kostarika Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αγόρασα 10 μπανάνες από έναν γύφτο στα φανάρια.Του λέω πόσο κάνουν; Μου λέει 3 ευρώ η μια σακούλα, 5 ευρώ οι 2. Εντάξει του λέω δώσε μου 2. Πάω να πιάσω τις σακούλες που κρατούσε και μου λέει ε 3 πιάνεις. Καλά συγνώμη του λέω. Παίρνω 2 σακούλες και βλέπω η κάθε σακούλα έχει από 5 μπανάνες. Και αναρωτιέμαι 5 ευρώ για 10 μπανάνες είναι πολλές ή μου φαίνεται; Τώρα εγώ για να καταλάβω αν είναι ακριβές ή όχι πρέπει να πάω σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα μανάβικο.Υπάρχει κάποιο σάιτ για τις στάνταρ τιμές;Γιατί όταν μιλάνε όλοι για αισχροκέρδεια, πρέπει κάπως να γνωρίζει ο κόσμος τις στάνταρ τιμές.Μου έπιασε τον πωπό ο τύπος σήμερα ή όχι. Συγνώμη κιόλας, δεν είμαι τσιγκούνα επειδή ρωτάω, άνεργη είμαι και σήμερα έβαλα βενζίνη 20 ευρώ και ανέβηκε το 1/4 του ντεπόζιτου(μιλάμε για 1100 κυβικά). Με όλα αυτά μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι γιατί ήταν το χαρτζιλίκι μου και μου τελείωσε σε μια μέρα. Αγανάκτησα!
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ένας μαύρος είχα δει πούλαγε την σακούλα 2€ αν δεν κάνω λάθος
Alxnks Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 και σκεψου οτι η τιμη αυτη ηταν κι αφορολογητη. σε καταστηματα παιζει συνηθως 1.10-1.30 το κιλο.
lary7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δεν σου τον επιασε, εσυ του ειπες να σου τον πιασει . Γενικα αμα θες να κανεις ποιο σωστη διαχειρηση τοτε θες μπανανες-> πας σουπερ μαρκετ->βλεπεις ποσο κανουν οι μπανανες-> αν σου φαινονται πολλα περνεις μηλα. Αγοραζουμε κατι γιατι το χρειαζομαστε ή εστω νομιζουμε οτι το χρειαζομαστε, αλλα παμε και το αγοραζουμε εμεις,δεν περιμενεις τον καθε γυφτο να σου τον προσφερει στα φαναρια... Τουλαχιστον ηταν καλες οι μπανανες?
kostarika Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Και πίστευα ότι αυτός θα τα πουλούσε φτηνότερα. Πάντως δεν καταλαβαίνω αυτοί τις αγοράζουν από την λαική 1 ευρώ και τις πουλάν σε ηλίθιους(σαν και μένα) στα φανάρια 5; Μάλλον πλήρωσα την αφέλεια μου. Και δεν τα έδινα σε κάποιον που τα είχε ανάγκη; Εγώ έβλεπα γύφτο να πλησιάζει το αυτοκίνητο μου και πατούσα γκάζι τι με έπιασε σήμερα; Chiquita ήταν και καλές.Αλλά με το που μου δίνει την σακούλα και μου κάνει και την παρατήρηση εεε, 3 έπιασες κατάλαβα ότι ήταν και αγενής.
tsifotis Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αγόρασα 10 μπανάνες από έναν γύφτο στα φανάρια.Του λέω πόσο κάνουν; Μου λέει 3 ευρώ η μια σακούλα, 5 ευρώ οι 2. Εντάξει του λέω δώσε μου 2. Πάω να πιάσω τις σακούλες που κρατούσε και μου λέει ε 3 πιάνεις. Καλά συγνώμη του λέω. Παίρνω 2 σακούλες και βλέπω η κάθε σακούλα έχει από 5 μπανάνες. Και αναρωτιέμαι 5 ευρώ για 10 μπανάνες είναι πολλές ή μου φαίνεται; Τώρα εγώ για να καταλάβω αν είναι ακριβές ή όχι πρέπει να πάω σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα μανάβικο.Υπάρχει κάποιο σάιτ για τις στάνταρ τιμές;Γιατί όταν μιλάνε όλοι για αισχροκέρδεια, πρέπει κάπως να γνωρίζει ο κόσμος τις στάνταρ τιμές.Μου έπιασε τον πωπό ο τύπος σήμερα ή όχι. Συγνώμη κιόλας, δεν είμαι τσιγκούνα επειδή ρωτάω, άνεργη είμαι και σήμερα έβαλα βενζίνη 20 ευρώ και ανέβηκε το 1/4 του ντεπόζιτου(μιλάμε για 1100 κυβικά). Με όλα αυτά μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι γιατί ήταν το χαρτζιλίκι μου και μου τελείωσε σε μια μέρα. Αγανάκτησα!
green gordon Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Εχει κ νοικι να πληρωσει στο νταβα του φαναριου.
kostarika Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Η ειρωνεία με το ρετιρέ δεν κατάλαβα που αποσκοπεί αλλά τελωσπάντων. Εσένα μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά αυτά αλλά για μένα που είμαι ένα χρόνο άνεργη δεν είναι.
athlios Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ένας μαύρος είχα δει πούλαγε την σακούλα 2€ αν δεν κάνω λάθος Ε ναι αλλα ο μαυρος τις κοβει απο την αυλη του ! Η μηπως οχι?
fylatos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ε ναι αλλα ο μαυρος τις κοβει απο την αυλη του ! Η μηπως οχι? Το πολύ μια έχει να κόψει και όχι απ'τη αυλή.
tsifotis Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Η ειρωνεία με το ρετιρέ δεν κατάλαβα που αποσκοπεί αλλά τελωσπάντων. Εσένα μπορεί να σου φαίνονται υπερβολικά αυτά αλλά για μένα που είμαι ένα χρόνο άνεργη δεν είναι. Δεν σε ειρωνευομαι κακοπροαιρετα. Απλα ολες αυτες οι αχρειαστες λεπτομερειες για το πιασιμο τριων σακουλων αντι για δυο κλπ κλπ κλπ μου φανηκαν καπως. Υπο αλλες συνθηκες θα το ειχα πιασει το θεμα αλλιως. Δηλαση να σε κρινω σαν κοπανος κουνωντας το δαχτυλο. πχ Ανεργη εναν χρονο, και ξοδευεις ολο το 25ευρω σου χαρτζηλικι σε α) βενζινη για το αμαξι και β) αγνωστου κοστους/κιλο μπανανες χειμωνιατικα. Σοβαρα ποιος ψωνιζει με την σακουλα; οι μπανανες οπως ολα τα μαναβικα κοστολογουνται ανα κιλο. Οταν μετραει καθε ευρω στο budget σου δεν λες "α, στο μαρκετ οι μπανανες εχουνε 1.5/kg ενω στο μαναβικο 1.30/kg. Ας αγορασω με το τελευταιο μου 5ευρω μπανανες απο πλανοδιο που δεν ξερω ποσο κοστιζουνε ανα κιλο." Τελωσπαντων, δεν ηθελα να φανω επικριτικος. Απλα η αγανακτιση στο τελος μου φανηκε λιιιιγο υπερβολικη. Φιλικα παντα, αληθεια
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Υπο αλλες συνθηκες θα το ειχα πιασει το θεμα αλλιως. Δηλαση να σε κρινω σαν κοπανος κουνωντας το δαχτυλο. πχ Ανεργη εναν χρονο, και ξοδευεις ολο το 25ευρω σου χαρτζηλικι σε α) βενζινη για το αμαξι και β) αγνωστου κοστους/κιλο μπανανες χειμωνιατικα. Σοβαρα ποιος ψωνιζει με την σακουλα; οι μπανανες οπως Και πολύ περισσότερο ποιος χρησιμοποιεί αμάξι με τέτοιες τιμές που έχει βενζίνη και έξοδα συντήρησης..... αν δεν έχει καθόλου εισοδήματα. Το πολύ πολύ 1-2 βολτούλες με το αμάξι τον μήνα μόνο και μόνο για να μην σκουριάσει.
kostarika Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ναι έχεις δίκιο ,διότι οι άνεργοι δεν χρησμιμοποιουν αμάξι και δεν βάζουν ποτέ βενζίνη. Δηλαδή ένας άνεργος αποκλείεται να έχει άλλες δουλειές πέρα από το να κάθεται σπίτι. Το αναφέρω εδώ και σαν προειδοποίηση πάντως για άλλους άσχετους σαν και μένα, ποτέ μην αγοράζετε οτιδήποτε από αυτούς στα φανάρια(όχι πως υπάρχουν πολλοί που τα κάνουν), εγώ ήμουν άυπνη οδηγούσα όλο το πρωί για να κάνω τις δουλειές μου κι απορώ γιατί του άνοιξα το παράθυρο του τύπου, ήμουνα και σε περιοχή με σχετικά κάποια εγκληματικότητα. Και για ποιον λόγο ανέφερες το ότι αγανάκτησα 2 φορές πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω. Έχω αγανακτήσει με τις τιμές γενικά. Που είτε ανεβαίνουν είτε μένουν στάσιμες, ενώ ολωνών οι μισθοί έχουν κατέβει. (όσο για το πιάσιμο των σακούλων το αναφέρω διότι ο τύπος ήταν και αγενής, μου πρόταξε το χέρι του να πιάσω τις σακούλες και όπως τις κρατούσε μαζεμένες δεν κατάλαβα ότι ήταν 3 και όχι 2, εντάξει τώρα Και παραδέχομαι ότι ήταν μια απερίσκεπτη αγορά και ποιος δεν κάνει άλλωστε; Πάντως εκεί στα δυτικά που πήγα σήμερα δεν υπήρχε φανάρι που να μην έχει έναν σκούρο τύπο να πουλάει είτε μπανάνες, είτε χαρτομάντηλα, είτε πλύσιμο τζαμιών, είτε το απόλυτο τίποτα. Έχω βαρεθεί να γυρίζω το κεφάλι μου από την άλλη κι αυτοί να κάθονται από έξω και να επιμένουν. Και πολύ περισσότερο ποιος χρησιμοποιεί αμάξι με τέτοιες τιμές που έχει βενζίνη και έξοδα συντήρησης..... αν δεν έχει καθόλου εισοδήματα. Το πολύ πολύ 1-2 βολτούλες με το αμάξι τον μήνα μόνο και μόνο για να μην σκουριάσει. Μόνο που δεν έκοβα βόλτες, τρέχω για την πτυχιακή μου.Που αν δεν την τελειώσω τότε σίγουρα θα παραμείνω για πολύ καιρό ακόμη άνεργη.
Fan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μιας και μιλάμε για ακρίβεια μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα επιτέλους καλή καφετέρια στην Αθήνα (Νέα Σμύρνη) που έχει τον φρέντο 3 ευρώ! Είχα βαρεθεί να σκάω κάθε φορά 4 με 5 ευρώ για να πιω ένα καφεδάκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα