακραιο, δεν προτεινω αυριο να βγουν οι μπατσοι και να μοιραζουν 40ρια, αλλα οι πολιτικες που εφαρμοζει η πολιτεια να αποθαρυνουν την χρηση του ΙΧ στο κεντρο, γιατι το κεντρο δεν θα στρωσει ποτε με με το θεμα παρκινγκ. Ειναι φυσικα αδυνατον οτι και να γινει να μπορουν να παρκαρουν κεντρο οσοι θελουν να κατεβουν με αμαξι.
Thanos1972 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μιας και πιασατε Θεσσαλονικη και κεντρο,ειμαι κατοικος κεντρου εδω και 2 χρονια και με σημα μονιμου κατοικου και τετοια.οπως ειναι γνωστο,το κεντρο εχει γεμισει παρκομετρα σωστα?βγειτε μια βολτα και δειτε ποσα εχουν καρτες επανω,ποσα σηματα κατοικων και ποσα κλησεις..... τι να λεμε τωρα.οτι υπαρχει κρατος?φυσικα και υπαρχει αλλα δεν λειτουργει πουθενα. Αλλα ολα ειναι θεμα παιδειας.μιλαμε για parnking οταν το 60% εκει εξω εχουν λαδωσει για το διπλωμα και δεν ξερουν να παρκαρουν ουτε σε χωρο για νταλικα.το κρατος μας φταιει?
kanesaxo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 για τους δρομους της θεσσαλονικης ποιος φταιει παλι?ο οτε?οταν ο καθενας παει και παιρνει 3-4 αυτοκινητα,χωρις να εχει ουτε μια ιδιωτικη θεση γκαραζ,φταιει το κρατος ε? τα τελη κυκλοφοριας τα πληρωνεις για να μπορεις να κυκλοφορεις μεσα στα πλαισια του νομου,και οχι για να κανεις οτι θελεις επειδη εισαι ελληναρας και "εγω πληρωνω και απαιτω" αμα ειναι ετσι κι εγω πληρωνω τελη κυκλοφοριας και θελω να πηγαινω με 200 στους δρομους.να φτιαξουν δρομους με οριο 200.γιατι μου πουλησαν αυτοκινητο που πιανει 200? που σκατα απαιτεις να φτιαξει παρκινγκ?βλεπεις κανα χωρο που δε βλεπω?εκτος κι αν θες να γκρεμιζει σπιτια. τις κατασκευες και εργα που επικαλεισαι τις σνομπαρει ο ελληναρας γιατι δεν καταδεχεται να κυκλοφορει μετα μμμ και θελει την αμαξαρα του για να παει οπου παει και απαιτει να υπαρχει και χωρος απο το κωλοκρατος για να παρκαρει ακριβως εξω απο κει που θα παει. τι κι αν κλεινει αλλους,τι κι αν κλεινει γκαραζ,αναπηρικες θεσεις?τι κι αν παρκαρει πανω στη διασταυρωση και δεν εχει ορατοτητα αυτος που θα βγει και θα τρακαρει?τον νοιαζει?οχι. θα θελα να δω πολυ τη φατσα σου οταν κυκλοφορεις στο δρομο και "βιαζεσαι" να ειναι μια γρια μπροστα σου και να περπαταει με 1 μεσα στη μεση του δρομου,επειδη δεν εχει πεζοδρομιο. Καλά, κάτσε ξαναδιάβασε και τα λέμε. Τα επιχειρήματα μου πουλήσαν αμαξι που πιάνει 300 και θέλω δρόμο με 300 είναι ούτε για το καφενείο στο διάλλειμα απ'τη μπιρίμπα. ΕΙΔΙΚΑ για τη θεσ/νίκη έχουν γίνει ΟΡΓΙΑ. Ολα έχουν προγραμματιστεί λάθος. Ασχέτως της δουλειάς μου, δε χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις πως τα πράγματα έχουν λάθος τροπή. Επαναλαμβάνω. Σε μια πόλη που το μετρό είναι χρόνια εκτός προγραμματισμού, που όπου εκτελείται υπάρχει απίστευτη συμφόρηση, φτιάχνεις ποδηλατόδρομους;;; Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος για να μην βλέπει το οξύμωρο του θέματος; Και συ μου λες για το σαλλλλλονικιό που δε θέλει τα μμμ και το ποδήλατο και θέλει να παρκάρει το μερσεντέ του όπου γουστάρει και στο περίπτερο. Αν είναι να πούμε τίποτε σοβαρό να πούμε, αλλιώς κλάιν μάιν. ΟΤΑΝ οργανωθεί το μπουρδέλο μας, τότε ξαναμιλάμε. Υ.Γ. α ξέχασα. Δεν μπορώ να βρώ απόκομμα εφημερίδας με ανάλογο θέμα, όπου ο Δήμος θεσ/νίκης έχει δεκάδες ανεκμετάλλευτες εκτάσεις/οικόπεδα κτλ. Δε λέμε φυσικά να γίνουν όλα παρκινγκ, προς θεού.
koslibpro Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Εγω εχω σκασει λάστιχο αυτοκινήτου αρκετες φορες οταν το παρκαραν με αγενεια και σταρχιδισμο σε τραγικα σημεία και με νευρίασαν Επίσης έχω γρατζουνίσει κανα δυο φορές και αμάξια πολυτελείας που βρηκα μπροστα σε κατι μεγαλα μαγαζια με ελεινα καπιταλιστικα προιοντα.. Αυτο που δεν έχω κάνει ακομα είναι να αρχίζω να τα καιω.. Αν εγω δουλευω και τα βγαζω και γουσταρω να αγορασω ακριβο αυτοκινητο..γιατι να το γρατσουνισεις εσυ? Εκτος αν ειναι μεγαλη μαγκια
Haldol Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Αν εγω δουλευω και τα βγαζω και γουσταρω να αγορασω ακριβο αυτοκινητο..γιατι να το γρατσουνισεις εσυ? Εκτος αν ειναι μεγαλη μαγκια Διότι το IQ ορισμένων είναι μικρότερος αριθμός από τα cm του μορίου τους. Κακώς απαντάς σε τέτοιο post, βρωμάει από 60 χιλιόμετρα το ψευτο-επαναστατιλίκι.
Getta Robo Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Φιλοι και φιλες οδηγοι, εσεις που λετε "μα δεν βρηκα που αλλου να το βαλω" και βαζετε τις βρωμομηχανες και αμαξια σας πανω στα πεζοδρομια, λυστε μου μια απορια. Οταν σας το πουλησαν, σας ειπαν οτι θα εχετε και μια θεση να το βαζετε καπου; Οχι! Ειναι προβλημα σας που δεν βρισκετε που να το βαλετε, και οχι δικαιωμα σας να το βαζετε πανω στο πεζοδρομιο. Τελος. Εχετε δει ανθρωπο με μονιμες κινητικες δυσκολιες, να ειναι σε καροτσακι και βαζει τα κλαμματα επειδη δεν μπορει να περασει πουθενα απο τους μπαμπουινους που βαζουνε οπου γουσταρουνε το οχημα τους; Ε λοιπον το εχω δει αυτο το πραγμα και ειναι τρομακτικα λυπηρο. Καποιοι λενε βαλτε πατατες, γρατζουνιστε τα κτλ. Διαφωνω πληρως. Κομματια θα επρεπε να σας τα κανουνε! Αυτο με την δημοτικη αστυνομια και τις αρμοδιοτητες της ειναι απλα ενα πολυ κακογουστο αστειο. Ειναι ο πλεον αχρηστος και βυσματικος θεσμος και δεν κανουν τιποτα. Μονο φραπεδιες, τσιγαρακι και να μιλανε στο κινητο. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2012 από Getta Robo
haris_216 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Φιλοι και φιλες οδηγοι, εσεις που λετε ... +1000 από μένα ξέρεις πιο είναι το σκεπτικό μας; αν έχω τη δυνατότητα παίρνω ένα αυτοκίνητο (ή 2 ή 3) και επειδή πληρώνω τους φόρους μου (λεμε τώρα) θεωρώ ότι έχω κάνει συμβόλαιο με το κράτος που είναι υποχρεωμένο να έρθει να με ρωτήσει πόσα αυτοκίνητα σκοπεύω να πάρω για να κάνει τις σχετικές υποδομές. άσχετα αν όταν αγόραζα το σπίτι μου δεν έβαλα το χέρι στην τσέπη να αγοράσω 2ο ή 3ο πάρκινγκ. Και ακόμα και αν είναι υποχρέωση του κράτους να μου παράσχει 8 χώρους στάθμευσης, από τη στιγμή που δεν το κάνει εγώ νομιμοποιούμαι να το βρω όπου μπορώ (βλ. πεζοδρόμια) και να πάει να γ...θεί ο πεζός. προσωπικά περιμένω την πρώτη μήνυση σε τροχαίο με πεζό που θα μηνυθει όχι ο οδηγός που εκινείτο αλλά αυτός που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο και εξανάγκασε τον πεζό να κατέβει στον δρόμο. και θέλω να τον μηνύσουν και ο πεζός και ο άλλος οδηγός. και να του πάρουν τα σώβρακα.
Candlemass Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 προσωπικά περιμένω την πρώτη μήνυση σε τροχαίο με πεζό που θα μηνυθει όχι ο οδηγός που εκινείτο αλλά αυτός που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο και εξανάγκασε τον πεζό να κατέβει στον δρόμο. και θέλω να τον μηνύσουν και ο πεζός και ο άλλος οδηγός. και να του πάρουν τα σώβρακα. Συμφωνώ! Επίσης, περιμένω την πρώτη μήνυση σε τροχαίο με πεζό που περνάει το δρόμο εκτός διάβασης, που θα μυνηθεί ο πεζός ασχέτως αν έχει σακατευτεί πρώτα. Οδηγική/κυκλοφοριακή παιδεία δεν υπάρχει είτε είναι κάποιος με αυτοκίνητο/μηχανή, είτε με ποδήλατο, είτε πεζός...
KilliK Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Συμφωνώ! Επίσης, περιμένω την πρώτη μήνυση σε τροχαίο με πεζό που περνάει το δρόμο εκτός διάβασης, που θα μυνηθεί ο πεζός ασχέτως αν έχει σακατευτεί πρώτα. τοχει κανει ο πατερας μου και την κερδισε την δικη για την ζημια που του εκανε ο πεζος οταν επεσε πανω στο αμαξι του.
haris_216 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Συμφωνώ! Επίσης, περιμένω την πρώτη μήνυση σε τροχαίο με πεζό που περνάει το δρόμο.... εννοείται πως ακριβώς αυτό το σκεπτικό είναι που υπάρχει παντού. σε όποιο να θίξεις ένα θέμα και να του πεις μην (ή γιατί) κάνεις αυτό, εκείνος θα σου απαντήσει για τον άλλο που κάνει το άλλο. νοοτροπία νηπιαγωγείου. "δεν το έκανα εγώ αλλά ο Γιωργάκης" ή "το έκανα γιατί το κάνει και ο Γιαννάκης" Keep on Walking με τον αυτό βηματισμό. Θα πάμε μπροστά. και μια πραφγματική ιστορία έτσι για να μη νομίζουμε ότι τα καλυτερα βρίσκονται μόνο στην βόρεια Ευρώπη. Πάσχα του 2009. Σε επίσκεψη σε πόλη της Βοσνίας (Βαλκάνια σαν κι εμάς καλή ώρα) η κίνηση στην πόλη πεζών και οδηγών ήταν λίγο πολύ όπως εδώ. Αύγουστος 2009. Επίσκεψη ξανά στην ίδια πόλη. Τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Οι πεζοί περνούν από τις διαβάσεις. Τα αυτοκίνητα σταματούν. Μα τί έγινε??? Πολύ απλά πέρασε στο μεσοδιάστημα νόμος που κανόνιζε τα θέματα αυτά. Πιο συγκεκριμένα: Ο πεζός πρέπει να περιμένει φανάρι (όπως και το αυτοκίνητο) Ο πεζός περνάει από τη διάβαση. Όταν ο πεζός περνάει εκτός διάβασης τρώει πρόστιμο. Την ίδια στιγμή όμως το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει άσχετα αν ο πεζός παρανομεί. Διαφορετικά πρόστιμο και οι δύο. Λοιπόν ο νόμος εφαρμόστηκε. Πρόστιμα κόπηκαν. Ο κόσμος έμαθε (εντός λίγων μηνών). Τώρα, 3 χρόνια μετά, το σύστημα δουλεύει ακόμα έτσι. Συνεχίζει να υπάρχει αστυνόμευση πάνω στο θέμα αλλά ο κόσμος το συνήθισε. Και θα επαναλάβω. Βοσνία (Βαλκάνια) και όχι Σκανδιναβία. Εκτός πια αν και σε αυτό προτάξουμε ότι η Βοσνία (Σε σχέση με εμάς) ανήκει στην Βόρεια Ευρώπη. Ή ακόμα και στην Δυτική Περαστικά μας παλικάρια. Και ας συνεχίσουμε να λέμε εδώ (και σε άλλα φόρουμ ή συζητήσεις) τι κάνει ο ένας και ο άλλος και αν βιαζόμουνα για σημαντικό λόγο
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Λοιπόν ο νόμος εφαρμόστηκε. το αυτοκίνητο πρέπει να σταματήσει άσχετα αν ο πεζός παρανομεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα