slygeo87 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αφορμή γι' αυτό το θέμα μου έδωσε το παρακάτω από την ταινία Trainspotting: Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suit on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pissing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourselves. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin? Αυτοκαταστροφικότητα και απώλεια νοήματος της ζωής or... ..σας ρωτάω λοιπόν. Ποιος είναι ο στόχος στη ζωή σας; Πού έχετε πετύχει και που θέλετε να τα καταφέρετε;
not87not Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Είμαι trader. Είμαι 24 ετών και δουλεύω για τον ευατό μου. Χωρίς αφεντικό. Χωρίς γραφειοκρατία. Χωρίς πρέπει. Είμαι σε ένα σημείο όπου έχω κατασταλάξει στο επάγγελμα της ζωής μου και αυτό, για μένα τουλάχιστον σημαίνει πολλά. Όταν κάνεις αυτό που θες, όταν η δουλειά σου είναι αυτό που αγαπάς, τότε βλέπεις τη ζωή πολύ διαφορετικά. Δεν είναι απαραίτητο η δουλειά που θα κάνεις να είναι πολύ κερδοφόρα, φτάνει να την αγαπάς. Γιατί μιλάω συνέχεια για τη δουλειά? Αφού όλη μέρα δουλεύουμε, δικαιούμαστε νομίζω αυτές τις πολλές ώρες να νιώθουμε γεμάτοι. Δε μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που ενθουσιάζονται με το τίποτα, που δεν ψάχνονται, που δεν κάνουν σχέδια, που δεν προβληματίζονται με το μέλλον τους, που όλη τους η ζωή είναι στοίχημα-καφές-μπάλα. Σε λίγο καιρό φεύγω. Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Νεα Υόρκη δεν ξέρω που θα καταλήξω. Και εκεί με ένα λαπτοπ θα δουλεύω. Έχω βαρεθεί εδώ, όλα έχουν γίνει τόσο μίζερα, τόσο flat. Στόχος μου δεν είναι τα πολλά λεφτά (εντάξει είναι και αυτός) στόχος μου είναι να ζήσω μια ποιοτική ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Τσόρτσιλ είχε πει "είμαι πολύ απλός άνθρωπος, μου αρέσει ότι καλύτερο". Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος μου, να γεμίσω τη ζωή μου με απολαύσεις όχι απαραίτητα με υλικά αγαθά, γιατί και η θέα ενός ηλιοβασιλέματος σε ένα τροπικό νησί απόλαυση είναι. Aλλά οι απολαύσεις λοιπόν, σχεδόν όλες, περνάνε από το χρήμα γιατί αν δεν έχεις χρήμα σε παίρνει και από κάτω και άστα να πάνε. Ποια ηλιοβασιλέματα, ποιες απολαύσεις και ποιά κολοκύθια... Καλύτερα να τολμήσουμε αυτό που ονειρεύομαστε παρά να φτάσουμε στα 60 και να λέμε στο καφένειο της γειτονιάς "εγώ στα 25 μου ήθελα να γίνω..." Σωστά slygeo87?
pappous_soulis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Aλλά οι απολαύσεις λοιπόν, σχεδόν όλες, περνάνε από το χρήμα γιατί αν δεν έχεις χρήμα σε παίρνει και από κάτω και άστα να πάνε. Ποια ηλιοβασιλέματα, ποιες απολαύσεις και ποιά κολοκύθια... Καταθλιψη=αχαριστια=ηλιθιοτητα=κάλος στο κεφαλι ... Ξερετε τι εκανα καθε φορα που εβγαινα απο το νοσοκομειο? Επειδη τυχαινε να πηγαινω απογευμα και το νοσοκομειο "βλεπει" προς τη δυση εχοντας στο βαθος βουνα, χαζευα τα χρωματα του ουρανο σκεπτομενος οτι εγω μπορω να δω το ηλιοβασιλεμα και αλλοι μεσα στο νοσοκομειο δε θα το ξαναδουνε. Σταθερές απόψεις.
not87not Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Σταθερές απόψεις. Διαβαζε καλυτερα σε παρακαλω. Αναφερομαι σε οσους δεν εχουν χρηματα για να μη φανω ρομαντικος μεχρι αηδιας.
pappous_soulis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Επομένως άμα δεν έχεις λεφτά δικαιολογείσαι, ενώ άμα κουβαλάς ψυχολογικά προβλήματα είσαι ηλίθιος κι αχάριστος.
skipperas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 έλα παίδες, τα λεφτά είναι το παν και αφήστε τις ρομαντικούρες! για τα λεφτά γίνονται όλα.για αυτά δουλεύουμε! τα λεφτά είναι αυτά που θα μας στείλουν στο τροπικό νησί να δούμε το ηλιοβασίλεμα..για να ρθω και στα λόγια του ρομαντικού μας φίλου παραπάνω!
not87not Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το ηξερα οτι θα το μετανιωσω που γραφω μετα απο καιρο στο ινσομνια αλλα βαριομουν τοσο που δεν ηξερα τι να κανω. Ναι, αμα δεν εχεις λεφτα δικαιολογεισαι ενω αμα εχεις ψυχολογικα προβληματα εισαι αχαριστος και ηλιθιος. Απατο θα παει το θεμα
YiN Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Το ηξερα οτι θα το μετανιωσω που γραφω μετα απο καιρο στο ινσομνια αλλα βαριομουν τοσο που δεν ηξερα τι να κανω. Και δε χάζευες τα αστέρια να περάσει η ώρα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα